-487

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Zazelenjet će Hebrangova

Metković, 31.10.2014. - Tvrtka Amadeus vrtovi ovih dana obavlja radove na uređenju zelenoga pojasa između nogostupa i kolnika u Hebrangovoj ulici, a postoje naznake da bi se uskoro mogao završiti i kolnik.

 Zaštita okoliša

Četiri izvedbe predstave 'Voda je život'

Metković, 31.10.2014. - Hrvatske vode su u suradnji s Udrugom Divina Natura iz Metkovića nedavno u Gradskom kulturnom središtu upriličile četiri izvedbe edukativne predstave Voda je život koja je bila namijenjena učenicima nižih razreda metkovskih osnovnih škola.

 Rekreacija

Uključite se u završnu utrku 'Dubrovnik Run' lige

Metković, 31.10.2014. - Dubrovnik Run poziva svoje članove iz Metkovića i doline Neretve da im se nedjelju, 2. studenoga u 10.30 pridruže na šestoj, finalnoj utrci Dubrovnik Run lige koja će se održati na Babinu kuku.

 Gradske vijesti

Pet novih parkirališnih mjesta

Metković, 31.10.2014. - Smanjenje cijene povlaštenih karata za parkiranje sigurno je obradovalo građane, a obradovat će ih i pet novih parkirnih mjesta u samome središtu grada. Od jučer je parkiranje omogućeno i uz istočnu stranu ulice Matice hrvatske, što će koristiti i građanima pri obavljanju raznih poslova kao i stanarima zgrade u toj ulici.

 

 In memoriam

Sjećanje na drage koji više nisu s nama

Metković, 31.10.2014. - Posljednji je dan mjeseca studenoga pa pred sutrašnji blagdan Svih svetih mnogi kupuju cvijeće koje će odnijeti na grobove svojih dragih. Po gradu je na više mjesta dosta štandova pa ni izbor ne bi trebao biti težak.

 Poljoprivreda

Orijentacijska karta proizvodno-tehnoloških cjelina u Vrbovcima

Metković, 30.10.2014. - Zbog velikoga zanimanja vijest o Javnome pozivu za dodjelu zakupa poljoprivrednoga zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Metkovića dopunjujemo orijentacijskom kartom proizvodno-tehnoloških cjelina s oznakama katastarskih čestica (nova izmjera).

 

 Šport

Zeljić podnio ostavku na mjesto trenera

Metković, 30.10.2014. - Uprava NK Neretva prihvatila je, uz zahvalu za dosadašnji rad, ostavku trenera seniora Darka Zeljića te na njegovo mjesto imenovala Marija Gujinovića. Gujinović je do sada bio trener omladinskoga pogona, a prošle je sezone bio pomoćnik trenera seniora i trener juniora. Uskoro očekujemo više informacija.

 

 Gospodarstvo

Zlatni Kemini pršuti

Metković, 29.10.2014. - Slobodna je Dalmacija jučer donijela članak o zlatnim pršutima našega sugrađanina Drage Bebića Keme naslovljen s Otkrit ću vam tajnu mog zlatnog pršuta. O Kemi i njegovim zlatnim pršutima pisali smo prije gotovo četiri godine u 38. broju Metkovskoga vjesnika u članku Zlatni pršut iz Novih Sela na 18. stranici.

 

 Šport

Veterani VK Neretvanski gusar na regati u Gružu

Metković, 29.10.2014. - Prošloga su vikenda veterani VK Neretvanski gusar nastupili na XV. Međunarodnoj regati osmeraca Semper primus, koja se održavala u na regatnome polju u dubrovačkom Gružu.

 Šport

Kolo iznenađenja – tijesno na vrhu

Metković, 29.10.2014. - Donosimo rezultate 5. kola Malonogometne lige UMA Metković što se igralo u ponedjeljak, 27. listopada. Pripremio N. Medak.

 Policija

Učenici OŠ don M. Pavlinovića posjetili PP Metković

Metković, 29.10.2014. - U sklopu praktične nastave iz predmeta Građanski odgoj, učenici drugih razreda Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića posjetili su u ponedjeljak Policijsku postaju Metković kako bi se pobliže upoznali s djelokrugom rada policije.

 Obavijest

Umro je mons. don Fabijan Veraja

Metković, 29.10.2014. - Sinoć je u talijanskome mjestu Grottaferrata u 92. godini života i 68. godini svećeništva umro mons. don Fabijan Veraja koji je igrom sudbine ili, kako je znao reći, Božjom providnosti veliku većinu života proveo izvan Hrvatske, no to ga nimalo nije udaljilo od njegove voljene domovine, doline Neretve i Metkovića.

 Javni poziv

Zakup poljoprivrednoga zemljišta na području Grada Metkovića

Metković, 29.10.2014. - Agencija za poljoprivredno zemljište jučer je objavila Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Metkovića.

 Koncert

Glazbeno-duhovni trenutak uz 'Cantores Maruli'

Metković, 28.10.2014. - Nakon nedjeljne večernje mise u crkvi sv. Ilije Muški vokalni kvartet Cantores Maruli iz Splita pred prepunim je auditorijem održao koncert kakvoga do sada nismo imali prigodu čuti.

 Domovinski rat

Sjećanje na poginule metkovske branitelje

Metković, 28.10.2014. - Grad Metković blagdan Svih svetih, 1. studenoga, obilježava kao Dan spomena na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića.

 Gradske vijesti

Napokon taksi u Metkoviću

Metković, 28.10.2014. - Nakon dugo vremena Metković je ponovno dobio taksi-službu. Obrt za taksi službu Mijić za sada će usluge pružati pozivom na 098 459 275 ili kontaktom na e-mail mijic.mario74@gmail.com.

 

 Šport

Pregled rezultata sportskoga vikenda

Metković, 28.10.2014. - Nogometaši su prošloga vikenda osvjetlali obraz metkovskomu sportu. I Neretva i Metković bili su bolji od Dubrovčana, dok su kadetkinje Neretve svladale Splićanke. Još samo da su to učinile i njihove starije kolegice. Pregled svih rezultata pripremio je Nikica Medak.

 Rukomet

Nisu se osladili u gradu šećera

Metković, 27.10.2014. - Iz Županje su se rukometaši RK Metković 1963 vratili kratkih rukava. Premda su, prema situaciji na prvenstvenoj ljestvici, slovili za favorite, bodovnoga se šećera nisu okusili.

 Rekreacija

Druženje veterana uz buće u Borovcima

Metković, 27.10.2014. - Članovi Udruga veterana IV. gardijske brigade – podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju jučer su u okviru sportsko-rekreacijskih aktivnosti u Borovcima organizirali turnir u bućama.

 Tradicija

Velika fešta kruha i plodova zemlje

Metković, 27.10.2014. - Prošli je petak za OŠ Stjepana Radića te područne škole Mlinište i Bijeli Vir bio projektni dan kojim je obilježen Dan kruha i dan zahvalnosti za plodove zemlje, taj put na Trgu kralja Tomislava.

 Šport

BK Metković na maratonu u Stankovcima

Metković, 27.10.2014. - Na poziv Biciklističkoga kluba AKS Stankovci, jučer je BK Metković sudjelovao na I. MTB maratonu u Stankovcima koji je ujedno i 2. kolo Zimske dalmatinske lige. BK Metković su predstavljali Luka Volarević, Ante Brozović i Josip Kiridžija.

 Kazalište

Voda je život

Metković, 27.10.2014. - U suradnji s metkovskom Udrugom Divina Natura Hrvatske vode danas u metkovskom GKS-u priređuju kazališnu predstavu Voda je život koja je namijenjena učenicima metkovskih osnovnih škola, ali je otvorena i za građanstvo. Kazalište Daska predstavu će izvoditi u 10, 11.25, 13 i 16.45 sati.

 

 Pogledajte

Bog ne griješi

Metković, 26.10.2014. - Preko 16 milijuna ljudi je, do sada, na YouTubeu vidjelo kako se sprijateljuju dijete s Downovim sindromom i labradorica. Video prati glazba Tako si lijep(a) i poruka Bog ne griješi, no i mi za utrku labradora imamo.

 Obljetnice

SDP-ovci obilježili 26. listopada

Metković, 26.10.2014. - Pred spomenikom žrtvama fašističkoga terora u Gradskome parku jutros su se okupili članovi GO SDP-a Metković kako bi se polaganjem vijenca i paljenjem svijeća prisjetili događaja od ravno prije 70 godina kada su okupatorske snage napustile Metković.

 Dolina Neretve

Zahvalnica donatorima mandarina

Metković, 26.10.2014. - Zahvaljujemo vam na pomoći i doprinosu koji ste dali za organizaciju III. Dana Neretve u Zagrebu i time pomogli da i ove godine skrenemo pozornost javnosti na naš kraj.

 Šport

KK Metković u Rami osvojio četiri medalje

Metković, 26.10.2014. - Jučer je u Rami (BiH) održan 5. Međunarodni karate-turnir Rama open 2014. na kojem su sa 373 natjecatelja nastupila 33 kluba iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije. Za Karate-klub Metković nastupila su četiri natjecatelja i osvojila ukupno četiri medalje.

 Šport

Raspored natjecanja ovoga vikenda

Metković, 25.10.2014. - Evo najave sportskih događanja u Metkoviću ovoga vikenda. Pripremio Nikica Medak.

 Predstavljanje knjige

Male priče koje me najbolje liče

Metković, 25.10.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković u četvrtak je predstavljena zbirka pjesama Male priče koje me najbolje liče autora Flirijana Bebića i u nakladi i metkovskoga ogranka Matice hrvatske.

 Socijalna skrb

Korisnici Udruge 'Otac Ante Gabrić' ugostili vrtićane

Metković, 25.10.2014. - U okviru organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe u listopadu su i u Udruzi Otac Ante Gabrić obilježeni Dani kruha tako što su korisnici u ugodnom ozračju pripravili peciva i slastice.

 Mediji

Vatroslavu Vugdeliji 'Srebrni mikrofon', nagrada za radijska dostignuća

Metković, 25.10.2014. - Kako javlja Radio Delta, voditelj Radija Delta Vatroslav Vugdelija dobitnik je ovogodišnjega Srebrnog mikrofona, prestižne novinarske nagrade koju za najviša radijska dostignuća dodjeljuje Hrvatska udruga radija i novina (HURIN).

 Intervju

Veliki intervju Bože Petrova za index.hr
Kako bih promijenio Hrvatsku od vrha do dna

Metković, 24.10.2014. - Jedan od najčitanijih hrvatskih internetskih portala index.hr danas je objavio veliki intervju s metkovskim gradonačelnikom Petrovom Kako bih promijenio Hrvatsku od vrha do dna.

 

 Koncert

Spoj orgulja i trube oduševio publiku

Metković, 24.10.2014. - Sinoć su ljubitelji klasične glazbe ponovo mogli uživati u izvrsnom koncertu na kojem su ovoga puta nastupili Dario Teskera na trubi i Alen Kopunović Legetin na orguljama.

 Šport

Izbornica ženske nogometne reprezentacije posjetila ŽNK Neretva

Metković, 24.10.2014. - Prošloga ponedjeljka u Gospinom polju u Dubrovniku održan je Festival ženskog nogometa za djevojčice od osam do 14 godina. U manifestaciji je sudjelovalo oko 200 djevojčica, a među njima i njih 27 iz Metkovića koje su predvodili treneri Neven Majić i Duško Mijoč. Nešto više o događaju, ali i dolasku izbornice Marije Margarete Damjanović u Metković ispričao nam je trener Neven Majić.

 Poziv

Predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2015. godinu

Metković, 24.10.2014. - Grad Metković objavio je Poziv za predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2015. u kulturi, sportu, socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti, udrugama građana te predškolskome odgoju. U nastavku možete preuzeti potrebnu dokumentaciju koja se sastoji od poziva i odgovarajuće prijavnice (u istom dokumentu).

 Izložba

Otoci: mjesta ljubavi mora i kopna

Metković, 24.10.2014. - Hrvatski prirodoslovni muzej i Gradska knjižnica Metković sinoć su u prostorijama Knjižnice upriličili otvorenje izložbe Otoci: mjesta ljubavi mora i kopna koja se sastoji od deset informativnih panela, tridesetak muzejskih preparata i kratkoga dokumentarnog filma snimljenoga na jadranskim otocima.

 Putopis

Kitonić predstavila Afriku III

Metković, 24.10.2014. - Davorka Kitonić je u Gradskom kulturnom središtu Metković nastavila svojim putopisnim reportažama. Najnovija je Afrika III kojom je metkovskoj publici predstavila deltu Okawango, u čijoj je divljini boravila 40 dana te Park prirode Centralni Kalahari i pleme San (Bušman).

 Obavijest

Vraćanjem sata unatrag nastaje i obveza upaljenih dnevnih svjetala na vozilima

Metković, 23.10.2014. - Zimsko računanje vremena započinje u nedjelju, u noći s 25. na 26. listopada, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.

 Tradicija

Vrtićani obilježili 'Dane kruha'

Metković, 23.10.2014. - Dani kruha tradicionalno su obilježeni u Dječjemu vrtiću Metković. Mališani su sa svojim tetama pripremili prigodan program kojim su zahvalili na darovima prirode. Različite vrste kruha, peciva i kolača te plodove zemlje u Središnjemu vrtiću blagoslovio je župni vikar Župe sv. Ilije fra Lukica Vojković, a u vrtiću Radost to je učinio sužupnik Župe sv. Nikole don Ante Antunović. Pogledajte što smo zabilježili.

 Šport

Učenici OŠ S. Radića oduševili organizatore 'Lina višebojca'

Metković, 23.10.2014. - Nikada, a Lino je u ovih devet godina prošao uzduž i poprijeko Hrvatske, održao se više od dvjesto puta, ali nikada nismo doživjeli ovakvu atmosferu. I zato vam dajemo ocjenu deset s tri zvjezdice. Nitko prije nije dobio takvu ocjenu. Isto tako, zbog vas obećavam da ćemo se vratiti još jednom u sljedećih godinu dana.

 Predstavljanje knjige

Male priče koje me najbolje liče

Metković, 23.10.2014. - Ogranak Matice hrvatske Metković i Gradska knjižnica Metković pozivaju vas na predstavljanje knjige našega sugrađanina Florijana Bebića Male priče koje me najbolje liče, što će se održati u Gradskoj knjižnici Metković u četvrtak, 23. listopada s početkom u 20 sati.

 

 Gradska uprava

Gradska blagajna prvo polugodište u plusu

Metković, 22.10.2014. - Kao što smo već prije izvijestili, jučer je pod predsjedanjem Marina Veraje održana XII. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na čijem se Dnevnom redu našlo 10 točaka o kojima je raspravljalo devet vijećnika. O dvjema smo točkama već pisali pa donosimo kratak pregled ostalih.

 Vrijeme

Naglo zahladnjelo

Metković, 22.10.2014. - Mnoge je jutros iznenadilo ugodnih preko 19 °C, a iza deset sati temperatura je dosegla 22.6 °C. Oko 11,30 stiglo nam je najavljeno pogoršanje i u samo sat i pol temperatura se spustila za preko 12 °C.

Podaci preuzeti s pljusak.com.

 

 Gradska uprava

Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo Deklaraciju protiv izgradnje termoelektrane na ugljen

Metković, 22.10.2014. - Jedna od točaka jučerašnje Sjednice Gradskoga vijeća Grada Metkovića bila je Prijedlog Deklaracije kojom bi sve političke opcije u Vijeću poslale jasnu poruku protiv gradnje termoelektrane na ugljen u Pločama.

 Tradicija

U petak 'Dani kruha' ispred Hotela 'Narona'

Metković, 22.10.2014. - Povodom proslave Dana kruha, dana zahvalnosti za plodove zemlje OŠ Stjepana Radića u petak, 24. listopada za sve učenike i učitelje matične škole i područnih škola u Mliništu i Bijelome Viru organizira projektni dan. Drugim riječima, učeničke će klupe u petak biti prazne, zvono neće zvoniti, a sve će se događati na svježem zraku ispred Hotela Narona.

 Poljoprivreda

Proizvođači agruma dužni su suzbijati sredozemnu voćnu muhu

Metković, 22.10.2014. - Proizvođači agruma dužni su prema Naredbi NN ( 85/14) poduzimati mjere za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne muhe (Ceratitis capitata, Wiedemann) na ugroženim područjima u RH. U smislu ove naredbe to je područje Dubrovačko-neretvanske županije , a dolina rijeke Neretve je područje od posebnog gospodarskog značaja.

 Šport

Pauli Klak veslačko zlato u Bostonu

Metković, 22.10.2014. - Znamo da je Metković i veslački grad te da talentirani članovi VK Neretvanski gusar počinju nastupati za puno jače klubove. Pisali smo nedavno o uspješnim nastupima Katarine Vučine za VK Croatia iz Zagreba, a iz Sjedinjenih Američkih Država stiže nam još jedna veslačka vijest i to o uspjehu mlade Paule Klak, čiji su korijeni i metkovski.

 Gradske vijesti

Niže cijene parkiranja

Metković, 22.10.2014. - Jučer je održana XII. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na kojoj je bilo prisutno devet vijećnika. Na dnevnom redu bilo je 10 točaka, a jedna od njih bila je prijedlog Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja. Ono što će korisnike gradskog parkinga obradovati jest izmjena, odnosno sniženje cijena parkiranja na javnim parkiralištima.

 

na naslovnici

Zazelenjet će Hebrangova

Četiri izvedbe predstave 'Voda je život'

Uključite se u završnu utrku 'Dubrovnik Run' lige

Pet novih parkirališnih mjesta

Sjećanje na drage koji više nisu s nama

Orijentacijska karta proizvodno-tehnoloških cjelina u Vrbovcima

Zeljić podnio ostavku na mjesto trenera

Zlatni Kemini pršuti

Veterani VK Neretvanski gusar na regati u Gružu

Kolo iznenađenja – tijesno na vrhu

Učenici OŠ don M. Pavlinovića posjetili PP Metković

Umro je mons. don Fabijan Veraja

Zakup poljoprivrednoga zemljišta na području Grada Metkovića

Glazbeno-duhovni trenutak uz 'Cantores Maruli'

Sjećanje na poginule metkovske branitelje

Napokon taksi u Metkoviću

Pregled rezultata sportskoga vikenda

Nisu se osladili u gradu šećera

Druženje veterana uz buće u Borovcima

Velika fešta kruha i plodova zemlje

BK Metković na maratonu u Stankovcima

Voda je život

Bog ne griješi

SDP-ovci obilježili 26. listopada

Zahvalnica donatorima mandarina

KK Metković u Rami osvojio četiri medalje

Raspored natjecanja ovoga vikenda

Male priče koje me najbolje liče

Korisnici Udruge 'Otac Ante Gabrić' ugostili vrtićane

Vatroslavu Vugdeliji 'Srebrni mikrofon', nagrada za radijska dostignuća

Veliki intervju Bože Petrova za index.hr
Kako bih promijenio Hrvatsku od vrha do dna

Spoj orgulja i trube oduševio publiku

Izbornica ženske nogometne reprezentacije posjetila ŽNK Neretva

Predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2015. godinu

Otoci: mjesta ljubavi mora i kopna

Kitonić predstavila Afriku III

Vraćanjem sata unatrag nastaje i obveza upaljenih dnevnih svjetala na vozilima

Vrtićani obilježili 'Dane kruha'

Učenici OŠ S. Radića oduševili organizatore 'Lina višebojca'

Male priče koje me najbolje liče

Gradska blagajna prvo polugodište u plusu

Naglo zahladnjelo

Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo Deklaraciju protiv izgradnje termoelektrane na ugljen

U petak 'Dani kruha' ispred Hotela 'Narona'

Proizvođači agruma dužni su suzbijati sredozemnu voćnu muhu

Pauli Klak veslačko zlato u Bostonu

Niže cijene parkiranja

iz medija

SERVISI

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE

 

Stjepana Radića 1, 20350 Metković

tel: +385 (0) 20 681 020

e-mail: zaklada-ivapetrusic@metkovic.hr

OIB: 37607019336 MB: 04260279

IBAN: HR8924840081107037437; SWIFT: RZBHHR2X

 

Odluku o osnivanju gradske humanitarne zaklade donijelo je Gradsko vijeće u  prosincu 2013., a Ministarstvo uprave je u srpnju 2014. izdalo Rješenje o registraciji Zaklade i odobrilo joj rad.

Svrha zaklade je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca s područja grada Metkovića i prigradskih naselja.