2170

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Maškare

Marko Krnjeval pod policijskom zaštitom

Metković, 8.2.2016. - Policijska Služba za osiguranje i zaštitu štićenih osoba dobila je neobičnoga klijenta, na svu sreću zakratko. Metkovski Marko Feniks Krnjeval mirno može prespavati svoju posljednju noć na Pjaci nekad zvanom Plokatom. Rekao nam je da mu policija ni najmanje ne smeta, dapače. – Kad među svojim čuvarima vidim ove naše zgodne policajke osjećam se i sigurno i lipo – rekao nam je Marko na rastanku.

 

 Festival

Metkovke pobijedile u Opuzenu

Metković, 8.2.2016. - Ove je je subote u organizaciji Udruge za očuvanje neretvanske baštine i pod pokroviteljstvom Grada Opuzena u Sportskoj dvorani u Opuzenu održan je tradicionalni Festival pjevača amatera Mikrofon je Vaš na kojemu je nastupilo 23 izvođača podijeljenih u dvije dobne skupine. U kategoriji mlađih od 15 godina nagradu Stručnoga ocjenjivačkog suda dobila je Ana Medak, a Grand prix za starije otišao u ruke Kristine Brečić. Čestitamo našim curama!

 Maškare

Fotoreportaža s povorke na Velike poklade

Metković, 8.2.2016. - Donosimo fotoreportažu s jučer održane Velike maškarane povorke koja je unatoč recesiji ipak ostala velika, ponajprije zahvaljujući velikom trudu učenika i nastavnika metkovskih škola te entuzijasta koji od maškara nikada neće odustati.

 

 Zaštita prirode

Ne stidite se močvare

Metković, 7.2.2016. - Ni mi koju smo uz močvaru rođeni ne razumijemo što je ona zapravo. Čak je se i stidimo pa je nećemo spominjati u „boljemu“ društvu. Zapravo, da je nema tek bi onda živjeli okruženi boleštinama. Dokaz tomu je i minimočvara za koju nam je Svjetska banka darovala preko sedam milijuna kuna i koja će štititi izvorište pitke vode u Prudu.

 Maškare

'Zdravi grad' prvo mjesto prepustio 'Seoskoj mahali'

Metković, 7.2.2016. - Danas je gradskim ulicama održana još jedna recesijska maškarana povorka u kojoj je osim maškaranih skupina dviju osnovnih škola i gimnazijalaca sudjelovalo i desetak društava te stotinjak pojedinačnih maski.

 Maškare

Metkovska plastična kirurgija čini čuda

Metković, 7.2.2016. - Još se Markov skelet nije ni ohladio, a domaći su plastičari iz Pokladnoga društva Marka rekonstrirali, ovaj put u liku bika sa znakovitim prstom. Tako je sve spremno za veliku povorku koja u 15 sati polazi ispred sportske dvorane.

 

 Maškare

Fotoreportaža s Gala-zabave

Metković, 7.2.2016. - Dogotovili smo veliku fotoreportažu sa sinoćnje Gala-zabave u Hotelu Narona. Pogledajte je ovdje.

 

 Maškare

Marko ponovno prijevremeno gorio

Metković, 7.2.2016. - Drugi put u šest dana zapaljena je lutka Marka Krnjevala. Prema nekim navodima to se dogodilo noćas oko 2:30, počinitelj je zasad nepoznat, ali se nadamo da će policija biti učinkovita kao i prošli put.

 

 Maškare

Pjacarima prva nagrada Gale 2016.

Metković, 7.2.2016. - Na večeras održanoj tradicionalnoj Gala-zabavi prvo je mjesto osvojila maškarana skupina Pjacari s maskom New Orelans. Druge su bile tete iz vrtića s maskom Afrika, a treće Ovce iz Podgorice. Uskoro cijela fotoreportaža.

 Šport

Ženski nogomet osvaja dolinu Neretve

Metković, 6.2.2016. - Zaljubljenici u nogomet reći će da je sinoć na umjetnoj travi Igrališta Iza Vage odigrana povijesna utakmica u kojoj su se sastale dvije neretvanske ženske momčadi – limačice NK Neretva i NK Maestral iz Krvavca.

 Šport

Dođite podržati neretvanske nogometne limačice

Metković, 5.2.2016. - Ženski nogomet u dolini Neretve sve je popularniji. U svrhu njegove promocije danas će se Iza Vage na malonogometnom terenu s umjetnom travom odigrati utakmica između limačica ŽNK Neretva i ŽNK Maestral iz Krvavca. Utakmica počinje u 18 sati.

 

 Prenosimo

Veliki intervju Ante Šprlje za HINA-u

Metković, 5.2.2016. - Upravo je objavljen veliki intervju što ga je novi ministar pravosuđa Ante Šprlje dao je za HINA-u, a objavio ga je indeks.hr.

 

 Komentar

Katastrofalno nizak vodostaj Neretve

Metković, 4.2.2016. - Dugotrajan izostanak oborina (što današnjih petnaestak litara po metru četvornome neće popraviti) danas je u 10 sati vodostaj Neretve spustio na samo 36 cm. Budući da je nula letve na Velikoj rivi „u minusu“ 27 cm u odnosu na 0 m n/m, ispada da je vodostaj Neretve bio 9 cm nad morem.

 Kino

Dogovara se program 'Kino Mreže'

Metković, 4.2.2016. - U dvorani Muller zagrebačkoga Kina Europa u organizaciji Kino Mreže u tijeku je Zimski sajam filmana kojemu se pojavilo četrdesetak nezavisnih kinoprikazivča i distributera kao što su Discovery, MRTN media, FMFS, Hulahoop, Blitz, 2i Film, Continental film, Pa-dora, Restart…

 Javni poziv

Poziv za dostavu ponuda za nabavu grafičkih usluga za 2016. godinu

Metković, 4.2.2016. - Grad Metković objavljuje Poziv za dostavu ponuda za nabavu grafičkih usluga za 2016. godinu. Rok za dostavu ponude je do 15. veljače 2016. godine do 12 sati, bez obzira na način dostave.

 Maškare

Veliki splitski Neretvanski maskenbal

Metković, 4.2.2016. - Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu drugu godinu zaredom organizira Maškaranu zabavu Neretvana i prijatelja doline Neretve. Ove godine odlučili su se za veći prostor pa pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u ponedjeljak, 8. veljače od 20 sati u Domu HV-a u Lori.

 Rukomet

Reprezentacija iz doline Neretve

Metković, 4.2.2016. - Nakon osvojene brončane medalje naše reprezentacije na Europskom prvenstvu u Poljskoj svi pričaju o izborniku Željku Babiću rodom s Vlake. Dijete Neretve, svoju igračku karijeru počinje s 10 godina u Opuzenu. Prelazi u rukometni div Metković, a sa Zagrebom je bio prvak bivše države, Hrvatske i dva puta Europe. Dio karijere proveo je i u Italiji igrajući za Pallamanou iz Prata i u Modeni.

 Predstavljanje knjige

Predstavljena knjiga-priručnik 'Biram život'

Metković, 4.2.2016. - Knjiga Biram život autorice Irene Filipović, koja je u njoj opisala svoju borbu s rakom i svime što ju je pratilo uz tu opaku bolest, sinoć je predstavljena u Gradskoj knjižnici Metković.

 Rad udruga

Ponosni 'Prijatelji'

Metković, 4.2.2016. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković objavila je da je kombi koji se koristi za potrebe njihovih članova od jučer vlasništvo Udruge. – Dosada je ovo vozilo bilo u vlasništvu banke Volksbank, a uplatom preostaloga duga nastalog kupnjom na leasing vozilo je prešlo u naše vlasništvo – s ponosom su Prijatelji objavili u svome FB statusu.

 

 Obrazovanje

Koncert pod maskama učenika OGŠ Metković

Metković, 4.2.2016. - U organizaciji Osnovne glazbene škole Metković sinoć je u Galeriji GKS-a održan četvrti Koncert pod maskama na kojemu se 36 učenika od prvoga do četvrtoga publici predstavilo svojim kraćim solističkim nastupima.

 Projekti

Direktor Hrvatskih voda Ivica Pliščić sa suradnicima sastao se s predstavnicima Grada Metkovića

Metković, 3.2.2016. - Danas je u prostorijama Gradske knjižnice Metković održan sastanak predstavnika Grada Metkovića i Hrvatskih voda koje se na našem području pojavljuju kao investitor ili komisionar u više projekata.

 Javni poziv

Poziv zainteresiranim korisnicima štandova

Metković, 3.2.2016. - Grad Metković poziva sve zainteresirane za korištenje štandova na javnoj površini Minitržnica pokraj Podvožnjaka da do 9. veljače 2016. u pisarnicu Grada Metkovića dostave obrazac zahtjeva s popratnom dokumentacijom.

 Izložba

Močvara izvor života

Metković, 3.2.2016. - Međunarodni dan vlažnih staništa obilježen je i u Prirodoslovnome muzeju Metković gdje je sinoć održana izložba Močvara izvor života s likovnim radovima učenika Srednje škole Metković. Njihovi radovi su plod istraživačkoga, odgojnoga i obrazovnog rada s mladim naraštajima u svrhu promicanja svijesti o očuvanju delte Neretve. U radovima dominira tempera i tuš te nešto kombinirane tehnike, a svi simboliziraju život u Neretvi.

 Zaštita okoliša

U Metkoviću obilježen Međunarodni dan vlažnih staništa

Metković, 3.2.2016. - Suradnjom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije i Srednje škole Metković u metkovskome GKS-u obilježen je 2. veljače, Međunarodni dan vlažnih staništa i to radionicom na temu Vlažna staništa za našu budućnost: Živjeti održivo.

 Gradska uprava

Kreće Poslovna zona 'Dubravica'

Metković, 3.2.2016. - U Zgradi političkih stranaka jučer je pod predsjedavanjem Marina Veraje održana XXIV. sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su jednoglasno usvojene sve odluke.

 Metković 600

Pomrčina u Metkoviću 1961.

Metković, 3.2.2016. - Najplodniji metkovski i neretvanski povjesničar dr. sc. Ivan Jurić objavio je na svome FB profilu fotografiju koju su rijetki do sada vidjeli. Riječ je o potpunoj pomrčini sunca koja se u Metkoviću mogla vidjeti 15. veljače 1961. godine.

 Maškare

Vrhunski metkovski liječnici spasili Marka

Metković, 2.2.2016. - Dobra vijest danas je stigla iz Kliničkoga bolničkog centra Braće nemilosrdnika u Metkoviću. Tim vrhunskih liječnika uspio je spasiti život Marku Krnjevalu koji je s nedjelje na ponedjeljak stradao u požaru.

 Maškare

Osvanuo novi Marko Krnjeval rečeni Feniks

Metković, 2.2.2016. - Nije trebalo ni 24 sata otkako je u prijevremenoj paljevini stradao Marko Krnjeval pa da na njegovu mjestu osvane novi koji je već dobio nadimak Feniks. Zasad je još malen, ali priča se da ga pod strogim liječničkim nadzorom šopaju hormonima za ubrzani rast pa bi do utorka mogao postići zadovoljavajuću veličinu.

 

 Metković 600

Veljača je počela sa snijegom

Metković, 1.2.2016. - Današnji dan s temperaturom od dvadesetak stupnjeva prava je suprotnost onome prije četiri godine kada je počeo padati snijeg koji će se dugo pamtiti. Pogledajte usporedbu.

 

 Rad udruga

Redovna skupština UV IV. gardijske brigade

Metković, 1.2.2016. - Jučer je u Metkoviću održana Redovna izvještajna skupština Udruge veterana IV. gardijske brigade DNŽ. Okupljenim članovima podnesena su izvješća o radu Udruge i financijsko izvješće za proteklu 2015. godinu te Plan rada i financijski plan za 2016. godinu. Sva izvješća usvojena su bez primjedbi.
B. Markota

 

 Maškare

Marko Krnjeval izgorio prije vremena

Metković, 1.2.2016. - Noćas, neposredno iza ponoći izgorjela je lutka Marka Krnjevala koja je jučer bila postavljena na pozornicu na Trgu kralja Tomislava. Sličan slučaj dogodio se prije šest godina.

 

 Maškare

Prvi karneval životinja

Metković, 1.2.2016. - U subotu je u dvorištu Prirodoslovnoga muzeja Metković održan Karneval životinja na kojemu su svoje maske i kostime predstavila djeca koja su ih izradila na dvjema radionicama i kojima su se pridružili njihovi gosti.

 Maškare

OK, nema snijega, ali i da ga ima… ?!

Metković, 1.2.2016. - Jučer su počele maškare, a danas je 1. veljače, obljetnica početka velikih snježnih „radosti“ koje su nas pogodile prije četiri godine (kako li vrijeme leti). Kada se spoje maškare i snijeg neminovno je sjećanje na legendarnoga metkovskog pitura Jakova Jelaša i njegova kumpanja maranguna Antu Volarevića (pok. Jure) koji su, čini se, samo čekali kada će opet maškare, a očito su imali i kiparskih sklonosti.

 Maškare

Maškare u Vidu

Metković, 1.2.2016. - U najvitalnijem, kako se to kaže prigradskom naselju Vid, a zapravo ponosnom selu Vid danas su započele maškare koje redi tamošnje lokalno Društvo Vesela bratstva vidonjskog pučanstva - mačkari Vid. Kako je to red i način prvo su se maškarala djeca.

 

 Maškare

Nova gradonačelnica nije izdržala ni minutu – maškare preuzele vlast u Gradu

Metković, 31.1.2016. - Tristotinjak djece s njihovim tetama iz Dječjega vrtića Metković, podijeljenih u trinaest maškaranih skupina, te vrtićani iz DV Leut danas su u maškaranoj povorci u pratnji Gradske glazbe i Marka Krnjevala prošli gradskim ulicama. Odredište im je bila Gradska sportska dvorana gdje im je priređen ples pod maskama.

 

 Gradska uprava

Božo Petrov Gradsku upravu predao zamjenici Katarini Ujdur

Metković, 31.1.2016. - U Uredu gradonačelnika u petak je potpredsjednik Vlade RH i dosadašnji gradonačelnik Metkovića Božo Petrov svojoj zamjenici Katarini Ujdur predao vođenje Grada Metkovića. Premda će Katarina Ujdur službeno nositi naziv zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika, mi ćemo je iz praktičnih razloga ubuduće nazivati gradonačelnicom.

 

 Šport

'Neretva run' osvojila Gruž

Metković, 31.1.2016. - Mješovita četveročlana ekipa iz metkovske SU Neretva run danas je u Dubrovačkome Gružu u ekipnoj utrci 4x2 km osvojila prvo mjesto. Emil Tomašević i Stipe Pijević, inače veslači UL Stablina, te Antonia Cvitković i Martina Kozina, mlade rukometašice ŽRK Jerkovac iza sebe su ostavili drugoplasiranu ekipu Brzi i žestoki No 4 gotovo tri minute i oborili prošlogodišnji rekord pa trofej drugu godinu ostaje u Metkoviću.

 

 Rad udruga

Domagojevi strijelci na 'Noći muzeja' u Splitu

Metković, 31.1.2016. - Povijesna postrojba iz Vida Domagojevi strijelci sudjelovala je s Tomislavovom stražom na kulturnoj manifestaciji Noć muzeja u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika (MHAS) u Splitu. Tomislavova straža splitska je udruga koja se bavi promicanjem i oživljavanjem rane srednjovjekovne povijesti, čiji je jedan od članova Mario Vukšić, nećak bivšeg vidonjskog župnika don Stanke Vrnoge.
Izvor: vid.hr

 

 Maškare

Danas Male maškare – tko je Krnjeval?

Metković, 31.1.2016. - Danas počinju pokladni dani koji će trajati do utorka, 9. veljače. Ispred Središnjega vrtića u 14:30 kreće maškarana povorka vrtićana za koje će od 15 sati u Gradskoj sportskoj dvorani biti priređen dječji ples pod maskama. Naravno, javnosti će biti predstavljen i najnoviji Marko Krnjeval.

 Rad udruga

Dodjela nagrada 'Ponos Hrvatske 2015'

Metković, 31.1.2016. - Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović 11. put je u zagrebačkom Hypo centru održana svečana dodjela nagrade Ponos Hrvatske. Kao i svaki put do sada nagrade su primili ljudi koji su svojim dobrim djelima i nesebičnošću zadužili mnoge, a njihova skromnost je ono što zaista nadahnjuje. Među nagrađenima ističemo i Ivanu Nikolac članicu Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići.

 

 Kultura

Još jedna uspješna 'Noć muzeja' u Metkoviću

Metković, 30.1.2016. - Manifestacija Noć muzeja, koja je po uzoru na njemačku Lange Nacht der Museen 2005. godine započela kao gradski projekt šest zagrebačkih muzeja, ove je godine u organizaciji Hrvatskoga muzejskog društva obuhvatila preko 250 muzeja u stotinjak hrvatskih gradova. Među njima su bili i naši Arheološki muzej Narona u Vidu i Prirodoslovni muzej Metković, a uključio se i Edukativni centar Congeria s Jamom u Predolcu.

 Kazalište

Čarolije u kemiji

Metković, 30.1.2016. - U organizaciji Prirodoslovnoga muzeja Metković i zagrebačkoga PMF-a jučer je metkovskom GKS-u izvedena zanimljiva edukativno-promotivna predstava Čarolije u kemiji u kojoj su nastupili profesori i studenti s Kemijskoga odsjeka toga fakulteta.

 Kultura

'Noć muzeja' Metkovci i gosti Metkovića mogu provesti na trima mjestima

Metković, 29.1.2016. - Danas u Hrvatskoj u sklopu manifestacije Noć muzeja svoja vrata posjetiteljima otvora 250 muzeja u stotinu gradova, nudeći im besplatno razgledanje stalnoga postava, ali i mnoge druge zanimljivosti. Na području Grada Metkovića u to su uključeni Arheološki muzej Narona u Vidu, Prirodoslovni muzej Metković i Edukacijski centar Congeria uz Jamu u Predolcu.

 

 Metković 600

Na današnji dan prije 11 godina zameo nas snijeg

Metković, 28.1.2016. - Prije 11 godina, na današnji dan u večernjim satima Metković je zahvatilo jako snježno nevrijeme praćeno grmljavinom te dobro podebljalo snježni pokrivač. Tada je nastala gornja fotografija pješačkoga prijelaza prema Gradskoj tržnici. Česmine su se skoro do tla povile pod teretom snijega pa vozač automobila vozi slalom.

 Zaštita okoliša

Živjeti održivo

Metković, 28.1.2016. - Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa Srednjom školom Metković u utorak, 2. veljače u Gradskom kulturnom središtu Metković organizira radionicu Vlažna staništa za našu budućnost: Živjeti održivo povodom obilježavanja Međunarodnoga dana vlažnih staništa.

 Šport

Kad se bratska srca slože…

Metković, 28.1.2016. - To smo mi, to je Hrvatska, ne samo u sportu. Kad hoćemo sve možemo, no problem je da nerijetko nećemo, izgubimo se u bespućima vlastite nevjere u svoje snage.

 Rad udruga

Emitirana prva emisija 'Eurosfera'

Metković, 27.1.2016. - Metkovska Udruga Dobra putem Facebook profila podijelila je zbilja pozitivnu objavu. Naime, UDD – Udruga za demokratsko društvo u partnerstvu s Pravnim fakultetom iz Splita, Udrugom Dobra iz Metkovića i Centrom za održivi razvoj iz Imotskoga, uz potporu Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, započela je ciklus kontakt-emisija Eurosfera.

 Manifestacije

Posjetite Jamu u Predolcu

Metković, 27.1.2016. - I ove godine povodom Noći muzeja Jama u Predolcu s Edukativnim centrom Congeria otvara svoje prostore za sve koji žele osjetiti dašak podzemlja i čudesnog živog svijeta u Jami. U petak, 29. siječnja od 17 sati do 22 sata ulaz je slobodan.

 

 Šport

Mladi košarkaši ubilježili dvije pobjede

Metković, 27.1.2016. - U subotu počinje nastavak B1 košarkaške lige jug u kojoj se natječe naš KK Metković. On će u Gradskoj sportskoj dvorani u 18:30 ugostiti KK Diplomus iz Splita. No, mlađi uzrasti KK Metković već su startali u drugome dijelu prvenstva – i to pobjedama.

 Znanost

Čarolije u kemiji

Metković, 26.1.2016. - U suradnji s profesorima i studentima PMF-a iz Zagreba, Prirodoslovni muzej Metković svojim malim sugrađanima daruje predstavu Čarolije u kemiji koja će se u GKS-u Metković održati 29. siječnja u 17:30.

 Izbori

Rezultati izbora za članove MO Glušci

Metković, 26.1.2016. - U nedjelju su održani izbori za članove Mjesnoga odbora Glušci, na kojima je svoje kandidate istaknula samo jedna kandidacijska lista čiji je nositelj Stanko Arnaut. Od 56 upisanih glasača glasovalo ih je 27, s time da je bilo 12 važećih i 15 nevažećih listića.

 

 Šport

Metkovski karataši u Pločama požnjeli medalje

Metković, 25.1.2016. - Na Županijskom prvenstvu u borbama i katama, što se 23. siječnja u organizaciji  Dubrovačko-neretvanskog karate saveza i tehničkog organizatora Karate-kluba Porto Tolero iz Ploča, održalo u Pločama, metkovski karate-klubovi ostvarili su izvrstan uspjeh.

 Šport

Prozivka u ONK Metković

Metković, 25.1.2016. - Prošli je vikend u klupskim prostorijama ONK Metković nakon odmora održana prvu prozivka za nastavak sezone. Trener Jozo Veraja obratio se svojim igračima, komentirajući rezultatski jako uspješnu polusezonu.

 Maškare

Tijekom fašnika u Samoboru se plaća mostarina

Metković, 25.1.2016. - Maškare u Metkoviću počinju u sljedeću nedjelju, no u nekim krajevima već su počele. Tema nadaleko poznatih Samoborskih maškara ove su godine političari koji su ostavili najviše traga. Među njima su se našli Božo Petrov i novi premijer Tihomir Orešković.

 Šport

Prozivka u NK Neretva pred pripreme za nastavak prvenstva

Metković, 25.1.2016. - Na prvu prozivku trenerima Mariju Gujinoviću i Goranu Galovu odazvalo se 26 igrača. Na zajedničkom sastanku igrače i trenere pozdravili su dopredsjednik Kluba Nino Šešelj i sportski direktor Mile Bebić. Treneri su u kratkim crtama upoznali igrače što ih čeka u pripremama.

 Gospodarstvo

Metković d.o.o. za kapitalne projekte povukao preko 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Metković, 25.1.2016. - U petak je u Zagrebu u uredu generalnoga direktora Hrvatskih voda potpisan Ugovor za izgradnju Biljnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud, koji će se graditi i sklopu Projekta Zaštite od onečišćenja voda u priobalnom području 2.

 Domovinski rat

Veterani na proslavi 23. obljetnice VRO 'Maslenica'

Metković, 24.1.2016. -

Hladnoga jutra 22. siječnja u 4:30 na autobusnome kolodvoru u Metkoviću tišinu je remetilo brujanje autobusnoga motora, a u autobusu mnogi koji su u to vrijeme prije točno 23 godine slušali brujanje nekih drugih motora koje je tjeralo strah u kosti. Hrvatski branitelji iz Udruge veterana IV. gardijske brigade, podružnice DNŽ, članovi njihovih obitelji i gosti kreću put Ravnih kotara na obilježavanje 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica '93.

 Kultura

Sljedećega petka 'Noć muzeja'

Metković, 23.1.2016. - Hrvatsko muzejsko društvo i ove godine organizira manifestaciju Noć muzeja u Republici Hrvatskoj. Jedanaestu Noć muzeja 2016. obilježit će tema pod nazivom utemeljitelji i reformatori - Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena kojom bi se 29. siječnja 2016. godine od 18 sati do 1 sat iz ponoći održala manifestacija Noć muzeja 2016.

 Jezik

Ne galvanizira samo Ćiro ili o ćirilici i ćirilicama

Metković, 21.1.2016. -

U hrvatskoj se javnosti u prošlih nekoliko godina svako malo razglaba o uporabi ćirilice u javnome životu. Prije nekoliko se godina pitanje ćirilice nametnulo u svjetlu dnevnopolitičkih rasprava o dvojezičnim i dvopismenim natpisima u Vukovaru. Prije nekoliko je pak dana raspravu rasplamsala izjava rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa kako bi ćirilicu (doduše, tvrdi on i glagoljicu, a kako sam čuo tek jedan odsječak izjave upitno je na što je rektor, kojega poznajem kao veoma razumnu i korektnu osobu koja uvijek ima dobre namjere, točno mislio) vratio u školsku uporabu.

 Jezik

Hrvatsko strukovno nazivlje u 21. stoljeću

Metković, 21.1.2016. - Zanimljivo predavanje Hrvatsko strukovno nazivlje u 21. stoljeću sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković održao dr. sc. Bruno Nahod s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Riječ je o predavanju u sklopu Projekta Interdisciplinarni model terminološkoga upravljanja – sociokognitvni temelj obradbe strukovnih jezika (IMOTEP) što su ga organizirali podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Metkoviću i Gradska knjižnica Metković.

 Ispravak

Nije Dragović, ali MUP isto ide Neretvaninu

Metković, 21.1.2016. - Izgleda da je prethodna vijest o mogućim ministrima točna 66.67 %, čak i više. Šprlje i Romić su sigurni, a umjesto Filipa Dragovića MUP će preuzeti Pločanin Vlaho Orepić pa ostaje posljednja rečenica „Nikad jača metkovsko-neretvanska ekipa u trodiobi hrvatske vlasti„. Vlaho je široj neretvanskoj javnosti poznat još iz Domovinskoga rata, kada je zapovijedao pločanskom Ratnom lukom, te kao aktivan borac protiv izgradnje TE Ploče.
Fotoarhiv: metkovic.hr

 

 Turizam

Broj gostiju povećao se 25 %, a broj noćenja 7 %

Metković, 21.1.2016. - Od siječnja do prosinca 2015. na području Grada Metkovića ostvareno je 4705 turističkih dolazaka i 9229 noćenja – najnoviji su podatci iz Turističkoga ureda TZ Grada Metkovića.

 

na naslovnici

Marko Krnjeval pod policijskom zaštitom

Metkovke pobijedile u Opuzenu

Fotoreportaža s povorke na Velike poklade

Ne stidite se močvare

'Zdravi grad' prvo mjesto prepustio 'Seoskoj mahali'

Metkovska plastična kirurgija čini čuda

Fotoreportaža s Gala-zabave

Marko ponovno prijevremeno gorio

Pjacarima prva nagrada Gale 2016.

Ženski nogomet osvaja dolinu Neretve

Dođite podržati neretvanske nogometne limačice

Veliki intervju Ante Šprlje za HINA-u

Katastrofalno nizak vodostaj Neretve

Dogovara se program 'Kino Mreže'

Poziv za dostavu ponuda za nabavu grafičkih usluga za 2016. godinu

Veliki splitski Neretvanski maskenbal

Reprezentacija iz doline Neretve

Predstavljena knjiga-priručnik 'Biram život'

Ponosni 'Prijatelji'

Koncert pod maskama učenika OGŠ Metković

Direktor Hrvatskih voda Ivica Pliščić sa suradnicima sastao se s predstavnicima Grada Metkovića

Poziv zainteresiranim korisnicima štandova

Močvara izvor života

U Metkoviću obilježen Međunarodni dan vlažnih staništa

Kreće Poslovna zona 'Dubravica'

Pomrčina u Metkoviću 1961.

Vrhunski metkovski liječnici spasili Marka

Osvanuo novi Marko Krnjeval rečeni Feniks

Veljača je počela sa snijegom

Redovna skupština UV IV. gardijske brigade

Marko Krnjeval izgorio prije vremena

Prvi karneval životinja

OK, nema snijega, ali i da ga ima… ?!

Maškare u Vidu

Nova gradonačelnica nije izdržala ni minutu – maškare preuzele vlast u Gradu

Božo Petrov Gradsku upravu predao zamjenici Katarini Ujdur

'Neretva run' osvojila Gruž

Domagojevi strijelci na 'Noći muzeja' u Splitu

Danas Male maškare – tko je Krnjeval?

Dodjela nagrada 'Ponos Hrvatske 2015'

Još jedna uspješna 'Noć muzeja' u Metkoviću

Čarolije u kemiji

'Noć muzeja' Metkovci i gosti Metkovića mogu provesti na trima mjestima

Na današnji dan prije 11 godina zameo nas snijeg

Živjeti održivo

Kad se bratska srca slože…

Emitirana prva emisija 'Eurosfera'

Posjetite Jamu u Predolcu

Mladi košarkaši ubilježili dvije pobjede

Čarolije u kemiji

Rezultati izbora za članove MO Glušci

Metkovski karataši u Pločama požnjeli medalje

Prozivka u ONK Metković

Tijekom fašnika u Samoboru se plaća mostarina

Prozivka u NK Neretva pred pripreme za nastavak prvenstva

Metković d.o.o. za kapitalne projekte povukao preko 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Veterani na proslavi 23. obljetnice VRO 'Maslenica'

Sljedećega petka 'Noć muzeja'

Ne galvanizira samo Ćiro ili o ćirilici i ćirilicama

Hrvatsko strukovno nazivlje u 21. stoljeću

Nije Dragović, ali MUP isto ide Neretvaninu

Broj gostiju povećao se 25 %, a broj noćenja 7 %

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

 
Pogrebene usluge - sve na jednom mjestu
 
Pogrebene usluge - sve na jednom mjestu
 

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE