846

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Obavijest

Dimnjačar stigao u Metković

Metković, 24.9.2019. - Iz Grada Metkovića obavještavaju građane da je danas, 24. rujna u Metković stigao dimnjačar kojemu se možete javiti za redovne usluge čišćenja. On je Miljenko Fišter i možete ga nazvati na putem mobitela 097 681 33 68.

 

 Festival

Ivanu Vladimiru prvi Next festival

Metković, 24.9.2019. - Na prvome Next festivalu, održanom u subotu u Gradskome kulturnom središtu Metković, natjecalo se sedam mladih pjevača, među kojima je ukupnim glasovima žirija i publike s pjesmom 24 sata dnevno pobijedio Ivan Vladimir.

 Inicijative

Molitveno bdijenje za prestanak pobačaja

Metković, 24.9.2019. - Inicijativa '40 dana za život' poziva građane Metkovića da se od 25. rujna do 3. studenoga uključe u do sada najveću kampanju za prestanak pobačaja u našoj domovini. Molitveno bdijenje bit će svakoga dana od 13 do 19 sati ispred Doma zdravlja Metković.

 

 Javni poziv

Uključite se u planiranje Proračuna Grada Metkovića

Metković, 24.9.2019. - Grad Metković objavio je poziv na uključenje građana u planiranje Proračuna Grada Metkovića za 2020. godinu.

 

 Obavijest

Radovi oko stare Vage

Metković, 24.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u dijelu Ulice kralja Zvonimira (stari Poduh) da će danas, 24. rujna od 9 sati do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode te da će od 8:30 do 12 sati za promet biti zatvoren prvi ulaz (između zgrade Prirodoslovnog muzeja i PBZ-a).

 

 Kultura

U Ravnom obilježena 30 obljetnica smrti Stojana Vučićevića

Metković, 23.9.2019. - Jučer se navršilo 30 godina otkako je umro hrvatski pjesnik, putopisac, prevoditelj i novinar Stojan Vučićević, koji je kao dijete iz rodnih Turkovića s obitelji doselio u Metković. Rodna Hercegovina i neretvanski kraj trajno su obilježili njegov život i pjesništvo. U hercegovačkom Ravnom 6. rujna je u spomen na pok. Vučićevića održana Književna manifestacija Grgurovi hukovi, u čijem je glazbenom dijelu nastupio Darko Matičević.

 Vjerski život

Predstavljen Program proslave 300. obljetnice Župe sv. Ilije proroka

Metković, 23.9.2019. - Povodom proslave 300. obljetnice utemeljenja metkovske Župe sv. Ilije proroka, u GKS-u je održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen desetodnevni program, a uz župnika fra Antu Bilokapića predstavili su ga Ivanka Šešelj, Tomislav Medak, Andro Mijić, č. s. Mila Deak, Ana Putica i Goran Matić.

 Koncert

Duo Novinc-Čaldarević muzicirao u GKS-u

Metković, 23.9.2019. - Koncertom dua Novinc-Čaldarević u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković započele je nova sezona komornih koncerata, koji će se u Galeriji održavati od jeseni do proljeća.

 Festival

U subotu prvi NEXT festival Metković

Metković, 19.9.2019. - U subotu, 21. rujna s početkom u 20 sati, u Gradskom kulturnom središtu Metković održat će se prvi NEXT festival Metković, glazbeno-scenski spektakl koji će okupiti pjevače i druge umjetnike iz cijele doline Neretve i šire.

 Javni poziv

Poziv na dostavu ponuda za uređenje pomoćnoga igrališta Metković

Metković, 19.9.2019. - Ustanova za kulturu i sport Metković objavljuje Poziv na dostavu ponuda za građevinske radove uređenja pomoćnoga igrališta Metković i postavljanja umjetne trave.

 Obavijest

Dio Ul. Zrinskih u Frankopana jutros bez vode

Metković, 19.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici Z. i Frankopana, od raskrižja s Ulicom A. Stepinca do raskrižja s Jerkovačkom ulicom, da će danas, 19. rujana od 9 sati do 12:30 zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. U slučaju vremenskih neprilika, radovi se odgađaju za sljedeći dan.

 

 Obavijest

Jutros bez vode u Ul. Eugena Kvaternika

Metković, 18.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici Eugena Kvaternika da će danas od 8:30 do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Županija

Župan Dobroslavić primio predstavnicu američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7

Metković, 18.9.2019. - Župan Nikola Dobroslavić s pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem i direktoricom tvrtke Dubrovnik partner sastao se jučer s predstavnicom američke tvrtke ”Croatian Premium Wine Imports” (CPWI), podrijetlom Metkovkom, Mirenom Bagur te predstavnikom vinske udruge Komarna 7, Mihovilom Štimcem.

 

 Akcija

Poziv na Zelenu čistku - jedan dan za čisti okoliš

Metković, 17.9.2019. - Već osmu godinu zaredom u Hrvatskoj se održava kampanja „Zelena čistka“, zajednička ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, a već od prve godine postala je najveća okolišna volonterska akcija u Hrvatskoj.

 Policija

Fiktivnom prijavom do dječjega doplatka

Metković, 17.9.2019. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 53-godišnji hrvatski državljanin, koji ima prebivalište u BiH, se sumnjiči za kazneno djelo prijevare.

 Obavijest

Jutros bez vode u Sportskoj

Metković, 17.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Sportskoj ulici da će danas, 17. rujna od 8 sati do 10 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Obavijest

Sutra bez vode u Ul. Petra Zoranića

Metković, 10.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici Petra Zoranića da će sutra, 11. rujna od 9 sati do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. Ulica će u to vrijeme biti zatvorena za sav promet.

 

 Obavijest

Ne parkirajte sutra ispred Croatia osiguranja i Neretvina igrališta

Metković, 10.9.2019. - Iz Grada mole vlasnike motornih vozila da sutra, 11. rujna od 6 sati nadalje svoja vozila ne parkiraju na parkiralištima ispred Croatia osiguranja i sjevernoga ulaza u Neretvino igralište, budući da će se na tim površinama nanositi završni sloj asfalta.

 

 Javni poziv

Poziv na dostavu ponuda za uređenje pomoćnoga igrališta Metković

Metković, 10.9.2019. - Ustanova za kulturu i sport Metković objavljuje Poziv na dostavu ponuda za građevinske radove uređenja pomoćnoga igrališta Metković i postavljanja umjetne trave.

 Projekti

Nabavljena oprema za Dječji vrtić Metković

Metković, 9.9.2019. - U sklopu Projekta „Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ nabavljena je oprema za taj vrtić.

 

 Gradska uprava

Gradonačelnik Milan s Gimnazijom i Srednjom školom potpisao ugovore o darivanju

Metković, 9.9.2019. - Gradonačelnik Dalibor Milan je u prostorijama Grada Metkovića s ravnateljem Srednje škole Metković Marijom Obradovićem i ravnateljem Gimnazije Metković Jozom Jurkovićem potpisao ugovore o darivanju.

 Folklor

KUD 'Metković' poziva na upis

Metković, 7.9.2019. - Škola folklora, koja djeluje pri KUD-u 'Metković', počinje s upisom svojih starih i novih članova. Upis će se obavljati u prostorijama KUD-a 'Metković 'u sljedećim terminima:

 Šport

Bravo, Bruno!

Metković, 7.9.2019. - Sinoćnji trijumf hrvatske nogometne reprezentacije nad Slovacima obradovao je cijelu Hrvatsku, a nas je posebno obradovala izvrsna igra našega Brune Petkovića.

 Promet

Ne skrećite ulijevo u Ul. Matice hrvatske

Metković, 5.9.2019. - Ne vrijedi više privremena prometna regulacija koja je dopuštala vozačima što su se od Trga kretali Ulicom Ivana Gundulića da prije pješačkoga prijelaza pokraj tržnice skrenu lijevo u Ulicu Matice hrvatske. To je bilo označeno žutom signalizacijom, koja je danas izbrisana pa skretanje ne samo da je zabranjeno nego nigdje ne vodi. Dopušteno je samo stanarima te ulice u nju vozilom ući iz smjera Opuzena.

 

 Obavijest

Dio Predolca sutra bez vode

Metković, 5.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Makarskoj, sv. Đorđa, Skalama VI, Putu groblja i Tivatskoj ulici da će u petak, 6. rujna od 9 sati do 13 sati zbog radova na vodospremi doći do prekida u isporuci vode.

 

 Promet

Novi prometni smjerovi u središtu grada

Metković, 5.9.2019. - Zbog nastavka radova na izgradnji rotora u Ulici Ante Starčevića za promet je zatvorena Ulica Matice Hrvatske i dio njezina raskrižja s Ulicom Ante Stračevića.

 Radionica

Agroturizam i mjere ruralnog razvoja

Metković, 5.9.2019. - Centar za održivi razvoj iz Imotskoga i Udruga DOBRA organiziraju radionicu na temu Agroturizam i mjere ruralnog razvoja, koja će se održati u Volonterskom centru Dobra (bivša knjižnica) u petak, 6. rujna s početkom u 18 sati.

 In memoriam

Danas se opraštamo od Ante Polića

Metković, 4.9.2019. - U 73. godini života umro je Ante Polić – Pape – kako su ga iz poštovanja zvali njegovi prijatelji, rukometaš iz vremena kada se rukomet još igrao na travi Neretvina pa na ceneri školskoga igrališta, pokretač mnogih akcija u Metkoviću u kojima su sudjelovali tadašnji mladi, iznimno društven i zabavan čovjek mirne naravi.

 Poziv

Dođite na radionice o razvoju održivog turizma i revitalizaciji ruralnih naselja doline Neretve

Metković, 3.9.2019. - Radionice “Preduvjeti za razvoj održivog turizma u dolini Neretve” i Revitalizacija ruralnih naselja doline Neretve” organiziraju se za sve zainteresirane stanovnike doline Neretve, a održat će se u srijedu, 4. rujna 2019. godine na Pučkom otvorenom učilištu u Pločama s početkom u 16 sati.

 Obavijest

Bez vode u Petra Zoranića

Metković, 3.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici Petra Zoranića da će danas od 9 sati do 11 sati doći do prekida u isporuci vode zbog radova na vodoopskrbnoj mreži.

 

 Obrazovanje

Dubravka Šešelj u mirovinu nakon 44 godine rada

Metković, 3.9.2019. - Na sjednici Učiteljskoga vijeća 30. kolovoza 2019. od svojih se kolegica i kolega oprostila dugogodišnja učiteljica – savjetnica likovne kulture Dubravka Šešelj, koja nakon 44 godine rada odlazi u zasluženu mirovinu.

 Obrazovanje

U petak prozivke prvašima i petašima

Metković, 3.9.2019. - OŠ Stjepana Radića obavještava o prozivkama 6. rujna i početku nastavne godine 9. rujna.

 

 Posao

Osposobite se za pomoćnoga kuhara

Metković, 2.9.2019. - Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Od obrazovanja do zapošljavanja, objavljuje Natječaj za osposobljavanje – pomoćnog kuhara.

 

Vijesti iz 9. 2019.
ukupno 33

Dimnjačar stigao u Metković

Ivanu Vladimiru prvi Next festival

Molitveno bdijenje za prestanak pobačaja

Uključite se u planiranje Proračuna Grada Metkovića

Radovi oko stare Vage

U Ravnom obilježena 30 obljetnica smrti Stojana Vučićevića

Predstavljen Program proslave 300. obljetnice Župe sv. Ilije proroka

Duo Novinc-Čaldarević muzicirao u GKS-u

U subotu prvi NEXT festival Metković

Poziv na dostavu ponuda za uređenje pomoćnoga igrališta Metković

Dio Ul. Zrinskih u Frankopana jutros bez vode

Jutros bez vode u Ul. Eugena Kvaternika

Župan Dobroslavić primio predstavnicu američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7

Poziv na Zelenu čistku - jedan dan za čisti okoliš

Fiktivnom prijavom do dječjega doplatka

Jutros bez vode u Sportskoj

Sutra bez vode u Ul. Petra Zoranića

Ne parkirajte sutra ispred Croatia osiguranja i Neretvina igrališta

Poziv na dostavu ponuda za uređenje pomoćnoga igrališta Metković

Nabavljena oprema za Dječji vrtić Metković

Gradonačelnik Milan s Gimnazijom i Srednjom školom potpisao ugovore o darivanju

KUD 'Metković' poziva na upis

Bravo, Bruno!

Ne skrećite ulijevo u Ul. Matice hrvatske

Dio Predolca sutra bez vode

Novi prometni smjerovi u središtu grada

Agroturizam i mjere ruralnog razvoja

Danas se opraštamo od Ante Polića

Dođite na radionice o razvoju održivog turizma i revitalizaciji ruralnih naselja doline Neretve

Bez vode u Petra Zoranića

Dubravka Šešelj u mirovinu nakon 44 godine rada

U petak prozivke prvašima i petašima

Osposobite se za pomoćnoga kuhara

Tražite u vijestima

 

Kalendar