2425

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

31. svibnja izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

Metković, 29.5.2015. - Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku da će se na dan 31. svibnja 2015. godine zbog isteka mandata prethodnim članovima održati izbori za članove vijeća nacionalnih manjina i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

 Rad udruga

Dani otvorenih vrata u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Metković, 29.5.2015. - Udruga Otac Ante Gabrić jučer je Dane otvorenih vrata udruga otvorila prikazivanjem dokumentarnih filmova Smotra konopaša 1973. i Metkovska razglednica, nakon čega je dr. med. Ivana Sršen Vidović, spec. dermatologije, održala predavanje pod nazivom Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi „Mjesec melanoma – karcinomi kože“.

 Predavanje

Osposobljavanje pripadnika civilne zaštite

Metković, 29.5.2015. - U Gradskoj knjižnici Metković jučer je Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dubrovnik organizirao osposobljavanje članova postrojba civilne zaštite opće namjene iz Grada Metkovića te općina Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje.

 Rad udruga

Posjetite 'Prijatelje'

Metković, 29.5.2015. - Prvoga Dana otvorenih vrata u Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj zatekli smo njezine članove u svakodnevnim aktivnostima. Jedni su bili za šivaćim strojem, drugi su izrađivali gipsanje figurice, a treći su ih ukrašavali. Možete ih posjetiti i danas od 7 do 15 sati u njihovim prostorijama u Ulici Ante Stračevića.

 Akcija

Pridružite se čišćenju korita Neretve

Metković, 28.5.2015. - Grad Metković s Turističkom zajednicom Grada Metkovića, Ronilačkim klubom Neretva i Udrugom lađara Sv. Ilija i ove se godine pridružuje akciji čišćenja mora, rijeka i jezera koja će se održati 30. svibnja u vremenu od 10 do 13 sati, a okupljalište je na Velikoj rivi. Pridružite se čišćenju korita Neretve, možete i kao pomagači s obale.

 Turizam

Nov vizualni identitet TZ Grada Metkovića

Metković, 28.5.2015. - Nedavno su na ulazima u grad postavljeni novi turistički panoi s dobrodošlicom na kojim se prvi put pojavio i novi logotip Turističke zajednice Grada Metkovića.

 Kriminalitet

Ne nasjedajte na ovakve poruke

Metković, 28.5.2015. - Možda ovih dana dobijete e-mail u kojemu vam prijatelj javlja da je okraden u inozemstvu pa vas moli za novčanu pomoć kako bi se moga vratiti doma. Premda je jasno da nije posao izvorni govornik hrvatskoga jezika, može zbuniti adresa s koje je poruka stigla prijateljev potpis na kraju.

 Obrazovanje

Predškolci u GKS-u izveli završnu priredbu

Metković, 28.5.2015. - Sinoć su na završnoj priredbi Igram se i učim, kroz igru sve naučim u GKS-u Metković nastupili predškolci iz Dječjega vrtića Metković i DV Radost te skupine područnih vrtića iz Vida i Otrić-Seoca.

 Kino

Filmofili, kada vam ne odgovaraju filmske projekcije?

Metković, 27.5.2015. - Prije osam dana postavili smo anketu s pitanjem Koji vam dan NAJMANJE ODGOVARA za odlazak u Kino Pobjeda?. Naime, Ustanova za kulturu i sport namjerava tijekom ljeta nastaviti s filmskim projekcijama pa pokušavamo istražiti ljetne navike potencijalnih gledatelja. Odziv na anketu baš i nije neki, ali nadajmo se da će se popraviti. Očito se najviše palimo na politiku.

 

 Rad udruga

Vrijeme ne možemo darovati, možemo ga podijeliti

Metković, 27.5.2015. - Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske i ove je godine organizirala manifestaciju Hrvatska volontira kojom se na državnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera, kako bi se istaknuo golem značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojemu svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojemu se takav doprinos cijeni i vrednuje.

 Tiskovna konferencija

'Nećete bez naroda' – uskoro prikupljanje potpisa za referendum

Metković, 27.5.2015. - Danas je u Hotelu Narona održana konferencija za medije koju su sazvali predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, glavni tajnik Nijaz Karić i predstavnik dubrovačke Udruge Srđ je naš Igor Miošić. Povod je raspisivanje referenduma na kojemu bi se građani izjasnili o namjeri Vlade da mijenja zakonom o referendumu.

 Obljetnice

50 godina vjernosti Ane i Ferde

Metković, 27.5.2015. - Prije 50 godina tadašnji metkovski župnik fra Ante Sekelez vjenčao je u crkvi sv. Ilije Anu Ferdu Jakića. Prošle su se nedjelje njih dvoje našli na istome mjestu i pred župnikom fra Petrom Gulićem obnovili svoj bračni zavjet.

 Policija

Mrtva pronađena silovana starica

Metković, 27.5.2015. - Policijski službenici Policijske postaje Metković nakon zaprimljene dojave jučer, 26.svibnja, oko 14.15 sati, u kući u Metkoviću pronašli su mrtvo tijelo starije ženske osobe.

 Rad udruga

Sutra i prekosutra družite se 'Prijateljima'

Metković, 27.5.2015. - Danima otvorenih vrata udruga pridružuje se Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj koja će ih građanstvu otvoriti 28. i 29. svibnja u vremenu od 7 do 15 sati. Posjetite ih u njihovim prostorijama i upoznajte se s radom Udruge te vidite što sve rade njezini članovi.

 

 Obrazovanje

Vrtićani slikali u parku

Metković, 27.5.2015. - Jučer se u Gradskom parku u sklopu programa Dani otvorenih vrata vrtića Metković održala likovna radionica Vrtić u parku u kojoj su polaznici vrtića i druga zainteresirana djeca mogla pokazati svoju likovnost. Crtežima sunca, duga i cvijeća mladi su likovnjaci svojim uradcima i igrom uljepšali park i gradsku svakodnevnicu.

 Šport

Metkovci najbrži na Lokrumu

Metković, 26.5.2015. - Skupina dubrovačkih ljubitelja trčanja okupljenih oko Facebook grupe Dubrovnik Run prošle je subote organizirala drugu utrku Dubrovačke lige trčanja. Trčalo se po otoku Lokrumu na kojemu su najbrži bili Metkovci Ante Živković i Ruđer Bošković.

 

 Obrazovanje

Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića Metković

Metković, 26.5.2015. - Jučer su započeli Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića Metković koji će trajati do 29. svibnja. Otvorili su ih mali vrtićani koji su na svome igralištu zaplesali sa svojim tetama, a u poslijepodnevnom satima odgojiteljica mentorica Davorka Šutalo vodila je radionicu Roditeljstvo se može učiti.

 Poziv

Petrov poziva stanare Industrijske na sastanak

Metković, 25.5.2015. - Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov poziva stanare Industrijske ulice na sastanak koji će se u četvrtak, 28. svibnja, s početkom u 20.30 održati u Zgradi političkih stranaka. Povod sastanku je pronalaženje rješenja u opskrbi plinom stanara te ulice.

 

 Obrazovanje

'What's the Use of It?' ide dalje

Metković, 25.5.2015. - Od prošle godine Gimnazija Metković sudjeluje u Projektu Erasmus+ 'What's the Use of It' čija je svrha stjecanje novih znanja i vještina u primjeni matematike u stvarnome životu. Nakon što su Gimnazija i Grad Metković bili domaćinima prvome susretu škola-partnera iz Cipra, Rumunjske, Španjolske i Turske, slijedila su dva studijska putovanja u Cipar i u Tursku.

 Poljoprivreda

Što prije zaštitite vinovu lozu

Metković, 25.5.2015. - Oborine koje su pale u protekla tri dana na području doline Neretve omogućiti će uvjete za primarnu infekciju uzročnikom plamenjače vinove loze (Plasmophara viticola). Budući da se vinova loza nalazi u osjetljivom razvojnom stadiju pred cvatnju treba, kada vremenske prilike to dopuste, napraviti kvalitetnu zaštitu od navedenoga uzročnika.

 Vrijeme

Danas palo 44 litra kiše

Metković, 25.5.2015. - Danas je na Meteorološkoj postaji Metković izmjereno 44 litra kiše po metru četvornome, javio nam je motritelj Dragan Tolić. Premda se sve internetske prognoze u tome u potpunosti ne slažu, izgleda da nam slijedi razdoblje lijepa vremena.

 

 Domovinski rat

23 godine od obrane doline Neretve i južnoga bojišta

Metković, 25.5.2015. - Prije 23 godine na potezu Drenovac – Stolovi u susjednoj Bosni i Hercegovini dobivena je jedna od važnijih bitaka u Domovinskome ratu, kada su se naši branitelji na spomenutome području othrvali agresoru.

 Zaštita okoliša

'Dani Dragutina Rucnera' u Metkoviću

Metković, 25.5.2015. - Povodom 22. svibnja, Svjetskoga dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Turističkom zajednicom DNŽ i Prirodoslovnim muzejom Metković organizirala je dvodnevni stručni skup Dani Dragutina Rucnera.

 Maraton lađa

Dalibor Obradović novi predsjednik ULN-a

Metković, 25.5.2015. - Sinoć je na Izvanrednoj skupštini, koja je trajala puna tri sata, Udruga lađara Neretve izabrala novo vodstvo. Na Skupštini su bili nazočni predstavnici 28 lađarskih ekipa koji su tajnim glasovanjem za predsjednika Udruge izabrali Dalibora Obradovića. Prvi potpredsjednik je Mladen Šutalo, drugi podpredsjednik Joško Jerković Piro.

 Folklor

Pjesmom 'Zdravo, Djevo' završila 31. Smotra

Metković, 25.5.2015. - Koncertom marijanskih pjesama u crkvi sv. Ilije sinoć je završen program 31. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala. Na koncertu su nastupile pjevačke skupine župa Neretvanskoga dekanata.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje veći dio doline Neretve

Metković, 25.5.2015. - Zbog hitne intervencije na postrojenju HOPS-a u TS 110/35 kV Opuzen, 26. svibnja (utorak) u vremenu od 8.30 do 12 sati bez električne energije bit će područje gradova Metković i Opuzen, općina Kula Norinska, Slivno i Zažablje te naselja Gabela Polje, Doljana i Crnići u BiH. U slučaju prijevremena završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Folklor

Završen plesni dio Smotre folklora

Metković, 24.5.2015. - Sinoć je u GKS-u Metković održana druga večer Smotre folklora Na Neretvu misečina pala na kojoj je nastupilo 19 dalmatinskih folklornih skupina i gostiju.

 Sajam

Treći 'Eko Rural'

Metković, 24.5.2015. - U sklopu 31. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala jučer je u organizaciji Udruge Dobra u Gradskom parku održan 3. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko Rural na kojemu je i ove godine sudjelovao značajan broj izlagača.

 Baština

Neretvanska maritimna baština ipak se predstavila u Francuskoj

Metković, 23.5.2015. - Na VIII. Festivalu Tjedan zaljeva Morbihan u francuskoj Bretanji, koji se održavao od 11. do 18. svibnja, trebale biti predstavljene dvije neretvanske lađe, jedna na latinsko idro i druga s lađarskom posadom. Nažalost, zbog nedostatka novca umjesto lađa tamo su se našle dvije trupe.

 Folklor

Otvorena 31. smotra folklora

Metković, 23.5.2015. - Pjesmom Na Neretvu misečina pala, u izvođenju Ženske pjevačke skupine KUD-a Metković, sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković započelo svečano otvorenje 31. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala u kojem su još nastupile sve dječje skupine KUD-a Metković i Mala Kumpanija OŠ Vela Luka. Svečano otvorenje trebalo se održati na Trgu kralja Tomislava, ali zbog kišna vremena planirani program preseljen je na pozornicu GKS-a Metković.

 Zanimljivosti

Maturantska parada 11. put u Metkoviću

Metković, 23.5.2015. - Metković je jučer bio među 75 gradova iz osam država u kojemu je održana Međunarodna maturantska parada – sinkronizirano plesanje četvorke za Guinnessov rekord.

 Izložba

Započela 31. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Metković, 21.5.2015. - Otvaranjem likovne izložbe Elafitski biseri večeras je u GKS-u Metković započeo službeni program 31. smotre folklora Na Neretvu misečina pala.

 Koncert

Održana tri 'mala' koncerta

Metković, 20.5.2015. - Tijekom proteklih dvaju dana Osnovna glazbena škola Metković u Galeriji GKS-a Metković održala je tri koncerta iz Ciklusa malih koncerata. Riječ je o tzv. javnom satu na kojem učenici imaju prigodu zasvirati pred publikom, što je odlična prigoda da okupljenima pokažu što su naučili u protekloj školskoj godini, ali i odlična vježba pred završne ispite koji ih očekuju za koji dan.

 Obrazovanje

Bučno i veselo zadnji dan nastave

Metković, 20.5.2015. - Danas su maturanti metkovskih srednjih škola bučno i veselo proslavili završetak nastave. Mi smo ih popratili u njihovoj ophodnji gradom.

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Novih Sela do Pozle Gore

Metković, 20.5.2015. - Sutra, 21. svibnja zbog planiranih radova na remontu DV 10 kV Nova Sela - Pozla Gora bit će obustava električne energije u vremenu od 9 do 14 sati u naseljima Čarapine, Šiljegi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremena završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Stručni skup

'Dani Dragutina Rucnera' u Metkoviću

Metković, 20.5.2015. - Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije i Prirodoslovnim muzejom Metković u petak, 22. svibnja u Metkoviću organizira stručni skup Dani Dragutina Rucnera.

 Zanimljivosti

U petak Maturantska parada 11. put u Metkoviću

Metković, 20.5.2015. - U Metkoviću će se u petak, 22. svibnja u organizaciji Plesne škole Calypso 11. put zaredom održati Maturantska parada – sinkronizirani ples četvorke, odnosno quadrille.

 Folklor

Presica u KUD-u 'Metković' povodom otvorenja Smotre folklora

Metković, 19.5.2015. - Povodom otvorenja 31. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala, u prostorijama KUD-a Metković danas je održana konferencija za medije. Uvodnu riječ dao je Zdravko Obradović koji je predstavio četverodnevni program kakav se već tradicionalno, s manjim ili većim izmjenama, održava u Metkoviću.

 Šport

Bit ćemo svjetske prvakinje

Metković, 19.5.2015. - Ženski je nogomet u Metkoviću u kratko vrijeme načinio korak od sedam milja. Kadetkinje ŽNK Neretva ovogodišnje su prvakinje I. HNLŽ - jug, a seniorke su druge u II. HNLŽ - jug.

 Izložba

Izložba dječjih radova u AM 'Narona'

Metković, 19.5.2015. - Izložbom dječjih radova Arheološki muzej Narona jučer je obilježio Međunarodni dan muzeja. Izložbi je prethodila radionica pod nazivom Voda, zemlja, zrak u kojoj su sudjelovali učenici srednjih i osnovnih škola te vrtićani iz Ploča, Opuzena i Metkovića.

 Poziv

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

Metković, 19.5.2015. - Metkovski će maturanti sutra tradicionalno obilježiti kraj nastave. Kako bi ta proslava prošla bez narušavanja javnoga reda, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedolična ponašanja pojedinaca, policija će od ranih jutarnjih sati pojačano nadzirati mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih – priopćuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

 

 Prevencija

'Zdrav za pet!' među metkovskim osmašima

Metković, 19.5.2015. - Projekt Zdrav za 5! usmjeren je na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću te promociju pro-socijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladih, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

 Fotovijest

Živo na Neretvi

Metković, 19.5.2015. - Jučer smo na Maloj rivi zatekli lijep prizor. Čak su na dvama turističkim brodovima turisti Neretvom doplovili u Metković. Brodovi su se na vezu pridružili našoj Lijepoj mojoj koja će, također, uskoro u turizam.

 Šport

Puljiću nesretno izmaknulo prvo mjesto

Metković, 19.5.2015. - U nedjelju, 17. svibnja u Makarskoj je održana IV. Kup-regata Veslačkoga saveza Dalmacije pod nazivom 19. Memorijal Tonći Skender. Premda je regata bila predviđena za subotu, jako je jugo njezino održavanje prolongiralo za nedjelju, kada su uvjeti za veslanje bili izvrsni.

 Folklor

Vridne ruke Julije Kaleb

Metković, 18.5.2015. - U prostorijama Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado u Zagrebu predstavljene su iznimno bogate narodne nošnje Ravnih kotara koje je tijekom proteklih pet godina svojim vrijednim rukama za taj ansambl izrađivala Julija Kaleb iz Kule Norinske.

 Šport

I Bruno Jurković pozvan na reprezentativne pripreme

Metković, 18.5.2015. - Člana Karate-kluba Metković Brunu Jurkovića, nositelja državne medalje, izbornik juniorske i U21 selekcije u borbama pozvao je na pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se u studenome održati u Indoneziji. Bruno Jurković je junior u kategoriji -61 kg, a pozvan je da nastupi i na službenom svjetskom WKF Karate 1 kupu.

 

 Šport

Vedran Ćupurdija pozvan na pripreme za Svjetsko prvenstvo

Metković, 18.5.2015. - Iz metkovskoga Karate-kluba Knez Domagoj javili su nam da je Vedrana Ćupurdiju, aktualnoga prvaka Dalmacije u borbama u kategoriji juniori +76 kg, Hrvatski karate-savez pozvao u Umag na reprezentativne pripremne za Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Indoneziji.

 

 Narona

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

Metković, 18.5.2015. - U Arheološkom muzeju Narona u Vidu u subotu je otvorena izložba Fantastična bića na spomenicima antičke Narone.

 Vjerski život

Prva pričest u crkvi sv. Frane

Metković, 18.5.2015. - U nedjelju je u crkvi sv. Franje Asiškoga na Kladi tijekom svečane euharistije šesnaestero djevojčica i dječaka primilo sakrament prve svete pričesti.

 Obljetnice

Dijamantni pir Vide i Mate Marevića

Metković, 18.5.2015. - Sedmero djece te većina od dvadeset troje unučadi, šesnaestero praunučadi, nevjesta i zetova, rodbine i prijatelja Vide i Mate Marevića uveličali su jučer njihovu obnovu bračnoga zavjeta nakon šezdeset godina zajedničkoga života.

 Šport

Makarani iščupali bod 'Iza Vage'

Metković, 17.5.2015. - NK Neretva jučer je u utakmici 32. kola III. HNL jug na svome terenu ugostila posljednjega na tablici, makarski HNK Zmaj i s njim podijelila bodove.

 Komentar

Zašto nas o tome nisu učili?

Metković, 17.5.2015. - Konoba na rubu Krnjesavca i na početku Podkraja. Sjeveroistočni zid joj je podzida Napoleonove ceste koja je kroz Metković vodila na jugoistok. Godina 1977., godišnje doba jesen, vrijeme trganja.

 

 Šport

Klupsko prvenstvo KK Metković

Metković, 16.5.2015. - U prostorijama Karate-kluba Metković danas je održano Prvenstvo kluba 2015 na kojemu je u 18 kategorija nastupilo 58 natjecatelja. Natjecanje u kihonu (tehnici) i katama održano je u 6 kategorija, dok je u borbama održano u 12 kategorija.

 Rukomet

Metković 1963 na kraju četvrti u Umagu

Metković, 16.5.2015. - Danas popodne u Umagu je igrana utakmica za treće mjesto u Rukometnom kupu Hrvatske u kojoj je RK Metković 1963 izgubio od boljega GRK Varaždin rezultatom 21 : 29. Iscrpno izvješće s utakmice pogledajte na portalu pressum.eu.
Foto: evarazdin.hr

 

 Turizam

Giro di Croazia

Metković, 16.5.2015. - Jutros smo pokraj Hotela MB zabilježili prizor kakvih bismo željeli više. Skupina talijanskih biciklista rezervirala je dva noćenja u tome hotelu, dok će dan iskoristiti za điranje dolinom Neretve, a možda skoknu i do obližnjega Međugorja.

 

 Gradske vijesti

Ograđen Spomenik na Velikoj rivi

Metković, 16.5.2015. - Oko Spomenika metkovskim braniteljima poginulima u Domovinskome ratu postavljeni su stupići kako bi se zaštitio dignitet toga mjesta te omogućio normalan prilaz prilikom polaganja vijenaca u sjećanje na poginule.

 Šport

Proslavite s curama naslov prvakinja

Metković, 16.5.2015. - Volite li nogomet dođite danas u 14 sati na Igralište Iza Vage i uživajte u majstorijama kadetkinja ŽNK Neretva, koje će u utakmici proziv ŽNK Split samo potvrditi naslov ženskoga prvaka I. HNL jug. Nakon utakmice možete na piće pa u 17 sati nazad na ogled naše Neretve protiv makarskoga Zmaja.

 

 Glazba

'Dilema' spojila bivšu Metkovku i Metkovca

Metković, 16.5.2015. - Metkovka Ana Bebić snimila je spot za svoju pjesmu Dilema s kojom će se predstaviti na ovogodišnjem CMC festivalu. Ana će 13. lipnja nastupiti u Vodicama u sklopu revijalne večeri toga festivala. Nama je sve to još zanimljivije ako kažemo da je Dilemu producirao naš bivši sugrađanin Goran Gogo Martinac.

 

 Rukomet

Metkovci se sutra bore za treće mjesto

Metković, 15.5.2015. - Danas je u Umagu RK Metković 1963 u prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskoga kupa izgubio 19:38 (11:20) od kvalitetnije momčadi RK Nexe. Naši su se u početku još dobro držali, ali Slavonci ništa nisu prepustili slučaju pa su već prvo poluvrijeme stvorili veliku razliku.

 Obrazovanje

Medijski dani u OŠ Stjepana Radića

Metković, 15.5.2015. - Povodom Međunarodnoga dana obitelji u Osnovnoj školi Stjepana Radića izveden je Projekt Medijski dani, čime se ukazalo na važnost medija koji su uz obitelj danas najvažniji socijalizacijski čimbenik u društvu.

 Tribina

Nikolić o Crkvi i politici u Hrvatskoj

Metković, 15.5.2015. - Crkva i politika u Hrvatskoj bio je naziv tribine koja se sinoć u organizaciji udruga Narenta i Hrvatski domobran održala u Galeriji GKS-a i na kojoj je predavač bio dipl. ing. Zvonimir Nikolić, predsjednik metkovskoga ogranka Udruge Hrvatski domobran, kršćanski aktivist i bivši politički zatvorenik.

 Folklor

Pripreme pred Smotru

Metković, 15.5.2015. - Pred 31. Smotru folklora Na Neretvu misečina pala uređuje se unutrašnjost i okoliš GKS-a. Danas su na parkiralištu uz GKS postavljena dva kandelabra, a uskoro će na pozornicu biti postavljen i novi horizont, pa će nakon toga daske na pozornici biti premazane novom bojom.

 Poljoprivreda

Zaštitite masline od maslinina moljca

Metković, 14.5.2015. - U Dubrovačko –neretvanskoj županiji masline se nalaze u fenofazi razvoja cvjetnih vjenčića te se ubrzo očekuje cvatnja. U ovom razvojnom stadiju maslinu napada značajan štetnik - maslinin moljac (Prays oleae).

 Humanost

Prikupljeno 5500 kuna za Čepirla i Grmoju

Metković, 14.5.2015. - Sinoć je na ljetnoj pozornici GKS-a održan humanitarni koncert u svrhu prikupljanja novca za teško oboljeloga Franu Čepirla iz Krvavca i Mirka Grmoju iz Kobiljače, koji je prije nekoliko godina nastradao u teškoj prometnoj nesreći.

 Znanost

Tomislav Popić dobitnik nagrade HNOPZ-a za najbolju knjigu

Metković, 14.5.2015. - Evo jedne vijesti, posebno za Neretvane u Zagrebu. Doc. dr. sc. Tomislav Popić s Odjela za povijest Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, rodom iz Opuzena, dobitnik je nagrade Mirjana Gross za najbolju knjigu objavljenu 2014. u polju historiografije, i to za knjigu Krojenje pravde: Zadarsko sudstvo u srednjem vijeku (1358. – 1458.) (Plejada, Zagreb 2014.).

 Šport

Mladi Jerkovčani uspješni na turniru u Splitu

Metković, 14.5.2015. - U organizaciji ŽARK Split proteklog je vikenda povodom blagdana sv. Duje u Splitu održan Međunarodni mini-rukometni turnir na kojemu su sudjelovale 54 ekipe podijeljene u četirima kategorijama: djevojčice i dječaci 2004. i mlađi te djevojčice i dječaci 2005. i mlađi. Djevojčice i dječaci RK Jerkovac osvojili su izvrsna druga mjesta.

 Šport

Prinova u VK 'Neretvanski gusar'

Metković, 14.5.2015. - U klupske prostorije VK Neretvanski gusar prekjučer je stigao još jedan čamac. Riječ je o dvojcu na pariće njemačkoga proizvođača Empacher što ga je Klubu darovao HVK Gusar i to na inicijativu Željane Musulin, tajnice Veslačkoga saveza Dalmacije i članice VK Neretvanski gusar.

 Rukomet

Riječ-dvije s Marinom Jelinićem pred put u Umag

Metković, 14.5.2015. - Danas naši rukometaši kreću put Umaga na Završni turnir Hrvatskoga rukometnog kupa. Sutra igraju polufinalnu utakmicu protiv RK Nexe, a kako ćemo u njoj proći u dobroj mjeri ovisi i o tome kakav će dan imati hrvatski kadetski reprezentativac Marin Jelinić s kojim je riječ-dvije razmijenila Ivana Leko.

 

 Obrazovanje

Troje mladih glazbenika iz OGŠ Metković nastupili uz ovogodišnjega laureata

Metković, 13.5.2015. - Ovogodišnji županijski laureat Dubrovački simfonijski orkestar i mladi nagrađivani umjetnici iz glazbenih škola s područja Dubrovačko - neretvanske županije održali su koncert u Kneževu dvoru povodom obilježavanja Dana Dubrovačko-neretvanske županije.

 Gradske vijesti

Ekipa 'Nemam pojma' osvojila prvo mjesto MTKviz-a

Metković, 13.5.2015. - Sinoć je u Galeriji GKS-a održana četvrta epizoda MTKviza u kojoj je sudjelovao do sada najveći broj ekipa, njih 14. Pobjedu je odnijela ekipa Nemam pojma u sastavu: Goran Živković, Branko Žderić, Marko Kravar i Ivan Živković ukupno osvojivši 727 bodova. Spomenuti četverac je u Završnom udarcu samo potvrdio svoje vodstvo koje su imali nakon 10 odigranih kategorija tijekom kojih su sakupili 680 bodova.

 Humanitarna priredba

Pomozimo Frani i Mirku

Metković, 12.5.2015. - Sutra će se na ljetnoj pozornici metkovskoga GKS-a održati humanitarni koncert za Franu Čepirla i Mirka Grmoju. Nastupit će Zorica Andrjašević i Grupa "Bova", Stipe Glasović, Elvis Sršen – Noa, Zoran Parmać i Grupa "Kompas", Klapa "Mindel", Pero Križanović, Grupa "Versi", Antonela Osmanović, Danijel Deni Boto, Branko Medak, Josipa Batinović i Grupa "Dudov Svilac", Grupa "Narona", Maja Jerković, Grupa "Gusari", Grupa "Prima Vista". Koncert započinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 20 kn.

 

 Šport

PK 'Stablina' i liga i Kup

Metković, 12.5.2015. - Pikado klub Predolac iz Metkovića sinoć je bio domaćinom završnice Kup-natjecanja Pikado saveza Dubrovačko-neretvanske županije koja se odigrala u Boćarskom domu u Metkoviću. Prije nego je otvorila natjecanje, zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Marija Vučković podijelila je medalje i pehare za osvojena prva tri mjesta u Prvoj i Drugoj ligi u sezoni 2014./2015.

 Metković 600

'Nova' fotografija poplave iz 1934.

Metković, 12.5.2015. - Od Ivane Baće dobili smo još jednu fotografiju velike poplave u Metkoviću iz 1934. godine. Ne znamo je li autor isti, ali u luci se vide isti brodovi kao i na posljednjoj fotografiji koju smo već objavljivali.

 

na naslovnici

31. svibnja izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

Dani otvorenih vrata u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Osposobljavanje pripadnika civilne zaštite

Posjetite 'Prijatelje'

Pridružite se čišćenju korita Neretve

Nov vizualni identitet TZ Grada Metkovića

Ne nasjedajte na ovakve poruke

Predškolci u GKS-u izveli završnu priredbu

Filmofili, kada vam ne odgovaraju filmske projekcije?

Vrijeme ne možemo darovati, možemo ga podijeliti

'Nećete bez naroda' – uskoro prikupljanje potpisa za referendum

50 godina vjernosti Ane i Ferde

Mrtva pronađena silovana starica

Sutra i prekosutra družite se 'Prijateljima'

Vrtićani slikali u parku

Metkovci najbrži na Lokrumu

Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića Metković

Petrov poziva stanare Industrijske na sastanak

'What's the Use of It?' ide dalje

Što prije zaštitite vinovu lozu

Danas palo 44 litra kiše

23 godine od obrane doline Neretve i južnoga bojišta

'Dani Dragutina Rucnera' u Metkoviću

Dalibor Obradović novi predsjednik ULN-a

Pjesmom 'Zdravo, Djevo' završila 31. Smotra

Sutra bez struje veći dio doline Neretve

Završen plesni dio Smotre folklora

Treći 'Eko Rural'

Neretvanska maritimna baština ipak se predstavila u Francuskoj

Otvorena 31. smotra folklora

Maturantska parada 11. put u Metkoviću

Započela 31. Smotra folklora 'Na Neretvu misečina pala'

Održana tri 'mala' koncerta

Bučno i veselo zadnji dan nastave

Sutra bez struje od Novih Sela do Pozle Gore

'Dani Dragutina Rucnera' u Metkoviću

U petak Maturantska parada 11. put u Metkoviću

Presica u KUD-u 'Metković' povodom otvorenja Smotre folklora

Bit ćemo svjetske prvakinje

Izložba dječjih radova u AM 'Narona'

Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

'Zdrav za pet!' među metkovskim osmašima

Živo na Neretvi

Puljiću nesretno izmaknulo prvo mjesto

Vridne ruke Julije Kaleb

I Bruno Jurković pozvan na reprezentativne pripreme

Vedran Ćupurdija pozvan na pripreme za Svjetsko prvenstvo

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

Prva pričest u crkvi sv. Frane

Dijamantni pir Vide i Mate Marevića

Makarani iščupali bod 'Iza Vage'

Zašto nas o tome nisu učili?

Klupsko prvenstvo KK Metković

Metković 1963 na kraju četvrti u Umagu

Giro di Croazia

Ograđen Spomenik na Velikoj rivi

Proslavite s curama naslov prvakinja

'Dilema' spojila bivšu Metkovku i Metkovca

Metkovci se sutra bore za treće mjesto

Medijski dani u OŠ Stjepana Radića

Nikolić o Crkvi i politici u Hrvatskoj

Pripreme pred Smotru

Zaštitite masline od maslinina moljca

Prikupljeno 5500 kuna za Čepirla i Grmoju

Tomislav Popić dobitnik nagrade HNOPZ-a za najbolju knjigu

Mladi Jerkovčani uspješni na turniru u Splitu

Prinova u VK 'Neretvanski gusar'

Riječ-dvije s Marinom Jelinićem pred put u Umag

Troje mladih glazbenika iz OGŠ Metković nastupili uz ovogodišnjega laureata

Ekipa 'Nemam pojma' osvojila prvo mjesto MTKviz-a

Pomozimo Frani i Mirku

PK 'Stablina' i liga i Kup

'Nova' fotografija poplave iz 1934.

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Filmske projekcije

TRAŽILICA

ANKETA

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

Kada radi vaš liječnik

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE

 

Stjepana Radića 1, 20350 Metković

tel: +385 (0) 20 681 020

e-mail: zaklada-ivapetrusic@metkovic.hr

OIB: 37607019336 MB: 04260279

IBAN: HR8924840081107037437; SWIFT: RZBHHR2X

 

Odluku o osnivanju gradske humanitarne zaklade donijelo je Gradsko vijeće u  prosincu 2013., a Ministarstvo uprave je u srpnju 2014. izdalo Rješenje o registraciji Zaklade i odobrilo joj rad.

Svrha zaklade je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca s područja grada Metkovića i prigradskih naselja.