1547

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Splićani odnijeli bodove s nekada za njih vrućega parketa

Metković, 22.10.2017. - Ni drugu sezonu zaredom rukometaši RK Metković 1963 nisu na domaćem terenu uspjeli svladati RK Split. Prošle sezone uspjeli su izvući bod, a pretprošle pobijedili su s 26:12. Sinoć se Split pred dvjestotinjak gledatelja pokazao čvršćom i uigranijom ekipom pa zasluženo nosi bodove s parketa na kojemu ih je puno puta ostavio.

 Manifestacije

Zahvalimo za kruh naš svagdašnji

Metković, 21.10.2017. - Kao siješ, tako ćeš i žeti – poznata je narodna mudrost. Sjeme zahvale Bogu za kruh naš svagdašnji, peciva, slastice i plodove prirode siju časne sestre svojim mališanima u DV Mali Isus.

 Predstavljanje knjige

Ljubav i čarobna riječ hvala najbolji su lijek protiv stresa

Metković, 21.10.2017. - Mjesec je hrvatske knjige, koji traje od 15. listopada do 15. studenoga, pa je tim povodom u Gradskoj knjižnici Metković u petak svoju prvu knjigu Ono što ostaje, uvijek ljubav je predstavila poznata TV i radijska voditeljica, nekadašnja pjevačica Ivana Plechinger.

 Manifestacije

Dani kruha u OŠ Stjepana Radića

Metković, 21.10.2017. - Na školskome igralištu OŠ Stjepana Radića jučer je humanitarnom prodajnom izložbom te prigodnim programom obilježen Dan kruha i dan zahvalnosti za plodove zemlje.

 Izložba

Grabovčeva 'Treperenja' izložena u GKS-u

Metković, 21.10.2017. - Vrlo zanimljiva izložba slika dubrovačkoga slikara Vedrana Grabovca otvorena je u Galeriji GKS-a Metković povodom 50-te obljetnice njegova bavljenja slikarstvom.

 Gradske vijesti

Što nam nosi otvaranje MCGP-a Metkovć?

Metković, 20.10.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan jučer se sa svojim zamjenikom Robertom Dokom u Galeriji GKS-a Metković sastao s predstavnicima mjerodavnih ministarstava i drugih relevantnih subjekata kako bi se razmotrila problematika otvaranja Međunarodnoga cestovnoga graničnog prijelaza Metković, što bi se trebalo dogoditi u studenome ove godine.

 Elektroopskrba

Dubrovačkom do Zažablja u ponedjeljak bez struje

Metković, 20.10.2017. - Zbog planiranih radova intervencije na dvostrukom DV 10(20) kV Metković Hum i Metković - Opuzen u ponedjeljak, 23. listopada od 9 do 13 sati bez električne energije bit će potrošači u ulicama: Dubrovačka – dio, Put Predolca, Slatine, Ilije Bošnjaka – dio i Ive Lole Ribara te u Dubravici, Glušcima i općini Zažablje. U slučaju prijevremenoga završetka radova napon će biti pušten ranije, a u slučaju lošega vremena prekida neće biti pa će se naredni ponovo oglasiti.

 

 Predstavljanje knjige

Kako se elektrificirao Metković i okolne općine

Metković, 19.10.2017. - Vladislav Vlado Štimac, dugogodišnji rukovoditelj Elektrodalmacijina pogona u Metkoviću (koji je jedno vrijeme bio OOUR Elektroneretva Metković) sinoć je u Galeriji GKS-a predstavio svoju knjigu Elektrifikacija općina Metković, Opuzen, Ploče i Vrgorac, u kojoj je dao povijesni i tehnički pregled uvođenja i širenja elektroopskrbe u našim krajevima.

 Šport

Metkovci na otvaranju MTB zimske lige u Stankovcima

Metković, 19.10.2017. - U nedjelju je u Stankovcima održan MTB maraton Stankovci 2017. Na njemu su nastupili i članovi BK Metković, među njima i mali Marko Talajić, koji je uspio proći cijelu stazu i tako dobiti priznanje kao najmlađi natjecatelj koji je završio utrku.

 

 Izložba

Večeras u Galeriji GKS-a izlaže Vedran Grabovac

Metković, 19.10.2017. - Ciklus izložaba dubrovačkih slikara, koji Ustanova za kulturu i sport Metković organizira uz potporu Ministarstva kulture RH, Dubrovačko-neretvanske županije te gradova Dubrovnika i Metkovića, nastavlja se samostalnom izložbom dubrovačkoga slikara Vedrana Grabovca. Otvorenje izložbe pod nazivom Treperenja bit će večeras u Galeriji GKS-a u 19 sati, a predgovor prigodnom katalogu napisao je dr. Antun Karaman.

 

 Zabava

MTKviz uplovio u treću sezonu

Metković, 19.10.2017. - U trećoj sezoni popularnoga MTKviza u Galeriji GKS-a odigrano je prvo kolo u kojemu se natjecalo 16 ekipa, a prva mjesta podijelili su stari znanci.

 Policija

Predstavljeni načelnici policijskih postaja

Metković, 19.10.2017. - U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj jučer je organizirana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni novoimenovani načelnici policijskih postaja, a predstavio ih je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

 Manifestacije

Dani kruha u OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 18.10.2017. - Jučer je na Trgu kralja Tomislava vrvjelo kao u košnici. Učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića, natiskani za svojim lijepo uređenim štandovima, sa svojim su učiteljicama nudili razne pekarske proizvode i plodove neretvanske zemlje te tako obilježili Dane kruha i dane zahvalnosti za plodove zemlje.

 Elektroopskrba

Donji dio Petra Krešimira IV. sutra bez struje

Metković, 17.10.2017. - Zbog planiranih radova izgradnje nove GTS 10/0,4 kV Krvavac 3 (Komazini) u srijedu, 18. listopada bez električne energije od 8 do 14 sati bit će potrošači u ulici Petra Krešimira IV od kućnog broja 190 do kraja ulice. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Policija

24-satni nadzor brzine

Metković, 17.10.2017. - Po uzoru na TISPOL-ovu akciju, od 6 sati sutra, 18. 10. 2017. do 6 sati 19. 10. 2017. godine na području svih policijskih uprava pa tako i u našoj, provest će se kontinuirani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Cilj akcije je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo.

 Folklor

'Bekavci' KUD-a 'Metković' prvi u Kutini

Metković, 16.10.2017. - Evo još jedne (još bolje) vijesti iz KUD-a Metković. Njihova je starija dječja skupina (B selekcija) u Kutini na 15. Festivalu dječjega folklora Hrvatske, na kojemu je se okupilo oko 800 sudionika, u svojoj kategoriji osvojila 1. mjesto ispred Sv. Jurja Draganić i KUD-a Dunav iz Vukovara.

 Obrazovanje

Robotika u Gimnaziji Metković

Metković, 16.10.2017. - Prošloga je petka u prostorijama Gimnazije Metković održana radionica robotike na kojoj su se učenici upoznavali s programiranjem na platformi Arduino.

 Radionica

Kako se Napulj othrvao privatizaciji vodoopskrbe i odvodnje

Metković, 16.10.2017. - Udruga DOBRA poziva predstavnike organizacija civilnoga društva, lokalnih samouprava te sve zainteresirane građane na radionicu „Europska iskustva u upravljanju javnim dobrima: Napulj“ koja će se održati u četvrtak, 19. listopada 2017. godine u Volonterskom centru Dobra s početkom u 19 sati.

 Folklor

KUD-u 'Metković' druga nagrada u Čakovcu

Metković, 16.10.2017. - U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske Međimurske županije i Grada Čakovca, 14. listopada 2017. godine u Centru za kulturu u Čakovcu održan je prvi dio 24. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina.

 Obrazovanje

Gimnazijalci u Europarlamentu u Strasbourgu

Metković, 16.10.2017. - Učenici Gimnazije Metković prošloga su četvrtka, 12. listopada, ponovno sjedili na zastupničkim mjestima u Europskom Parlamentu u Strasbourgu u sklopu Euroscola programa.

 Koncert

Stankovčani nastupili u GKS-u

Metković, 14.10.2017. - Prijatelji Gradske glazbe Metković, Puhački orkestar DVD Stankovo sinoć je pod ravnanjem prof. Dragutina Fabijanića održao koncert u Galeriji GKS-a Metković.

 Folklor

Metkovski folkloraši u Kutini

Metković, 13.10.2017. - B sekcija KUD-a Metković sa svojim voditeljicama Anđelinom Jerković i Anjom Batinović otputovala je sinoć u Kutinu, u kojoj će sudjelovati na 15. Festivalu dječjega folklora Hrvatske, a koji je natjecateljskoga karaktera.

 Koncert

Koncert Stankovčana u Galeriji GKS-a

Metković, 13.10.2017. - Večeras će u Galeriji GKS-a Metković kao gosti Gradske glazbe Metković koncert održati Puhački orkestar DVD Stankovo iz Stankova pokraj Jastrebarskoga. Prisjetimo se da su Stankovčani prije četiri godine bili u gostima našoj Glazbi te da od tada datira suradnja dviju glazba.

 

 Poziv

Skupština DVD-a Metković

Metković, 13.10.2017. - Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković poziva svoje članove na Skupštinu DVD-a Metković, koja će se održati u Zgradi Političkih stranaka 22. listopada 2017. godine s početkom u 18 sati.

 

 Obljetnice

25 godina Hrvatskoga logopedskog društva

Metković, 13.10.2017. - Hrvatsko logopedsko društvo osnovano je 16. listopada 1992. godine kao samostalna i dragovoljna udruga s ciljem okupljanja logopede na teritoriju Republike Hrvatske kao stručnjaka koji se stručno i znanstveno bave osobama s komunikacijskim, jezično-govorno-glasovnim popremećajima kao i poremećajima gutanja.

 Dolina Neretve

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

Metković, 12.10.2017. - Evo još jednom napomene svim zagrebačkim Neretvanima te onima koji će se u subotu zateći u Zagrebu. U Galeriji Klovićevi dvori u 12 sati bit će otvorenje izložbe Fantastična bića na spomenicima antičke Narone. Već smo pisali i to da sutra i prekosutra traju Dani Neretve u Zagrebu, koji će u Hotelu International započeti u 18 sati Okruglim stolom na temu Cool-tura u Neretvi.

 

 Obrazovanje

Gledajte naše gimnazijalce na EPTV-u

Metković, 12.10.2017. - Naši su gimnazijalci otputovali u Strasbourg, gdje će se danas u Europskome parlamentu održati Euroscola day. EPTV će to putem interneta prenositi u dva navrata; od 12:30 do 15:30 te od 16 do 18 sati.

 

 Policija

Stop jurnjavi Splitskom i Zrinskih i Frankopana

Metković, 12.10.2017. - Kako piše današnji Večernji list, policija će do kraja godine na Jadranskoj i Podravskoj magistrali te u Metkoviću postaviti nadzorne kamere koje automatski prepoznaju registracijske pločice.

 Dolina Neretve

Grizu orade

Metković, 11.10.2017. - Da se u Neretvi love morske ribe nije nikakva novost. Slab dotok ovih dana još je više stanjio ionako tanak sloj slatke vode na površini pa koji metar ispod plivaju morske ribe poput orada. Od lokalnih sportskih ribiča doznali smo da dobro idu na gliste, tj. máme, kao se nekada govorilo.

 Kultura

Započela demontaža starih stolica u kazališnoj dvorani

Metković, 11.10.2017. - Nakon što su četiri desetljeća služile stotinama tisuća posjetitelja u kazališnoj, a danas i kinodvorani Gradskoga kulturnog središta stare će stolice na parteru gledališta biti zamijenjene novima. Stoga je danas započela njihova demontaža.

 Natječaj

Natječaj za pripremu dokumentacije za lokalne razvojne projekte

Metković, 10.10.2017. - Do kraja ovog mjeseca traje natječaj po Pozivu za iskaz interese za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova, kojeg su raspisali Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA d.o.o.

 Projekti

Postavljene posljednje kocke na Lovačkome putu

Metković, 10.10.2017. - Jučer su postavljene posljednje granitne kocke na dijelu Lovačkoga puta na kojemu je prije toga postavljena nova vodnokomunalna infrastruktura.

 Rad udruga

Danas na HKR-u nova 'Eurosfera'

Metković, 10.10.2017. - Udruga DOBRA u partnerstvu s UDD-om – Udrugom za demokratsko društvo i Centrom za održivi razvoj iz Imotskog, uz potporu Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, nastavlja s ciklusom emisija EUrosfera. Danas od 13 sati na HKR-u poslušajte razgovor s gostom Tonijem Vidanom, predstavnikom hrvatskih okolišnih udruga u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru (EGSO), savjetodavnom tijelu Europske unije.

 Rad udruga

Veterani organizirali turnir u bućanju

Metković, 9.10.2017. - Obilježavajući 25. obljetnicu oslobodilačkih akcija na jugu domovine i Dana neovisnosti, Udruga veterana IV. gardijske brigade DNŽ za članove i prijatelje organizirala je u Vidu turnir u bućanju.

 Rukomet

Do bodova ni u prvoj domaćoj utakmici

Metković, 8.10.2017. - Nakon poraza na startu prvenstva od Mladoga rudara, RK Metković 1963 ni u prvoj domaćoj utakmici nije stigao do bodova. Sinoć je pred dvjestotinjak gledatelja u Gradskoj sportskoj dvorani s 24:26 izgubio od dugoratskoga Hrvatskog dragovoljca.

 Zdravlje

Dan ružičaste vrpce

Metković, 8.10.2017. - Dan ružičaste vrpce - međunarodni dan posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke u metkovskoj Udruzi oboljelih od malignih bolesti Život obilježili su jučer neformalnim druženjem i dijeljenjem promidžbenih materijala.

 Obrazovanje

Poštujte naše znakove

Metković, 7.10.2017. - U sklopu akcije Poštujte naše znakove policijski službenici Policijske postaje Metković tijekom rujna posjetili su prvašiće s područja Metkovića.

 Gradske vijesti

Potpredsjednik Sabora Petrov položio vijence u spomen na poginule branitelje

Metković, 7.10.2017. - Jutros je povodim sutrašnjeg Dana neovisnosti Republike Hrvatske potpredsjednik Sabora RH i predsjednik Mosta NL Božo Petrov s predstavnicima Mosta položio vijenac i zapalio svijeću na Gradskom groblju u Metkoviću i pred Spomenikom poginulim braniteljima na Velikoj rivi.

 

 Policija

'Napuhao' čak 3,24 promila

Metković, 6.10.2017. - Tijekom popodnevnih sati jučer, 5. listopada, prilikom prometne kontrole u Metkoviću je zaustavljeno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je u alkoholiziranom stanju upravljao 46-godišnjak, a kojem je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 3,24 g/kg. Vozač je tijekom jutarnjih sati, uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden na Prekršajni sud u Metkoviću.

 

 

na naslovnici

Splićani odnijeli bodove s nekada za njih vrućega parketa

Zahvalimo za kruh naš svagdašnji

Ljubav i čarobna riječ hvala najbolji su lijek protiv stresa

Dani kruha u OŠ Stjepana Radića

Grabovčeva 'Treperenja' izložena u GKS-u

Što nam nosi otvaranje MCGP-a Metkovć?

Dubrovačkom do Zažablja u ponedjeljak bez struje

Kako se elektrificirao Metković i okolne općine

Metkovci na otvaranju MTB zimske lige u Stankovcima

Večeras u Galeriji GKS-a izlaže Vedran Grabovac

MTKviz uplovio u treću sezonu

Predstavljeni načelnici policijskih postaja

Dani kruha u OŠ don Mihovila Pavlinovića

Donji dio Petra Krešimira IV. sutra bez struje

24-satni nadzor brzine

'Bekavci' KUD-a 'Metković' prvi u Kutini

Robotika u Gimnaziji Metković

Kako se Napulj othrvao privatizaciji vodoopskrbe i odvodnje

KUD-u 'Metković' druga nagrada u Čakovcu

Gimnazijalci u Europarlamentu u Strasbourgu

Stankovčani nastupili u GKS-u

Metkovski folkloraši u Kutini

Koncert Stankovčana u Galeriji GKS-a

Skupština DVD-a Metković

25 godina Hrvatskoga logopedskog društva

Fantastična bića na spomenicima antičke Narone

Gledajte naše gimnazijalce na EPTV-u

Stop jurnjavi Splitskom i Zrinskih i Frankopana

Grizu orade

Započela demontaža starih stolica u kazališnoj dvorani

Natječaj za pripremu dokumentacije za lokalne razvojne projekte

Postavljene posljednje kocke na Lovačkome putu

Danas na HKR-u nova 'Eurosfera'

Veterani organizirali turnir u bućanju

Do bodova ni u prvoj domaćoj utakmici

Dan ružičaste vrpce

Poštujte naše znakove

Potpredsjednik Sabora Petrov položio vijence u spomen na poginule branitelje

'Napuhao' čak 3,24 promila

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJEE