821

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Šport

Karataši opet žanju medalje

Metković, 31.5.2004. - Članovi Karate kluba Metković sa svakog natjecanja ponesu po koju medalju pa je tako Marija Lakoš osvojila srebro na Prvenstvu Dalmacije u kategoriji mlađi kadeti borbe-kumite, dok je Dino Žderić osvojio broncu, na Međunarodnom i izbornom turniru za reprezentaciju Republike Hrvatske u katama, Osijek open, na kojem je natjecalo oko 800 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, BIH, Slovenije i Makedonije.

 

 Akcija

Maleni velikima

Metković, 27.5.2004. - Udruga za edukaciju žena i rano otkrivanje raka dojke iz Metkovića večeras je u Gradskom kazalištu okupila nekoliko stotina građana na humanitarnoj priredbi "Maleni velikima". Stotinjak metkovske djece nazočnima je prezentiralo što su sve naučili djelujući u folklornoj sekciji metkovskoga KUD-a, tamburaškom orkestru i Osnovnoj glazbenoj školi. Ulaz je bio besplatan, ali je većina na ulazu kupila bon – donaciju za nabavu mamografa za žene Neretve.

 Rukomet

Završnica rukometnog Kupa u Metkoviću

Metković, 27.5.2004. - Poluzavršnica i završnica rukometnog Kupa Hrvatske za muške održat će se u Metkoviću 08. i 09. lipnja 2004. Na završnom turniru sudjeluju ekipe RK "Medveščak – Infosistem", RK "Metković", RK "Zamet" te RK "Zagreb". U poluzavršnici se 8. lipnja sastaju RK "Zagreb" i RK "Medveščak" te RK "Metković" i RK "Zamet".

 

 Obrazovanje

Gimnazijalci osvajali visoka mjesta

Metković, 26.5.2004. - Posljednjih dana stalno nam stižu vijesti o uspjesima učenika metkovske Gimnazije na državnim natjecanjima. Tako su rukometaši Gimnazije Metković osvojili 1. mjesto na državnom natjecanju srednjih škola u rukometu.

 Anketa

Većina za park prirode

Metković, 23.5.2004. - Našoj anketi odazvalo se čak 530 posjetitelja. Malo manje od trećine ne podržava park prirode u neretvanskoj dolini, preko dvije trećine podržava, a vrlo mali broj ih je nezainteresirano. Pogledajte novu anketu!

 

 Vjerski život

Pričest u Župi sv. Nikole

Metković, 23.5.2004. - Danas je oko osamdeset prvopričesnika prvi put primilo Svetu pričest u Župi sv. Nikole. U prepunoj crkvi Sv. Misu predvodio je župnik don Ljubo Pavić uz pjevački zbor i tamburački orkestar kojega su sačinjavala djeca.

 

 Show business

Večer Calipsa

Metković, 23.5.2004. - Lijepo je bilo vidjeti skroz ispunjeno gledalište metkovske ljetne scene uz Neretvu. Plesna škola Calipso iz Metkovića sinoć je organizirala večer plesa na kojemu su predstavljene skupine iz Metkovića i okolice. Atmosfera u gledalištu i na pozornici dokaz je da je da je to bio pun pogodak. Naročito veseli što je među posjetiteljima bilo puno mladih, te da bi ovaj vrijedan prostor s vremenom mogao postati mjesto njihova večernjeg izlaska, pogotovo stoga što se ovo ljeto planira oživljavanje „Ljetnoga kina“ čije bi predstave počinjale u 22 sata.

 

 Kultura

EN FACE u Galeriji GKS-a

Metković, 23.5.2004. - Sinoć je u Metkoviću otvorena skupna izložba 32 autora, mahom mlađih autora sa diplomom ALU Široki Brijeg. Ovo je već treća izložba skupine EN FACE čiji pokretač je prof. Nikola Vučković, s tim da je ovaj put imala i selekcijski karakter. Nakon Metkovića izložba će biti postavljena u Tinovoj kuli u Vrgorcu.

 

 Baština

Koncert u crkvi Sv. Ilije

Metković, 14.5.2004. - Već je postalo tradicionalno da smotra folklora započne četvrtkom u crkvi Sv. Ilije. I ovaj put, u ispunjenoj crkvi, skupine izvođača izmamljivale su od prisutnih tek tišinu i pljesak.

 Kultura

Koncert Krešimira Popovića

Metković, 13.5.2004. - Večeras je Gradskom kazalištu, u sklopu 2. ciklusa koncerata Hrvatske glazbene scene mladih, održan koncert Krešimira Popovića iz Opuzena. Krešimir, nekadašnji učenik Osnovne glazbene škole u Metkoviću, domaćoj publici predstavio se djelima Johannesa Brahmsa, Ludwiga van Beethovena, Ive Josipovića, Claudea Debussyja i Frederica Chopina. Dvjestotinjak, mahom mladih, slušatelja uživalo je u interpretacijama ovog nadarenog pijanista koji za sobom već ima međunarodna iskustva i brojne nagrade.

 

 Kultura

Izložba slika Josipa Generalića

Metković, 13.5.2004. - Pod pokroviteljstvom Poglavarstva grada Metkovića večeras je u Galeriji GKS-a otvorena izložba slika Josipa Generalića. Generalić mlađi, sin slavnoga Hlebinca Ivana, predstavljen je slikama nastalima kada je već odavna bio pronašao svoj put u naivnome slikarstvu. Mnogi će se sjetiti sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada se Josip Generalić proslavio portretima slavnih osoba iz svijeta show bussinesa kao što su Beatlesi i Sofia Loren. Izbor slika na ovoj izložbi predstavlja različite faze u njegovu stvaralaštvu. Među motivima također vlada šarenilo – od tjeskobe i slutnje zla do slavljenja života u svim njegovim aspektima.

 

 Tisak

Nova stara Iskra

Metković, 11.5.2004. - Postavljena „Iskra“ broj 2 iz kolovoza 1972. Kako se radi o gotovo 32 godine starim člancima, nadamo se da će svi u njemu naći ponešto zanimljivo. Priprema sljedećeg broja je u završnoj fazi, pa se nadamo da ćete ga uskoro moći vidjeti. Pogledajte!

 

 Internet

Vicevi on-line
Metković, 10.5.2004. - Gnojna cisterna, vrata na šibanje, trokrilni krevet, jednosobna vrata… biseri su koji se mogu pronaći po oglasnicima. Više njih, kao i razne viceve svrstane po kategorijama možete vidjeti na http://vitzevi.50g.com/bis1.htm

 

 Vjerski život

Prva sveta pričest

Metković, 9.5.2004. - Danas je u župi Sv. Ilije preko 130 djece primilo sakrament Prve svete pričesti. U prepunoj crkvi misno slavlje predvodio je župski vikar fra Ivica Erceg uz koncelebraciju župnika fra Dušana Džinbega.

 Vjerski život

Krizma u župi Sv. Ilije

Metković, 4.5.2004. - U nedjelju je u župi Sv. Ilije don. Ivan Čubelić krizmao 118 djevojaka i mladića. Crkva je bila premalena primiti sve koji su htjeli nazočiti tome svečanome činu. Po završetku mise krizmanici su, prema starome metkovskom običaju, bili gosti na ručku kod svojih kuma i kumova. Mnogi stariji sa sjetom će se prisjetiti nekadašnjih vremena kada su djeca prvih dana po krizmi zagrtala rukave, bez obzira na vrijeme. Većina njih je prvi sat u životu dobivala upravo kao krizmani dar.

 

 Kultura

Promocija CD-a

Metković, 4.5.2004. - U petak je u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću  održan je koncert  Darka Matičevića, dragoga nam Metkovca, koji se poput Ujevića, koji je u svom zavičaju nalazio ljepotu čak i u tuzi, odlučio upravo tu predstaviti svoj prvi samostalni CD pod nazivom „Pjevam pjesnike“.  Odabir pjevanih pjesnika svjedoči o Darkovoj senzibilnosti, obrazovanosti u prepoznavanju stihova neprolazne vrijednosti, što je metkovska publika s oduševljenjem prihvatila. Neprijeporno, hrvatska glazbena scena pozdravlja, u Vučićevićevu gradu i Ujevićevu susjedstvu, jednog novog, budućeg Arsena, jer su u ovim pjevanim stihovima i te kako prepoznatljivi utjecaji zagrebačke šansonijerske škole.

 

 Promet

Novi prometni propisi u Ljubuškome
Ljubuški, 2.5.2004. - Na cestama Županije zapadnohercegovačke u susjednoj BiH od 1. svibnja na snazi je novi Zakon o sigurnosti prometa. Svima onima koji idu u Ljubuški i susjedna mjesta važno je znati da tijekom vožnje moraju imati upaljena najmanje kratka svjetla. Druga novost je da vozač ne smije koristiti mobilni telefon za vrijeme kretanja vozila u prometu na javnim cestama. U iznimnim slučajevima vozač može koristiti mobilni telefon ako u vozilu ima ugrađenu tehničku opremu koja omogućuje razgovor bez držanja mobitela u ruci. Za nepoštovanje navedenih novih odredbi propisana je novčana kazna od 30 KM koja se naplaćuje na licu mjesta.

 

 Obrazovanje

Promovirani profesori

Zagreb, 2.5.2004. - U petak je u Starogradskoj vijećnici održana promocija za oko 130 nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. Među promoviranima bile su i četiri profesorice metkovske Gimnazije. Profesorica Gordana Nikolić promovirana je u profesora mentora, a profesorice Živka Franković, Ivanka Ujdur i Lidija Puljan u profesore savjetnike. Odluke o napredovanju uručio im je Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i športa. Ovim je još jednom potvrđena kvaliteta metkovske Gimnazije koja ove godine slavi pedesetu obljetnicu osnutka.

 

 

Vijesti iz 5. 2004.
ukupno 18

Tražite u vijestima

 

Kalendar