855

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

13.9.2019.
Daniel Bebić
pok. Ante
1953. - 2019.
Daniel Bebić
13.9.2019.
Olga Cvjetković
udova Nikole, rođena Bazdan
1936. - 2019.
Olga Cvjetković

KONTAKT

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Sutra bez vode u Ul. Petra Zoranića

Metković, 10.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici Petra Zoranića da će sutra, 11. rujna od 9 sati do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode. Ulica će u to vrijeme biti zatvorena za sav promet.

 

 Obavijest

Ne parkirajte sutra ispred Croatia osiguranja i Neretvina igrališta

Metković, 10.9.2019. - Iz Grada mole vlasnike motornih vozila da sutra, 11. rujna od 6 sati nadalje svoja vozila ne parkiraju na parkiralištima ispred Croatia osiguranja i sjevernoga ulaza u Neretvino igralište, budući da će se na tim površinama nanositi završni sloj asfalta.

 

 Projekti

Nabavljena oprema za Dječji vrtić Metković

Metković, 9.9.2019. - U sklopu Projekta „Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ nabavljena je oprema za taj vrtić.

 

 Gradska uprava

Gradonačelnik Milan s Gimnazijom i Srednjom školom potpisao ugovore o darivanju

Metković, 9.9.2019. - Gradonačelnik Dalibor Milan je u prostorijama Grada Metkovića s ravnateljem Srednje škole Metković Marijom Obradovićem i ravnateljem Gimnazije Metković Jozom Jurkovićem potpisao ugovore o darivanju.

 Folklor

KUD 'Metković' poziva na upis

Metković, 7.9.2019. - Škola folklora, koja djeluje pri KUD-u 'Metković', počinje s upisom svojih starih i novih članova. Upis će se obavljati u prostorijama KUD-a 'Metković 'u sljedećim terminima:

 Šport

Bravo, Bruno!

Metković, 7.9.2019. - Sinoćnji trijumf hrvatske nogometne reprezentacije nad Slovacima obradovao je cijelu Hrvatsku, a nas je posebno obradovala izvrsna igra našega Brune Petkovića.

 Promet

Ne skrećite ulijevo u Ul. Matice hrvatske

Metković, 5.9.2019. - Ne vrijedi više privremena prometna regulacija koja je dopuštala vozačima što su se od Trga kretali Ulicom Ivana Gundulića da prije pješačkoga prijelaza pokraj tržnice skrenu lijevo u Ulicu Matice hrvatske. To je bilo označeno žutom signalizacijom, koja je danas izbrisana pa skretanje ne samo da je zabranjeno nego nigdje ne vodi. Dopušteno je samo stanarima te ulice u nju vozilom ući iz smjera Opuzena.

 

 Obavijest

Dio Predolca sutra bez vode

Metković, 5.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Makarskoj, sv. Đorđa, Skalama VI, Putu groblja i Tivatskoj ulici da će u petak, 6. rujna od 9 sati do 13 sati zbog radova na vodospremi doći do prekida u isporuci vode.

 

 Promet

Novi prometni smjerovi u središtu grada

Metković, 5.9.2019. - Zbog nastavka radova na izgradnji rotora u Ulici Ante Starčevića za promet je zatvorena Ulica Matice Hrvatske i dio njezina raskrižja s Ulicom Ante Stračevića.

 Radionica

Agroturizam i mjere ruralnog razvoja

Metković, 5.9.2019. - Centar za održivi razvoj iz Imotskoga i Udruga DOBRA organiziraju radionicu na temu Agroturizam i mjere ruralnog razvoja, koja će se održati u Volonterskom centru Dobra (bivša knjižnica) u petak, 6. rujna s početkom u 18 sati.

 In memoriam

Danas se opraštamo od Ante Polića

Metković, 4.9.2019. - U 73. godini života umro je Ante Polić – Pape – kako su ga iz poštovanja zvali njegovi prijatelji, rukometaš iz vremena kada se rukomet još igrao na travi Neretvina pa na ceneri školskoga igrališta, pokretač mnogih akcija u Metkoviću u kojima su sudjelovali tadašnji mladi, iznimno društven i zabavan čovjek mirne naravi.

 Poziv

Dođite na radionice o razvoju održivog turizma i revitalizaciji ruralnih naselja doline Neretve

Metković, 3.9.2019. - Radionice “Preduvjeti za razvoj održivog turizma u dolini Neretve” i Revitalizacija ruralnih naselja doline Neretve” organiziraju se za sve zainteresirane stanovnike doline Neretve, a održat će se u srijedu, 4. rujna 2019. godine na Pučkom otvorenom učilištu u Pločama s početkom u 16 sati.

 Obavijest

Bez vode u Petra Zoranića

Metković, 3.9.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici Petra Zoranića da će danas od 9 sati do 11 sati doći do prekida u isporuci vode zbog radova na vodoopskrbnoj mreži.

 

 Obrazovanje

Dubravka Šešelj u mirovinu nakon 44 godine rada

Metković, 3.9.2019. - Na sjednici Učiteljskoga vijeća 30. kolovoza 2019. od svojih se kolegica i kolega oprostila dugogodišnja učiteljica – savjetnica likovne kulture Dubravka Šešelj, koja nakon 44 godine rada odlazi u zasluženu mirovinu.

 Obrazovanje

U petak prozivke prvašima i petašima

Metković, 3.9.2019. - OŠ Stjepana Radića obavještava o prozivkama 6. rujna i početku nastavne godine 9. rujna.

 

 Posao

Osposobite se za pomoćnoga kuhara

Metković, 2.9.2019. - Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Od obrazovanja do zapošljavanja, objavljuje Natječaj za osposobljavanje – pomoćnog kuhara.

 Šport

Veslači s Ramskoga jezera tradicionalno s medaljama

Metković, 27.8.2019. - Veslački klub Rama u nedjelju je bio domaćinom VII. regate na Ramskom jezeru Lake to lake i IV. minikup regate Veslačkoga saveza Dalmacija, koja je održana kod Veslačkog centra na Šćitu. Po iznimno lijepu vremenu i odličnim uvjetima na regati na Ramskom jezeru uz VK Neretvanski gusar nastupili su veslači iz VK Rama, HVK Mornar, HVK Gusar, VK Croatia, HVK Marina-Kaštela i VK Zagreb.

 Kultura

Ministrica kulture Obuljen Koržinek u posjetu Metkoviću

Metković, 23.8.2019. - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek jučer je tijekom radnoga posjeta Metkoviću sa svojim pomoćnikom Hrvojem Manenicom obišla Prirodoslovni muzej Metković, Gradsku knjižnicu Metković, Ustanovu za kulturu i sport Metković te Arheološki muzej Narona u Vidu.

 Obavijest

Jutros bez vode Splitska ispod Veletržnice

Metković, 23.8.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Splitskoj ulici, od Veletržnice do raskrižja s Ulicom sv. Franje Asiškoga, da će danas, 23. kolovoza od 9:30 do 11 sati zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 In memoriam

Vijenci u spomen žrtvama totalitarnih režima

Metković, 23.8.2019. - Na trima mjestima u gradu jutros su predstavnici Grada Metkovića, gradskih ustanova i udruga, policije i vatrogasaca položili vijence i zapaljene svijeće u spomen na sve žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, kojih se sjećamo 23. kolovoza, kada je 2008. 409 članova Europskoga parlamenta potpisalo izjave potpore za uspostavu dana sjećanja na njih.

 Inicijative

Most NL: Svatko ima pravo na čistu i pitku vodu

Metković, 23.8.2019. - Aktivisti Mosta NL jučer su u Metkoviću počeli s potpisivanjem peticije za inicijativu 'Vodu u Ustav', što ju je uz podršku 34 saborskih zastupnika Most pokrenuo u Saboru i traži da se o njoj do 1. studenog raspravi u Saboru.

 Koncert

Koncert duhovnih pjesama na veslačkom pontonu

Metković, 22.8.2019. - Bend mladih metkovske Župe sv. Ilije proroka sinoć je na Unki ispred klupskih prostorija VK Neretvanski gusar okupio brojnu publiku, koja je došla čuti suvremene kršćanske duhovne pjesme.

 Koncert

Večeras na Unki koncert duhovne glazbe

Metković, 21.8.2019. - Mladi metkovske Župe sv. Ilije proroka pozivaju vas večeras na koncert suvremene duhovne glazbe, koji će u 20:30 početi na splavi ispred Veslačkoga kluba 'Neretvanski gusar'.

 Poljoprivreda

Skupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja

Metković, 21.8.2019. - Udruga CROCPA u suradnji sa tvrtkom CIAK na području Dubrovačko-neretvanske županije organizira akciju „Prateći list“- skupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja. Akcija prikupljanja će se održati 28. kolovoza od 14 do 16 sati u Opuzenu, Jasenska bb, ispred tvrtke Poljopromet.

 Manifestacije

Crta pod 'Metkovsko ljeto'

Metković, 21.8.2019. - Za nama je bogato 'Metkovsko ljeto 2019.', tijekom kojega je Ustanova za kulturu i sport Metković bila organizatorom te suorganizatorom i domaćinom više od dvije trećine događaja, ali i koordinatorom manifestacije.

 Obavijest

Prekid u vodoopskrbi u Ul. don Mihovila Pavlinovića

Metković, 21.8.2019. - Iz tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju korisnike vodnih usluga u Ulici don Mihovila Pavlinovića da će danas, 21. kolovoza od 8:30 do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode te mole za razumijevanje.

 

 Obavijest

Bez vode Marulićeva i Kranjčevićeva

Metković, 20.8.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Marka Marulića i S. S. Kranjčevića da će danas, 20. kolovoza od 9 sati do 11 sati zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Glazba

Branku Medaku u Šibeniku druga nagrada publike

Metković, 19.8.2019. - Branko Medak je u Šibeniku na Večeri novih skladbi u sklopu 22. Dalmatinske šansone u konkurenciji 23 izvođača pjesmom 'Za koga si šila dotu' osvojio drugu nagradu publike. Čestitamo!

 Koncert

Zvuci New Orleansa pod stoljetnim platanima

Metković, 18.8.2019. - Nakon gotovo dva mjeseca došao je kraj Metkovskome ljetu, tijekom kojega je bilo više od 40 događaja. Nekako se ustalilo da započinje i završava koncertima pa je sinoć, prema mišljenju ljubitelja džeza kao 'šlag na kraju', u Gradskome parku nastupio kvartet 'Scifidelity Orchestra'.

 Vjerski život

Misa na Sv. Roka

Metković, 17.8.2019. - Kao i svakoga Svetoga Roka, na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka jučer je služena misa kojoj je prethodila procesija sa svečevim kipom iz crkvice sv. Roka i sv. Ivana Nepomuka. Misu je služio fra Dario Sinković.

 Koncert

Zabava zagarantirana!

Metković, 16.8.2019. - Metkovsko se ljeto sutra u Gradskome parku zatvara na najbolji mogući način – duhovito, otkačeno i rasplesano – koncertom međimurskoga benda Scifidelity Orchestra.

 Zahvala

Vrijedna donacija Ustanovi za kulturu i sport

Metković, 16.8.2019. - Mislav Majić, vlasnik tvrtke Gazvon security d.o.o., potaknut nedavnim vandalskim činom u kojem je stradalo veliko projekcijsko platno na Ljetnoj sceni GKS-a, donirao je Ustanovi za kulturu i sport vrijednu opremu.

 Rad udruga

Obilježen Međunarodni dan mladih osoba

Metković, 16.8.2019. - Udruga DOBRA je sa svojim suradnicima i volonterima u sklopu Projekta Aktiva-pozitiva br. 2 u utorak u Gradskom parku obilježila Međunarodni dan mladih osoba.

 Policija

Maloljetnik osumnjičen za oštećivanje kinoplatna

Metković, 14.8.2019. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković maloljetna osoba s područja Metkovića sumnjiči se za dva kaznena djelo i to kazneno djelo teške krađe i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

 Koncert

Metkovci uživali u poznatim opernim arijama

Metković, 13.8.2019. - Članovi splitskoga HNK-a Bjanka Ivas, Stefan Kokoskov, Antonija Teskara i Ivana Štimac za klavirom sinoć su na terasi Ljetne scene GKS-a održali koncert 'Najljepše operne arije pod neretvanskim nebom' koji je privukao prilično brojnu publiku.

 Izložba

Karin Grenc u Galeriji GKS-a

Metković, 13.8.2019. - Večeras u Galeriji GKS-a izlaže splitska grafička dizajnerica i slikarica Karin Grenc. Otvorenje te izložbe iz ciklusa 'Za nas' je u 19.30.

 

 Koncert

Večeras uz Neretvu najljepše operne arije

Metković, 12.8.2019. - Članovi splitskoga HNK Bjanka Ivas, Stefan Kokoskov, Antonija Teskara i Ivana Štimac za klavirom večeras će uz Neretvu na terasi Ljetne scene održati koncert 'Najljepše operne arije pod neretvanskim nebom', a mi bismo dodali i 'prošaranim suzama sv. Lovre' jer se večeras očekuje najveća aktivnost Perzeida. Ulaz je, naravno, slobodan. Evo i programa:

 Maraton lađa

Nek bili galeb nad vama leti, neka vas čuva Nikola sveti…

Metković, 12.8.2019. - Bili prvi ili zadnji, lađari UL Jerkovac redovito nakon Maratona lađa priređuju Jerkovačku večer. Ovaj put u suradnji s Udrugom veterana IV. Gardijske brigade – podružnice za DNŽ, budući da obje udruge ove godine obilježavaju 10. obljetnicu osnutka.

 Obavijest

Na Duvratu danas kratak prekid u vodoopskrbi

Metković, 12.8.2019. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulici Zrinskih i Frankopana na Duvratu, od raskrižja s Jerkovačkom do kraja ulice, da će danas, 12. kolovoza od 12 sati do 13 sati zbog hitnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Maraton lađa

Kominjanima dvostruka kruna

Metković, 11.8.2019. - Nakon što su Kominke prije tri dana osvojile Maraton lađarica, primat među lađarima potvrdili su kominski Gusari, koji su u uzbudljivoj utrci od Metkovića do Ploča izdržali sve napade svojih takmaca te u Pločama visoko podignuli Veliki Domagojev štit.

 Manifestacije

Srednjovjekovne atrakcije u Gradskome parku

Metković, 10.8.2019. - Drugoga dana manifestacije 'Dani Neretvanske kneževine' u Gradskome se parku u popodnevnim i večernjim satima odvijao atraktivan program, u kojemu su uz male neretvanske gusare svoje vještine prikazali srednjovjekovni vitezovi, iluzionisti, lakrdijaši i slična 'zanimanja' kojima je obilovao srednji vijek.

 Vrijeme

U ponedjeljak vrh toplinskoga vala

Metković, 10.8.2019. - Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na toplinske valove koji mogu djelovati na zdravlje.

 

 

na naslovnici

Sutra bez vode u Ul. Petra Zoranića

Ne parkirajte sutra ispred Croatia osiguranja i Neretvina igrališta

Nabavljena oprema za Dječji vrtić Metković

Gradonačelnik Milan s Gimnazijom i Srednjom školom potpisao ugovore o darivanju

KUD 'Metković' poziva na upis

Bravo, Bruno!

Ne skrećite ulijevo u Ul. Matice hrvatske

Dio Predolca sutra bez vode

Novi prometni smjerovi u središtu grada

Agroturizam i mjere ruralnog razvoja

Danas se opraštamo od Ante Polića

Dođite na radionice o razvoju održivog turizma i revitalizaciji ruralnih naselja doline Neretve

Bez vode u Petra Zoranića

Dubravka Šešelj u mirovinu nakon 44 godine rada

U petak prozivke prvašima i petašima

Osposobite se za pomoćnoga kuhara

Veslači s Ramskoga jezera tradicionalno s medaljama

Ministrica kulture Obuljen Koržinek u posjetu Metkoviću

Jutros bez vode Splitska ispod Veletržnice

Vijenci u spomen žrtvama totalitarnih režima

Most NL: Svatko ima pravo na čistu i pitku vodu

Koncert duhovnih pjesama na veslačkom pontonu

Večeras na Unki koncert duhovne glazbe

Skupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja

Crta pod 'Metkovsko ljeto'

Prekid u vodoopskrbi u Ul. don Mihovila Pavlinovića

Bez vode Marulićeva i Kranjčevićeva

Branku Medaku u Šibeniku druga nagrada publike

Zvuci New Orleansa pod stoljetnim platanima

Misa na Sv. Roka

Zabava zagarantirana!

Vrijedna donacija Ustanovi za kulturu i sport

Obilježen Međunarodni dan mladih osoba

Maloljetnik osumnjičen za oštećivanje kinoplatna

Metkovci uživali u poznatim opernim arijama

Karin Grenc u Galeriji GKS-a

Večeras uz Neretvu najljepše operne arije

Nek bili galeb nad vama leti, neka vas čuva Nikola sveti…

Na Duvratu danas kratak prekid u vodoopskrbi

Kominjanima dvostruka kruna

Srednjovjekovne atrakcije u Gradskome parku

U ponedjeljak vrh toplinskoga vala

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJEE