2463

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

Večer putovanja, poezije i fotografije

Metković, 21.4.2015. - Gradska knjižnica Metković u srijedu, 22. travnja organizira večer putovanja, poezije i fotografije Kad bismo na stihovima mogli oploviti svijet putnice i pjesnikinje Maje Klarić. Program na drugomu katu knjižnice započinje u 20 sati.

 Zaštita okoliša

Druženje s kamenom

Metković, 20.4.2015. - Na Predolcu je u nedjelju u podnevnim satima održano prvo Druženje s kamenom na kojemu se okupilo pedesetak djece i roditelja. Tema tog događaja je bila odnos čovjeka prema prirodi, odnosno prema park šumi Predolac te vrijednosti, specifičnosti i osobine kamenjara, tradicija i aktivnosti čovjeka u takvom okolišu.

 Koncert

Svečani koncert povodom Dana škole

Metković, 20.4.2015. - U srijedu, 22. travnja Osnovna glazbena škola Metković svečanim će koncertom obilježiti Dan škole. Na koncertu će biti podijeljena priznanja i diplome najuspješnijim učenicima i nastavnicima koji su postigli odlične rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Dođite u 19 sati u Galeriju Gradskog kulturnog središta Metković i poslušajte najuspješnije učenike OGS Metković.

 

 Rukomet

Metković 1963 s dva se boda vratio iz Križevaca

Metković, 20.4.2015. - Kako na svojoj FB stranici izvještava Radio Križevci, RK Metković 1963 u uzbudljivoj je završnici 23. koja I. HRL pred oko 150 gledatelja s 28:29 svladao domaći KTC. Igrač utakmice bio je gostujući vratar Karabatić, čije su obrane sredinom drugoga poluvremena Metkovce vratile u igru, no treba spomenuti šut A. Dominikovića 8/9 te tri uzastopna Marićeva pogotka koji su im u zadnjim minutama donijeli minimalnu pobjedu.

 Vjerski život

Trebinjci nastupili na koncertu povodom pravoslavnoga Uskrsa

Metković, 20.4.2015. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu održan koncert dugovne i etnoglazbe koji je povodom pravoslavnoga Uskrsa organiziran u suradnji parohija Metkovića i Čapljine. Nastupili su gosti iz Trebinja: Crkveni hor Sveti Vasilije Ostroški i Etnogrupa Zahumlje.

 Šport

Petru Jeramazu bronca s Državnoga prvenstva u light-kickboxingu

Metković, 20.4.2015. - Iz Karate-kluba Knez Domagoj javljaju da je Petar Jeramaz jučer u Kostreni na Amaterskom prvenstvu Republike Hrvatske u light-kickboxingu osvojio brončanu medalju u kategoriji -79 kg. Čestitke Petru, koji je još član Kickboxing-kluba Pauci iz Splita, kao i njegovim trenerima Miji Volareviću i Ljubi Penoviću.

 

 Glazba

Nuić zaokružio 'Metkovsku trilogiju'

Metković, 19.4.2015. - Iz nostalgične glazbene radionice Ive Nuića stižu dvije pjesme kojima zaključuje Metkovsku trilogiju započetu pjesmom Metkovski zgrađani u kojoj je nastupio ženski zbor zgrađanka. Ovaj su put dodana još tri muška glasa, a Ivo piše da namjerava objaviti CD s trima pjesmama i jednom bonus-pjesmom te ga podijeliti svima zaslužnima i onima koje je spomenuo u pjesmama.

 Promet

Smanjimo broj stradalih mopedista i motociklista

Metković, 19.4.2015. - Na Trgu kralja Tomislava jučer je provedena je preventivna akcija Mopedi i motocikli u prometu u kojoj su uz policijske službenike za prevenciju i sigurnost u prometu sudjelovali Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Javna vatrogasna postrojba Metkoviću, Autoškola Žabac, udruga MK Veterani Croatia, Club Vespa Metković i MK Gusari.

 Tribina

Zaštita prava potrošača

Metković, 18.4.2015. - Tribina na temu zaštite prava potrošača održat će se u ponedjeljak, 20. travnja s početkom u 18 sati u Galeriji GKS-a Metković. Na tribini sudjeluju zastupnik u Hrvatskom saboru Jakša Baloević, član predsjedništva stranke Novi val – Stranka razvoja, i mr. iur. Nela Kovačević, savjetnica za zaštitu potrošača. Novi val - Stranka razvoja poziva vas da dođete, poslušate i sudjelujete na tribini te pitate sve što vas zanima u vezi zaštite potrošača.

 

 Vjerski život

Koncert duhovne i etno-glazbe povodom pravoslavnoga Uskrsa

Metković, 18.4.2015. - Povodom Uskrsa, koji pravoslavni vjernici slave po julijanskom kalendaru, u nedjelju, 19. travnja u Gradskom kulturnom središtu koncert duhovne i etno-glazbe održat će Mješoviti crkveni hor Sveti Vasilije Ostroški i etno-grupa Zahumlje iz Trebinja. Koncert u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene općine i parohije počinje u 18 sati.

 

 Zaštita okoliša

Sutra u 8:30 ispred Hotela 'Narona'

Metković, 17.4.2015. - Obavještavamo sve koji su u mogućnosti uključiti se u sutrašnju akciju Zelena čistka da je sastanak u 8:30 ispred Hotela Narona.

 

 Tribina

Otkazuje se tribina ' Garancija za mlade'

Metković, 17.4.2015. - Javna tribina Garancija za mlade, koja je trebala biti održana u subotu, 18. travnja 2015. u Galeriji GKS-a otkazana je zbog iznenadne spriječenosti predavača ministra Miranda Mrsića. Forum mladih i GO SDP-a Metković pokušati će tribinu organizirati u nekom drugom terminu.

 

 Poljoprivreda

Savjeti za zaštitu poljoprivrednih kultura

Metković, 17.4.2015. - Savjetodavna služba uputila je poljoprivrednicima aktualne preporuke za zaštitu poljoprivrednih kultura od bolesti i štetnika. Ovaj put to se odnosi na vinogradare, na proizvođače koštićavoga voća i na proizvođače jabuka.

 

 Promet

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2015.

Metković, 17.4.2015. - Tijekom slijedećeg tjedna, odnosno od ponedjeljka, 20. travnja do subote, 25. travnja u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj organizira se akcija besplatnog pregleda tehničke ispravnosti motocikala i mopeda.

 Predstavljanje knjige

Gubina predstavio roman '260 dana' o svome stradanju u Domovinskom ratu

Metković, 17.4.2015. - Jučer je u Metkoviću gostovao Marijan Gubina, autor romana 260 dana , koji je u Domovinskom ratu kao dječak sa svojom obitelji bio zarobljen u Dalju u okolici Vukovara. Gubina je stravična svjedočanstva iz ratnoga zarobljeništva pretočio u roman u kojemu opisuje kalvariju što si je prošli on i njegova obitelj.

 Promet

Za bicikliste važe prometni propisi kao i za druge sudionike u prometu

Metković, 17.4.2015. - Analizom podataka o stradavanju biciklista u prometnim nesrećama na području Republike Hrvatske u 2014. godini, razvidno je kako su biciklisti sudjelovali u 1486 prometnih nesreća u kojima je poginulo 19, teško ozlijeđeno 382, a lakše 803 biciklista. Na području PP Metković u 2014. godini biciklisti su sudjelovali u 5 prometnih nesreća s ozlijeđenima osobama u kojima je 6 sudionika zadobilo lakše ozljede. Naveden prometne nesreće u tri su slučaja izazvali biciklisti, a u dva slučaja vozači ostalih vozila.

 Šport

Trinaest godina KK Metković

Metković, 17.4.2015. - Prošloga je ponedjeljka u prostorijama Karate-kluba Metković uz domjenak proslavljeno 13 godina rada Kluba koji je osnovan 2002., kao jedan od sljedbenika nekadašnjega Karate-kluba Razvitak osnovanoga još davnih osamdesetih godina.

 Politika

Presica Mosta NL u Novinarskom domu

Metković, 16.4.2015. - Najopširnije izvješće s netom završene konferencije za medije u zagrebačkom Novinarskom domu, na kojoj je Most nezavisnih lista objavio svoj izlazak na sljedeće parlamentarne izbore donosi index.hr.

 

 Televizija

Metkovac danas u 'Potjeri'

Metković, 16.4.2015. - Danas u 18:13 na Prvome HRT-a emitirat će se kviz Potjera u kojemu je jedan od natjecatelja naš sugrađanin Ivan Kompar.

 Humanitarna priredba

Humanitarni koncert za Caritas Župe sv. Ilije

Metković, 16.4.2015. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu održan humanitarni koncert za Caritas Župe sv. Ilije iz Metkovića na kojemu su nastupili Dječji zbor Svetoga Ilije, Grupa Delta , Ante Matić i Mate Bulić.

 Politika

Most nezavisnih lista i službeno izlazi na parlamentarne izbore

Metković, 15.4.2015. - Sutra (četvrtak) na konferenciji za medije u Novinarskomu domu u Perkovčevoj 2 u Zagrebu Most nezavisnih lista javnosti će predstaviti svoj projekt izlaska na parlamentarne izbore. Uz metkovskoga gradonačelnika Božu Petrova tamo će biti i načelnici iz raznih krajeva Hrvatske. Presica počinje u 11 sati.

 

 Promet

Promidžbeno-preventivna akcija 'Mopedi i motocikli u prometu'

Metković, 15.4.2015. - S dolaskom ljepšega vremena i toplijih dana na cestama se očekuje veći broj vozača mopeda i motocikala, a s time, nažalost, i veći broj prometnih nesreća u kojima sudjeluje navedena skupina sudionika u prometu. Kako bi se smanjile teške posljedice prometnih nesreća u kojima stradaju vozači mopeda i motocikala u subotu, 18. travnja u vremenu od 10 do 13 sati na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću provest će se promidžbeno-preventivna akcija Mopedi i motocikli u prometu.

 Promet

Pojačan nadzor brzine kretanja vozila

Metković, 15.4.2015. - Policijski službenici prometne policije na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila tijekom 24 sata i to od 6 sati ujutro 16. travnja (četvrtak) do 6 sati ujutro 17. travnja (petak).

 Zabava

Prvi MTKviz u Knjižnici

Metković, 15.4.2015. - Sinoć je u Gradskoj knjižnici pred velikim brojem zainteresiranih održan prvi, tj. pilot-MTKviz , timska igra u kojoj snage odmjeravaju ekipe sastavljene od dvaju do četiriju natjecatelja različitih uzrasta, natječući se tko će svojim znanjem, ali i brzom reakcijom osvojiti više bodova i u konačnici pobijediti.

 Izložba

Štapovi Nikole Skokandića u GKS-u

Metković, 15.4.2015. - Žrnovski akademski grafičar Nikola Skokandić sinoć se u Galeriji GKS-a predstavio svojim ciklusom Štap za koji je materijal pronašao u prirodi pa se u svakom od pedesetak izloženih štapova, kako je rekla književnica Ivica Duhović Žaknić, ćuti narav suverenog žrnovskog čempresa, žilavost leprine, podatnost planike, postojanost česvine.

 Tribina

Garancija za mlade - Uči, radi, napreduj

Metković, 14.4.2015. - U subotu, 18. travnja 2015. godine s početkom u 10,30 u Galeriji GKS-a Metković održat će se javna tribina Garancija za mlade - Uči, radi, napreduj na temu rješavanja nezaposlenosti mladih osoba u Hrvatskoj.

 Predstavljanje knjige

260 dana užasa desetogodišnjeg dječaka u zarobljeništvu

Metković, 14.4.2015. - Udruga 'Narenta' i Gradska knjižnica Metković pozivaju vas na predstavljanje romana 260 dana autora Marijana Gubine, koje će se 16. travnja (četvrtak) s početkom u 20 sati održati u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković.

 Požar

Oprez prilikom spaljivanja otpada na otvorenom!

Metković, 14.4.2015. - Zbog učestalih slučajeva požara na otvorenom koji u posljednje vrijeme nastaju uslijed spaljivanja korova kada dolazi do nekontroliranog širenja vatre, pozivamo građane na dodatan oprez i podsjećamo da su u slučaju spaljivanja dužni poduzeti slijedeće mjere zaštite od požara:

 Tribina

Inkluzija je pravo, a ne privilegija

Metković, 14.4.2015. - Jučer je u Galeriji GKS-a Metković u suradnji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održana tribina 'Ovdje živi inkluzija' na kojoj su gosti predavači su govorili o ranom uključenju u društveni i obrazovni život djece s poteškoćama u razvoju te iznijeli svoja iskustva u radu s takvom djecom.

 Vjerski život

Pravoslavni vjernici proslavili Uskrs

Metković, 13.4.2015. - Vjernici iz pravoslavne parohije Metković preksinoć su se okupili u crkvi Sv. Đorđa u Metkoviću da bi tijekom Svete liturgije, koju je služio metkovski paroh jerej Boris Čolović, zajedno dočekali Uskrs, najveći blagdan svih kršćana.

 Obavijest

Pokreće se MTKviz

Metković, 13.4.2015. - Ljubitelji kvizova pozivaju se sutra (utorak) u 20:15 u prostorije Gradske knjižnice gdje će biti predstavljen koncept kviza i upoznavanje s pravilima igre. Radi se o timskoj igri 4-5 članova svih dobnih uzrasta koji će svoje znanje odmjeravati u desetak kategorija. Više informacija na Facebook-stranici MTKviz ili zatražite e-poštom na kvizmtk@gmail.com.

 

 stanovanje

Anketa o zainteresiranosti građana za poticanu stanogradnju (POS)

Metković, 13.4.2015. - Budući da su temeljem Zakona o poticanoj stanogradnji jedinice lokalne samouprave dužne jednom godišnje Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama dostaviti podatke o evidentiranim zahtjevima za stambeno zbrinjavanje putem Programa društveno poticane stanogradnje , ovih dana i Grad Metković provodi anketu o interesu građana sa svoga područja. Programom POS-a, na koji se odnosi trenutačno provođenje ankete, moguća je kupnja stana u višestambenoj zgradi.

 Gradska uprava

Uskoro 'klamerice' za bicikle

Metković, 13.4.2015. - Ovako izgleda uspješna suradnja tijela lokalne uprave i Sindikata biciklista! U Gradu Metkoviću prepoznali su naše iskustvo i znanje na području biciklističke problematike i zatražili nas savjet u vezi optimalnih stalaka za bicikle.

 Šport

U nervoznoj utakmici ONK Metković s 1:0 pobijedio lidera

Metković, 13.4.2015. - Jučer je u odigravanju 17. kola I. ŽNL dubrovačko-neretvanske ONK Metković na svome igralištu pred stotinjak gledatelja ugostio i s 1:0 pobijedio vodeću momčad na tablici NK Slaven Gruda.

 Izložba

Štapovi Nikole Skokandića

Metković, 13.4.2015. - U utorak, 14. travnja s početkom u 19 sati Galeriji GKS-a bit će otvorenje izložbe radova žrnovskoga ak. slikara Nikole Skokandića pod nazivom Štap.

 Naši u svijetu

Filip Dragović u Vijeću za domovinsku sigurnost

Metković, 13.4.2015. - Iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović potvrdili su da će Vijeće za domovinsku sigurnost biti osnovano tijekom sljedećih petnaestak dana, a jedan od članova toga tijela bit će i dr. sc. Filip Dragović koji je 1968. godine rođen u Metkoviću.

 Rukomet

RK Metković 1963 ispratio Rudara s deset pogodaka razlike

Metković, 12.4.2015. - Sinoć je u Gradskoj športskoj dvorani u Metkoviću odigrano 22. Kolo I. HRL u kojoj su se sastali domaći RK Metković 1963 i RK Rudar iz Ruda. Metkovci su boljom igrom na kraju slavili s 34:24.

 Šport

Neretva protiv Primorca iščupala bod

Metković, 12.4.2015. - Jučer je u 26. kolu III. HNL jug NK Neretva na igralištu Iza Vage ugostila stobrečki NK Primorac i s njim pred dvjestotinjak gledatelja odigrala neriješeno 3:3.

 Promet

Sigurnije na raskrižju Hebrangove i Branimirove

Metković, 11.4.2015. - Nakon uređenja Hebrangove ulice, u koju je postavljena i nova rasvjeta, mračnim je ostao njezin spoj s Ulicom kneza Branimira, što je vozačima stvaralo probleme i otežavalo uočavanje pješaka. Nedavno je na raskrižje postavljen rasvjetni stup pa je sada stanje kudikamo bolje.

 

 Natjecanje

3 2 1 ČITAJ Sad!

Metković, 11.4.2015. - U Gradskoj knjižnici Metković organizira se Natjecanje u brzom čitanju za učenike od 5. do 8. razreda. Prijave su u ponedjeljak, 13. travnja 2015. od 12 do 20 sati na Odjelu za djecu i mlade.

 Šport

Raspored natjecanja ovoga vikenda

Metković, 11.4.2015. - Pregled sportskih natjecanja metkovskih klubova ovoga vikenda pripremio je Nikica Medak.

 Policija

Akcija sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola

Metković, 10.4.2015. - Tijekom noći sa subote na nedjelju, 11./12. travnja, prometna policija Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provodit će pojačane preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola.

 Šport

Metkovka na Svjetskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju

Metković, 10.4.2015. - Danas i sutra, 10. i 11. travnja u kanadskom se Hamiltonu održava Svjetsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju, na kojemu sudjeluje i seniorska ekipa iz Hrvatske – naše Zagrebačke pahuljice koje predvodi rođena Metkovka Suzana Dragović. Više nego dobar razlog za još jedan sportski intervju.

 

 Predstavljanje knjige

'Zažapska onomastika' predstavljena u Neumu

Metković, 10.4.2015. - U Neumu je u Grandu Hotelu Neum sinoć održano predstavljanje knjige Zažapska onomastika dr. sc. Domagoja Vidovića, što ga je uz potporu podružnice Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Metkoviću organizirao neumski ogranak Matice hrvatske.

 Maraton lađa

Na kavi s Josipom Kurinom

Metković, 10.4.2015. - Iza prošlogodišnjega nevjerojatnog uspjeha Udruge lađara Crni put na 17. Maratonu lađa stajale su mukotrpne pripreme pod vodstvom Josipa Kaurina, koji je svoje veslačko iskustvo i prisebnost pokazao i na samome startu utrke, kada je posada u metežu izgubila parićara. Iskoristili smo jednu kavu u Hotelu Narona i g. Kaurina zamolili za kraći razgovor.

 

 Zaštita okoliša

Odvojite jedan dan za čist okoliš
UKLJUČITE SE U ZELENU ČISTKU

Metković, 9.4.2015. - Ove se godine akcija Zelena čistka, u kojoj čistimo svoj okoliš, gradske površine, šume, planine, rijeke i jezera, organizira u subotu, 18. travnja, u sklopu akcije World Cleanup 2015. u suradnji sa 112 zemalja svijeta. Stoga pozivamo sve volontere da u subotu, 18. travnja 2015. udružimo napore kako bismo pokazali koliko nam je važan okoliš i priroda te što sve možemo i spremni smo učiniti u samo jednom danu.

 

 Obavijest

Novi raspored odvoza otpada

Metković, 8.4.2015. - Čistoća Metković d.o.o., nakon početnoga umjeravanja i razrade dinamike odvoza otpada, napravila je novi raspored odvoza otpada koji stupa na snagu 13. travnja. Novi raspored možete preuzeti na mrežnim stranicama Čistoće.

 

 Glazba

Objavljen novi videospot 'Versa'

Metković, 8.4.2015. - Prije dva mjeseca pisali smo o pjesmi Oprosti nam duga noći metkovskoga sastava Versi za koju su nedavno snimili službeni videospot. Na tekst Ivice Brnasa glazbu je napisao i aranžirao njegov mlađi brat Dragan.

 

 Predavanje

Tehnička ispravnost traktora i motokultivatora

Metković, 8.4.2015. - Djelatnici PU dubrovačko-neretvanske, PP Metković i Centra vozila Hrvatske održat će predavanje na temu Tehnička ispravnost traktora i motokultivatora u svrhu smanjenja broja tehnički neispravnih i neosiguranih traktora u prometu te registracije navedene kategorije vozila.

 Požar

Gori nad Mliništem

Metković, 8.4.2015. - Iznad Mliništa jutros je buknuo požar koji je zahvatio oko 10 h mlade šume i nastavio se širiti prema vrhu brda na kojemu je stara šuma što je preživjela katastrofalni požar od prije osam godina.

 Gradska uprava

XVI. Sjednica Gradskoga vijeća

Metković, 8.4.2015. - Na jučerašnjoj XVI. sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića pod predsjedavanjem Marina Veraje polugodišnje izvješće o radu podnio je gradonačelnik Božo Petrov. Kako je rekao, iz Državne uprave nije bilo primjedbi na rad Grada i Gradskoga vijeća, niti je poništen ijedan akt.

 

 Šport

Južna selekcija Dalmacije uvjerljiva protiv mladih reprezentativki

Metković, 8.4.2015. - U sklopu priprema hrvatske ženske nogometne U-19 reprezentacije, jučer je u Metkoviću na igralištu Iza Vage odigrana prijateljska utakmica između mladih reprezentativki i seniorskoga sastava Južne selekcije Dalmacije, u kojoj su starije i iskusnije Dalmatinke s 0:5 porazile djevojke u kockastim dresovima.

 

 Maraton lađa

Petrov i Grmoja na druženju s lađarima 'Crnoga puta'

Metković, 8.4.2015. - Udruga lađara Crni put nedavno je u svojim prostorijama organizirala druženje na kojemu je bio i gradonačelnik Božo Petrov sa zamjenikom Nikolom Grmojom. Bila je to prigoda da im članovi Udruge pokažu svoje prostorije te ih upoznaju s aktivnostima u proteklom razdoblju i s planovima.

 Šport

Petrov posjetio mlade nogometne reprezentativke

Metković, 7.4.2015. - Metkovski se gradonačelnik Božo Petrov danas u Hotelu Narona susreo s igračicama hrvatske ženske nogometne reprezentacije U-19 i s njihovom izbornicom Marijom Margaretom Damjanović te im zaželio dobrodošlicu na pripreme u naš grad.

 Energetska učinkovitost

Kako do bespovratnih sredstava za obnovu kuća

Metković, 7.4.2015. - Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o izmjeni Programa energetske obnove obiteljskih kuća. Zainteresirani građani o tome više mogu saznati u članku Lakše do bespovratnih sredstava za obnovu kuća. Istovremeno je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH objavio Javni poziv ovlaštenim certifikatorima za poslove energetskog certificiranja zgrada u sklopu provedbe programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća.

 

 Elektroopskrba

U četvrtak bez struje veći dio doline Neretve

Metković, 7.4.2015. - Zbog hitne intervencije na postrojenju HOPS-a u TS 110/35 kV, dana 9. travnja (četvrtak) u vremenu od 8 do 11 sati bez električne energije bit će gradovi Metković i Opuzen te općine Kula Norinska, Slivno i Zažablje, kao i naselja u BiH Gabela Polje, Doljani i Crnići. U slučaju prijevremena završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Metković 600

U Metkoviću 30 cm snijega

Metković, 7.4.2015. - Na današnji dan., 7. travnja 1929. u Metkoviću je osvanulo 30 cm snijega. O tome svjedoči fotografija iz albuma pok. Jakova Jelaša na kojoj su on i pok. metkovski marangun Ante Volarević fotografirani s magarcem što su ga njih dvojica napravili od snijega.

 Šport

Na pripreme nam stigle mlade nogometne reprezentativke
Danas u 16:30 Hrvatska WU-19 – Južna selekcija Dalmacije

Metković, 7.4.2015. - Jučer je u Metković pod vodstvom izbornice Marije Margarete Damjanović doputovala hrvatska ženska U-19 nogometna reprezentacija, koja će u našemu gradu na pripremama (trening-kamp) ostati do 10. travnja. Danas će ih u 11.30 primiti gradonačelnik Božo Petrov, a u 16.30 na igralištu Iza Vage odigrat će trening-utakmicu protiv seniorskoga sastava Južne selekcije Dalmacije.

 

na naslovnici

Večer putovanja, poezije i fotografije

Druženje s kamenom

Svečani koncert povodom Dana škole

Metković 1963 s dva se boda vratio iz Križevaca

Trebinjci nastupili na koncertu povodom pravoslavnoga Uskrsa

Petru Jeramazu bronca s Državnoga prvenstva u light-kickboxingu

Nuić zaokružio 'Metkovsku trilogiju'

Smanjimo broj stradalih mopedista i motociklista

Zaštita prava potrošača

Koncert duhovne i etno-glazbe povodom pravoslavnoga Uskrsa

Sutra u 8:30 ispred Hotela 'Narona'

Otkazuje se tribina ' Garancija za mlade'

Savjeti za zaštitu poljoprivrednih kultura

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2015.

Gubina predstavio roman '260 dana' o svome stradanju u Domovinskom ratu

Za bicikliste važe prometni propisi kao i za druge sudionike u prometu

Trinaest godina KK Metković

Presica Mosta NL u Novinarskom domu

Metkovac danas u 'Potjeri'

Humanitarni koncert za Caritas Župe sv. Ilije

Most nezavisnih lista i službeno izlazi na parlamentarne izbore

Promidžbeno-preventivna akcija 'Mopedi i motocikli u prometu'

Pojačan nadzor brzine kretanja vozila

Prvi MTKviz u Knjižnici

Štapovi Nikole Skokandića u GKS-u

Garancija za mlade - Uči, radi, napreduj

260 dana užasa desetogodišnjeg dječaka u zarobljeništvu

Oprez prilikom spaljivanja otpada na otvorenom!

Inkluzija je pravo, a ne privilegija

Pravoslavni vjernici proslavili Uskrs

Pokreće se MTKviz

Anketa o zainteresiranosti građana za poticanu stanogradnju (POS)

Uskoro 'klamerice' za bicikle

U nervoznoj utakmici ONK Metković s 1:0 pobijedio lidera

Štapovi Nikole Skokandića

Filip Dragović u Vijeću za domovinsku sigurnost

RK Metković 1963 ispratio Rudara s deset pogodaka razlike

Neretva protiv Primorca iščupala bod

Sigurnije na raskrižju Hebrangove i Branimirove

3 2 1 ČITAJ Sad!

Raspored natjecanja ovoga vikenda

Akcija sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola

Metkovka na Svjetskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju

'Zažapska onomastika' predstavljena u Neumu

Na kavi s Josipom Kurinom

Odvojite jedan dan za čist okoliš
UKLJUČITE SE U ZELENU ČISTKU

Novi raspored odvoza otpada

Objavljen novi videospot 'Versa'

Tehnička ispravnost traktora i motokultivatora

Gori nad Mliništem

XVI. Sjednica Gradskoga vijeća

Južna selekcija Dalmacije uvjerljiva protiv mladih reprezentativki

Petrov i Grmoja na druženju s lađarima 'Crnoga puta'

Petrov posjetio mlade nogometne reprezentativke

Kako do bespovratnih sredstava za obnovu kuća

U četvrtak bez struje veći dio doline Neretve

U Metkoviću 30 cm snijega

Na pripreme nam stigle mlade nogometne reprezentativke
Danas u 16:30 Hrvatska WU-19 – Južna selekcija Dalmacije

iz medija

SERVISI

Kada radi vaš liječnik

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

Kada radi vaš liječnik

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE

 

Stjepana Radića 1, 20350 Metković

tel: +385 (0) 20 681 020

e-mail: zaklada-ivapetrusic@metkovic.hr

OIB: 37607019336 MB: 04260279

IBAN: HR8924840081107037437; SWIFT: RZBHHR2X

 

Odluku o osnivanju gradske humanitarne zaklade donijelo je Gradsko vijeće u  prosincu 2013., a Ministarstvo uprave je u srpnju 2014. izdalo Rješenje o registraciji Zaklade i odobrilo joj rad.

Svrha zaklade je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca s područja grada Metkovića i prigradskih naselja.