1726

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Završni nalič gornjemu dijelu mosta

Metković, 27.4.2017. - Uskoro će biti gotov gornji dio konstrukcije Lučkoga mosta na koji se upravo nanosi završni plavi nalič. U tijeku su i radovi na betonskoj stopi koja je na kamene stupove nalivena prilikom rekonstrukcije 1972./73., a uzeti su i uzorci betonske podloge kolnika pa će se nakon njihove analize znati daljnji postupci.

 Koncert

Posljednji koncert iz ciklusa HGSM-a

Metković, 27.4.2017. - Večerašnjim koncertom u Galeriji GKS-a Metković završava se ciklus koncerata Hrvatske glazbene scene mladih. Nastupaju Svjetlana Mandić, violina i Stipe Marinić, viola. Ulaz je slobodan, a koncert započinje u 19:30.

 

 Vjerski život

Blagoslov polja na Svetoga Marka

Metković, 27.4.2017. - Misnim slavljem na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka proslavljen je Sveti Marko. Misu je predvodio je župnik Župe sv. Ilije proroka fra Ante Bilokapić u koncelebraciji s fra Kristijanom Šilićem. Nakon mise uslijedila je procesija tijekom koje je udijeljen proljetni blagoslov polja.

 

 Narona

AM Narona dostigao 150 000 posjetitelja

Metković, 26.4.2017. - Nakon deset godina rada, Arheološki muzej Narona danas je zabilježio jubilarnoga 150 tisućitoga posjetitelja. Budući da je riječ je o paru, obama su uručeni prigodni darovi. Djelatnici Muzeja zahvaljuju svim posjetiteljima na podršci u svakodnevnom radu te svima koji sudjeluju u njihovim aktivnostima, poput izložaba, radionica i u cjelokupnom radu Ustanove.

 

 Javni poziv

Traži se 'najuzornija žena DNŽ'

Metković, 26.4.2017. - Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj DNŽ objavio je Poziv za prijavu kandidatkinja za izbor Najuzornije seoske žene Dubrovačko-neretvanske županije, radi prijave odabranih kandidatkinja za izbor Najuzornije hrvatske seoske žene, koji će se održati 14. listopada 2017. godine u Karlovcu.

 Izbori

Milan oštro o stanju u NK Neretva

Metković, 26.4.2017. - Danas je u stranačkim prostorijama GO HDZ-a Metković održana tiskovna konferencija na kojoj je kandidat za gradonačelnika Dalibor Milan govorio o problematici stečaja NK Neretva.

 Glazba

Metkovski glazbari gosti na Smotri puhačkih orkestra na Pagu

Metković, 26.4.2017. - Gradska glazba Metković je na poziv Gradske glazbe Zadar prošli vikend bila gost na X. Smotri puhačkih orkestara Zadarske županije koja se održavala na otoku Pagu.

 Nostalgija

Nestala je još jedna gradska prepoznatljivost

Metković, 26.4.2017. - Zapravo je, uvjetno rečeno, prvi kafić u Metkoviću bio Razvitkov Lovački rog, otvoren ujesen 1975. Da se razumijemo, ni u Zagrebu tada nije bilo kafića u današnjem smislu riječi. A onda je, malo-pomalo, krenulo.

 Šport

Metkovski srednjoškolci peti u Hrvatskoj

Metković, 26.4.2017. - Prekjučer je u porečkoj dvorani Veli Jože održana završnica Državnoga prvenstva srednjoškolskih sportskih društava u rukometu za mladiće, na kojemu je sudjelovalo šest ekipa iz cijele Hrvatske, među njima i Školsko sportsko društvo Narona iz Srednje škole Metković.

 Kino

Mališani uživali u crtiću na velikome platnu

Metković, 26.4.2017. - Danas je Kino Pobjeda organiziralo matineju za učenike nižih razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića i područnih škola iz Vida i Pruda. Gledao se crtić Balerina i Viktor.

 

 Kazalište

AKO s 'Crnostrigom u eteru' gostovao u GKS-u

Metković, 25.4.2017. - Glumci Amaterskoga kazališta Opuzen sinoć su u metkovskome GKS-u odigrali predstavu 'Crnostrig u eteru', koju je prema vlastitu tekstu režirao Hrvoje Barbir Barba.

 Izbori

Skupljaju se potpisi za kandidature

Metković, 25.4.2017. - Metkovske političke stranke započele su sa skupljanjem potpisa za svoje kandidate za gradonačelnika Metkovića i župana DNŽ. Dovoljno je na frekventno mjesto u gradu postaviti pokretni štand i strpljivo čekati.

 

 Sajam

Prijavite se na 5. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda 'Eko Rural'

Metković, 25.4.2017. - Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda „Eko Rural“ održat će se 13. svibnja 2017. u gradskom parku u Metkoviću za vrijeme trajanja Smotre folklora „Na Neretvu misečina pala“. Sajam će započeti u 10 sati.

 Gradske vijesti

Potpora građanima koji čekaju ispred PP Metković

Metković, 25.4.2017. - U znak solidarnosti s građanima koji izloženi svim vremenskim uvjetima u redu čekaju ispred PP Metković, dvojica studenta Pomorskoga fakulteta Ivan Krtalić i Filip Franičević priredili su im okrjepu sendvičima i sokovima te im čekanje uljepšavaju glazbom.

 Akcija

Skupljeno 70 kubika glomaznoga otpada

Metković, 25.4.2017. - Povodom Dana planeta Zemlje i ove je godine provedena akcija Zelena čistka, koju je na području organizirala Gradska čistoća, čijim su se djelatnicima pridružile kolege iz gradske tvrtke Metković d.o.o. Glomazni otpad se uklanjao na lokacijama Meterize i Koševo te iza crkve sv. Ante na Dubravici, a skupljeno ga je ukupno 70 m³.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje uz novi granični prijelaz na Đumruku

Metković, 25.4.2017. - Zbog planiranih radova sanacije i upravljanja u TS 10(20)/0,4 kV CS Metković 26. travnja (srijeda) bez električne energije će od 8 do 14:30 biti potrošači u ulici S. Radića od novoga graničnog prijelaza do uključno kuće Glogovac. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Izbori

Milan: Grad Metković izdvaja za potporu poljoprivredi na razini popravka i bojenja klupa na javnim površinama (47 000 kuna)

Metković, 24.4.2017. - Zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja dao je izjavu medijima da će se kao župan zalagati da poljoprivrednici osiguraju svoje poljoprivredne površine i trajne nasade, te da će u proračunu županije osigurati ozbiljna sredstva za tu namjenu.

 Šport

Neretva časno izgubila od lidera prvenstva

Metković, 23.4.2017. - U 27. kolu III. HRL jug danas su se na igralištu Iza Vage sastali domaći NK Neretva i lider na tablici NK Hajduk II, koji je na kraju slavio 1:2, premda je Neretva borbenošću u drugome poluvremenu zaslužila više.

 Domovinski rat

Metkovci i njihovi gosti s ponosom obilježili 25. obljetnicu osnutka Ratne bolnice Metković

Metković, 23.4.2017. - Povodom obilježavanja 25 godina od osnivanja Ratne bolnice Metković, jučer je održan prigodan program koji je počeo na Gradskom groblju Svetoga Ivana Nepomuka.

 Izbori

Nikola Grmoja: Hvatski poljoprivrednici su na milost i nemilost vremenskim uvjetima

Metković, 23.4.2017. - Ponovno je uslijed ekstremno niskih temperatura stradalo i do 80% nasada čarskih vinograda. U ovakvim situacijama, obično je prvi potez svih političkih opcija poslati Zahtjev za elementarnu nepogodu. Međutim, nakon što se i proglasi elementarna nepogoda, napravi procjena i pošalje državnom povjerenstvu, poljoprivrednici dobiju naknadu štete od jedva 2 do 4%. Na količinu nastale štete, apsolutno neprihvatljiv iznos. To se događa uslijed nepripremljenosti županije za elementarne nepogode.

 Predavanje

Radost življenja s kamenom

Metković, 23.4.2017. - Povodom zatvaranja izložbe Bračke stine u Arheološkome muzeju Narona prof. Ivo Donelli održao je predavanje Radost življenja s kamenom.

 Rukomet

Metkovci lako preko Crikveničana

Metković, 23.4.2017. - Jučer je u Gradskoj športskoj dvorani odigrana rukometna utakmica 20. kola I. HRL jug, u kojoj su snage odmjerili RK Metković 1963 i RK Crikvenica. Metkovci su pobijedili 37:27.

 Šport

ŽNK Neretva osvojio bod u Lepoglavi

Metković, 23.4.2017. - ŽNK Neretva gostovao je u Lepoglavi gdje je protiv domaćega ŽNL Lepoglava odigrao 3:3. Igračice trenera Josipa Radića povele su u 8. minuti preko Helene Perić i imale su još dvije stopostotne prilike, no bez pogotka.

 Šport

Zaigrajte na Otvorenome prvenstvu Metkovića 'Oktan Open'

Metković, 22.4.2017. - Teniski klub Metković poziva djecu do 14 godina, bez obzira na to jesu li ili nisu njegovi članovi, da se prijave na Otvoreno prvenstvo Metkovića Oktan Open. Nagrade i sve ostalo osigurava sponzor Benzinska crpka Oktan Doljani, a kotizacija je samo 50 kuna. Prijaviti se možete kod Pave (091 59 29 583) ili kod Josipa (099 66 80 279).

 

 Šport

Trkači SU 'Neretva run' u gradu na Miljacki

Metković, 22.4.2017. - Sutra u Sarajevu u 10 sati starta petkilometarska utrka Deksalgin Spring run, koja se trči središtem glavnog grada BiH. Metkovska Sportska udruga Neretva run imat će devet svojih predstavnika, a to će ujedno biti i prva cestovna utrka Neretvana u Sarajevu. Nakon gotovo godinu dana stanke zbog ozljede u utrci će sudjelovati i osnivač i predsjednik SU Neretva Run Ruđo Bošković koji je tim povodom izjavio:

 Glazba

Klapi 'Sv. Nikola' u Blatu nagrada 'Dinko Fio'

Metković, 22.4.2017. - U sklopu kulturnoga programa manifestacije Tjedan Blata 2017. u Blatu na Korčuli održan je 38. Festival klapa Dubrovačko-neretvanske županije, u čijemu je natjecateljskom dijelu među 12 klapa nastupila i metkovska Klapa Sv. Nikola, koju vodi prof. Marija Maja Jerković.

 Izbori

Most NL promovirao novu pjesmu

Metković, 22.4.2017. - U metkovskome Coco Clubu sinoć je održana promocija videospota s pjesmom Most ljubavi, koju je snimila skupina glazbenika pod imenom The Most Band i koju će Most koristiti u kampanji.

 Fotovijest

Vrtićani iz Gabele Polja na Štrumpfovima

Metković, 22.4.2017. - Jučer je metkovsko Kino 'Pobjeda' ugostilo mališane iz Dječjega vrtića 'Betlehem' u Gabeli Polju. Gledali su se popularni Štrumpfovi.

 

 Domovinski rat

Program obilježavanja 25. obljetnice Ratne bolnice Metković

Metković, 22.4.2017. - Danas će se prigodnim programom u Gradskom kulturnom središtu obilježiti 25. obljetnica osnivanja Ratne bolnice Metković. Program počinje u 18 sati, a u 17:30 na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka bit će pred Središnjim križem položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 

 Izbori

Milan: Podignut ćemo proračunska izdvajanja za poljoprivredu

Metković, 22.4.2017. - GO HDZ-a Metković jučer je usvojim stranačkim prostorijama održao konferenciju za medije na temu poljoprivrede, na kojoj su uz stranačkoga kandidata za gradonačelnika Dalibora Milana sudjelovali agronom Robert Doko i državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković.

 Policija

Pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača

Metković, 21.4.2017. - Policijski službenici prometne policije tijekom noći sa subote na nedjelju, odnosno 22./23. travnja na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provest će akciju pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača.

 

 Elektroopskrba

Noćni radovi na raskrižju Zvonimirove, Matoševe i Mobina

Metković, 21.4.2017. - Iz HEP-ova Pogona Metković obavještavaju građane koji žive u blizini raskrižja ulica Kralja Zvonimira, A. G. Matoša i Mobine da će se od 24. do 27. travnja u noćnim satima (22 sata do 5 sati) izvoditi radovi prekopa raskrižja u svrhu polaganja energetskih kabela.

 Maraton lađa

Naprid, 'Crni'

Metković, 21.4.2017. - Činjenica da je Veliki Domagojev štit prezimio u Bjelovaru motivirala je mnoge neretvanske ekipa da, što je moguće prije, započnu s pripremama pa su ovakvi prizori na Neretvi sve češći.

 

 Domovinski rat

Generali glasno o progonu pripadnika HVO-a u Bosni i Hercegovini

Metković, 21.4.2017. - U gotovo potpuno ispunjenoj kazališnoj dvorani GKS-a Metković prekjučer je održana tribina na temu Način na koji se vode sudski procesi protiv pripadnika HVO-a u Bosni i Hercegovini, na kojoj su kao gosti nastupili general Zlatan Mijo Jelić i general-pukovnik Željko Šiljeg.

 Obrazovanje

Mali metkovski glazbenici briljirali u Varaždinu

Metković, 21.4.2017. - Na Međunarodnom natjecanju puhača Varaždin Woodwind & Brass, što ga je koncem ožujka organizirala Glazbena škola Varaždin, prvo mjesto na saksofonu u kategoriji C podijelila je Antea Filipa Stojić iz Osnovne glazbene škole Metković s Kacperom Puczkom iz Poljske, dok je njezin brat Ivan Fran Stojić na klarinetu u kategoriji C prvo mjesto podijelio s Dominikom Palićem iz Glazbenoga učilišta Elly Bašić.

 Izbori

SDP o posrnulome metkovskom gospodarstvu

Metković, 20.4.2017. - Predsjednik GO SDP-a Metković Krešimir Kuran i bivši predsjednik Foruma mladih Marino Jerković jučer su pred zgradom Suda u Metkoviću održali konferenciju za medije, a za temu su izabrali gospodarstvo Metkovića.

 Javna rasprava

Javni pozivi za dostavu ponuda za izvođenje radova

Metković, 20.4.2017. - Grad Metković objavio je dva javna poziva; za dostavu ponuda za izvođenje radova na obnovi Ulice kneza Domagoja u Metkoviću i za dostavu ponuda za izvođenje radova na obnovi Sportske i dijela Ulice Ante Starčevića u Metkoviću.

 Elektroopskrba

Bez struje u Ulici kralja Zvonimira

Metković, 19.4.2017. - Zbog hitnosti otklona kvara na kabelskom ormaru u Ulici kralja Zvonimira, bez električne energije će u četvrtak, 20. travnja od 9 do 13 sati biti potrošači u stambenoj zgradi na broju 24 te Zgradi političkih stranaka, uključujući i krilo s tvrtkom Metković razvoj. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Obavijest

Upis u Dječji vrtić

Metković, 19.4.2017. - Dječji vrtić 'Metković' oglasio je upis djece za pedagošku godinu 2017./2018. Pogledajte što sve treba za upis.

 Šport

Raspoložen Neretvin dvojac

Metković, 19.4.2017. - U 26. kolu III. HNL jug NK Neretva je na igralištu Iza Vage pobijedila NK Zmaj iz Makarske rezultatom 4:2. Domaćini su poveli ranim pogotkom Frane Jerkovića u osmoj minuti susreta, a vodstvo su u 29. minuti povećali pogotkom Ante Batinovića.

 Vrijeme

Jučer palo 76 litara kiše, a prosjek zadnjih četiri mjeseca je 66,8 litara

Metković, 19.4.2017. - Za jakoga grmljavinskog nevremena jučer je na području Metkovića palo 76 mm kiše po metru četvornome. To je više nego prosjek prethodna četiri mjeseca.

 Politika

Ante Plećaš predsjednik Foruma mladih SDP-a Metković

Metković, 19.4.2017. - U prostorijama GO SDP-a Metković jučer je održana izborna konvencija Formu mladih SDP Metković na kojoj je za predsjednika izabran Ante Plećaš.

 Izbori

Na druženju mostovaca Ujdur najavila u Metkoviću 365 milijuna kuna investicija

Metković, 19.4.2017. - Na sinoćnjem druženju članova i simpatizera Mosta nezavisnih lista u Gradskom kulturnom središtu, unatoč nevremenu, okupio ih se velik broj.

 Šport

Metkovci doma sigurno do tri boda

Metković, 18.4.2017. - U 20. kolu 1. ŽNL ONK Metković je na domaćem terenu pobijedio NK Slaven rezultatom 2:0. Metkovci su prvi pogodak postigli u 19 minuti, kada je poentirao Roko Brečić.

 Policija

Pojačani nadzor brzine tijekom 24 sata

Metković, 18.4.2017. - Kako je već najavljeno, sutra 19. travnja u 6 sati ujutro započinje 24-satni nadzor brzine koji će trajati do četvrtka, 20. travnja u 6 sati. Akcija se provodi temeljem plana TISPOL-a, mreže prometnih policija, u kojima će sudjelovati preko 25 država Europe.

 Policija

U Krvacu prometna nesreća sa smrtnim ishodom, a u Metkoviću napuhao 2,76 promila

Metković, 18.4.2017. - U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća. Radi s o jednoj prometnoj nesreći koja je za posljedicu imala smrtno stradavanje jedne osobe, zatim tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozlijede i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

 Izbori

Predizborne stranačke aktivnosti

Metković, 18.4.2017. - Sve su bliže lokalni izbori pa je stoga i pojačano djelovanje političkih stranaka. Tako Most nezavisnih lista poziva članove i simpatizere na druženje u Gradskom kulturnom središtu Metković, koje večeras započinje u 20 sati, dok metkovski SDP poziva svoje mlade članove da u 19:30 dođu u Zgradu političkih stranaka na Izbornu konvenciju Foruma mladih.

 

 Folklor

Dječja skupina KUD-a 'Metković' na manifestaciji 'Uskrs u Primorju'

Metković, 18.4.2017. - Na Uskrsni ponedjeljak u dubrovačkom selu Kliševu osmi je put održana manifestacija Uskrs u Primorju, čija je svrha promocijom kulturne baštine oživjeti dubrovačka Gornja sela i obogatiti turističku ponudu Dubrovnika.

 Tradicija

XVII. Festival žudija u Kominu

Metković, 18.4.2017. - Župa sv. Ante Padovanskog na Uskrsni je ponedjeljak bila domaćinom žudijama (čuvarima Kristova groba) iz cijele Dalmacije, ali i iz drugih dijelova Hrvatske, ukupno iz 34. župe. S područja Grada Metkovića na Festivalu su sudjelovale žudije iz Župe sv. Nikole biskupa i Župe Gospe Snježne Vid.

 Šport

Otvorena sezona lova na medalje

Metković, 17.4.2017. - Najveći brod iz flotile 'Neretvanskoga gusara', osmerac s veteranskom posadom i kormilarom, danas je prvi put ove sezone zaplovio Neretvom. Želimo mu uspješan ulov medalja!

 

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 17.4.2017. - Tijekom obilaska maslinika primijećena je pojačana aktivnost potkornjaka na stablima koja su bila tijekom zime izložena i oštećena niskim temperaturama. Aktivnost potkornjaka je vidljiva po piljevini na deblu ili granama, a odstranjivanjem kore vide se hodnici koje štetnik pravi.

 Metković 600

Još malo o metkovskim žudijama

Metković, 16.4.2017. - Prekjučer smo obećali još jednu zanimljivu fotografiju metkovskih žudija, koje ove godine bilježe 160. obljetnicu osnutka. Fotografiju nam je ustupio Ivo Veraja, a snimljena je 1954. i prikazuje kako žudije bježe iz crkve sv. Ilije. Čini se da je tada nekoliko godina Glorija bila u jutarnjim satima.

 Čestitka

Nikolina, sretan ti Uskrs!

Metković, 16.4.2017. - Nakon što smo jutros na pokislome Šetalištu 116. brigade HV-a „pametnjakovićem“ načinili mutnu fotografiju, ovako je počeo kratak razgovor: –Ti si Nataša? – Ne, nego Nikolina, Nataša je moja sestra blizanka.

 Čestitka

Gradonačelničina uskrsna čestitka

Metković, 15.4.2017. - Dragi Metkovci i Metkovke,

neka uskrsna radost obasja vaše domove, ispuni ih ljubavlju, osnaži mirom i zajedništvom!

Sretan i blagoslovljen Uskrs!
Katarina Ujdur

 

 Tradicija

Čuva se običaj čevrtalja i barabana

Metković, 15.4.2017. - Kada je Ferdo Jakić u Župi sv. Ilije 2003. okupio dvadesetak djece, kako bi na njih prenio zamrle običaje čevrtalja i barabana, vjerojatno nije mislio da će se taj broj ustaliti na preko stotinu.

 Vjerski život

Vjernici procesijama obilježili Isusove muke na križu

Metković, 15.4.2017. - Nećemo puno pogriješiti ako kažemo da je u sinoćnjim obredima velikoga petka i procesijama sudjelovalo gotovo pola grada.

 Metković 600

Dječje žudije prije 77 godina

Metković, 15.4.2017. - Žudije u metkovskoj Župi sv. Ilije ove godine navršavaju 160 godina od svoga osnutka pa su tako najstarije u Dalmaciji, što će najvjerojatnije značiti i u Hrvatskoj. Lorettski sjemeništarac Ante Gluščević 1857. godine donio je taj običaj u Metković, otkuda se proširio Neretvom i Dalmacijom.

 Vjerski život

Procesije Velikoga petka

Metković, 14.4.2017. - U dvjema metkovskim župama danas su održani obredi Velikoga petka s procesijama, u kojima se sudjelovale tisuće vjernika. Sutra donosimo opširniju fotoreportažu.

 Šport

Nema straha za metkovsko veslanje

Metković, 14.4.2017. - Danas smo između palme i leandre na Šetalištu 116. brigade HV-a uhvatili lijep prozor na Neretvi. Uskrsni su praznici pa naši mladi veslači imaju više vremena za trening.

 

 Policija

Savjeti građanima uoči i tijekom uskrsnih blagdana

Metković, 14.4.2017. - Kao i proteklih godina i ovog se vikenda, uoči i tijekom uskrsnih blagdana, očekuje povećanje prometa na cestama kao i pojačan promet na graničnim prijelazima na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 Vjerski život

Ušli smo u Veliko trodnevlje

Metković, 13.4.2017. - Danas smo ušli u Veliko trodnevlje. Nije bilo dnevnih misa, samo misa Večere Gospodnje u spomen na ustanovljenje Euharistije i svećeničkoga reda te Isusovo pranje nogu apostolima, uz što su vezane i neke pučke pobožnosti.

 Projekti

I Trg pod 'ledom'

Metković, 13.4.2017. - Danas je u sklopu Projekta modernizacije javne rasvjete Grada Metkovića na južnome dijelu Trga kralja Tomislava postavljena nova rasvjeta. Malo neobično djeluje, budući da smo se naviknuli na „žutilo“, no važno je i to da je u sukladna sprječavanju svjetlosnoga zagađenja, na čemu će nam biti zahvalne ptice, ali i stanari okolnih zgrada.

 

 

na naslovnici

Završni nalič gornjemu dijelu mosta

Posljednji koncert iz ciklusa HGSM-a

Blagoslov polja na Svetoga Marka

AM Narona dostigao 150 000 posjetitelja

Traži se 'najuzornija žena DNŽ'

Milan oštro o stanju u NK Neretva

Metkovski glazbari gosti na Smotri puhačkih orkestra na Pagu

Nestala je još jedna gradska prepoznatljivost

Metkovski srednjoškolci peti u Hrvatskoj

Mališani uživali u crtiću na velikome platnu

AKO s 'Crnostrigom u eteru' gostovao u GKS-u

Skupljaju se potpisi za kandidature

Prijavite se na 5. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda 'Eko Rural'

Potpora građanima koji čekaju ispred PP Metković

Skupljeno 70 kubika glomaznoga otpada

Sutra bez struje uz novi granični prijelaz na Đumruku

Milan: Grad Metković izdvaja za potporu poljoprivredi na razini popravka i bojenja klupa na javnim površinama (47 000 kuna)

Neretva časno izgubila od lidera prvenstva

Metkovci i njihovi gosti s ponosom obilježili 25. obljetnicu osnutka Ratne bolnice Metković

Nikola Grmoja: Hvatski poljoprivrednici su na milost i nemilost vremenskim uvjetima

Radost življenja s kamenom

Metkovci lako preko Crikveničana

ŽNK Neretva osvojio bod u Lepoglavi

Zaigrajte na Otvorenome prvenstvu Metkovića 'Oktan Open'

Trkači SU 'Neretva run' u gradu na Miljacki

Klapi 'Sv. Nikola' u Blatu nagrada 'Dinko Fio'

Most NL promovirao novu pjesmu

Vrtićani iz Gabele Polja na Štrumpfovima

Program obilježavanja 25. obljetnice Ratne bolnice Metković

Milan: Podignut ćemo proračunska izdvajanja za poljoprivredu

Pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača

Noćni radovi na raskrižju Zvonimirove, Matoševe i Mobina

Naprid, 'Crni'

Generali glasno o progonu pripadnika HVO-a u Bosni i Hercegovini

Mali metkovski glazbenici briljirali u Varaždinu

SDP o posrnulome metkovskom gospodarstvu

Javni pozivi za dostavu ponuda za izvođenje radova

Bez struje u Ulici kralja Zvonimira

Upis u Dječji vrtić

Raspoložen Neretvin dvojac

Jučer palo 76 litara kiše, a prosjek zadnjih četiri mjeseca je 66,8 litara

Ante Plećaš predsjednik Foruma mladih SDP-a Metković

Na druženju mostovaca Ujdur najavila u Metkoviću 365 milijuna kuna investicija

Metkovci doma sigurno do tri boda

Pojačani nadzor brzine tijekom 24 sata

U Krvacu prometna nesreća sa smrtnim ishodom, a u Metkoviću napuhao 2,76 promila

Predizborne stranačke aktivnosti

Dječja skupina KUD-a 'Metković' na manifestaciji 'Uskrs u Primorju'

XVII. Festival žudija u Kominu

Otvorena sezona lova na medalje

Obavijest maslinarima

Još malo o metkovskim žudijama

Nikolina, sretan ti Uskrs!

Gradonačelničina uskrsna čestitka

Čuva se običaj čevrtalja i barabana

Vjernici procesijama obilježili Isusove muke na križu

Dječje žudije prije 77 godina

Procesije Velikoga petka

Nema straha za metkovsko veslanje

Savjeti građanima uoči i tijekom uskrsnih blagdana

Ušli smo u Veliko trodnevlje

I Trg pod 'ledom'

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE