-482

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

25.10.2014.
Vranjka Kežić
supruga Jure, rođena Čović
1950. - 2014.
Vranjka Kežić

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Raspored natjecanja ovoga vikenda

Metković, 25.10.2014. - Evo najave sportskih događanja u Metkoviću ovoga vikenda. Pripremio Nikica Medak.

 Predstavljanje knjige

Male priče koje me najbolje liče

Metković, 25.10.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković u četvrtak je predstavljena zbirka pjesama Male priče koje me najbolje liče autora Flirijana Bebića i u nakladi i metkovskoga ogranka Matice hrvatske.

 Socijalna skrb

Korisnici Udruge 'Otac Ante Gabrić' ugostili vrtićane

Metković, 25.10.2014. - U okviru organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe u listopadu su i u Udruzi Otac Ante Gabrić obilježeni Dani kruha tako što su korisnici u ugodnom ozračju pripravili peciva i slastice.

 Mediji

Vatroslavu Vugdeliji 'Srebrni mikrofon', nagrada za radijska dostignuća

Metković, 25.10.2014. - Kako javlja Radio Delta, voditelj Radija Delta Vatroslav Vugdelija dobitnik je ovogodišnjega Srebrnog mikrofona, prestižne novinarske nagrade koju za najviša radijska dostignuća dodjeljuje Hrvatska udruga radija i novina (HURIN).

 Intervju

Veliki intervju Bože Petrova za index.hr
Kako bih promijenio Hrvatsku od vrha do dna

Metković, 24.10.2014. - Jedan od najčitanijih hrvatskih internetskih portala index.hr danas je objavio veliki intervju s metkovskim gradonačelnikom Petrovom Kako bih promijenio Hrvatsku od vrha do dna.

 

 Koncert

Spoj orgulja i trube oduševio publiku

Metković, 24.10.2014. - Sinoć su ljubitelji klasične glazbe ponovo mogli uživati u izvrsnom koncertu na kojem su ovoga puta nastupili Dario Teskera na trubi i Alen Kopunović Legetin na orguljama.

 Šport

Izbornica ženske nogometne reprezentacije posjetila ŽNK Neretva

Metković, 24.10.2014. - Prošloga ponedjeljka u Gospinom polju u Dubrovniku održan je Festival ženskog nogometa za djevojčice od osam do 14 godina. U manifestaciji je sudjelovalo oko 200 djevojčica, a među njima i njih 27 iz Metkovića koje su predvodili treneri Neven Majić i Duško Mijoč. Nešto više o događaju, ali i dolasku izbornice Marije Margarete Damjanović u Metković ispričao nam je trener Neven Majić.

 Poziv

Predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2015. godinu

Metković, 24.10.2014. - Grad Metković objavio je Poziv za predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2015. u kulturi, sportu, socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti, udrugama građana te predškolskome odgoju. U nastavku možete preuzeti potrebnu dokumentaciju koja se sastoji od poziva i odgovarajuće prijavnice (u istom dokumentu).

 Izložba

Otoci: mjesta ljubavi mora i kopna

Metković, 24.10.2014. - Hrvatski prirodoslovni muzej i Gradska knjižnica Metković sinoć su u prostorijama Knjižnice upriličili otvorenje izložbe Otoci: mjesta ljubavi mora i kopna koja se sastoji od deset informativnih panela, tridesetak muzejskih preparata i kratkoga dokumentarnog filma snimljenoga na jadranskim otocima.

 Putopis

Kitonić predstavila Afriku III

Metković, 24.10.2014. - Davorka Kitonić je u Gradskom kulturnom središtu Metković nastavila svojim putopisnim reportažama. Najnovija je Afrika III kojom je metkovskoj publici predstavila deltu Okawango, u čijoj je divljini boravila 40 dana te Park prirode Centralni Kalahari i pleme San (Bušman).

 Obavijest

Vraćanjem sata unatrag nastaje i obveza upaljenih dnevnih svjetala na vozilima

Metković, 23.10.2014. - Zimsko računanje vremena započinje u nedjelju, u noći s 25. na 26. listopada, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.

 Tradicija

Vrtićani obilježili 'Dane kruha'

Metković, 23.10.2014. - Dani kruha tradicionalno su obilježeni u Dječjemu vrtiću Metković. Mališani su sa svojim tetama pripremili prigodan program kojim su zahvalili na darovima prirode. Različite vrste kruha, peciva i kolača te plodove zemlje u Središnjemu vrtiću blagoslovio je župni vikar Župe sv. Ilije fra Lukica Vojković, a u vrtiću Radost to je učinio sužupnik Župe sv. Nikole don Ante Antunović. Pogledajte što smo zabilježili.

 Šport

Učenici OŠ S. Radića oduševili organizatore 'Lina višebojca'

Metković, 23.10.2014. - Nikada, a Lino je u ovih devet godina prošao uzduž i poprijeko Hrvatske, održao se više od dvjesto puta, ali nikada nismo doživjeli ovakvu atmosferu. I zato vam dajemo ocjenu deset s tri zvjezdice. Nitko prije nije dobio takvu ocjenu. Isto tako, zbog vas obećavam da ćemo se vratiti još jednom u sljedećih godinu dana.

 Predstavljanje knjige

Male priče koje me najbolje liče

Metković, 23.10.2014. - Ogranak Matice hrvatske Metković i Gradska knjižnica Metković pozivaju vas na predstavljanje knjige našega sugrađanina Florijana Bebića Male priče koje me najbolje liče, što će se održati u Gradskoj knjižnici Metković u četvrtak, 23. listopada s početkom u 20 sati.

 

 Gradska uprava

Gradska blagajna prvo polugodište u plusu

Metković, 22.10.2014. - Kao što smo već prije izvijestili, jučer je pod predsjedanjem Marina Veraje održana XII. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na čijem se Dnevnom redu našlo 10 točaka o kojima je raspravljalo devet vijećnika. O dvjema smo točkama već pisali pa donosimo kratak pregled ostalih.

 Vrijeme

Naglo zahladnjelo

Metković, 22.10.2014. - Mnoge je jutros iznenadilo ugodnih preko 19 °C, a iza deset sati temperatura je dosegla 22.6 °C. Oko 11,30 stiglo nam je najavljeno pogoršanje i u samo sat i pol temperatura se spustila za preko 12 °C.

Podaci preuzeti s pljusak.com.

 

 Gradska uprava

Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo Deklaraciju protiv izgradnje termoelektrane na ugljen

Metković, 22.10.2014. - Jedna od točaka jučerašnje Sjednice Gradskoga vijeća Grada Metkovića bila je Prijedlog Deklaracije kojom bi sve političke opcije u Vijeću poslale jasnu poruku protiv gradnje termoelektrane na ugljen u Pločama.

 Tradicija

U petak 'Dani kruha' ispred Hotela 'Narona'

Metković, 22.10.2014. - Povodom proslave Dana kruha, dana zahvalnosti za plodove zemlje OŠ Stjepana Radića u petak, 24. listopada za sve učenike i učitelje matične škole i područnih škola u Mliništu i Bijelome Viru organizira projektni dan. Drugim riječima, učeničke će klupe u petak biti prazne, zvono neće zvoniti, a sve će se događati na svježem zraku ispred Hotela Narona.

 Poljoprivreda

Proizvođači agruma dužni su suzbijati sredozemnu voćnu muhu

Metković, 22.10.2014. - Proizvođači agruma dužni su prema Naredbi NN ( 85/14) poduzimati mjere za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne muhe (Ceratitis capitata, Wiedemann) na ugroženim područjima u RH. U smislu ove naredbe to je područje Dubrovačko-neretvanske županije , a dolina rijeke Neretve je područje od posebnog gospodarskog značaja.

 Šport

Pauli Klak veslačko zlato u Bostonu

Metković, 22.10.2014. - Znamo da je Metković i veslački grad te da talentirani članovi VK Neretvanski gusar počinju nastupati za puno jače klubove. Pisali smo nedavno o uspješnim nastupima Katarine Vučine za VK Croatia iz Zagreba, a iz Sjedinjenih Američkih Država stiže nam još jedna veslačka vijest i to o uspjehu mlade Paule Klak, čiji su korijeni i metkovski.

 Gradske vijesti

Niže cijene parkiranja

Metković, 22.10.2014. - Jučer je održana XII. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na kojoj je bilo prisutno devet vijećnika. Na dnevnom redu bilo je 10 točaka, a jedna od njih bila je prijedlog Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja. Ono što će korisnike gradskog parkinga obradovati jest izmjena, odnosno sniženje cijena parkiranja na javnim parkiralištima.

 Koncert

Večer klarineta i klavira

Metković, 22.10.2014. - U organizaciji Osnovne glazbene Škole Metković u Galeriji GKS-a Metković održan je još jedan izvrstan koncert klasične glazbe na kojemu su se publici predstavili klarinetist Bruno Philipp i pijanist Ivan Batoš.

 Gradske vijesti

Novi sadržaji u Dječjem vrtiću 'Leut'

Metković, 21.10.2014. - Iz Dječjeg vrtića Leut dobili smo informaciju da polaznici u okviru dječjeg igrališta odnedavno mogu uživati u novim sadržajima. Igralište se nalazi u vrtu ispred Vrtića, a novi sadržaji su: vrtna kućica, stolovi sa klupicama i ljuljačke s promatračnicom. Tako će djeca za lijepa vremena moći uživati na otvorenom, razvijajući kreativnost u igri na novim spravama.

 Referendum

Petrov potpisao peticiju za referendum protiv monetizacije

Metković, 21.10.2014. - Danas je metkovski gradonačelnik Božo Petrov potpisao peticiju za održavanje referenduma protiv monetizacije autocesta. Pri tome je još jednom ponovio da se radi o vlasništvu građana kojim u njihovo ime upravlja Vlada pa se građanima mora omogućiti da se o tome važnom pitanju izjasne na referendumu.

 

 Fotografija

Susret konjanika i biciklistica

Metković, 21.10.2014. - Iako se u prvi mah čini da je s gornjom fotografijom sve u redu, premda je crno-bijela, u oči upada neobičan susret konjanika i djevojaka s biciklima, a i nebo je napola. Riječ je, zapravo, o spoju dviju fotografija nastalih u rasponu od gotovo šezdeset godina.

 Turizam

Svečanim ispraćajem broda 'Thurgau Dalmatia' okončana turistička sezona minikruzera

Metković, 21.10.2014. - S Male je rive jučer svečano ispraćen minikruzer Thurgau Dalmatia koji je, dovozeći po tridesetak švicarskih turista, od 4. svibnja u Metković uplovio 25 puta. Svakome je gostu darovana vrećica s neretvanskim mandarinama, a prigodan program izveli su im članovi KUD-a Župa Gospe Snježne iz Vida. Ispraćaj je u suradnji s turističkim djelatnicima organizirala Turistička zajednica Grada Metkovića.

 Socijalna skrb

Predstavljene novosti u sustavu novčanih naknada iz Zakona o socijalnoj skrbi

Metković, 20.10.2014. - Jučer je u organizaciji GO SDP-a Metković u GKS-u Metković održano predavanje na temu Sustav novčanih naknada kroz Zakon o socijalnoj skrbi koje je bilo namijenjeno djelatnicima i ravnateljima metkovskoga Centra za socijalnu skrb i Doma za starije i nemoćne te za članove SDP-a Metković i Socijaldemokratskoga foruma žena Metković.

 Šport

Relativno uspješan sportski vikend

Metković, 20.10.2014. - Pogledajte pregled sportskih rezultata što su ih metkovski klubovi postigli prošloga vikenda. Pripremio Nikica Medak.

 Izložba

Otvorena izložba akademskih slikara Đakovštine

Metković, 20.10.2014. - U organizaciji Grada Metkovića i Udruge veterana IV. gardijske brigade, podružnica za DNŽ te Grada Đakova i Udruge veterana 122. brigade HV-a iz Đakova, u subotu je u Galeriji GKS-a Metković otvorena izložba akademskih slikara „Đakovo i Đakovština u Domovinskome ratu“.

 Vjerski život

Biciklima povezali Travnik, Klobuk i Metković

Metković, 20.10.2014. - U subotu se na metkovski Trg kralja Tomislava u popodnevnim satima dovezlo četrdesetak biciklista, od kojih je dio dan ranije krenuo iz Travnika na biciklijadi duhovno-sportskog karaktera nazvanoj Duhovno-pustolovna poveznica Travnik-Klobuk-Metković.

 Predstavljanje knjige

Predstavljen književni prvijenac Katarine Barišić

Metković, 20.10.2014. - Prošli je tjedan u organizaciji metkovskoga ogranka Matice hrvatske u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković predstavljen književni prvijenac prof. Katarine Barišić Forte Opus.

 Rukomet

RK Metković 1963 - RK Crikvenica 31: 24

Metković, 19.10.2014. - Pred petstotinjak gledatelja sinoć su se rukometaši RK Metković 1963 na domaćem terenu iskupili za prošlotjedni poraz u Kutini. Gosti su u Crikvenicu ispraćeni rezultatom 31:24 (17:2).

 Šport

Raspored događanja u Metkoviću

Metković, 18.10.2014. - Donosimo vam raspored sportskih događanja u Metkoviću ovoga vikenda što ga je pripremio Nikica Medak.

 Izložba

Akademski slikari Đakova i Đakovštine u GKS-u

Metković, 18.10.2014. - Grad Metković i Udruga veterana IV. gardijske brigade, podružnica za DNŽ, pozivaju vas na otvaranje izložbe akademskih slikara „Đakovo i Đakovština u Domovinskome ratu“, čije će otvorenje biti danas u 11 sati u Gradskom kulturnom središtu.

 

 Tribina

Puna podrška Udruzi 'Franak'

Metković, 17.10.2014. - Sa svrhom davanja pravovaljanih informacija i savjeta jučer je Udruga Franak u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održala javnu tribinu.

 Obljetnice

Peti rođendan Klape 'Sv. Nikola'

Metković, 17.10.2014. - Da je istinita izreka Sve što je lijepo, brzo prolazi dokazuje i to da je proletjelo pet godina od osnutka metkovske Klape Sveti Nikola, čiji su članovi svojim nastupima često pružali lijepe trenutke svojim sugrađanima ali i publici na mnogobrojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu.

 Tradicija

Dani kruha u OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 17.10.2014. - Jučer je OŠ don Mihovila Pavlinovića obilježila Dane kruha. Već tradicionalno, upriličena je prigodna prodajna izložba kruha, peciva, različitih slastica te darova prirode, a zbog lošeg vremena izložba je održana u atriju škole i na dijelu školskoga dvorišta. Blagoslov darovima prirode udijelio je sužupnik Župe sv. Nikole don Senko Antunović.

 Gradske vijesti

Uklonjeni uspornici iz ulice Mobine

Metković, 17.10.2014. - Nakon višekratnih zamolbi mnogih građana ulice Mobine, čija djeca idu u školu ili se igraju na toj ulici, Grad Metković je na dvama mjestima bio postavio uspornike prometa, popularno zvane ležećim policajcima, koje je nedavno morao ukloniti.

 Šport

Robert Papić predstavio dvije svoje knjige

Metković, 17.10.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković rukometni je trener Robert Papić predstavio dvije svoje knjige. Prva je Zbrka priča iz Uvodne i namijenjena je djeci koja se počinju baviti sportom. U knjizi autor govori kako aktivirati dječju maštu i zanimanje za sport kojim se bave. Odlomke iz knjige čitala je djevojčica Tea Vekić.

 Izdavaštvo

Uredništvo Hrvatskoga neretvanskog zbornika poziva autore na suradnju

Metković, 16.10.2014. - Uredništvo Hrvatskoga neretvanskog zbornika u ime Društva Neretvana i prijatelja Neretve poziva Vas da svojim prilogom obogatite sedmo izdanje naše edicije. Svim autorima članaka objavljenih u prvih šest brojeva Hrvatskoga neretvanskog zbornika još jednom od srca zahvaljujemo i pozivamo ih na nastavak dosadašnje plodonosne suradnje.

 

 Dolina Neretve

Održani III. Dani Neretve u Zagrebu

Metković, 16.10.2014. - Ovogodišnji III. Dani Neretve u Zagrebu koje, sada već tradicionalno, organiziraju članovi Udruge Dani Neretve u Zagrebu održani su 10. i 11. listopada. Za razliku od prethodnih Dana mandarine se nisu dijelile građanima Zagreba nego stanovnicima poplavljenih područja u Slavoniji – izvještava Nada Podnar.

 

 Poljoprivreda

Izvanredne mjere pomoći proizvođačima voća i povrća

Metković, 15.10.2014. - Odlukom Ruske federacije od 7. kolovoza 2014. godine, zabranjen je uvoz određenih poljoprivredno prehrambenih proizvoda iz Europske unije u Rusku federaciju. Kako bi se spriječilo da postojeća situacija na tržištu, koja je posljedica Odluke Ruske federacije o zabrani uvoza određenih poljoprivredno prehrambenih proizvoda iz Europske unije, preraste u ozbiljniji ili trajniji poremećaj, Europska komisija odlučila je uvesti izvanredne mjere pomoći proizvođačima voća i povrća.

 

 Obavijest

Natječaj za prekvalifikaciju žena starijih od 40 godina

Metković, 14.10.2014. - Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva socijalne politike i mladih Obrazovanjem do boljih usluga u zajednici, objavljuje Natječaj za prekvalifikaciju za zanimanje njegovateljice starijih i nemoćnih osoba.

 Šport

Mlinište preuzelo vrh, četvorka u pratnji

Metković, 14.10.2014. - Jučer je u Gradskoj športskoj dvorani odigrano 3. kolo Lige seniora UMA Metković koje je na vrh izbacilo MNK Mlinište. Pogledajte rezultate.

 Obrazovanje

Oskar u Gimnaziji Metković

Metković, 14.10.2014. - Na XXII. međunarodnoj konferenciji učitelja njemačkoga jezika održanoj od 10. do 12. listopada u Osijeku ove se godine prvi put dodjeljivala prestižna nagrada pod imenom Oskar za njemački kao strani jezik. Na svečanosti u prostorijama Filozofskoga fakulteta u Osijeku među sedam nagrađenih stala je i Svjetlana Bebić, profesorica njemačkoga jezika u Gimnaziji Metković.

 Gospodarstvo

Prezentacija izmjena Zakona o radu i Zakona o potporama za očuvanje radnih mjesta

Metković, 14.10.2014. - Hrvatska gospodarska i obrtnička komora pozivaju poduzetnike i obrtnike s područja doline Neretve na prezentaciju izmjena Zakona o radu i novoga Zakona o potporama za očuvanje radnih mjesta koja će se održati u Autoškoli Žabac u Metkoviću, Kralja Zvonimira 5 u petak, 24. listopada s početkom u 11 sati.

 Folklor

Dječja skupina KUD-a 'Metković' druga u Hrvatskoj

Metković, 14.10.2014. - S XII. Festivala dječjeg folklora Hrvatske, koji je u organizaciji KUD-a Ivančice od 10. do 12. listopada održan u Kutini, s osvojenim drugim mjesto vratila se Dječja skupina KUD-a Metković (uzrast 10 - 14 godina).

 Ispravak

Tribina Udruge 'Franak' u četvrtak

Metković, 13.10.2014. - Ispravili smo pogrješku na plakatu koji najavljuje tribinu Udruge Franak u GKS-u Metković. Tribina će se održati u četvrtak, 16. listopada s početkom u 16 sati.

 

 Rukomet

Bjeliš: Samo da nam se ozlijeđeni što prije oporave

Metković, 13.10.2014. - Rukometaši RK Metković 1963 iz Kutine su se vratili bez bodova, a porazu su uvelike doprinijele ozljede igrača. Evo kratkog rezimea trenera Bjeliša o utakmici u Kutini:

 Šport

Bivša gusarica u Mariboru izveslala dva zlata

Metković, 13.10.2014. - Iz VK Neretvanski gusar javljaju o još jednome uspjehu svoje bivše članice Katarine Vučine koja je jučer na 36. Međunarodnoj regati u Mariboru osvojila dvije zlatne medalje.

 Rekreacija

Biciklima na Ušće i nazad

Metković, 13.10.2014. - Biciklistički klub Relaks jučer je organizirao biciklijadu Relaks đir 5 na 46 km dugoj relaciji Metković – Ušće – Metković. Deset se biciklista vozilo iz Metkovića, preko Kule Norinske i Komina do Rogotinskoga mosta te na Ušće, gdje je napravljena mala zakuska. Povratak je bio preko Opuzena i Krvavca II.

 Kazalište

'Sretni kraljević' premijerno izveden u GKS-u

Metković, 13.10.2014. - Prošloga je petka Metkovsko amatersko kazalište lutaka u režiji mostarskog redatelja Hamice Nametka premijerno izvelo lutkarsku predstavu Oskara Wildea Sretni kraljević – prvu lutkarsku predstavu koju su domaći glumci-amateri izveli nakon pola stoljeća.

 Šport

Rezultati utakmica protekloga vikenda

Metković, 13.10.2014. - O tome kako su prošloga vikneda prošli metkovski sportski klubovi podatke je prikupio Nikica Medak.

 Referendum

Petrov poziva građane da potpišu peticiju za održavanje referenduma protiv monetizacije autocesta

Metković, 13.10.2014. - Na svome Facebook profilu metkovski je gradonačelnik Petrov objavio status kojim podupire održavanje referenduma na kojemu bi se građani izjasnili jesu li ili nisu za tzv. monetizaciju hrvatskih autocesta.

 Zanimljivosti

Gof kapitalac – dobar razlog za druženje

Metković, 13.10.2014. - Da je kraj ljeta posebno dobar za ribolov potvrdili su nam članovi Kluba podvodnih aktivnosti i sportskoga ribolova Neretva iz Metkovića. Za njihove kapitalne ulove podvodnom puškom već se zna, a najnoviji je gof od 50 kilograma, što ga je ulovio Ante Brozović.

 Šport

Bošković među 10 % najbržih

Metković, 12.10.2014. - Danas se u Zagrebu trčao 23. Zagrebački maraton na stazi od 42.195 metra, koji je nama zanimljiv jer je među 500 natjecatelja koju su trčali cijelu stazu nastupio i naš Ruđer Bošković, kojemu je to, koliko znamo, prvi pravi maraton. Ruđer je na cilj stigao 53. i još je smogao snage da opiše to nezaboravno iskustvo. Evo što je napisao na svome Facebook profilu:

 Šport

NK Neretva – NK Šibenik 0:3

Metković, 12.10.2014. - U 10. kola 3. HNL – jug Neretva je na domaćem terenu poražena od Šibenika rezultatom 0:3. Golove za goste postigli su Kartelo iz jedanaesterca u 36. minuti, Blažević u 52. i Prijić u 82. minuti.

 Rekreacija

S Ušćem ne možete pogriješiti

Metković, 11.10.2014. - Kad već nismo imali ljeta, uživajmo u prekrasnoj ranoj jesni. Prigoda se pruža već sutra (nedjelja) kada BK Relaks organizira biciklističku turu Relaks đir 5 od Metkovića do Ušća.

 Priroda

Posadili tristo stabala na opožarenome području

Metković, 11.10.2014. -
Danas su u akciji pošumljavanja održanoj pod geslom Šume za Metković, Metković za šume članovi GO SDP-a Metković sa svojim prijateljima i ljubiteljima prirode posadili više od tristo stabala u park-šumi Predolac-Šibanica podno Gradskoga groblja sv. Ivana Nepomuka u Metkoviću, na području koje je stradalo u požaru 2012.

 Šport

Pregled natjecanja ovoga vikenda

Metković, 11.10.2014. - Donosimo vam kratak pregled sportskih natjecanja koja ćete moći pratiti u Metkoviću ove subote i nedjelje. Pripremio Nikica Medak.

 Javni uvid

Nastavljene predradnje za uređenje lijeve obale Neretve uzvodno od mosta u Metkoviću

Metković, 10.10.2014. - Jučer je u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održano Javno izlaganje Studije za glavnu ocjenu prihvatljivosti za ekološku mrežu zahvata: „Uređenje lijeve obale rijeke Neretve uzvodno od mosta u Metkoviću“.

 

na naslovnici

Raspored natjecanja ovoga vikenda

Male priče koje me najbolje liče

Korisnici Udruge 'Otac Ante Gabrić' ugostili vrtićane

Vatroslavu Vugdeliji 'Srebrni mikrofon', nagrada za radijska dostignuća

Veliki intervju Bože Petrova za index.hr
Kako bih promijenio Hrvatsku od vrha do dna

Spoj orgulja i trube oduševio publiku

Izbornica ženske nogometne reprezentacije posjetila ŽNK Neretva

Predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2015. godinu

Otoci: mjesta ljubavi mora i kopna

Kitonić predstavila Afriku III

Vraćanjem sata unatrag nastaje i obveza upaljenih dnevnih svjetala na vozilima

Vrtićani obilježili 'Dane kruha'

Učenici OŠ S. Radića oduševili organizatore 'Lina višebojca'

Male priče koje me najbolje liče

Gradska blagajna prvo polugodište u plusu

Naglo zahladnjelo

Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo Deklaraciju protiv izgradnje termoelektrane na ugljen

U petak 'Dani kruha' ispred Hotela 'Narona'

Proizvođači agruma dužni su suzbijati sredozemnu voćnu muhu

Pauli Klak veslačko zlato u Bostonu

Niže cijene parkiranja

Večer klarineta i klavira

Novi sadržaji u Dječjem vrtiću 'Leut'

Petrov potpisao peticiju za referendum protiv monetizacije

Susret konjanika i biciklistica

Svečanim ispraćajem broda 'Thurgau Dalmatia' okončana turistička sezona minikruzera

Predstavljene novosti u sustavu novčanih naknada iz Zakona o socijalnoj skrbi

Relativno uspješan sportski vikend

Otvorena izložba akademskih slikara Đakovštine

Biciklima povezali Travnik, Klobuk i Metković

Predstavljen književni prvijenac Katarine Barišić

RK Metković 1963 - RK Crikvenica 31: 24

Raspored događanja u Metkoviću

Akademski slikari Đakova i Đakovštine u GKS-u

Puna podrška Udruzi 'Franak'

Peti rođendan Klape 'Sv. Nikola'

Dani kruha u OŠ don Mihovila Pavlinovića

Uklonjeni uspornici iz ulice Mobine

Robert Papić predstavio dvije svoje knjige

Uredništvo Hrvatskoga neretvanskog zbornika poziva autore na suradnju

Održani III. Dani Neretve u Zagrebu

Izvanredne mjere pomoći proizvođačima voća i povrća

Natječaj za prekvalifikaciju žena starijih od 40 godina

Mlinište preuzelo vrh, četvorka u pratnji

Oskar u Gimnaziji Metković

Prezentacija izmjena Zakona o radu i Zakona o potporama za očuvanje radnih mjesta

Dječja skupina KUD-a 'Metković' druga u Hrvatskoj

Tribina Udruge 'Franak' u četvrtak

Bjeliš: Samo da nam se ozlijeđeni što prije oporave

Bivša gusarica u Mariboru izveslala dva zlata

Biciklima na Ušće i nazad

'Sretni kraljević' premijerno izveden u GKS-u

Rezultati utakmica protekloga vikenda

Petrov poziva građane da potpišu peticiju za održavanje referenduma protiv monetizacije autocesta

Gof kapitalac – dobar razlog za druženje

Bošković među 10 % najbržih

NK Neretva – NK Šibenik 0:3

S Ušćem ne možete pogriješiti

Posadili tristo stabala na opožarenome području

Pregled natjecanja ovoga vikenda

Nastavljene predradnje za uređenje lijeve obale Neretve uzvodno od mosta u Metkoviću

iz medija

SERVISI

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE

 

Stjepana Radića 1, 20350 Metković

tel: +385 (0) 20 681 020

e-mail: zaklada-ivapetrusic@metkovic.hr

OIB: 37607019336 MB: 04260279

IBAN: HR8924840081107037437; SWIFT: RZBHHR2X

 

Odluku o osnivanju gradske humanitarne zaklade donijelo je Gradsko vijeće u  prosincu 2013., a Ministarstvo uprave je u srpnju 2014. izdalo Rješenje o registraciji Zaklade i odobrilo joj rad.

Svrha zaklade je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca s područja grada Metkovića i prigradskih naselja.