2241

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Upaljena prva adventska svijeća

Metković, 29.11.2015. - Predvečer je povodom prve nedjelje došašća u organizaciji TZ Grada Metkovića na Trgu kralja Tomislava održan prigodan program na kraju kojega je na velikom adventskom vijencu upaljena prva svijeća. U programu su sudjelovala djeca iz dječjih vrtića Metković i Leut, a vijenac je rad učenika SŠ Metković predviđenih profesorima Ninom Kalebom i Domagojem Leontoćem.

 Kazalište

'Raspjevana obitelj' u Središnjem vrtiću Metković

Metković, 28.11.2015. - U okviru jednodnevnog posjeta dolini Neretve korisnici Centra za rehabilitaciju Josipovac iz Župe dubrovačke u prošli četvrtak su u Središnjem vrtiću Metković izveli lutkarsku predstavu Raspjevana obitelj.

 Gradske vijesti

Započelo božićno ukrašavanje grada

Metković, 27.11.2015. - Gradske službe su uz pomoć djelatnika JVP Metković započele s božićnim ukrašavanjem grada. Svi svjetleći ukrasi prethodno su pregledani, ali na terenu baš sve uvijek ne funkcionira.

 Kazalište

'Ponoćna igra' opuzenskih kazališnih amatera

Metković, 27.11.2015. - Glumci Amaterskoga kazališta Opuzen Marijo Jurković i Suzana Mušan odigrali su sinoć u kazališnoj dvorani GKS-a predstavu Ponoćna igra, prema tekstu Dubravka Jelačića Bužimskoga i u režiji Hrvoje Barbira Barbe.

 Šport

Izvučeni parovi 23. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015.

Metković, 27.11.2015. - Večeras su u Gradskoj sportskoj dvorani izvučeni parovi 23. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015. na kojemu će nastupiti čak 36 seniorskih i 22 juniorske momčadi.

 Šport

ŽNK Neretva: S ponosom brojimo više od 80 igračica u našem klubu

Metković, 27.11.2015. - Nogometni portal nogometplus.net donio veliki članak o Ženskom nogometnom klubu 'Neretva' iz Metkovića.

 

 Glazba

Lunar: Matija Vuica i Jurica Popović kakve još niste vidjeli

Metković, 26.11.2015. - Nakon objave samostalnog albuma instrumentalne glazbe, uslijedili su video singlovi, rekao je Jurica Popović koji je snimio i video za singl 'Lunar'. Spot je sniman na zanimljivim lokacijama doline rijeke Neretve kao što je pješčano ušće i nestvarni zeleni krajolici.

 

 Policija

Tuđom osobnom iskaznicom do skupoga mobilnog uređaja

Metković, 26.11.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 35-godišnjak se sumnjiči za kazneno djelo neovlaštene uporabe osobnih podataka.

 stanovanje

POS na području grada Metkovića
Konačna Lista prvenstva

Metković, 26.11.2015. - Obradom pristiglih prigovora na utvrđeni redoslijed na prijedlogu Liste prvenstva za
kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području grada Metkovića utvrđena je konačna Lista prvenstva.

 

 Poziv

Prijavite svoj projektni prijedlog ruralnoga razvoja

Metković, 26.11.2015. - Grad Metković poziva sve zainteresirane za prijavu projektnih prijedloga na otvorene natječaje iz Mjera programa ruralnog razvoja, da se u uredovno radno vrijeme od 8 do sati jave u prostorije Grada ili svoj dolazak najave na mail
grad-metkovic@du.t-com.hr.

 

 Zanimljivosti

Nije Zagrepčanka nego Metkovka, ali nek' im bude

Metković, 25.11.2015. - Metković je u posljednje vrijeme postao gotovo planetarno poznat zahvaljujući Mostu i Boži Petrovu. No, nemamo mi samo zgodne političare.

 Obrazovanje

Učenička prisega

Metković, 25.11.2015. - Vjerojatno mislimo da su zeleni, ekologija i svijest o očuvanju prirode nešto što je novijega datuma. Pogledajte na što su prije 90 godina prisezali učenici pučkih škola Kotara Metković.

 

 Poljoprivreda

Obavijest proizvođačima agruma

Metković, 25.11.2015. - Proizvođači agruma  dužni su prema Naredbi NN ( 85/14) poduzimati mjere za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne muhe (Ceratitis capitata, Wiedemann) na ugroženim područjima u RH. smislu ove naredbe to je područje Dubrovačko-neretvanske županije, a dolina rijeke Neretve je područje od posebnog gospodarskog značaja.

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 25.11.2015. - Tijekom berbe maslina, bilo da se radi o ručnoj a naročito strojnoj berbi, dolazi do lomljenja odnosno oštećenja grančica i kore drva. Takva mjesta su pogodna za napad bakterijskog raka masline (Pseudomonas syringae pv. savstanoi) što je jedan od razloga sve prisutnije pojave u maslinicima širom županije.

 Predavanje

Ptice i zaštita prirode

Metković, 24.11.2015. - Metkovska Ornitološku udruga Brkata sjenica nositelj je projekta Edukativna radionica – ptice i zaštita prirode, u sklopu kojega je prošloga četvrtka u Prirodoslovnome muzeju Metković održano predavanje na temu ptice i zaštita prirode, a na terenu je prikazano prstenovanje ptica.

 Turizam

'Žabac' predstavio svoju turističku ponudu

Metković, 24.11.2015. - U organizaciji Turističke agencije Žabac iz Metkovića prošloga je petka održana turistička promocija doline Neretve, u sklopu koje su predstavljeni bogati sadržaji koje ona pruža svojim posjetiteljima.

 Kino

Za vikend tri izvrsna filma

Metković, 24.11.2015. - Filmski vikend ovoga tjedna otvara jedan od trenutno najgledanijih filmova u svijetu – Igre gladi: Šojka rugalice 2. dio. U glavnoj ulozi je Jennifer Lawrence, a film je na repertoaru Kina Pobjeda u petak i nedjelju u 20 sati.

 Obavijest

Od utorka nova sezona MTKviza

Metković, 24.11.2015. - S prvim danom prosinca u Galeriji GKS-a nastavlja se MTKviz na koji se koji prošle sezone odzivao velik broj ekipa, ali nije nedostajalo ni gledatelja. Organizator je putem svoje FB stranice objavio da će se prijave primati do 15 sati u utorak, ako se već i prije ne popuni maksimalan broj

 

 Folklor

Neretvanski stari bali

Metković, 24.11.2015. - Sedamdesetak voditelja i članova folklornih skupina iz doline Neretve polazilo je u četvrtak seminar Neretvanski stari bali, što ga je vodio prof. Vidoslav Bagur.

 Prometna nesreća

U Branimirovoj na pješačkom prijelazu oboren 79-godišnjak

Metković, 23.11.2015. - U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 21. studenog, oko 16.30 sati u Metkoviću, teže je ozlijeđen 79-godišnji pješak.

 Rukomet

Novom pobjedom RK Metković 1963 ostaje na trećemu mjestu

Metković, 23.11.2015. - U devetome kolu I. HRL RK Metković 1963 na domaćem je terenu pred više od 200 gledatelja svladao dugoraćanski RK Hrvatski dragovoljac rezultatom 32 : 24.

 Šport

Novi skif i polovni četverac ojačali flotu 'Neretvanskoga gusara'

Metković, 23.11.2015. - VK Neretvanski gusar na svojoj je mrežnoj stranici objavo da je nabavio dva čamca, od toga jedan potpuno nov. Zanimljivo je da je prošlo dvadeset godina otkako je posljednji put u hangar na Unki ušao nov čamac.

 

 Zanimljivosti

Šjor Pavo – lubin 93 : 3

Metković, 22.11.2015. - Sportskim rječnikom rečeno, šjor Pavo Volarević je prije koji dan u Kleku pobijedio lubina rezultatom 93 : 3.

 Gastronomija

Počeli 'Dani jegulje u Neretvi'

Metković, 21.11.2015. - U sklopu manifestacije Dani jegulje u Neretvi danas je u Opuzenu održan Sajam neretvanskih delicija na kojemu su se predstavili proizvođači tradicijskih slastica, džemova, ekološki uzgojena voća te ostalih tradicijskih proizvoda neretvanskoga kraja. Priređen je i kulinarski show koji je vodio Veljko Barbieri, a predstavili si se restorani i vinari Neretve i Komarne. Sve to uz nastupe klapa Arija i Na kantunu.

 Radionica

Vrtovi iz snova

Metković, 21.11.2015. - Još jedna u nizu radionica za djecu, ovaj put na temu vrta, održana je danas u Prirodoslovnome muzeju Metković. Pomoću prirodnih materijala te kolaž-papira i bojica uz puno mašte nicali su njihovi vrtovi iz snova. Radionice se nastavljaju sljedeće subote.

 Gradske vijesti

Minitržnica uskoro u funkciji

Metković, 20.11.2015. - Nakon što su dogotovljeni građevinski radovi na minitržnici uz podvožnjak na desnoj strani grada, danas je počelo postavljanje kioska, a prvi je bio 'Metkovkin'. Uskoro će i banci pa će ta nasušnom potrebom nastala tržnica moći bolje odgovoriti potrebama okolnoga stanovništva.

 Radionica

Uživajmo u sličnostima, ali i prihvaćajmo i poštujmo različitosti!

Metković, 20.11.2015. - Povodom Međunarodnog dana djece (20. studenoga) UOSI Prijatelj organizirala je kreativnu radionicu i igraonicu koja je bila podijeljena u tri dijela.

 Radionica

Izmaštaj svoj najljepši vrt

Metković, 20.11.2015. - Nikada nije prerano pobuditi kod djeteta zanimanje za vrtlarstvo. U sklopu nekoliko radionica za djecu osmišljavat će se njihovi idealni vrtovi, a za vrijeme zimskih praznika krenut će se sa stvaranjem malih „vilinskih vrtova“. Već u subotu, 21. studenoga donesite u 11 sati u Prirodoslovni muzej Metković svoje bojice, kolaž papir i prepustite se mašti.

 Elektroopskrba

U ponedjeljak bez struje Dubravica i Zažablje

Metković, 20.11.2015. - Zbog planiranih radova modernizacije TS 10/0,4 kV za Crpnu stanicu Veraje, dana 23. studenoga (ponedjeljak) u vremenu od 9 do 15 sati bez električne energije bit će naselja: Dubravica, Glušci, Bijeli Vir, Dobranje Spile, Hum – Potkraj, Kosa, Mlinište, Mislina, Badžula, Kuti i Brestica te Granični prijelaz Vukov klanac, Kamenolom Obšivač i tvrtka Galov u Badžuli. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Policija

Oštetila HZMO za preko 40 tisuća kuna

Metković, 20.11.2015. - Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjom hrvatskom državljankom s prebivalištem u Bosni i Hercegovinom osumnjičenom za kazneno djelo prijevare.

 Rad udruga

Ivana Nikolac, Andrijana Žderić i Ivanka Taslak među dobitnicima nagrade 'Ponos Hrvatske'

Metković, 19.11.2015. - Radni tim Pomozimo djeci s invaliditetom, dio kojega čine Ivana Nikolac, Andrijana Žderić i Ivanka Taslak, dobio je poznatu i priznatu nagradu Ponos Hrvatske za promicanje prava djece s invaliditetom koji provode pod sloganom 'S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne'.

 Domovinski rat

Veterani Četvrte u Škabrnji

Metković, 19.11.2015. - Istoga dana kada je pala vukovarska obrana, u Škabrnji, malome mjestu u zadarskome zaleđu, dogodio se strašan zločin nad 58 civila i 26 hrvatskih branitelja. U znak sjećanja na stradale Škabrnjane i branitelje jučer su se veterani IV. gbr. DNŽ pridružili tisućama koje su u došle u Škabrnju.

 Policija

Krali piće po trgovinama

Metković, 19.11.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica mladića u dobi od 18 i 20 godina osumnjičeni su za kazneno djelo krađe.

 Kino

Bogat filmski vikend

Metković, 19.11.2015. - Ovoga vikenda Kino Pobjeda nudi tri izvrsna filma, svaki na svoj način. Program počinje u petak u 20 sati najnovijim filmom o Jamesu Bondu - Spectre 007. Repriza toga filmskoga hita u isto je vrijeme u subotu. Na pola projekcije bit će stanka za protegnuti noge, budući da film traje 148 minuta.

 Gastronomija

Dani jegulje u Neretvi

Metković, 19.11.2015. - Udruga Maškadur Opuzen u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA i Dubrovačko-neretvanskom županijom organizira manifestaciju Dani jegulje u Neretvi.

 Domovinski rat

Metković nikada neće zaboraviti Vukovar

Metković, 19.11.2015. - Prigodnim programom, u kojemu su vodstvo Jadranke Bulić sudjelovali članovi metkovske Klape Sveti Nikola i Metkovskoga amaterskog kazališta, sinoć je u Gradskome parku jedanaesti put zaredom u organizaciji UOSI Prijatelj obilježen Dan sjećanja na Vukovar.

 

 EU fondovi

Započeo projekt 'Održivo upravljanje vodnim resursima'

Metković, 18.11.2015. - Prvi sastanak projektnih timova (kickoff meeting) povodom početka provedbe Projekta Održivo upravljanje vodnim resursima održan je u Gradskom kulturnom središtu Metković, a na njemu su se susreli partneri iz Metkovića i Budve.

 

 Kultura

Završen program Platforme za umjetnost, znanost i edukaciju

Metković, 18.11.2015. - Program drugoga dana Platforme za umjetnost, znanost i edukaciju održavao se u Prirodoslovnom muzeju Metković u suorganizaciji s Gradom Metkovićem okupljanjem atraktivnih imena na dvama okruglim stolovima.

 Domovinski rat

Danas posebno mislimo na Vukovar

Metković, 18.11.2015. - Prošlo je gotovo četvrt stoljeća od dana kada su herojski branitelji Vukovara podlegli brojčano i tehnički kudikamo moćnijem neprijatelju.

 Folklor

Neretvanski stari bali

Metković, 18.11.2015. - Iz KUD-a Metković obavještavaju da će se u četvrtak, 19. studenoga u GKS-u Metković od 17 sati do 21 sat održavati seminar Neretvanski stari bali na kojemu će voditelj i predavač biti prof. Vidoslav Bagur.

 Metković 600

Tko su dvije dame i dječak, a o psu da se i ne govori?

Metković, 17.11.2015. - Ponovno nam se javio zagrebački Metkovac Mario Talajić i poslao nam nekoliko starih fotografija iz Metkovića. Prva koju objavljujemo snimljena je na Jerkovcu, vjerojatno dvadesetih godina prošloga stoljeća. Možda tko na njoj prepozna svoga djeda ili pradjeda kada je bio dječak.

 In memoriam

Sjećanje na poginule pripadnike 116. brigade HV-a

Metković, 17.11.2015. - Obilježavajući 17. studenoga, dan kada je prije 24 godine formirana 116. brigada Hrvatske vojske, na Gradskome groblju sv. Ivana odrješenje za sve poginule pripadnike brigade molio je fra Petar Gulić. Rodbina poginulih i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata te gradonačelnik Petrov sa suradnicima i predstavnici političkih stranaka pred Središnjim su križem, kao i pred Spomenikom poginulim metkovskim braniteljima, položili vijence i zapalili svijeće.

 Domovinski rat

24 godine od osnutka 116. brigade HV-a

Metković, 17.11.2015. - Na današnji je dan prije 24. godine u Metkoviću osnovana 116. brigada Hrvatske vojske. Bilo je to vrijeme kada su Metković i dolina Neretve bili posebno ugroženi jer je neprijatelj želio ovladati komunikacijom koja vodi kanjonom Neretve te dolinu Neretve i cijeli dubrovački dio odcijepiti od ostatka Hrvatske.

 Ugostiteljstvo

10 godina 'Havane'

Metković, 17.11.2015. - Popularna metkovska Kavana Havana u subotu je proslavila desetu obljetnicu svoga rada. Veselome društvu svojom pjesmom i svirkom pridružili su se Klapa Sveti Nikola i Kraljevi Neretve, a posebno su se razveselili dobitnici nagradne igre koja je organizirana tim povodom. U Fotostudiju Veraja dobili smo fotografije koje prikazuju dio slavljeničke atmosfere.

 Humanost

Veliko 'Neretvansko srce'

Metković, 17.11.2015. - Upraviteljica Zaklade Neretvansko srce Danijela Raič te članovi Zakladna odbora Marina Mustapić i izvršni direktor UOSI Prijatelj Nikola Popovac posjetili su Sisak, Petrinju i Zagreb, točnije Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko–moslavačke županije i Specijalnu bolnicu za djecu s poteškoćama u rastu i razvoju Goljak.

 Izbori

Tko su članovi Mostova Nacionalnoga vijeća?

Metković, 16.11.2015. - Portal index.hr predstavio je članove Nacionalnoga vijeća Mosta nezavisnih lista, koje je odnedavno prošireno na 25 članova i koji će odlučivati u kojemu će smjeru Most krenuti. Neke članove Vijeća nije naveo kao buduće saborske zastupnike. Osim Bože Petrova, koji je za sada još samo saborski zastupnik, u Hrvatski sabor ušli su i članovi Vijeća Ivan Lovrinović, Irena Petrijavčevin Vuksanović, Slaven Dobrović i Mario Klobučić.

 

 Obrazovanje

Europska mobilnost gimnazijalaca u Projektu Erasmus +

Metković, 16.11.2015. - Posjetom Španjolskoj od 17. do 24. listopada 2015. počeo je drugi dio mobilnosti profesora i učenika u sklopu dvogodišnjega Projekta What's the Use of It radi primjene matematike u stvarnome životu.

 

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Dubravice do Brestice

Metković, 16.11.2015. - Zbog planiranih radova modernizacije TS 10/0,4 kV za Crpnu stanicu Veraje, dana 17. studenoga (utorak) u vremenu od 9 do 11 sati bez električne energije bit će naselja: Dubravica, Glušci, Bijeli Vir, Dobranje Spile, Hum – Potkraj, Kosa, Mlinište, Mislina, Badžula, Kuti i Brestica te Granični prijelaz Vukov klanac, Kamenolom Obšivač i tvrtka Galov u Badžuli. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Kazalište

Audicija ponovno nasmijala Metkovce

Metković, 16.11.2015. - Stanko Bogojević (profesor), Željko Ninčić (Marinko Ćutuk, Veseli…) i Vladimir Balašćak (Džemsudin Šimširpašić, Asfaltina Kurajbegović…) sinoć su dobro nasmijali četiristotinjak posjetitelja GKS-a u predstavi Sarajevska audicija, koja je mnogima odavna poznata, ali se uvijek može ponovno pogledati jer su u nju ubačeni i novi skečevi.

 Prometna nesreća

Jedna osoba teže ozlijeđena u prometnoj nesreći

Metković, 16.11.2015. - Prošle subote oko 21:50 u Krvavcu 2 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, a dvije lakše.

 Domovinski rat

Dođite u srijedu u Gradski park i upalite svijeću za Vukovarske žrtve

Metković, 16.11.2015. - Prigodnim programom i paljenjem svijeća jedanaestu godinu zaredom Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj obilježit će u Gradskom parku 18. studenoga u 19 sati Spomendan Vukovarske žrtve.

 Vjerski život

Posjet Župi sv. Ilije u Kljacima

Metković, 16.11.2015. - Mješoviti zbor Župe sv. Ilije sa župnikom fra Petrom Gulićem u nedjelju je posjetio Župu sv. Ilije u Kljacima, u koje su putovali na poziv njihova župnika i našeg sumještana fra Ilije Mikulića.

 Obrazovanje

Gimnaziji Metković odobrena još dva europska projekta

Metković, 16.11.2015. - Od prošle školske godine Gimnazija Metković sudjeluje u Erasmus plus programu, a ove godine odobrena su joj još dva Erasmus plus projekta ukupne vrijednosti od 56 000 eura.

 Obljetnice

Cvjećari i voćari proslavili 35. obljetnicu mature

Metković, 16.11.2015. - Prošle su subote učenici dvaju razreda bivše Srednje škole CUO Petar Levantin proslavili 35. obljetnicu mature. Na proslavi su se okupili učenici koji su po tadašnjem programu školovanja pohađali usmjerenja za zanimanja: vrtlar i voćar-vinogradar-vinar ili, kako su sebe neslužbeno nazivali, cvjećari i voćari.

 Šport

Zec najbrži u 3. kolu T-reklam NLT-a

Metković, 16.11.2015. - Ulicama desne strani grada jučer se trčalo 3. kolo T-reklam Neretvanske lige trčanja Petica ulicom šampiona u kojemu je sudjelovalo stotinjak trkačica i trkača, od čega ih je utrku završilo 85. U kategoriji muškaraca pobijedio je Ivan Zec, koji je trčao s francuskom zastavim na prsima. Među ženama najbrža je bila Martina Kozina, a među limačima Marko Musulin.

 Šport

ŽNK Neretva jesenji prvak, smiješi im se I. liga

Metković, 16.11.2015. - Uvjerljivom pobjedom 3 : 0 protiv ŽNK Glavice iz Glavica u utakmici 6. kola II. HNLŽ-jug nogometašice ŽNK Neretva na svom stadionu Iza Vage potvrdile su svoju nadmoć i spremnost za Prvu žensku nogometnu ligu. Za Neretvu golove postigle su: Glorija Šimunović u 11 minuti, Huma Čolaković u 22. i Jadranka Govorko u 65. minuti.

 Domovinski rat

Posjetite s veteranima Škabrnju i poklonite se nevinim žrtvama

Metković, 15.11.2015. - Povodom obilježavanja 24. obljetnice stradanja Škabrnje, Udruga veterana IV. gardijske brigade DNŽ organizira odlazak u to mjesto koje je uz Vukovar simbol stradavanja Hrvata. Polazak je u srijedu, 18. studenoga ujutro, a povratak predvečer po obilasku Zadra. Zainteresirani se mogu javiti do sutra (ponedjeljak) na broj udruge 095-915-2814.

 

 Manifestacije

Uspješno održana 'Toćijada' u Momićima

Metković, 15.11.2015. - Povodom obilježavanja Sv. Nikole Tavelića u Momićima je na platou ispred škole u organizaciji mjesne KUU Škrapa održana gastronomsko-zabavna manifestacija Toćijada, natjecanje u pripremanju toćeva.

 Internet

Brišite poruke nepoznatih pošiljatelja, a naročito ne otvarajte datoteke u privitku

Metković, 14.11.2015. - Posljednjih nekoliko dana zabilježena je pojava novih oblika napada na računalne sustave korištenjem malicioznih računalnih programa koji šifriraju podatke na računalima korisnika čime onemogućuju njihovo daljnje korištenje, a za povrat podataka u izvorno stanje nepoznati počinitelji napada traže otkupninu plaćanjem u virtualnoj valuti (BitCoinu) u iznosu od 3 BitCoina protuvrijednosti oko 8 000 kuna.

 Radionica

Uvod u volonterstvo

Metković, 14.11.2015. - Udruga DOBRA poziva sve zainteresirane volontere i one koji će to tek postati na radionicu Uvod u volonterstvo koja će se održati 21. studenog u 10 sati u prostorijama Volonterskog centra Dobra.

 Kultura

Platforma za umjetnost, znanost i edukaciju

Metković, 13.11.2015. - Danas je u Metkoviću u Ustanovi za kulturu i sport Metković svečano otvorena Platforma za umjetnost, znanost i edukaciju – Powerweb ft. Narona u organizaciji udruge PowerProgressiveArt, suorganizaciji Grada Metkovića i s partnerima: Ustanova za kulturu i sport Metković, Prirodoslovni muzej – Metković i Arheološki muzej Narona.

 Izbori

Grmoja: šesnaest Mostovih zastupnika čvrsto je uz Most

Metković, 13.11.2015. - Danas smo pred otvaranje manifestacije Platforma za umjetnost, znanost i edukaciju – Powerweb ft. Narona pred metkovskim GKS-om „uhvatili“ zamjenika gradonačelnika Nikolu Grmoju i glasnogovornika Mosta nezavisnih lista te ga zamolili dam nam kaže kakvo je trenutno stanje u Mostu.

 Predstavljanje knjige

Predstavljena knjiga o biskupu Kvirinu Klementu Bonefačić

Metković, 13.11.2015. - Ogranak Matice hrvatske Metković sinoć je u Galeriji metkovskoga GKS-a upriličio predstavljanje knjige Kvirin Klement Bonefačić biskup splitsko-makarski za vrijeme komunističkoga režima 1944.-1954., autora don Mile Vidovića.

 Obrazovanje

Mjesec knjige u Dječjem vrtiću

Metković, 12.11.2015. - I ove je godine Dječji vrtić Metković tradicionalno obilježio Mjesec knjige, a ovogodišnja tema bila je prijateljstvo. Djeca su u pratnji svojih odgojiteljica posjetila tiskaru i Gradsku knjižnicu.

 Kazalište

Veliko zanimanje za Audiciju

Metković, 12.11.2015. - U nedjelju, 15. studenoga u metkovskome GKS-u odigrat će se predstava Audicija, za koju vlada veliko zanimanje. Budući da Ustanova za kulturu i sport nije organizator predstave, nego samo ustupa prostor u GKS-u, cijenu od 60 kn odredila je tvrtka AUDICIJA j.d.o.o., u čijoj se organizaciji predstava igra.

 Zaštita okoliša

Održivo upravljanje vodnim resursima

Metković, 11.11.2015. - Povodom početka Projekta ‘Održivo upravljanje vodnim resursima’, financirana u okviru istoimenoga projekta u sklopu IPA programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Crne Gore 2007 – 2013., u petak, 13. studenoga 2015. održati će se u 10 sati u Galeriji Gradskoga kulturnog središta prvi sastanak projektnih timova. Ukupna vrijednost projekta na hrvatskoj strani iznosi 239,615,92 €, od čega EU financira 198.545,75 €; dok na crnogorskoj strani ona iznosi 239.874,21 €, od čega EU financira 188.828,98 €.

 

 Kazalište

Predstava 'Dobar dan strašilo' oduševila mališane

Metković, 11.11.2015. - Metkovski vrtićani danas su u prostoru Središnjega vrtića imali prigodu pogledati lutkarsku predstavu Dobar dan strašilo u izvođenju teta iz Dramske skupine Vrtića, koje su spomenutu predstavu prvi put izvele 2013.

 stanovanje

POS - prijedlog Liste prvenstva

Metković, 11.11.2015. - Uvidom u pristigle zahtjeve za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području grada Metkovića, Povjerenstvo za utvrđivanje Liste prvenstva objavilo je prijedlog Liste prvenstva.

 

 

na naslovnici

Upaljena prva adventska svijeća

'Raspjevana obitelj' u Središnjem vrtiću Metković

Započelo božićno ukrašavanje grada

'Ponoćna igra' opuzenskih kazališnih amatera

Izvučeni parovi 23. Božićnoga malonogometnog turnira Metković 2015.

ŽNK Neretva: S ponosom brojimo više od 80 igračica u našem klubu

Lunar: Matija Vuica i Jurica Popović kakve još niste vidjeli

Tuđom osobnom iskaznicom do skupoga mobilnog uređaja

POS na području grada Metkovića
Konačna Lista prvenstva

Prijavite svoj projektni prijedlog ruralnoga razvoja

Nije Zagrepčanka nego Metkovka, ali nek' im bude

Učenička prisega

Obavijest proizvođačima agruma

Obavijest maslinarima

Ptice i zaštita prirode

'Žabac' predstavio svoju turističku ponudu

Za vikend tri izvrsna filma

Od utorka nova sezona MTKviza

Neretvanski stari bali

U Branimirovoj na pješačkom prijelazu oboren 79-godišnjak

Novom pobjedom RK Metković 1963 ostaje na trećemu mjestu

Novi skif i polovni četverac ojačali flotu 'Neretvanskoga gusara'

Šjor Pavo – lubin 93 : 3

Počeli 'Dani jegulje u Neretvi'

Vrtovi iz snova

Minitržnica uskoro u funkciji

Uživajmo u sličnostima, ali i prihvaćajmo i poštujmo različitosti!

Izmaštaj svoj najljepši vrt

U ponedjeljak bez struje Dubravica i Zažablje

Oštetila HZMO za preko 40 tisuća kuna

Ivana Nikolac, Andrijana Žderić i Ivanka Taslak među dobitnicima nagrade 'Ponos Hrvatske'

Veterani Četvrte u Škabrnji

Krali piće po trgovinama

Bogat filmski vikend

Dani jegulje u Neretvi

Metković nikada neće zaboraviti Vukovar

Započeo projekt 'Održivo upravljanje vodnim resursima'

Završen program Platforme za umjetnost, znanost i edukaciju

Danas posebno mislimo na Vukovar

Neretvanski stari bali

Tko su dvije dame i dječak, a o psu da se i ne govori?

Sjećanje na poginule pripadnike 116. brigade HV-a

24 godine od osnutka 116. brigade HV-a

10 godina 'Havane'

Veliko 'Neretvansko srce'

Tko su članovi Mostova Nacionalnoga vijeća?

Europska mobilnost gimnazijalaca u Projektu Erasmus +

Sutra bez struje od Dubravice do Brestice

Audicija ponovno nasmijala Metkovce

Jedna osoba teže ozlijeđena u prometnoj nesreći

Dođite u srijedu u Gradski park i upalite svijeću za Vukovarske žrtve

Posjet Župi sv. Ilije u Kljacima

Gimnaziji Metković odobrena još dva europska projekta

Cvjećari i voćari proslavili 35. obljetnicu mature

Zec najbrži u 3. kolu T-reklam NLT-a

ŽNK Neretva jesenji prvak, smiješi im se I. liga

Posjetite s veteranima Škabrnju i poklonite se nevinim žrtvama

Uspješno održana 'Toćijada' u Momićima

Brišite poruke nepoznatih pošiljatelja, a naročito ne otvarajte datoteke u privitku

Uvod u volonterstvo

Platforma za umjetnost, znanost i edukaciju

Grmoja: šesnaest Mostovih zastupnika čvrsto je uz Most

Predstavljena knjiga o biskupu Kvirinu Klementu Bonefačić

Mjesec knjige u Dječjem vrtiću

Veliko zanimanje za Audiciju

Održivo upravljanje vodnim resursima

Predstava 'Dobar dan strašilo' oduševila mališane

POS - prijedlog Liste prvenstva

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

 
Pogrebene usluge - sve na jednom mjestu
 
Pogrebene usluge - sve na jednom mjestu
 

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE

 

Stjepana Radića 1, 20350 Metković

tel: +385 (0) 20 681 020

e-mail: zaklada-ivapetrusic@metkovic.hr

OIB: 37607019336 MB: 04260279

IBAN: HR8924840081107037437; SWIFT: RZBHHR2X

 

Odluku o osnivanju gradske humanitarne zaklade donijelo je Gradsko vijeće u  prosincu 2013., a Ministarstvo uprave je u srpnju 2014. izdalo Rješenje o registraciji Zaklade i odobrilo joj rad.

Svrha zaklade je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca s područja grada Metkovića i prigradskih naselja.