1610

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Kino

Otkazana projekcija filma

Metković, 21.8.2017. - Zbog jake bure otkazana je večerašnja projekcija animiranoga filma Angry birrds, koja je trebala biti na platou ispred crkve Gospe Snježne u Vidu.

 

 Priopćenje za javnost

Zovko demantira medijske napise o sukobu vatrogasaca s gradonačelnikom

Metković, 21.8.2017. - Nikica Zovko, v.d. ravnatelja – zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Metković, poslao nam je priopćenje za javnost koje objavljujemo u izvorniku.

 

 Izložba

Jurica Popović izlaže u rodnome gradu

Metković, 20.8.2017. - Nakon zagrebačkoga predstavljanja svoga najnovijega instrumentalnog albuma Sol Invictus i izložbe slika Fraktali, zagrebački Metkovac, glazbenik i odnedavna slikar Jurica Popović predstavio se tim svojim umjetničkim djelima i u svome rodnom gradu.

 Gradska uprava

Gradonačelnik primio lađara 'Crnoga puta'

Metković, 19.8.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan jučer je primio predstavnike UL lađara Crni put te im čestitao na uspješnome predstavljanju Metkovića na XX. Maratonu lađa na Neretvi.

 Policija

Osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Metković, 17.8.2017. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 43-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, zatim utaju poreza ili carine i kazneno djelo povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

 Gradska uprava

Gradsko vijeće izglasalo ukidanje naplate parkiranja

Metković, 17.8.2017. - Pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića jučer je u Zgradi političkih stranaka održana III. Sjednica Gradskoga vijeća. Nakon utvrđivanja kvoruma, odnosno nazočnosti vijećnika, pristupilo se izglasavanju Dnevnoga reda i zapisnika s prošle sjednice.

 Glazba

Još jedno priznanje Mješovitoj klapi 'Sveti Nikola'

Metković, 14.8.2017. - Na Festivalu klapske pisme, koji se 5. i 6. kolovoza četvrti put održao u Posušju, metkovska Mješovita klapa Sveti Nikola osvojila je drugo mjesto u svojoj kategoriji. Čestitamo Maji i njezinim mušketirima!

 

 Rad udruga

Transparentno upravljanje šumama

Metković, 14.8.2017. - Udruga DOBRA je u okviru Projekta Za transparentno i odgovorno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima u Opuzenu i Metkoviću održala info-štandove kako bi građane informirala o projektu i projektnim temama.

 Rad udruga

Susret vespaša u Metkoviću

Metković, 14.8.2017. - Vespa-klub Metković je u sklopu manifestacije Maraton lađa organizirao svoj 3. Vespa-susret koji je protekao u sjajnoj atmosferi. Na okupljanje u Metkoviću odazvalo se ukupno 40 vespaša, koji su stigli iz VK Dubrovnik, VK Split, VK Zadar, VK Podgora i VK Tuzla.

 Maraton lađa

Jerkovčani dočekani kao prvaci

Metković, 13.8.2017. - Bučno pozdravljeni od susjeda i prijatelja, uz obveznu bakljadu, sinoć su se na Jerkovac vratile seniorska i juniorska lađarska ekipa UL Jerkovac, koje su na maratonu osvojile deseto i sedamnaesto mjesto. No, dočekani su kao da su prvaci, a i fešta je bila na toj razini.

 Maraton lađa

Kominjani vratili Štit u Neretvu

Metković, 13.8.2017. - Jubilarni, XX. Maraton lađa na Neretvi za nama je i sve je ponovno „na svome mjestu“. Kominski Gusar vratio je veliki Domagojev štit u Neretvu, barem na godinu dana, a bjelovarski su Argonauti drugim mjestom pokazali da ga lani nisu osvojili slučajno. Isto tako, metkovski Crni put i Stablina dijeljenjem su trećega i četvrtoga mjesta dokazali da su i dalje u samome lađarskom vrhu.

 Manifestacije

Gusari napali gradonačelnikov ured

Metković, 12.8.2017. - Mali neretvanski gusari i ove su se godine utaborili u Gradskome parku, otkuda kreću u drske pohode.

 Manifestacije

Dani neretvanske kneževine

Metković, 12.8.2017. - Ovogodišnji Dani neretvanske kneževine započeli su u četvrtak uprizorenjem dočeka neretvanskih gusara, koji su doplovili lađama privodeći zarobljenoga dužda s blagom. U pratnji malih neretvanskih gusara dužd je doveden na trg i bačen u okove dok se za njega ne plati otkupnina.

 Maraton lađa

Gusarice obranile naslov prvakinja Maratona lađarica

Metković, 11.8.2017. - Udruga lađarica Gusarice iz Metkovića uspjela je jučer na IV. Maratonu lađarica obraniti prošlogodišnji naslov prvakinja, izdržavši napad izvrsnih bjelovarskih Nereida.

 Rad udruga

Danas u parku info-štand Udruge DOBRAU

Metković, 11.8.2017. - druga DOBRA najavljuje održavanje info-štanda u Metkoviću, u petak, 11. kolovoza od 18 do 20 sati u Gradskom parku.

 Obavijest

Sufinancirenje udžbenika

Metković, 11.8.2017. - Centar za socijalnu skrb Metković poslao je obavijest u svezi sufinanciranja udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2017./2018.

 

 Koncert

Džez u parku

Metković, 10.8.2017. - U sklopu Metkovskoga ljeta sinoć je u Gradskome parku nastupio Dubrovnik jazz band s Majom Grgić te posebnom gostom Sinanom Alimabovićem za klavirom. S njima su nastupili su i metkovski glazbenici Branko Šukovez, Tomi Volarević, Boris Gutić i Dražen Laskač.

 Obavijest

Javni uvid i rasprava o Programu gospodarenja šumama na području Baćine

Metković, 10.8.2017. - Uprava Šuma Podružnica Split – Šumarija Metković obavještava sve zainteresirane da su pri kraju radovi na izradi Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Baćina“ s važnošću od 2017. do 2026.

 

 Vrijeme

Još tri dana ekstremne vrućine

Metković, 9.8.2017. - Državni hidrometeorološki zavod uputio je upozorenje na toplinski val koji će kod nas trajati do subote, kada će nastupiti osvježenje.

 

 Maraton lađa

Traže se redari na startu Maratona

Metković, 9.8.2017. - Udruga lađara Neretve traži redare koji bi u subotu, 12. kolovoza od 14 do 17 sati osiguravali start Maratona lađa. Navedeni posao bit će plaćen. Kontaktni broj: 098 909 20 58.

 

 Domovinski rat

Veterani Četvrte na proslavi 22. obljetnice 'Oluje'

Metković, 9.8.2017. - Nakon sudjelovanja na lađarskome kupu u Vidu u rane jutarnje sate s Autobusnoga kolodvora u Metkoviću polazimo za Knin na obilježavanje 22. obljetnice VRO Oluja. Prijevoz je sufinanciralo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

 Obavijest

Trg od sutra zatvoren za promet i parkiranje

Metković, 9.8.2017. - Iz komunalnoga redarstva obavještavaju građane Metkovića da će od 8 sati 10. kolovoza (četvrtak) do 24 sata 12. kolovoza (subota) biti onemogućeno prometovanje motornim vozilima Trgom kralja Tomislava ispred Hotela Narona te na prostoru Velike rive od Lučke kapetanije do mosta.

 Folklor

Poslije Slovenije, Muća i Gradca na zasluženome odmoru

Metković, 6.8.2017. - Članovi KUD-a Metković nedavno su bili sudionicima 47. Međunarodnog folklornog festivala u slovenskim Beltincima. Na više pozornica prikazani su korčulanski plesovi, neretvanska pjesma i ples te poskočica linđo. Nezaboravno poslijepodne članovi su proveli u Moravskim toplicama – Terme 3000.

 Rad udruga

Obilježite sutra u parku Međunarodni dan mladih

Metković, 6.8.2017. - Udruga DOBRA u sklopu projekta AKTIVA-POZITIVA sutra u Gradskome parku s početkom u 17 sati organizira obilježavanje Međunarodnog dana mladih osoba.

 Maraton lađa

Lađarima Gospe Karmelske ovogodišnji Kup kneza Domagoja

Metković, 5.8.2017. - Uoči današnjega blagdana Gospe Snježne, sinoć se u Vidu u organizaciji UL Domagojevi gusari i Udruge veterana IV. gardijske brigade održao XIII. Kup kneza Domagoja, na kojemu se natjecalo pet lađarskih posada.

 Čestitka

Gradonačelnikova čestitka

Metković, 5.8.2017. - Drage sugrađanke i sugrađani, dragi branitelji,
  
   iskreno i od srca vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 22. obljetnicu VRO 'Oluja'.

 Natječaj

Natječaj za usluživanje pića tijekom 'Dana neretvanske kneževine'

Metković, 4.8.2017. - Turistička zajednica grada Metkovića, kao suorganizator ovogodišnjih 'Dana neretvanske kneževine', objavila je Natječaj za izbor zakupnika za usluživanje pića tijekom trajanja te manifestacije.

 

 Reagiranje

To nije grb 116. brigade HV-a

Metković, 4.8.2017. - Povodom izdanja dnevne tiskovine Slobodna Dalmacija od 4. kolovoza 2017. godine te dara u vidu naljepnica dalmatinskih brigada ostali smo neugodno iznenađeni, a njezini ratni pripadnici duboko uvrijeđeni jer grb 116. brigade HV-a Metković objavljen u katalogu nikada nije predstavljao tu postrojbu.

 Obavijest

Dio Mobina danas bez vode

Metković, 4.8.2017. - Iz gradske tvrtke Metković d.o.o. obavještavaju stanovnike dijela Ulice Mobine, od raskrižja s Kralja Zvonimira do Ulice Petra Zoranića, da će danas od 12 do 14 sati zbog priključenja nove zgrade doći do prekida u vodoopskrbi.

 

 Domovinski rat

Vijenci i svijeće u spomen na hrvatske branitelje

Metković, 4.8.2017. - Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, jutros su na Gradskome groblju sv. Ivana Nepomuka pred Središnjim križem položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskome ratu.

 Vrijeme

Cijela Hrvatska 'u crvenome'

Metković, 3.8.2017. - Cijela Hrvatska 'u crvenome'
Državni hidrometeorološki zavod uputio je upozorenje na toplinski val koji će trajati do kraja tjedna. Dovoljan je pogled na grafiku. Čini se da će i danas biti kao jučer jer je u vrijeme dok ovo pišemo (9:42) temperatura tek 2/10 ⁰C niža nego prije 24 sata.

 

 Šport

Dvoboj osmeraca 'Neretvanskoga gusara'

Metković, 3.8.2017. - U subotu, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, na Neretvi će u 20 sati započeti dvoboj osmeraca VK Neretvanski gusar. Na stazi dugoj 500 m (od benzinske crpke do Robne kuće) vesla će „ukrstiti“ stari i mladi veslači toga kluba.

 

 Vrijeme

Vid se pržio na 42,1 ⁰C, a Metković „hladio“ na 38,4 ⁰C

Metković, 3.8.2017. - Automatska meteorološka postaja u Vidu jučer je zabilježila rekordnih 42,1 ⁰C u hladu, dok je maksimum u Metkoviću iznosio 38,4 ⁰C. Motritelj Meteorološke postaje Metković Dragan Tolić rekao nam je da da je razlog toj nižoj temperaturi bio maestral koji se u Metkoviću osjetio prije 14 sati.

 

 Obljetnice

Izmjene u programu 'Metkovskoga ljeta'

Metković, 3.8.2017. - Došlo je do izmjena i dopuna u programu Metkovskoga ljeta 2017. Pogledajte!

 

 Vrijeme

Pada li danas rekord?

Metković, 2.8.2017. - Jučer je automatska meteorološka postaja u Vidu oko 14 sati izmjerila 39,7 ⁰C, a za danas meteorolozi najavljuju još toplije vrijeme. Tako je DHMZ za danas korigirao opasnost od toplinskoga udara za našu županiju s 'velika' na 'vrlo velika'. Stoga je moguće da 'padne' rekord od 23. kolovoza 2007., kada je u Metkoviću službeno izmjeren apsolutni maksimum od 40,1 ⁰C.

 

 Upozorenje

Od sutra naša županija u 'narančastome'

Metković, 1.8.2017. - Državni hidrometeorološki zavod uputio je upozorenje na toplinski val, prema kojemu se na području naše županije od sutra do petka prognozirana velika opasnost od toplinskoga vala.

 

 Promet

Za spoj na A1 treba mijenjati prostorne planove

Metković, 31.7.2017. - Most nezavisnih lista izdao je priopćenje za medije vezano uz spoj Metkovića na autocestu A1. O zamisli da se na autocestu izađe preko Pruda, i to sjevernim padinama brda uz granicu s BiH do Novih Sela, pisali smo prije sedam godina, a u veljači ove godine predstavljena je Prostorno-prometno-građevinske studije cestovne mreže državnog značenja na širem području Metkovića. Mostovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

 Manifestacije

Spektakularna 'Rimska noć u Naroni'

Metković, 30.7.2017. - Ovogodišnja Rimska noć u Naroni, održana u petak u organizaciji Grada Metkovića, Turističke zajednice grada Metkovića u Arheološkoga muzeja Narona, privikla je u Vid mnoge posjetitelje koji su mogli doživjeti duh antičke Narone i život starih Rimljana, njihove obrte, zabavu, nakit, kozmetiku, igre i sl.

 Projekti

Završni asfalt u N. Tesle i Neretvanskih gusara

Metković, 30.7.2017. - Nakon završetka izgradnje kanalizacijskoga kolektora te sanacije vodoopskrbne mreže u ulicama Nikole Tesle i Neretvanskih gusara, u petak je na kolnik u tim ulicama započelo završno asfaltiranje.

 Radionica

Edukativno-kreativne radionice u Prirodoslovnome muzeju

Metković, 30.7.2017. - Od ponedjeljka 29. srpnja ponovno će se održavati radionice u Prirodoslovnome muzeju Metković. Dođite u 10 sati, zabavite se, nešto naučite i brže će proći vrijeme do subote i odlaska na more! Radionice će se održavati svakoga ponedjeljka i srijede u isto vrijeme. Dobrodošli su i veliki i mali!

 Koncert

Glazbena etnokutijica Brune Philipa i Gudačkoga kvarteta 'Rucner'

Metković, 28.7.2017. - U prekrasnome ambijentu dvorišta obitelji Barbir na Verajinu guvnu sinoć je i Gudački kvartet Rucner s klarinetistom Brunom Philipom predstavio skladbe sa svoga nosača zvuka Glazbena etnokutijica – Music Ethno Box Clarinet unlimited, koji se pojavio prošle godine.

 Maraton lađa

In hoc signo vinces

Metković, 27.7.2017. - Pobijedili su u ratu, a svakodnevno pobjeđuju i u miru. Veterani 'Četvrte'.

 Glazba

Popović potpisao za Brazilce

Metković, 27.7.2017. - Jurica Popović potpisao je ugovor s brazilskom diskografskom kućom „Loving Records“ iz Sao Paula za deep house projekt El Croata. Upravo mu je objavljen prvi singl.

 Manifestacije

Sutra 'Rimska noć u Naroni'

Metković, 27.7.2017. - Rimska noć u Naroni, u organizaciji Grada Metkovića, Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkog muzeja Narona, održat će se u petak, 28. srpnja 2017. od 19 sati.

 

na naslovnici

Otkazana projekcija filma

Zovko demantira medijske napise o sukobu vatrogasaca s gradonačelnikom

Jurica Popović izlaže u rodnome gradu

Gradonačelnik primio lađara 'Crnoga puta'

Osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Gradsko vijeće izglasalo ukidanje naplate parkiranja

Još jedno priznanje Mješovitoj klapi 'Sveti Nikola'

Transparentno upravljanje šumama

Susret vespaša u Metkoviću

Jerkovčani dočekani kao prvaci

Kominjani vratili Štit u Neretvu

Gusari napali gradonačelnikov ured

Dani neretvanske kneževine

Gusarice obranile naslov prvakinja Maratona lađarica

Danas u parku info-štand Udruge DOBRAU

Sufinancirenje udžbenika

Džez u parku

Javni uvid i rasprava o Programu gospodarenja šumama na području Baćine

Još tri dana ekstremne vrućine

Traže se redari na startu Maratona

Veterani Četvrte na proslavi 22. obljetnice 'Oluje'

Trg od sutra zatvoren za promet i parkiranje

Poslije Slovenije, Muća i Gradca na zasluženome odmoru

Obilježite sutra u parku Međunarodni dan mladih

Lađarima Gospe Karmelske ovogodišnji Kup kneza Domagoja

Gradonačelnikova čestitka

Natječaj za usluživanje pića tijekom 'Dana neretvanske kneževine'

To nije grb 116. brigade HV-a

Dio Mobina danas bez vode

Vijenci i svijeće u spomen na hrvatske branitelje

Cijela Hrvatska 'u crvenome'

Dvoboj osmeraca 'Neretvanskoga gusara'

Vid se pržio na 42,1 ⁰

C

Izmjene u programu 'Metkovskoga ljeta'

Pada li danas rekord?

Od sutra naša županija u 'narančastome'

Za spoj na A1 treba mijenjati prostorne planove

Spektakularna 'Rimska noć u Naroni'

Završni asfalt u N. Tesle i Neretvanskih gusara

Edukativno-kreativne radionice u Prirodoslovnome muzeju

Glazbena etnokutijica Brune Philipa i Gudačkoga kvarteta 'Rucner'

In hoc signo vinces

Popović potpisao za Brazilce

Sutra 'Rimska noć u Naroni'

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJEE