2432

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

20.5.2015.
Ivan Bebek
pok. Grge
1929. - 2015.
Ivan Bebek

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Započela 31. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Metković, 21.5.2015. - Otvaranjem likovne izložbe Elafitski biseri večeras je u GKS-u Metković započeo službeni program 31. smotre folklora Na Neretvu misečina pala.

 Koncert

Održana tri 'mala' koncerta

Metković, 20.5.2015. - Tijekom proteklih dvaju dana Osnovna glazbena škola Metković u Galeriji GKS-a Metković održala je tri koncerta iz Ciklusa malih koncerata. Riječ je o tzv. javnom satu na kojem učenici imaju prigodu zasvirati pred publikom, što je odlična prigoda da okupljenima pokažu što su naučili u protekloj školskoj godini, ali i odlična vježba pred završne ispite koji ih očekuju za koji dan.

 Obrazovanje

Bučno i veselo zadnji dan nastave

Metković, 20.5.2015. - Danas su maturanti metkovskih srednjih škola bučno i veselo proslavili završetak nastave. Mi smo ih popratili u njihovoj ophodnji gradom.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Novih Sela do Pozle Gore

Metković, 20.5.2015. - Sutra, 21. svibnja zbog planiranih radova na remontu DV 10 kV Nova Sela - Pozla Gora bit će obustava električne energije u vremenu od 9 do 14 sati u naseljima Čarapine, Šiljegi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremena završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Stručni skup

'Dani Dragutina Rucnera' u Metkoviću

Metković, 20.5.2015. - Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije i Prirodoslovnim muzejom Metković u petak, 22. svibnja u Metkoviću organizira stručni skup Dani Dragutina Rucnera.

 Zanimljivosti

U petak Maturantska parada 11. put u Metkoviću

Metković, 20.5.2015. - U Metkoviću će se u petak, 22. svibnja u organizaciji Plesne škole Calypso 11. put zaredom održati Maturantska parada – sinkronizirani ples četvorke, odnosno quadrille.

 Folklor

Presica u KUD-u 'Metković' povodom otvorenja Smotre folklora

Metković, 19.5.2015. - Povodom otvorenja 31. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala, u prostorijama KUD-a Metković danas je održana konferencija za medije. Uvodnu riječ dao je Zdravko Obradović koji je predstavio četverodnevni program kakav se već tradicionalno, s manjim ili većim izmjenama, održava u Metkoviću.

 Šport

Bit ćemo svjetske prvakinje

Metković, 19.5.2015. - Ženski je nogomet u Metkoviću u kratko vrijeme načinio korak od sedam milja. Kadetkinje ŽNK Neretva ovogodišnje su prvakinje I. HNLŽ - jug, a seniorke su druge u II. HNLŽ - jug.

 Izložba

Izložba dječjih radova u AM 'Narona'

Metković, 19.5.2015. - Izložbom dječjih radova Arheološki muzej Narona jučer je obilježio Međunarodni dan muzeja. Izložbi je prethodila radionica pod nazivom Voda, zemlja, zrak u kojoj su sudjelovali učenici srednjih i osnovnih škola te vrtićani iz Ploča, Opuzena i Metkovića.

 Poziv

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

Metković, 19.5.2015. - Metkovski će maturanti sutra tradicionalno obilježiti kraj nastave. Kako bi ta proslava prošla bez narušavanja javnoga reda, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedolična ponašanja pojedinaca, policija će od ranih jutarnjih sati pojačano nadzirati mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih – priopćuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

 

 Prevencija

'Zdrav za pet!' među metkovskim osmašima

Metković, 19.5.2015. - Projekt Zdrav za 5! usmjeren je na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću te promociju pro-socijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladih, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

 Fotovijest

Živo na Neretvi

Metković, 19.5.2015. - Jučer smo na Maloj rivi zatekli lijep prizor. Čak su na dvama turističkim brodovima turisti Neretvom doplovili u Metković. Brodovi su se na vezu pridružili našoj Lijepoj mojoj koja će, također, uskoro u turizam.

 Šport

Puljiću nesretno izmaknulo prvo mjesto

Metković, 19.5.2015. - U nedjelju, 17. svibnja u Makarskoj je održana IV. Kup-regata Veslačkoga saveza Dalmacije pod nazivom 19. Memorijal Tonći Skender. Premda je regata bila predviđena za subotu, jako je jugo njezino održavanje prolongiralo za nedjelju, kada su uvjeti za veslanje bili izvrsni.

 Folklor

Vridne ruke Julije Kaleb

Metković, 18.5.2015. - U prostorijama Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado u Zagrebu predstavljene su iznimno bogate narodne nošnje Ravnih kotara koje je tijekom proteklih pet godina svojim vrijednim rukama za taj ansambl izrađivala Julija Kaleb iz Kule Norinske.

 Šport

I Bruno Jurković pozvan na reprezentativne pripreme

Metković, 18.5.2015. - Člana Karate-kluba Metković Brunu Jurkovića, nositelja državne medalje, izbornik juniorske i U21 selekcije u borbama pozvao je na pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se u studenome održati u Indoneziji. Bruno Jurković je junior u kategoriji -61 kg, a pozvan je da nastupi i na službenom svjetskom WKF Karate 1 kupu.

 

 Šport

Vedran Ćupurdija pozvan na pripreme za Svjetsko prvenstvo

Metković, 18.5.2015. - Iz metkovskoga Karate-kluba Knez Domagoj javili su nam da je Vedrana Ćupurdiju, aktualnoga prvaka Dalmacije u borbama u kategoriji juniori +76 kg, Hrvatski karate-savez pozvao u Umag na reprezentativne pripremne za Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Indoneziji.

 

 Narona

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

Metković, 18.5.2015. - U Arheološkom muzeju Narona u Vidu u subotu je otvorena izložba Fantastična bića na spomenicima antičke Narone.

 Vjerski život

Prva pričest u crkvi sv. Frane

Metković, 18.5.2015. - U nedjelju je u crkvi sv. Franje Asiškoga na Kladi tijekom svečane euharistije šesnaestero djevojčica i dječaka primilo sakrament prve svete pričesti.

 Obljetnice

Dijamantni pir Vide i Mate Marevića

Metković, 18.5.2015. - Sedmero djece te većina od dvadeset troje unučadi, šesnaestero praunučadi, nevjesta i zetova, rodbine i prijatelja Vide i Mate Marevića uveličali su jučer njihovu obnovu bračnoga zavjeta nakon šezdeset godina zajedničkoga života.

 Šport

Makarani iščupali bod 'Iza Vage'

Metković, 17.5.2015. - NK Neretva jučer je u utakmici 32. kola III. HNL jug na svome terenu ugostila posljednjega na tablici, makarski HNK Zmaj i s njim podijelila bodove.

 Komentar

Zašto nas o tome nisu učili?

Metković, 17.5.2015. - Konoba na rubu Krnjesavca i na početku Podkraja. Sjeveroistočni zid joj je podzida Napoleonove ceste koja je kroz Metković vodila na jugoistok. Godina 1977., godišnje doba jesen, vrijeme trganja.

 

 Šport

Klupsko prvenstvo KK Metković

Metković, 16.5.2015. - U prostorijama Karate-kluba Metković danas je održano Prvenstvo kluba 2015 na kojemu je u 18 kategorija nastupilo 58 natjecatelja. Natjecanje u kihonu (tehnici) i katama održano je u 6 kategorija, dok je u borbama održano u 12 kategorija.

 Rukomet

Metković 1963 na kraju četvrti u Umagu

Metković, 16.5.2015. - Danas popodne u Umagu je igrana utakmica za treće mjesto u Rukometnom kupu Hrvatske u kojoj je RK Metković 1963 izgubio od boljega GRK Varaždin rezultatom 21 : 29. Iscrpno izvješće s utakmice pogledajte na portalu pressum.eu.
Foto: evarazdin.hr

 

 Turizam

Giro di Croazia

Metković, 16.5.2015. - Jutros smo pokraj Hotela MB zabilježili prizor kakvih bismo željeli više. Skupina talijanskih biciklista rezervirala je dva noćenja u tome hotelu, dok će dan iskoristiti za điranje dolinom Neretve, a možda skoknu i do obližnjega Međugorja.

 

 Gradske vijesti

Ograđen Spomenik na Velikoj rivi

Metković, 16.5.2015. - Oko Spomenika metkovskim braniteljima poginulima u Domovinskome ratu postavljeni su stupići kako bi se zaštitio dignitet toga mjesta te omogućio normalan prilaz prilikom polaganja vijenaca u sjećanje na poginule.

 Šport

Proslavite s curama naslov prvakinja

Metković, 16.5.2015. - Volite li nogomet dođite danas u 14 sati na Igralište Iza Vage i uživajte u majstorijama kadetkinja ŽNK Neretva, koje će u utakmici proziv ŽNK Split samo potvrditi naslov ženskoga prvaka I. HNL jug. Nakon utakmice možete na piće pa u 17 sati nazad na ogled naše Neretve protiv makarskoga Zmaja.

 

 Glazba

'Dilema' spojila bivšu Metkovku i Metkovca

Metković, 16.5.2015. - Metkovka Ana Bebić snimila je spot za svoju pjesmu Dilema s kojom će se predstaviti na ovogodišnjem CMC festivalu. Ana će 13. lipnja nastupiti u Vodicama u sklopu revijalne večeri toga festivala. Nama je sve to još zanimljivije ako kažemo da je Dilemu producirao naš bivši sugrađanin Goran Gogo Martinac.

 

 Rukomet

Metkovci se sutra bore za treće mjesto

Metković, 15.5.2015. - Danas je u Umagu RK Metković 1963 u prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskoga kupa izgubio 19:38 (11:20) od kvalitetnije momčadi RK Nexe. Naši su se u početku još dobro držali, ali Slavonci ništa nisu prepustili slučaju pa su već prvo poluvrijeme stvorili veliku razliku.

 Obrazovanje

Medijski dani u OŠ Stjepana Radića

Metković, 15.5.2015. - Povodom Međunarodnoga dana obitelji u Osnovnoj školi Stjepana Radića izveden je Projekt Medijski dani, čime se ukazalo na važnost medija koji su uz obitelj danas najvažniji socijalizacijski čimbenik u društvu.

 Tribina

Nikolić o Crkvi i politici u Hrvatskoj

Metković, 15.5.2015. - Crkva i politika u Hrvatskoj bio je naziv tribine koja se sinoć u organizaciji udruga Narenta i Hrvatski domobran održala u Galeriji GKS-a i na kojoj je predavač bio dipl. ing. Zvonimir Nikolić, predsjednik metkovskoga ogranka Udruge Hrvatski domobran, kršćanski aktivist i bivši politički zatvorenik.

 Folklor

Pripreme pred Smotru

Metković, 15.5.2015. - Pred 31. Smotru folklora Na Neretvu misečina pala uređuje se unutrašnjost i okoliš GKS-a. Danas su na parkiralištu uz GKS postavljena dva kandelabra, a uskoro će na pozornicu biti postavljen i novi horizont, pa će nakon toga daske na pozornici biti premazane novom bojom.

 Poljoprivreda

Zaštitite masline od maslinina moljca

Metković, 14.5.2015. - U Dubrovačko –neretvanskoj županiji masline se nalaze u fenofazi razvoja cvjetnih vjenčića te se ubrzo očekuje cvatnja. U ovom razvojnom stadiju maslinu napada značajan štetnik - maslinin moljac (Prays oleae).

 Humanost

Prikupljeno 5500 kuna za Čepirla i Grmoju

Metković, 14.5.2015. - Sinoć je na ljetnoj pozornici GKS-a održan humanitarni koncert u svrhu prikupljanja novca za teško oboljeloga Franu Čepirla iz Krvavca i Mirka Grmoju iz Kobiljače, koji je prije nekoliko godina nastradao u teškoj prometnoj nesreći.

 Znanost

Tomislav Popić dobitnik nagrade HNOPZ-a za najbolju knjigu

Metković, 14.5.2015. - Evo jedne vijesti, posebno za Neretvane u Zagrebu. Doc. dr. sc. Tomislav Popić s Odjela za povijest Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, rodom iz Opuzena, dobitnik je nagrade Mirjana Gross za najbolju knjigu objavljenu 2014. u polju historiografije, i to za knjigu Krojenje pravde: Zadarsko sudstvo u srednjem vijeku (1358. – 1458.) (Plejada, Zagreb 2014.).

 Šport

Mladi Jerkovčani uspješni na turniru u Splitu

Metković, 14.5.2015. - U organizaciji ŽARK Split proteklog je vikenda povodom blagdana sv. Duje u Splitu održan Međunarodni mini-rukometni turnir na kojemu su sudjelovale 54 ekipe podijeljene u četirima kategorijama: djevojčice i dječaci 2004. i mlađi te djevojčice i dječaci 2005. i mlađi. Djevojčice i dječaci RK Jerkovac osvojili su izvrsna druga mjesta.

 Šport

Prinova u VK 'Neretvanski gusar'

Metković, 14.5.2015. - U klupske prostorije VK Neretvanski gusar prekjučer je stigao još jedan čamac. Riječ je o dvojcu na pariće njemačkoga proizvođača Empacher što ga je Klubu darovao HVK Gusar i to na inicijativu Željane Musulin, tajnice Veslačkoga saveza Dalmacije i članice VK Neretvanski gusar.

 Rukomet

Riječ-dvije s Marinom Jelinićem pred put u Umag

Metković, 14.5.2015. - Danas naši rukometaši kreću put Umaga na Završni turnir Hrvatskoga rukometnog kupa. Sutra igraju polufinalnu utakmicu protiv RK Nexe, a kako ćemo u njoj proći u dobroj mjeri ovisi i o tome kakav će dan imati hrvatski kadetski reprezentativac Marin Jelinić s kojim je riječ-dvije razmijenila Ivana Leko.

 

 Obrazovanje

Troje mladih glazbenika iz OGŠ Metković nastupili uz ovogodišnjega laureata

Metković, 13.5.2015. - Ovogodišnji županijski laureat Dubrovački simfonijski orkestar i mladi nagrađivani umjetnici iz glazbenih škola s područja Dubrovačko - neretvanske županije održali su koncert u Kneževu dvoru povodom obilježavanja Dana Dubrovačko-neretvanske županije.

 Gradske vijesti

Ekipa 'Nemam pojma' osvojila prvo mjesto MTKviz-a

Metković, 13.5.2015. - Sinoć je u Galeriji GKS-a održana četvrta epizoda MTKviza u kojoj je sudjelovao do sada najveći broj ekipa, njih 14. Pobjedu je odnijela ekipa Nemam pojma u sastavu: Goran Živković, Branko Žderić, Marko Kravar i Ivan Živković ukupno osvojivši 727 bodova. Spomenuti četverac je u Završnom udarcu samo potvrdio svoje vodstvo koje su imali nakon 10 odigranih kategorija tijekom kojih su sakupili 680 bodova.

 Humanitarna priredba

Pomozimo Frani i Mirku

Metković, 12.5.2015. - Sutra će se na ljetnoj pozornici metkovskoga GKS-a održati humanitarni koncert za Franu Čepirla i Mirka Grmoju. Nastupit će Zorica Andrjašević i Grupa "Bova", Stipe Glasović, Elvis Sršen – Noa, Zoran Parmać i Grupa "Kompas", Klapa "Mindel", Pero Križanović, Grupa "Versi", Antonela Osmanović, Danijel Deni Boto, Branko Medak, Josipa Batinović i Grupa "Dudov Svilac", Grupa "Narona", Maja Jerković, Grupa "Gusari", Grupa "Prima Vista". Koncert započinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 20 kn.

 

 Šport

PK 'Stablina' i liga i Kup

Metković, 12.5.2015. - Pikado klub Predolac iz Metkovića sinoć je bio domaćinom završnice Kup-natjecanja Pikado saveza Dubrovačko-neretvanske županije koja se odigrala u Boćarskom domu u Metkoviću. Prije nego je otvorila natjecanje, zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Marija Vučković podijelila je medalje i pehare za osvojena prva tri mjesta u Prvoj i Drugoj ligi u sezoni 2014./2015.

 Metković 600

'Nova' fotografija poplave iz 1934.

Metković, 12.5.2015. - Od Ivane Baće dobili smo još jednu fotografiju velike poplave u Metkoviću iz 1934. godine. Ne znamo je li autor isti, ali u luci se vide isti brodovi kao i na posljednjoj fotografiji koju smo već objavljivali.

 Igra

Erberečke, erbetuto, koga ćete?

Metković, 12.5.2015. - Mislili smo da je ova dječja igra stvar davnih vremena kada u domovima nije bilo ni televizora. Igrala se uvijek kada bi bilo dovoljno djece i prostora pa, eto, danas i u našemu parku.

 Šport

Male Metkovke prve i treće u Splitu

Metković, 12.5.2015. - Prošle su subote djevojčice ŽRK Metković sudjelovale na turniru Sveti Duje 2015, koji se igrao povodom Dana grada Splita, i postigle izvrsne rezultate. Djevojčice rođene 2004. osvojile su prvo mjesto, a njihove godinu mlađe kolegice bile su treće.

 Folklor

Dokumentarna emisija posvećena metkovskoj Smotri folklora

Metković, 12.5.2015. - Pred nama je 31. Smotra folklora Na Neretvu misečina pala, koja će se održavati od 21. do 24. svibnja (plesni dio 22. i 24.) pa vas obavještavamo da će Hrvatska radiotelevizija u svojim programima tri puta emitirati polusatnu dokumentarnu emisiju koja je posvećena tridesetogodišnjem održavanju Smotre u Metkoviću. Termini su: četvrtak, 14. svibnja u 15.30 na HTV1, petak, 15. svibnja u 9.15 na HTV3 i nedjelja, 17. svibnja u 11.30 na HTV4.

 

 Glazba

Vici Šiljegu druga nagrada na pjevačkom natjecanju

Metković, 12.5.2015. - Dobra vijest stigla nam je iz Osijeka gdje je naš Metkovac Vice Šiljeg osvojio drugu nagradu na Trećem međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski. Spomenuto natjecanje središnji je glazbeni događaj Međunarodnog festivala vokalne glazbe InterVox 2015 koji se u organizaciji osječke Umjetnička akademija održao od 6. do 10. svibnja.

 Komentar

I još jedno slovo, ime Staljinovo

Metković, 12.5.2015. - U puku pjevanu hrvatsku domoljubnu pjesmu Marjane, Marjane prvi je zapisao Ivo Tijardović, autor Male Floramye i Spli'skoga akvarela, ali i zanesenjak jugoslavenskom idejom i solunski dragovoljac koji se u Prvome svjetskom ratu priključio srpskoj vojsci, kasnije član ZAVNOH-a i predsjednik Oblasnoga NOO-a za Dalmaciju. Dakle, u nekadašnjem komunističkom sustavu prav k'o svića. Evo što je Tijardović zapisao.

 Vjerski život

Prva sveta pričest u Župi sv. Ilije Proroka

Metković, 11.5.2015. - U metkovskoj Župi sv. Ilije Proroka jučer je sedamdeset dvoje prvopričesnika prvi put primilo sakrament svete pričesti. U koncelebraciji sa župnikom fra Petrom Gulićem svečanu euharistiju predvodio je fra Kristija Perković, koji je prvopričesnicima podijelio sveti sakrament.

 Šport

Iako smatran favoritom ONK Metković izgubio od Velolučana

Metković, 11.5.2015. - U 21. kolu I. ŽNL dubrovačko-neretvanske jučer je na svome igralištu ONK Metković pred sedamdesetak gledatelja poražen rezultatom 0:2 od gostujućega NK Hajduk 1932 iz Vela Luke.

 Policija

Preventivno-represivna akcija 'Pješaci u prometu'

Metković, 11.5.2015. - Kako bi se povećala sigurnost pješaka, prometna policija će tijekom sutrašnjeg dana na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti preventivno-represivnu akciju Pješaci u prometu.

 Obavijest

MTKviz jaše dalje

Metković, 10.5.2015. - Kvizoljupcima napominjemo da će se četvrta epizoda MTKviza održati u Galeriji GKS-a u utorak, 12. svibnja s početkom u 20:30. Nagovorite još jednoga do troje prijatelja ili prijateljica, dođite i natječite se ili barem budite gledateljima i pasivno provjerite svoje znanje.

 

 Šport

Brečićev hat-trick protiv Zagore

Metković, 10.5.2015. - Jučer je momčad NK Neretve u utakmici 30. kola III. HNL jug na svom Igralištu Iza Vage trima golovima Brečića uvjerljivo pobijedila goste iz Unešića NK Zagoru rezultatom 3:0.

 Šport

Ante Živković prvi na dubrovačkim zidinama

Metković, 9.5.2015. - Metkovac Ante Živković pobjednik je prve utrke dubrovačkim zidinama. Taj dvadeset četverogodišnjak zadatak je ispunio za nepunih 11 minuta – javlja dubrovacki.hr.

 

 Predstavljanje knjige

Geokemijska karakterizacija okoliša slivnog područja donje Neretve

Metković, 9.5.2015. - Jučer je u Villi Neretva održana promocija monografije Geokemijska karakterizacija okoliša slivnog područja donje Neretve čiji su autori prof. dr. sc. Vladivoj Valković, znanstveni savjetnik i profesor fizike na institutu Ruđer Bošković, dr. sc. Jasmina Obhođaš, voditeljica laboratorija za nuklearne analitičke metode s Instituta Ruđer Bošković i doc. dr. sc. Ante Kutle, predsjednik Udruge Lijepa naša iz Zagreba, koja je knjigu objavila uz financijsku potporu Fonda za zaštitu okoliša i EU, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskih voda.

 Obrazovanje

Vijesti koje do sada niste čuli, a bilo bi lijepo čuti ih

Metković, 9.5.2015. - Dosta vam je negativnih i crnih vijesti? Mediji vas opterećuju bombastičnim priopćenjima? Ako je vaš odgovor potvrdan, imamo rješenje. Vijesti u režiji maturanata Srednje škole Metković bit će vam prava poslastica. O čemu je riječ?

 Šport

'Vjeverice' pobjednice Dječje olimpijade

Metković, 9.5.2015. - Na igralištu ONK Metković jučer je održana šarena i vesela Dječja olimpijada na kojoj su nastupili predškolci Dječjega vrtića Metković, njih 120 podijeljenih u četiri ekipe.

 Obljetnice

Go SDP-a Metković obilježio Međunarodni dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe

Metković, 9.5.2015. - Dan pobjede jedan je od najznačajnijih praznika u europskom kalendaru, a s obzirom na to da označava prijelomni trenutak u kojemu je i definiran budući izgled Europe, taj dan se ujedno obilježava i kao Dan Europe.

 Komentar

Osmi svibnja - Dan pobjede ili...?

Metković, 8.5.2015. - Uskoro istječe 8. svibnja 2015. i malo je vjerojatno, gotovo nemoguće, da će ovo čitati netko tko se sjeća 8. svibnja 1945., kada je malo prije ponoći nacistička Njemačka potpisala kapitulaciju. Zapadni saveznici (barem tako pišu naši mediji) taj dan slave kao Dan pobjede nad fašizmom, premda je to netočno. Fašizam je pao padom Italije u rujnu 1943., dok je nacizam opstao još gotovo dvije godine pa je pitanje protiv čega su se borili antifašisti od '43.do '45. Naravno, retoričko.

 Kampanja

Živim život bez nasilja

Metković, 8.5.2015. - Jučer su u Metkoviću nastavljene aktivnosti u sklopu kampanje Živim život bez nasilja koju uz podršku Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta provodi Ministarstvo unutarnjih poslova. Riječ je o projektu koji je usmjeren na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnju kulture nenasilja kod mlade populacije.

 Putopis

S Davorom Rostuharom u Butanu

Metković, 8.5.2015. - Gradskoj knjižnici gostovao je Davor Rostuhar, mladi putopisac koji je napustio studij sociologije i povijesti kako bi se u potpunosti posvetio putovanjima i poslu slobodnoga fotografa. U Metkoviću je održao multimedijsko predavanje o putovanju u Kraljevinu Butan, divnu zemlju za koju će Rostuhar reći da je potpuno drugačija od svih ostalih na svijetu.

 Obrazovanje

Metkovski gimnazijalci sudionici humanitarne inicijative 'Škole za Afriku'

Metković, 8.5.2015. - Učenici i djelatnici Gimnazije Metković nedavno su se uključili u UNICEF-ovu globalnu humanitarnu inicijativu Škole za Afriku, čiji je cilj obrazovanje učiniti dostupnim velikom broju djece i mladih diljem afričkog kontinenta koji u ovom trenutku nemaju sigurno mjesto za učenje i druženje sa svojim vršnjacima. Već u prvom mjesecu ove akcije, koja je započela početkom travnja, metkovski gimnazijalci uspjeli su prikupiti više od 2.500 kuna.

 Javni poziv

Traži se najljepše uređen balkon, okućnica ili vrt

Metković, 7.5.2015. - Turistička zajednica Grada Metkovića u sklopu akcije Perunika objavljuje Javni poziv za kandidiranje Najljepše uređena balkona, okućnice ili vrta ustanove na području Grada Metkovića.

 

 Humanost

Općoj bolnici Dubrovnik 31 doza krvi

Metković, 7.5.2015. - Danas je Gradsko društvo Crvenoga križa Metković u predvorju GKS-a Metković održalo treću ovogodišnju akciju dobrovoljnoga darivanja krvi tijekom koje je prikupljena 31 doza krvi za OB Dubrovnik. Odazvalo se 52 darivatelja, od kojih je njih 18 (14 muškaraca i četiri žene) krv darovalo prvi put.

 Obrazovanje

Gimnazija obilježava 10. rođendan 'eTwinninga'

Metković, 7.5.2015. - Gimnazija Metković s četrdesetak učenika pod mentorstvom profesorica Jagode Krešić, Branke Vladimir i Svjetlane Bebić sudjeluje u Projektu Slavimo s eTwinningom, povodom obilježavanju 10. rođendana eTwinninga u Hrvatskoj.

 Metković 600

U luci iz Neretve izvađeno pet tona streljiva

Metković, 7.5.2015. - U jednome od savezničkih bombardiranja Metkovića 1944. u luci je, neposredno uz most, potopljen trabakul Sveti Jure pun streljiva raznoga kalibra. Neretva je na nj godinama taložila mulj pa se za nj ni ne bi znalo da 1979. nije bilo odlučeno uz most urediti carinsko pristanište uz koje bi pristajale strane brodice.

 Naši u svijetu

Metkovac u Los Angelesu utemeljio 'Kino Croatia'

Metković, 7.5.2015. - Kad su prije 15 godina započeli s ambicioznim projektom revije hrvatskih filmova u srcu Hollywooda, skupina filmaša hrvatskog porijekla nije mogla znati da će njihova vizija ubrzo postati upravo ono što su priželjkivali – relevantna manifestacija, na koju će u velikom broju rado dolaziti internacionalna filmska publika Los Angelesa, a ne samo Amerikanci hrvatskih korijena!

 Obrtništvo

Objavljen vodič za obrtnike

Metković, 7.5.2015. - Prvi put objavljen je Vodič za poslovanje u obrtu, namijenjen obrtnicima i svima onima koji se obrtom misle baviti. Sadržajno je izvrstan pa može poslužiti i kao materijal za pripreme majstorskih ispita. Vodič je pripremila Savjetodavna služba Hrvatske obrtničke komore.

 

 Posao

TZ Grada Metkovića traži suradnika u Turističkom uredu

Metković, 6.5.2015. - Turistička zajednica Grada Metkovića objavila je Natječaj za dostavu prijava za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i to na mjesto suradnika u Turističkom uredu.

 

 Šport

Ruđer Bošković impresivan u Zadru

Metković, 6.5.2015. - Svjetski poznata trkačka utrka Wings for Life – World run održava se istovremeno na šest kontinenata i 35 lokacija sa svrhom pomoći onima koji imaju ozljede leđne moždine. Domaćin te utrke na našim prostorima bio je Grad Zadar u kojemu je nastupilo 4 000 natjecatelja, među kojima je sjajan rezultat ostvario naš Ruđer Bošković pretrčavši 41 kilometar i tri metra. Vrlo ponosan i sretan zbog toga pothvata, Ruđer nam je otkrio da se za utrku spremao dva mjeseca.

 Domovinski rat

Veterani se sjetili svoga suborca

Metković, 6.5.2015. - Veterani IV. gardijske brigade DNŽ u ponedjeljak su na groblju u Bijelomu Viru posjetili grob svoga suborca pok. Zorana Ivankovića, stopostotnoga hrvatskoga ratnog vojnog invalida, stradaloga prije 12 godina. Tom su prigodom zajedno s njegovom obitelji na grob položili cvijeće i zapalili svijeće. Sveta misa zadušnica služena je u crkvi Gospe Lurdske u Bijelomu Viru.

 Poziv

Vijesti koje nikad niste čuli ni vidjeli

Metković, 6.5.2015. - Maturanti Srednje škole Metković pozivaju vas sutra u 18.30 u Galeriju GKS-a na zanimljivo događanje koje će uz pomoć svoje profesorice Goranke Ivanković prirediti učenici 4. J (upravni referenti), 3. J (kuhari) i 4. D (elektrotehničari) i koje su nazvali „Maturanti u akciji traže vašu reakciju“.

 

 Poljoprivreda

Pregled uređaja za primjenu pesticida

Metković, 6.5.2015. - Prema pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/12), uređaji za primjenu pesticida (prskalice, atomizeri,…) koje koriste profesionalni korisnici: obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG i obrti), tvrtke koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom (d.o.o., d.d. zadruge), pravne i fizičke osobe koje održavaju javne površine (komunalne tvrtke), podliježu redovitom pregledu.

 Radionica

'Živim život bez nasilja' u Metkoviću

Metković, 6.5.2015. - Nastavkom aktivnosti u sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“, kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, sutra, 7. svibnja u Metkoviću, održat će se niz aktivnosti usmjerenih na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.

 

na naslovnici

Započela 31. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Održana tri 'mala' koncerta

Bučno i veselo zadnji dan nastave

Sutra bez struje od Novih Sela do Pozle Gore

'Dani Dragutina Rucnera' u Metkoviću

U petak Maturantska parada 11. put u Metkoviću

Presica u KUD-u 'Metković' povodom otvorenja Smotre folklora

Bit ćemo svjetske prvakinje

Izložba dječjih radova u AM 'Narona'

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

'Zdrav za pet!' među metkovskim osmašima

Živo na Neretvi

Puljiću nesretno izmaknulo prvo mjesto

Vridne ruke Julije Kaleb

I Bruno Jurković pozvan na reprezentativne pripreme

Vedran Ćupurdija pozvan na pripreme za Svjetsko prvenstvo

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

Prva pričest u crkvi sv. Frane

Dijamantni pir Vide i Mate Marevića

Makarani iščupali bod 'Iza Vage'

Zašto nas o tome nisu učili?

Klupsko prvenstvo KK Metković

Metković 1963 na kraju četvrti u Umagu

Giro di Croazia

Ograđen Spomenik na Velikoj rivi

Proslavite s curama naslov prvakinja

'Dilema' spojila bivšu Metkovku i Metkovca

Metkovci se sutra bore za treće mjesto

Medijski dani u OŠ Stjepana Radića

Nikolić o Crkvi i politici u Hrvatskoj

Pripreme pred Smotru

Zaštitite masline od maslinina moljca

Prikupljeno 5500 kuna za Čepirla i Grmoju

Tomislav Popić dobitnik nagrade HNOPZ-a za najbolju knjigu

Mladi Jerkovčani uspješni na turniru u Splitu

Prinova u VK 'Neretvanski gusar'

Riječ-dvije s Marinom Jelinićem pred put u Umag

Troje mladih glazbenika iz OGŠ Metković nastupili uz ovogodišnjega laureata

Ekipa 'Nemam pojma' osvojila prvo mjesto MTKviz-a

Pomozimo Frani i Mirku

PK 'Stablina' i liga i Kup

'Nova' fotografija poplave iz 1934.

Erberečke, erbetuto, koga ćete?

Male Metkovke prve i treće u Splitu

Dokumentarna emisija posvećena metkovskoj Smotri folklora

Vici Šiljegu druga nagrada na pjevačkom natjecanju

I još jedno slovo, ime Staljinovo

Prva sveta pričest u Župi sv. Ilije Proroka

Iako smatran favoritom ONK Metković izgubio od Velolučana

Preventivno-represivna akcija 'Pješaci u prometu'

MTKviz jaše dalje

Brečićev hat-trick protiv Zagore

Ante Živković prvi na dubrovačkim zidinama

Geokemijska karakterizacija okoliša slivnog područja donje Neretve

Vijesti koje do sada niste čuli, a bilo bi lijepo čuti ih

'Vjeverice' pobjednice Dječje olimpijade

Go SDP-a Metković obilježio Međunarodni dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe

Osmi svibnja - Dan pobjede ili...?

Živim život bez nasilja

S Davorom Rostuharom u Butanu

Metkovski gimnazijalci sudionici humanitarne inicijative 'Škole za Afriku'

Traži se najljepše uređen balkon, okućnica ili vrt

Općoj bolnici Dubrovnik 31 doza krvi

Gimnazija obilježava 10. rođendan 'eTwinninga'

U luci iz Neretve izvađeno pet tona streljiva

Metkovac u Los Angelesu utemeljio 'Kino Croatia'

Objavljen vodič za obrtnike

TZ Grada Metkovića traži suradnika u Turističkom uredu

Ruđer Bošković impresivan u Zadru

Veterani se sjetili svoga suborca

Vijesti koje nikad niste čuli ni vidjeli

Pregled uređaja za primjenu pesticida

'Živim život bez nasilja' u Metkoviću

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Filmske projekcije

TRAŽILICA

ANKETA

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

Kada radi vaš liječnik

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE

 

Stjepana Radića 1, 20350 Metković

tel: +385 (0) 20 681 020

e-mail: zaklada-ivapetrusic@metkovic.hr

OIB: 37607019336 MB: 04260279

IBAN: HR8924840081107037437; SWIFT: RZBHHR2X

 

Odluku o osnivanju gradske humanitarne zaklade donijelo je Gradsko vijeće u  prosincu 2013., a Ministarstvo uprave je u srpnju 2014. izdalo Rješenje o registraciji Zaklade i odobrilo joj rad.

Svrha zaklade je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca s područja grada Metkovića i prigradskih naselja.