-510

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

21.11.2014.
Stipan Kuran - Mađar
pok. Ivana
1927. - 2014.
Stipan Kuran - Mađar
22.11.2014.
Niko Brečić - Loće
pok. Pave
1939. - 2014.
Niko Brečić - Loće
22.11.2014.
Senka Perleta
udova Joze, rođena Sršen
1941. - 2014.
Senka Perleta

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Kino

Kapović: Uz malo sreće, u kino ćemo s Nove godine

Metković, 23.11.2014. - Već smo pisali da je u završnoj fazi projekt revitalizacije kinoprikazivačke djelatnosti u našemu gradu kojom će se baviti Gradsko kulturno središte Metković, ustanova registrirana i za tu djelatnost. Budući da, osim kina, ima i drugih novosti vezanih uz rad te ustanove, zamolili smo ravnatelja Milana Kapovića da nam kaže o čemu je sve riječ.

 

 Domovinski rat

Veterani se sjetili preminuloga suborca

Metković, 23.11.2014. - Povodom sedme obljetnice smrti svoga suborca pok. Ante Šutala, članovi Udruge vetrana IV. gbr. – podružnice DNŽ jučer su u Boljunima pokraj Stoca posjetili Antin grob na kojemu su zapalili svijeću. Prije toga sudjelovali su na misi u crkvi sv. Ilije proroka u Stocu.

 Gradske vijesti

Nastavljena podjela posuda za otpad, niču i zeleni otoci

Metković, 23.11.2014. - Iz Čistoće Metković d.o.o. javljaju da nastavljaju s podjelom posuda za otpad u novim ulicama pa se projekt zaduženja posuda u svakom domaćinstvu približava svome kraju. Usporedo s time, postavljaju se i kontejneri za odvojeno skupljanje otpada, tzv. zeleni otoci.

 Tribina

Tonči Matulić u GKS privukao mnoštvo

Metković, 22.11.2014. - U četvrtak je u organizaciji Udruge Narenta pred više od tri stotine posjetitelja u Gradskome kulturnom središtu održana tribina Znakovi vremenā: šansa ili bauk, na kojoj je gost predavač bio dr. sc. Tonči Matulić, dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, redoviti profesor te v. d. pročelnika Katedre moralne teologije.

 Gradske vijesti

Vrtićanima prezentiran program 'Vidi i klikni'

Metković, 21.11.2014. - Policijski službenici za prevenciju Policijske postaje Metković u suradnji s HAK-om danas su u Dječjem vrtiću Metković održali prezentaciju edukativnoga programa za sigurnost djece u prometu pod nazivom Vidi i klikni.

 Policija

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Metković, 21.11.2014. - Od 15. studenoga do 15. prosinca obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti tijekom kojega će policijski djelatnici provoditi niz preventivnih, ali i represivnih aktivnosti u svrhu upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti i suzbijanja takve zlouporabe. Jedna od njih već je provedena u Metkoviću.

 Predavanje

Hiperaktivni sanjari

Metković, 20.11.2014. - Povodom Međunarodnog dana djece jučer je u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj predavanje na temu Hiperaktivni sanjari održao Marko Ferek, predsjednik Udruge Buđenje.

 Policija

Zbog iznude uhićen dvojac

Metković, 20.11.2014. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 44-godišnjak i 27-godišnjak se sumnjiče za kazneno djelo iznude u pokušaju.
    Sumnjiči ih se da su početkom studenoga, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, ozbiljnim prijetnjama upućenim anonimnim SMS porukama i telefonskim pozivima pokušali prisiliti 31-godišnjaka na isplatu novčanoga iznosa od 700 tisuća eura.

 Obrazovanje

Priče za uho
Edukativna radionica na njemačkome jeziku

Metković, 20.11.2014. - U prostorijama Goethe-Instituta Zagreb održavala se u studenome jezična radionica pod nazivom Priče za uho. Na radionici su sudjelovali učenici iz svih PASCH-škola Hrvatske, a među njima su bili i učenici Gimnazije Metković Antonija Obrvan i Borna Nikolić.

 Rukomet

Od ponora do pobjede

Metković, 20.11.2014. - Pred šestotinjak gledatelja sinoć se u Gradskoj športskoj dvorani odigrala se jedna od najuzbudljivijih rukometnih utakmica u posljednje vrijeme. Srećom, pobjeda je otišla na našu stranu – piše Vinko Kaleb.

 Šport

I Metkovci okrenuli oko Jabuke

Metković, 19.11.2014. - Regata Jabuka jedna je od najzahtjevnijih jadranskih regata. Start je bio ispred Vodica u petak u 22 sata i jedrilo se do vulkanske hridi Jabuka (pokraj koje kompas poludi jer je puna magnetita) pa natrag do Vodica. Na jedrilici Dehler 38 Blue chip jedrila je mješovita splitsko-metkovska posada, koja je kroz cilj prošla kao četvrta. Za to im je trebalo sedamnaest sati jedrenja.

 Domovinski rat

Svijeće za vukovarske žrtve

Metković, 19.11.2014. - Gradski je park sinoć ponovno bio mjesto na kojemu su se Metkovke i Metkovci, koji pamte Domovinski rat, došli pokloniti vukovarskim žrtvama te na mlađe naraštaje prenijeti sjećanje na njih, ali i na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve, počevši od Škabrnje stradale na dan pada Vukovara.

 Fotografija

Nebeski reflektor

Metković, 19.11.2014. - Pred jutrošnju kišu snimili smo zanimljivu igru nebeskoga svjetla na padinama Površja, brežuljka između Tuzibelja i Crnoga dolca.

 

 Šport

Rezultati utakmica prošloga vikenda

Metković, 19.11.2014. - Kako su metkovski sportski klubovi igrali prošloga vikenda izvješćuje Nikica Medak.

 Domovinski rat

Ponos i pijetet

Metković, 19.11.2014. - Već smo pisali o posjetu Vukovaru veterana IV. gardijske brigade i lađara Crnoga puta koji su jučer sudjelovali u Koloni sjećanja. Među njima je bio i Branko Markota koji nam je poslao svoje fotografije kojima je zabilježio ponosne branitelje i građane koji su došli pokazati pijetet prema vukovarskim žrtvama.

 Predstavljanje knjige

Na Interliberu predstavljena Vidovićeva 'Zažapska onomastika'

Metković, 18.11.2014. - Prekjučer je na Sajmu knjiga Interliber u Zagrebu neslužbeno predstavljena knjiga Domagoja Vidovića Zažapska onomastika u kojoj se tumače antroponimi (osobna imena, prezimena i nadimci) i toponimi (imena naselja, gora, voda i predjela) na području povijesnoga Zažablja koje se nekoć prostiralo u trima državama: Mletačkoj (današnja Općina Zažablje) i Dubrovačkoj Republici (zapadni dio Dubrovačkoga primorja) te Osmanskomu Carstvu (današnja Općina Neum).

 Šport

MNK Podkraj na vrhu UMA lige seniora

Metković, 18.11.2014. - Neriješenim je rezultatom s Rajom Ploče MNK Podkraj preuzeo vrh ljestvice, iskoristivši slobodno kolo koje su imali malonogometaši Pruda.

 Priroda

Spašeni škanjac vraćen u prirodu

Metković, 18.11.2014. - Dolina Neretve nekada je bila ptičji raj. Nažalost, veliku većinu ptica danas možemo vidjeti samo u ornitološkoj zbirci Prirodoslovnoga muzeja u Metkoviću, ali sva je sreća da postoje ljudi koji skrbe o onima koje još uvijek žive tu pokraj nas.

 Domovinski rat

Veterani IV. gardijske brigade u Vukovaru

Metković, 18.11.2014. - Povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991., Udruga veterana IV. gardijske brigade, podružnice za DNŽ svojim je članovima, članovima obitelji i prijateljima organizirala odlazak u Vukovar. Njima su u pratnji jednom kombijem išli lađari UL Crni put.

 Domovinski rat

Prije 23 godine ustrojena 116. brigada HV-a

Metković, 17.11.2014. - Prije točno 23. godine Gojko Šušak, ministar obrane Republike Hrvatske, donosi zapovijed o ustrojavanju legendarne 116. brigade HV-a koja je, skupa s drugim postrojbama, obranila dolinu Neretve i šire područje, a čiji su se pripadnici kasnije borili širom Hrvatske.

 Rad udruga

Mađarski ornitolozi ponovno u Metkoviću

Metković, 17.11.2014. - Već je šesti put kako kamp Ornitološkoga društva Brkata sjenica posjećuju prijatelji ornitolozi iz Mađarske, koji su u trima skupinama u Metkoviću boravili po tjedan dana, uz dozvolu Ministarstva okoliša i prirode i Zavoda za ornitologiju HAZ-u.

 Rukomet

Uspješan nastavak sezone

Metković, 17.11.2014. - Rukometaši RK Metković 1963 nastavili su poslije stanke s dobrim partijama na domaćemu terenu i pred 600 gledatelja gostima iz Rijeke vrlo brzo pokazali koliko je tvrd metkovski parket.

 Povijest

Grom i vjetar oborili diva

Metković, 16.11.2014. - Prije točno 80 godina, 16. studenoga 1934., oko 23 sata grom je pogodio poznati metkovski platan koji se nalazio u Gradskome parku točno nasuprot današnjega Hotela
Narona. Platan je raspolovljen i uz veliki se tresak srušio na tlo. Naravno takav je događaj ujutro okupio radoznale građane, što je zabilježeno fotoaparatom.

 Šport

Ljepota ženskoga nogometa

Metković, 16.11.2014. - Neko vrijeme nećemo gledati ženski nogomet jer je jesenski dio prvenstva završio – za ŽNK Neretva vrlo uspješno. Kadetkinje su jesenske prvakinje, a seniorke viceprvakinje. Stoga ljubiteljima ženskoga nogometa donosimo nekoliko fotografija s posljednje utakmice kada su seniorke s 3:0 pobijedole ŽNK Dalmacija iz Kaštel Sućurca.

 Šport

Karatašima KK 'Metković' tri medalje u Baru

Metković, 16.11.2014. - S jučer održanoga Međunarodnog turnira Trofej Bara 2014 Karate-klub Metković se vratio s trima medaljama.

 Obljetnice

Četvrt stoljeća metkovskoga HDZ-a

Metković, 16.11.2014. - Proslavi 25. obljetnice osnutka GO HDZ-a Metković sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković nazočilo preko tristo članova i simpatizera te stranke, ali i građana koji su tamo došli čuti što će im reći HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu RH Kolinda Grabar Kitarović.

 Šport

Neretva junački s 5:1 nadigrala Junak

Metković, 16.11.2014. - NK Neretva jučer je na igralištu Iza Vage s visokih 5:1 nadigrala sinjski NK Junak. Golove za domaće postigli su: Ćelić u 26. minuti, Jerković u 49. i 78. te Milinković u 53. i 66. Jedini pogodak za goste iz Sinja postigao je Matijašević u 81. minuti susreta. Nakon 15 odigranih kola Neretva na tablici zauzima šesto mjesto.

 Koncert

Matija Dedić 'razdžezao' brojnu publiku

Metković, 15.11.2014. - „Nemam u Hrvatskoj često prigodu svirati džez pred ovako brojnom publikom“ – rekao je Matija Dedić u kratkom obraćanju brojnoj publici pred početak koncerta kakav rijetko imamo prigodu slušati u našemu gradu.

 Zdravlje

Obilježen Svjetski dan šećerne bolesti

Metković, 15.11.2014. - Udruga dijabetičara grada Metkovića jučer je u Trgovačkom centru Konzum upriličila akciju mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka kojom je obilježila 14. studenoga – Svjetski dan šećerne bolesti.

 Zdravlje

Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Metković, 15.11.2014. - Danas je u Republici Hrvatskoj započelo obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti . Tim nam se povodom javio načelnik PP Metković Dragan Sršen.

 

 Šport

Što možemo gledati ovih dana

Metković, 15.11.2014. - Evo pregleda sportskih događanja u gradu tijekom triju sljedećih dana. Pripremio Nikica Medak.

 Natječaj

Grad traži komunalnoga redara

Metković, 14.11.2014. - Grad Metković raspisao je Natječaj za prijam na radno mjesto komunalnoga redara uz probni rad od tri mjeseca. Natječajnu dokumentaciju (Natječaj i podatke vezane uza nj možete preuzeti ovdje.

 

 Šport

Prudu derbi i ostanak na vrhu

Metković, 14.11.2014. - U derbiju sedmoga kola Malonogometne lige seniora UMA Metković Prud je nanio prvi poraz Mliništu i tako osigurao vrh ljestvice ispred Podkraja koji je uvjerljivo pobijedio Škrapu iz Momića. Pogledajte sve rezultate što ih je pripremio Nikica Medak.

 Zdravlje

Bolje spriječiti nego liječiti

Metković, 13.11.2014. - Udruga oboljelih od dijabetesa, uz pomoć patronažne službe metkovskoga Doma zdravlja, sutra će (u petak) u prizemlju TC Konzum (ex Meractor, a izvorno RK Razvitak) povodom Svjetskoga dana šećerne bolesti građanima mjeriti šećer u krvi i krvni tlak te kontrolirati dijabetičku neuropatiju. U svrhu moguće prevencije nije zgorega između 8 i 11 sati prošetati se do spomenutoga mjesta. Malen korak za vas, ali velik za vaše zdravlje.

 

 Rad udruga

Škoska djeca u Vidu izrađivala kućice za ptice

Metković, 13.11.2014. - Radionicu o izradi kućica za ptice u Vidu je nedavno organizirala Udruga mladih Vid čiji su članovi pripremili drvene dijelove od kojih su školska djeca uz pomoć starijih sastavljala kućice. Napravljeno je petnaest kućica i dogovoreno je da se one postave ove nedjelje.

 

Rezultati akcije 'Martinje'

Metković, 13.11.2014. - Povodom Martinja, narodnoga običaja krštenja mošta, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske proveli su u razdoblju od 7. do 11. studenoga preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na sprječavanje vožnje pod utjecajem alkohola s ciljem prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica.

 Reagiranje

Božo Petrov: Ako me prisluškuju, to je gubljenje vremena jer sve što mislim kažem javno

Metković, 12.11.2014. - Jučerašnje predavanje metkovskoga gradonačelnika Petrova studentima u Dubrovniku odjeknulo je medijima ponajprije zbog njegove izjave da je prisluškivan. Petrov se danas očitovao o tome.
Ilustracija: Scena iz filma Prisluškivanje Francisa Forda Coppole iz 1974. s Geneom Hackmanom u glavnoj ulozi. Film se čuva u Nacionalnomu filmskom arhivu Sjedinjenih Država kao kulturno, povijesno ili estetski značajan.

 

 Predstavljanje knjige

'Zažapska onomastika' na Interliberu

Metković, 12.11.2014. - U Zagrebu se održava Interliber na kojemu će biti predstavljena knjiga Domagoja Vidovića Zažapska onomastika koja onomastički obrađuje područje neumskoga zaleđa i istočnoga dijela Neretvanske krajine te, između ostaloga, donosi i podatke za više od 200 prezimena. Knjiga je dostupna na štandu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

 

 Obrana od poplave

Nasip već sada može imati važnu ulogu u aktivnoj obrani od poplave

Metković, 12.11.2014. - Nedavno smo, nakon četiri mjeseca, posjetili neke dijelove gradilišta sustava za obranu od poplava desne strane grada na području RH i iznenadili se izvedenim radovima. Nasip je potpuno spojio Duvrat (uključujući izmijenjenu trasu) i Glibušu pa se proteže od županijske ceste što vodi ka Kuli Norinskoj sve do same granice s BiH na Glibuši. Pogledajte što smo zabilježili slikom uz stručni opis voditelja Projekta i nadzornoga inženjera Tihomira Galića.

 

 Poljoprivreda

Veliko zanimanje za zakup poljoprivrednog zemljišta

Metković, 12.11.2014. - Poljoprivredna savjetodavna služba je u suradnji s gradovima Metković i Ploče u Metkovskom GKS-u organizirala radionicu na kojoj je potencijalnim zakupcima državnoga zemljišta objašnjeno kako svladati papirologiju potrebnu za prijavu na Javi poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH.

 Domovinski rat

Inicijativa za postavljanje spomen-obilježja pok. Mariju Jadrešku

Metković, 12.11.2014. - Inicijativom pojedinih članova Udruge veterana IV. gbr, podružnice DNŽ, koji su iz djetinjstva prijatelja poginuloga pripadnika 116. brigade HV-a Marija Jadreška te organizacijskom potporom Udruge, na mjestu pogibije pok. Marija u Trebimlji kod Ravnoga uskoro će biti postavljena nova spomen-ploča.

 Humanost

Srna mandarinama darivao sve donjecke učenike

Metković, 12.11.2014. - Na službenoj stranici donjeckoga Šahtara osvanula je jučer vijest da je Dario Srna djeci u Donjecku uputio 20 tona neretvanskih mandarina. Srna je mandarine kupio u svome rodnom Metkoviću i platio prijevoz do Donjecka. Do kraja tjedna bit će razdijeljene donjeckim školama i primit će ih 23.143 djece, koliko ih je trenutno ostalo u Donjecku. Vijest prenosi index.hr.

 

 Kazalište

Vrtićanima prikazana predstava 'Zmaj i princeze'

Metković, 12.11.2014. - Glumci Lutkarskoga kazališta Mostar su u Dječjem vrtiću Metković mališanima odigrali predstavu Zmaj i princeze. Predstavu je osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos (Grčka) po motivima M. Mashatove, a režirali su je Kyriakos Argyropoulos i njegov asistent Stanislav Stanev iz Bugarske.

 Šport

Nakon prvoga kruga Jerkovčanke druge

Metković, 11.11.2014. - U prošlu subotu u Pločama je odigran 1. krug Županijske rukometne lige za djevojčice rođene 2002. i mlađe. Natjecalo se pet ekipa skupine 'A' među kojima i metkovska ekipa RK Jerkovac koja nakon 1. kruga s jednom pobjedom i jednim neriješenim rezultatom zauzima drugo mjesto.

 Poziv

Osnivačka skupština Foruma mladih SDP-a

Metković, 11.11.2014. - Gradska organizacija SDP-a Metković mladima je uputila sljedeći poziv na Osnivačku skupština Foruma mladih SDP-a, što će se u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću održati 22. studenoga.

 Film

GKS Metković među osnivačima 'Kinomreže'

Metković, 11.11.2014. - Ravnatelj Gradskoga kulturnog središta Metković Milan Kapović prošloga je petka u Zagrebu sudjelovao na Osnivačkoj skupštini Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača (Kinomreža), čije je osnivanje bilo dogovoreno u Zadru u sklopu Prvoga kinokongresa nezavisnih kinoprikazivača KIN-KONG, održanoga u kolovozu ove godine.

 Prenosimo

Je li Hrvatska spremna na promjene koje počinju iz Metkovića?

Metković, 10.11.2014. - Štednja, da se razumijemo, nije škrtost i zaključavanje novca s tri lokota. Štednja je poruka odgovorne raspodjele i nakon toga odgovorne potrošnje! Štednja nije sama sebi svrha i rješenje, ali teško možete početi ulagati dok vam godišnji deficit neodgovorno vrišti, a kamate na dug skaču u svemirske visine. Da, prvo treba posložiti odgovorno rashode, što zapravo i nije „velika pamet“, nego odvažnost, hrabrost – rekao je metkovski gradonačelnik Božo Petrov u intrvjuu što ga je objavio dubrovniknet.hr.

 

 In memoriam

Metković se oprostio od mons. Fabijana Veraje

Metković, 10.11.2014. - Brojni Metkovci te svećenici, redovnici i redovnice jučer su se oprostili od mons. Fabijana Veraje koji je 28. listopada umro u Rimu i prema vlastitoj želji pokopan u svome rodnom gradu.

 

 Obrazovanje

Stipendije studentima lošega imovinskog stanja

Metković, 10.11.2014. - Gradonačelnik Grada Metkovića danas je raspisao Natječaj za dodjelu stipendija studentima u akademskoj godini 2014./2015. Stipendije dodjeljuje Grad Metković, a namijenjene su studentima iz obitelji lošeg imovnog stanja i studentima-djeci poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja Grada Metkovića.

 Projekti

Svi će građani imati priključak na kanalizaciju

Metković, 10.11.2014. - Na nedavnome sastanku gradonačelnika Petrova s njegovim suradnicima bilo je riječi o novim projektima koje je pokrenuo Grad Metković, od kojih su neki već realizirani, a s drugima se započelo. Ono što će najviše zanimati veliku većinu građana je vijest da će gotovo cijelo područje Metkovića biti pokriveno kanalizacijskom mrežom. Stoga smo zamolili gradonačelnika Petrova da nas upozna s time.

 

 Šport

Nogometaši uzeli 4 boda, a nogometašice 6

Metković, 10.11.2014. - Nikica Medak poslao nam je rezultate sportskih natjecanja na kojima su prošloga vikenda sudjelovali metkovski klubovi.

 Vrijeme

Dan za poželjeti

Metković, 9.11.2014. - Jutarnja magla najavila je lijep dan koji bi svakako trebalo iskoristiti za šetnju prirodom, naravno ako ne morate u mandarine, no i to je priroda. Od utorka-srijede ponovno će kišiti. Pozdrav Kataloniji!

 Šport

Kadetkinje ŽNK 'Neretva' jesenske prvakinje

Metković, 8.11.2014. - U derbiju II. HNL jug za kadetkinje u 6. su se kolu na Igralištu Iza Vage ogledale nogometašice ŽNK Neretva i ŽNK Marjan iz Splita. Bila je to utakmica koja je odlučivala o jesenskome prvaku i u kojoj su pogotkom Veronike Terzić slavile nogometašice Neretve. Čestitamo curama i treneru Majiću na jesenskome naslovu, a sutra vas pozivamo na isto mjesto gdje će u 10 sati započeti susret Neretvinih seniorki protiv ŽNK Dalmacija iz Kaštel Sućurca.
Foto: Ante Boras

 

 In memoriam

Metković se danas oprašta od don Fabijana

Metković, 8.11.2014. - Danas će u 13.30 u crkvi sv. Ilije u Metkoviću započeti Sveta Misa zadušnica za pok. mons. Fabijana Veraju koji je 28. listopada preminuo u Rimu. Nakon toga će biti ispraćaj na Groblju svetoga Ivana. Lijes sa zemnim don Fabijanovim ostacima izložen je od jutros u crkvi sv. Ilije pa se mole građani da se s don Fabijanom dođu oprostiti prije mise jer će crkva biti pretijesna za primiti sve svećenike i vjernike.

 

 Priroda

Oči u oči s poskokom

Metković, 8.11.2014. - Da studeni još ne opravdava svoje ime svjedoče dva naša susreta sa zmijama tipičnima za naše krajeve. Mladoga smo poskoka „hrabro“ fotografirali iz velike blizine jer nas je od njega odvajala stjenka plastične boce.

 Priroda

Metka uspješno vraćena u prirodu

Metković, 8.11.2014. - Prije mjesec i pol dana naša je sugrađanka Božena Glavinić javila Bariši Iliću, predsjedniku Ornitološkoga društva Brkata sjenica iz Metkovića, da je pronašla iznemoglu sovu, za koju se činilo i da je i ranjena.

 Šport

Što ćemo gledati ovoga vikenda u Metkoviću

Metković, 8.11.2014. - Donosimo pregled sportskih događaja ovoga vikenda i u ponedjeljak što ga je pripremio Nikica Medak.

 Zaštita okoliša

Močvarne će biljke u Prudu pročišćavati vodu oko izvorišta

Metković, 7.11.2014. - U okviru Programa zaštite od onečišćenja obalnih voda APL 2, što ga financira Svjetska banka, u Prudu je nedavno predstavljena Tehnička dokumentacija biljnoga uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (BUPOV Prud). Dokumentaciju je predstavila gospođa Maja Kerovec, predstavnica Zajednice ponuditelja, sve u svrhu informiranja javnosti te dobivanja mišljenja građana i udruga kako bi se što kvalitetnije donijela procjena utjecaja toga zahvata na okoliš.

 

 Obrazovanje

Gimnaziji odobren projekt unutar Programa Erasmus+

Metković, 7.11.2014. - Gimnaziji Metković odobren je projekt unutar Programa Erasmus+, tj. njegove aktivnosti Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse, čime je ta škola ušla među 12 % odobrenih projekata u Republici Hrvatskoj.

 Policija

Ne sjedajte pijani za upravljač svojega vozila!

Metković, 6.11.2014. - Svetoga Martina slavimo 11. studenoga, a u krajevima u kojima je poznata poslovica Sveti Martin bačve otpire to se dodatno čini na naročit način "krštenjem" mošta, o čemu pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško ima vjernicima štošta reći (u jednome dijelu tekst je prekinut praznim redovima pa se spustite naniže). Premda toga običaja mi nemamo to ne znači da manje pijemo. Stoga objavljujemo dopis što smo ga dobili iz PP Metković kojim se na vozače apelira da pijani ne sjedaju za upravljač svoga vozila.

 

 Jezik

Može li Metkovac biti Metkovčanin ili Metkovćanin pa čak i Metkovičanin ili Metkovićanin?

Metković, 6.11.2014. - Iako za nas u dolini Neretve i u Metkoviću dileme nema – mi sebe zovemo Neretvanima (Neretvankama) i Metkovcima (Metkovkama) – ipak, tu i tamo, procure Neretljanin (Neretljanka) i Metkovčanin (Metkovčanka), a nađe se i pokoji Metkovičanin pa čak i Metkovićanin. Upravo na temu etnika i ktetika i je li u pravu narod ili struka, ili i jedni i drugi, piše Domagoj Vidović u posljednjemu broju časopisa Hrvatski jezik što ga je ove godine počeo izdavati Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

 

 

na naslovnici

Kapović: Uz malo sreće, u kino ćemo s Nove godine

Veterani se sjetili preminuloga suborca

Nastavljena podjela posuda za otpad, niču i zeleni otoci

Tonči Matulić u GKS privukao mnoštvo

Vrtićanima prezentiran program 'Vidi i klikni'

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Hiperaktivni sanjari

Zbog iznude uhićen dvojac

Priče za uho
Edukativna radionica na njemačkome jeziku

Od ponora do pobjede

I Metkovci okrenuli oko Jabuke

Svijeće za vukovarske žrtve

Nebeski reflektor

Rezultati utakmica prošloga vikenda

Ponos i pijetet

Na Interliberu predstavljena Vidovićeva 'Zažapska onomastika'

MNK Podkraj na vrhu UMA lige seniora

Spašeni škanjac vraćen u prirodu

Veterani IV. gardijske brigade u Vukovaru

Prije 23 godine ustrojena 116. brigada HV-a

Mađarski ornitolozi ponovno u Metkoviću

Uspješan nastavak sezone

Grom i vjetar oborili diva

Ljepota ženskoga nogometa

Karatašima KK 'Metković' tri medalje u Baru

Četvrt stoljeća metkovskoga HDZ-a

Neretva junački s 5:1 nadigrala Junak

Matija Dedić 'razdžezao' brojnu publiku

Obilježen Svjetski dan šećerne bolesti

Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Što možemo gledati ovih dana

Grad traži komunalnoga redara

Prudu derbi i ostanak na vrhu

Bolje spriječiti nego liječiti

Škoska djeca u Vidu izrađivala kućice za ptice

Rezultati akcije 'Martinje'

Božo Petrov: Ako me prisluškuju, to je gubljenje vremena jer sve što mislim kažem javno

'Zažapska onomastika' na Interliberu

Nasip već sada može imati važnu ulogu u aktivnoj obrani od poplave

Veliko zanimanje za zakup poljoprivrednog zemljišta

Inicijativa za postavljanje spomen-obilježja pok. Mariju Jadrešku

Srna mandarinama darivao sve donjecke učenike

Vrtićanima prikazana predstava 'Zmaj i princeze'

Nakon prvoga kruga Jerkovčanke druge

Osnivačka skupština Foruma mladih SDP-a

GKS Metković među osnivačima 'Kinomreže'

Je li Hrvatska spremna na promjene koje počinju iz Metkovića?

Metković se oprostio od mons. Fabijana Veraje

Stipendije studentima lošega imovinskog stanja

Svi će građani imati priključak na kanalizaciju

Nogometaši uzeli 4 boda, a nogometašice 6

Dan za poželjeti

Kadetkinje ŽNK 'Neretva' jesenske prvakinje

Metković se danas oprašta od don Fabijana

Oči u oči s poskokom

Metka uspješno vraćena u prirodu

Što ćemo gledati ovoga vikenda u Metkoviću

Močvarne će biljke u Prudu pročišćavati vodu oko izvorišta

Gimnaziji odobren projekt unutar Programa Erasmus+

Ne sjedajte pijani za upravljač svojega vozila!

Može li Metkovac biti Metkovčanin ili Metkovćanin pa čak i Metkovičanin ili Metkovićanin?

iz medija

SERVISI

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE

 

Stjepana Radića 1, 20350 Metković

tel: +385 (0) 20 681 020

e-mail: zaklada-ivapetrusic@metkovic.hr

OIB: 37607019336 MB: 04260279

IBAN: HR8924840081107037437; SWIFT: RZBHHR2X

 

Odluku o osnivanju gradske humanitarne zaklade donijelo je Gradsko vijeće u  prosincu 2013., a Ministarstvo uprave je u srpnju 2014. izdalo Rješenje o registraciji Zaklade i odobrilo joj rad.

Svrha zaklade je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca s područja grada Metkovića i prigradskih naselja.