2082

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

5.5.2016.
Ivica - Ico Vladimir
pok. Mate
1965. - 2016.
Ivica - Ico Vladimir
3.5.2016.
Iva - Ivanka Trutina
žena Milana
1944. - 2016.
Iva - Ivanka Trutina

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Dolina Neretve

Što ćete pronaći u novome broju HNZ-a

Metković, 5.5.2016. - Na zagrebačkoj 10. Noći Neretvana i prijatelja Neretve predstavljen je novi, osmi broj Hrvatskoga neretvanskog zbornika u kojemu ima za svakoga ponešto i za ponekoga sve. Donosimo vam njegov sadržaj, ali prvo pročitajte Riječ urednika.

 

 Humanost

Za OB Dubrovnik 21 doza krvi iz Metkovića

Metković, 5.5.2016. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković jutros je u predvorju Gradskoga kulturnog središta Metković održalo treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo dvadeset troje dobrovoljnih darivatelja, od kojih je njih šest krv dalo po prvi put. Prikupljena je 21 doza krvi za OB Dubrovnik.

 

 Radionica

Kako financirati (sufinancirati) svoje poslovanje

Metković, 5.5.2016. - U organizaciji Centra za poduzetništvo d.o.o. Dubrovačko-neretvanske županije danas je u prostorijama Autoškole Žabac u Metkoviću održana radionica pod nazivom Izvori financiranja (sufinanciranja).

 Kazalište

Ribar Palunko i njegova žena

Metković, 5.5.2016. - Nedavno je u Gradskom kulturnom središtu Kazališni studio iz Rijeke za učenike viših razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića izveo predstavu Ribar Palunko i njegova žena. Predstava je nastala prema istoimenoj bajci Ivane Brlić-Mažuranić, a izvrsni glumci Darko i Nerma Kavain svojim su razigranim izvedbama učenicima pružili nezaboravan kazališni doživljaj.

 Dolina Neretve

Jubilarna 10. Noć Neretvana

Metković, 5.5.2016. - U hotelu The Westin u Zagrebu održana je 30. travnja 2016. jubilarna 10. Noć Neretvana, vrhunac obilježavanja 10. obljetnice djelovanja Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu.

 Elektroopskrba

Sova ušara ostavila nas na Božić u mraku

Metković, 5.5.2016. - Ovu, sasvim slučajniju, nisku vijesti u kojoj se spominje HEP, završavamo još jednom. Vjerojatno se još sjećamo nestanka struje koji se dogodio baš na božićnu večer 25. prosinca prošle godine. Nedavno se potvrdilo da je za kvar „kriva“ velika noćna ptica sova ušara čiji je raspon krila i do 190 cm.

 Humanost

HEP darivao 'Leptiriće'

Metković, 5.5.2016. - Predstavnici HEP-a na čelu s direktoricom Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju Vlatkom Kamenić Jagodić, u pratnji direktora Elektrodalmacije Saše Kraljevića te voditelja pogona Metković Nedjeljka Milića uručili su vrijednu donaciju Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići.

 Obrazovanje

Metkovskim 'svemircima' nova računala

Metković, 5.5.2016. - Pet novih željno očekivanih računala stiglo je u OŠ don Mihovila Pavlinovića. Na maloj svečanosti u prostorijama Škole svečano su ih uručili predstavnici HEP-a i Narodnoga radija. Učiteljica Tonćika Popović i njezini prvaši – mali svemirci, čiji je videouradak zaslužan za tu vrijednu nagradu, pokazali su svu sreću i ponos prilikom dodjele zaslužene nagrade.

 Elektroopskrba

Obrtnicima niža cijena električne energije

Metković, 5.5.2016. - HEP Opskrba, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, osigurala je obrtnicima povoljnije uvjete opskrbe električnom energijom.

 Obrazovanje

Moćna metkovska gomilica

Metković, 5.5.2016. - Nedavno su se iz Zadra, s državnoga Natjecanja iz hrvatskoga jezika vratile četiri učenice Gimnazije Metković sa svojim profesoricama, ponovno s lijepim uspjehom.

 Izdavaštvo

Kapitalno djelo našega Joze Marevića

Metković, 4.5.2016. - Evo nama još malo neretvanskoga ponosa. Dobro je da je tako jer nekako u nama još tinja onaj stari kompleks manje vrijednosti kojega se moramo riješiti. Neka se oni stariji samo sjete koliko bi se puta godišnje prije 40-50 godina Metković i dolina Neretve uopće spomenuli, recimo, na televiziji.

 Tradicija

Vatrogasci proslavili Svetoga Florijana

Metković, 4.5.2016. - Djelatnici Javne vatrogasne postaje Metković danas su, na Svetoga Florijana, tradicionalno proslavili blagdan svoga zaštitnika.

 Promet

Mopedi i motocikli u prometu

Metković, 4.5.2016. - Budući da su nastupili vremenski uvjeti kada će u cestovnom prometu sudjelovati veći broj vozača mopeda i motocikla iz PP Metković obavještavaju građane da će u subotu, 7. svibnja od 10 do 12 sati na Trgu kralja Tomislava u Gradu Metkoviću njihovi službenici održati promidžbeno-preventivnu akciju Mopedi i motocikli u prometu.

 Projekti

Ovo su ljudi zbog kojih Metković ima najjeftiniji internet u Hrvatskoj

Metković, 4.5.2016. - Pod gornjim naslovom jučer je Slobodna Dalmacija objavila opširan tekst o Projektu Metkom internet , koji gradska tvrtka Metković razvoj pokrenula prije godinu dana.

 

 Gradska uprava

Upoznajte naš prvi grad prijatelj

Metković, 3.5.2016. - U subotu, 30. travnja Metković je dobio prvoga prijatelja – talijansku Ortonu koja leži nasuprot nama na zapadnoj obali Jadrana. Povelju o bratimljenju potpisao je zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja. Evo kratkoga pregleda kontakata Metkovića s Ortonom te ponešto o tome zanimljivu gradu.

 Gospodarstvo

S Talijanima dogovorena suradnja na IPA projektima

Metković, 3.5.2016. - Ovih dana u Italiji borave zamjenik gradonačelnice Metkovića Nikola Grmoja i gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, koji su prije dva dana u Ortoni potpisali Povelju o bratimljenju naših dvaju gradova s Ortonom.

 Policija

Akcija prometne policije

Metković, 3.5.2016. - Kako bi se povećala sigurnost vozača mopeda i motocikla policijski službenici će prometne policije tijekom sutrašnjeg dana na prometnicama Dubrovačko-neretvanske županije provest akciju pojačanog nadzora prekršaja koje čini upravo ta kategorija vozača.

 

 Obavijest

Obavijest ponuđačima

Metković, 3.5.2016. - Budući da je došlo do nekoliko manjih izmjena u Dokumentaciji za nadmetanje i troškovniku za Izgradnju i uređenje šetnice s biciklističkom stazom u Metkoviću, mole se ponuđači da preuzmu nove dokumente.

 

 Gradske vijesti

Uređuju se javne površine

Metković, 3.5.2016. - Unatoč nepovoljnu vremenu u tijeku su radovi na uređenju javnih površina koje su zarasle u razno raslinje. Na više mjesta po gradu i u Vidu obavlja ih 24 djelatnika koji su zaposleni putem javnih radova i čiji posao koordinira Čistoća Metković.

 Obavijest

Obavijest vlasnicima zapuštenih i neurednih poljoprivrednih, građevinskih i drugih zemljišta

Metković, 3.5.2016. - Iz Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića, Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU, stigla nam je obavijest koju u cijelosti prenosimo.

 Metković 600

Bolja prošlost

Metković, 3.5.2016. - S nostalgijom se sjećamo putovanja u Trst po traperice, no ne znamo da su naši stari to mogli još lakše četiri puta tjedno. Naravno, ne zbog traperica. Evo još malo bolje prošlosti, istina, kako komu. Sumnjamo da su tada oni u potleušicama na Predolcu imali neke velike koristi, ali donijelo to je korist razvoju grada, ne samo ekonomskome, nego i kulturnome, civilizacijskome.

P. S. Ima zatipak u naslovu - misli se na pruge (linije).

 

 Projekti

Kreće gradnja novih kanalizacijskih kolektora

Metković, 2.5.2016. - Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava građane desne obale Neretve da uskoro kreće izgradnja kanalizacijskih kolektora u ulicama Nikole Tesle i Neretvanskih gusara.

 Gradske vijesti

Započeli radovi u Ulici Marka Marulića

Metković, 2.5.2016. - Na vjerojatno najkompliciranijih 1700 metara granice Europske unije, u Ulici Marka Marulića u Metkoviću danas su pod jakim policijskim osiguranjem započeli radovi na izradi nadzornoga sustava.

 Šport

Konavljanin uzeo bod u sudačkoj nadoknadi

Metković, 2.5.2016. - U 19. kolu I. ŽNL NK Konavljanin iz Čilipa uspio je domaćinu ONK Metković uzeti bod u posljednjim minutama susreta. Iako se susret odigrao po kišnom vremenu to nije utjecalo na brz protok lopte kao ni na broj golova na toj utakmici.

 Zdravlje

Javnozdravstvena akcija u Ljekarnama 'Draženović'

Metković, 2.5.2016. - Povodom Svjetskog dana astme, koji se obilježava 3. svibnja, ljekarnički tim Ljekarne Draženović odlučio je organizirati javnozdravstvenu akciju sa svrhom educiuranja građana o astmi, simptomima koji mogu na nju upućivati, terapiji astme, inhalacijskim tehnikama i o drugim pitanjima za koja su pacijenti zainteresirani, a vezanima uz astmu.

 Poduzetništvo

Besplatna radionica za poduzetnike

Metković, 2.5.2016. - Centar za poduzetništvo d.o.o. Dubrovačko-neretvanske županije poziva na besplatnu radionicu Izvori financiranja (sufinanciranja) koja će se održati u četvrtak, 5. svibnja s početkom u 10 sati u prostorijama Autoškole Žabac, Kralja Zvonimira 5 u Metkoviću.

 Šport

Visoka pobjeda naših nogometašica u Glavicama

Metković, 1.5.2016. - Nogometašice ŽNK Neretva u zaostaloj utakmici 9. kola u Glavicama su pobijedile ŽNK Glavice 8:0 predvođene briljantnom kapetanicom Ivanom Kolovrat, koja je eurogolom iz slobodnoga udarca načela mrežu domaćih.

 Tradicija

Prvosvibanjsko druženje uz grah s kobasicama

Metković, 1.5.2016. - Gradske organizacije SDP-a i SU-a Metković danas su povodom Praznika rada svojim članovima i simpatizerima te svima ostalima priredile druženje uz kuhani grah s kobasicama. Prvotna im je zamisao bila da to bude u Gradskome parku, ali je zbog kiše druženje prebačeno u Zgradu političkih stranaka.

 Gradska uprava

Zbratimili se Metković i Ortona

Metković, 1.5.2016. - Temeljem prošlogodišnjega Prijedloga sporazuma o bratimljenju, jučer je u talijanskoj Ortoni zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja potpisao Povelju o bratimljenju između Grada Metkovića i Grada Ortone. Zanimljivo je da je Ortona prvi grad prijatelj Metkoviću.

 

 Šport

Pun autobus metkovskih trkača u Dubrovniku

Metković, 1.5.2016. - U organizaciji SU Neretva run danas je u Dubrovnik otputovalo 55 naših trkačica i trkača koji će sudjelovati na Dubrovačkom polumaratonu i u utrci na pet kilometara. Želimo im puno uspjeha i malo kiše.

 

 Akcija

Ekološkim zbrinjavanjem EE otpada pomozite našim veslačima

Metković, 1.5.2016. - Danas se odmorite od (ne)rada pa se od sutra uključite u akciju prikupljanja elektronskoga i električnoga otpada što će je od 2. do 20. svibnja Veslački klub Neretvanski gusar provoditi u suradnji s tvrtkom Tehnomobil, ovlaštenom za prikupljanje takvoga otpada.

 Tradicija

Prvomajsko-svibanjski editorijal

Metković, 1.5.2016. - Nema ga, kasni. Da, noćas je kasno legao jer je morao zvoniti. Čekamo strpljivo, kad', evo ga. Čini se da je uspio pronaći crveni garoful i produžiti dugogodišnju tradiciju pojavljivanja na našim strancima na Praznik rada. Glazba je danas putovala u Skradin pa je budnicu odsvirala prije polaska, dok su još mnogi spavali.

 Rukomet

Pobjeda protiv budućega premijerligaša

Metković, 1.5.2016. - U 24. kolu I. HRL u Metkoviću su se sastali domaći RK Metković 1963. i gostujući RK Rude koji će sljedeće sezone igrati u Premijer ligi. U utakmici koja ni jednome klubu ništa nije značila domaći su bili bolji 27:22.

 Šport

ŽRK Metković osvojio prvo i drugo mjesto

Metković, 1.5.2016. - ŽRK Metković na III. Međunarodnom turniru Metković 2016., koji se jučer u Gradskoj dvorani igrao pod geslom Igrajući rukomet stječemo nove prijatelje, osim što se pokazao dobrim domaćinom iznenadio je i odličnim igrama u objema konkurencijama. Pod vodstvom trenera Ante Rajića i šefa struke trenera Jerke Alujevića igračice rođene 2004. osvojile su prvo mjesto, a one rođene 2002. drugo mjesto.

 Vjerski život

Pravoslavni vjernici danas slave Uskrs

Metković, 1.5.2016. - Našim sugrađanima koji Uskrs slave prema Julijanskome kalendaru čestitamo taj najveći kršćanski blagdan.

 

 Šport

Konačno uvjerljiva pobjeda 'Iza Vage'

Metković, 1.5.2016. - U 28. kolu III. HNL jug Neretva je na svome Igralištu Iza Vage ugostila blatski NK Zmaj i pobjedom od 3:1 uknjižila tri važna boda u borbi za opstanak.

 Obavijest

Družite se SDP-om uz grah i piće

Metković, 30.4.2016. - Gradska organizacija SDP-a Metković poziva građane Metkovića na proslavu Praznika rada koja će se uz besplatan grah i piće održati u Gradskom parku 1. svibnja s početkom u 11 sati. U slučaju vremenskih neprilika proslava će biti organizirana ispred Zgrade političkih stranaka.

 

 Ugostiteljstvo

Noć restorana

Metković, 30.4.2016. - Metković je od sinoć bogatiji za dva restorana. U razmaku od samo pola sata u ulici Kralja Zvonimira otvoren je Pub and resto Tabakera, a stotinjak metara dalje u Ulici Oca Ante Gabrića Pizzeria bistro Casa nostra.

 Kazalište

'Ritina škola' prvo napunila gledalište metkovskoga kazališta, a potom ga oduševila

Metković, 30.4.2016. - Jedna od najizvođenijih suvremenih kazališnih komedija Ritina škola engleskoga dramaturga Willyja Russella, u produkciji Kazališta Planet Art, sinoć je publikom gotovo potpuno ispunila gledalište metkovskoga kazališta i na kraju doživjela, slobodno možemo reći, ovacije.

 Rad udruga

Druženje mladih i starih

Metković, 29.4.2016. - Obilježavajući Europski dan međugeneracijske solidarnosti u okviru Organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe, UdrugaOtac Ante Gabrić ugostila jer učenike OŠ Stjepana Radića s učiteljicom engleskoga jezika Julitom Bakalar.

 Ugostiteljstvo

Dana se otvara 'Tabakera'

Metković, 29.4.2016. - Metković će danas ponovno dobiti restoran u središtu grada. U krugu nekadašnje Vage večeras će u 19 sati biti otvoren ugostiteljski objekt Pub and resto Tabakera. Kako su nam rekli vlasnici, Tabakera je nastala iz želje da se spoji uživanje u hrani, pivu, vinu… Ime je vezano uz nekadašnju Stanicu za otkup duhana, tj. njezino skladište, pa su pri uređenju neki ostavljeni izvorni detalji i povezani s modernim industrijskim stilom.

 

 Domovinski rat

Naši na proslavi 25. obljetnice Četvrte

Metković, 29.4.2016. - Jučer je u Splitu obilježena jubilarna 25. obljetnica osnutka IV. gardijske brigade, legendarne postrojbe iz Domovinskoga rata kroz koju je prošlo više od 7000 pripadnika, od kojih je 195 poginulo, četiri se vode kao nestali, a više od 1600 ih je ranjeno.

 Kazalište

MAK lutaka priprema 'Patkicu Blatkicu'

Metković, 29.4.2016. - Glumci Metkovskoga amaterskog kazališta lutaka imali su nedavno pred vrlo zahtjevnom publikom, djecom iz metkovskih vrtića i nižih razreda osnovnih škola, generalnu probu svoje nove predstave Patkica Blatkica.

 Projekti

Napreduju radovi na BUPOV-u u Prudu

Metković, 29.4.2016. - Jučer su se predstavnici Svjetske banke na čelu sa Stipom Gabrićem sastali s gradonačelnicom Katarinom Ujdur, tehničkim direktorom gradske tvrtke Metković d.o.o. Mariom Bukmirom i voditeljem projekta Srđanom Dumanićem iz Hrvatskih voda te obišli gradilište biljnoga uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Prudu.

 Koncert

Pavić i Plazibat zaključili ciklus koncerata HGSM-a

Metković, 28.4.2016. - U ciklusu koncerata Hrvatske glazbene scene mladih, što je godinama vodi prof. Jakša Zlatar, večeras su u Galeriji GKS-a nastupili klarinetist Boris Plazibat i pijanistica Gordana Pavić.

 Kultura

Sanacija akustične školjke i terase na ljetnoj sceni, novi reflektori u kazalištu

Metković, 28.4.2016. - U Ustanovi za kulturu i sport Metković pripremaju se radovi na sanaciji školjke nad pozornicom ljetnoga kazališta, čije je krovište toliko propalo da predstavlja sigurnosni problem, a nakon gotovo 40 godina modernizirat će se i rasvjeta u kazališnoj dvorani.

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 28.4.2016. - Maslina se trenutno nalazi u fenofazi razvitka cvjetnih pupova odnosno vjenčića, ovisno o ekološkim uvjetima odnosno udaljenosti položaja od mora i nadmorskoj visini. Početak cvatnje na najtoplijim lokalitetima, očekuje se krajem travnja dok će sjeverniji i na višim nadmorskim visinama tu razvojnu fazu dostići mjesec dana nakon pa čak i dulje.

 Predstavljanje knjige

Knjiga o biskupu Baniću predstavljena u GKS-u

Metković, 28.4.2016. - U organizaciji ogranka Matice Hrvatske Metković sinoć je u Galeriji metkovskoga GKS-a predstavljena knjiga don Mile Vidovića Mons. Ćiril Banić – Biskup šibenski 1951. – 1861. u raljama Udbe.

 Rad udruga

Bake i djedovi u današnjoj obitelji

Metković, 28.4.2016. - U sklopu organiziranih dnevnih aktivnosti u Udruzi Otac Ante Gabrić održano je predavanje Uloga bake i djeda u današnjoj obitelji. Družeći se s korisnicima, magistra socijalnoga rada Vilma Martić i magistra socijalne politike Jurjana Jelčić iz Centra za socijalnu skrb Metković, na vrlo su zanimljiv način podsjetile korisnike na važnost uloge baka i djedova u životima njihovih unuka.

 Javni poziv

Predložite kandidate za nagrade Grada Metkovića

Metković, 27.4.2016. - Odbor za javna priznanja Grada Metkovića objavio je Poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića. koja se dodjeljuju prigodom blagdana Sv. Ilije – Dana Grada Metkovića 20. srpnja 2016.

 

 Poljoprivreda

Umanjite štetu od mraza i niskih temperatura

Metković, 27.4.2016. - Na pojedinim lokalitetima u našoj županiji zabilježe su štete od mraza na vinovoj lozi, voćkama i ranom povrću. Kod oštećenja od niskih temperatura i stresa uputno je biljke tretirati pripravcima na osnovi aminokiselina-biostimulatora (Megafol, Drin, Polyamin, Trainer i dr). Pripravke koristiti prema uputama proizvođača.

Ivana Tomac Talajić dipl. ing. agr.
e-mail: ivana.tomac.talajic@savjetodavna.hr


 

 Fotovijest

Sto metara gore-dolje

Metković, 27.4.2016. - Preživjeli smo podmukao nalet zime, premda se kroničari vremena možda ne bi složili s time jer je snijeg u travnju znao padati čak i u Metkoviću. Problem je u tome što kratko pamtimo. Jučerašnje jutro, koje je očistila bura s Veleža/i, natjeralo nas je da se popnemo ravno sto metara iznad uobičajene nadmorske visine na kojoj boravimo.

 Obrazovanje

Mediteranski eTwinning kontaktni seminar na Cipru

Metković, 26.4.2016. - Od 15. do 17. travnja u ciparskome gradu Limassolu održan je kontaktni seminar za eTwinnere iz mediteranskih zemalja pod nazivom Migracija – multikulturalizam: novi izazovi za mediteranske zemlje.

 Šport

Ivan Zec u Sinju drugi na pet kilometara

Metković, 25.4.2016. - Naš Ivan Zec (član AK Dubrovnik) jučer je u Sinju u utrci na pet kilometara osvojio drugo mjesto s vremenom 18:52. Veseli da se nakon dužega oporavka trčanju vratio Ruđer Bošković, koji je u svojoj konkurenciji osvojio peto mjesto, a ukupno osmo.

 

 Vrijeme

Danas deset na jedvite jade

Metković, 25.4.2016. - Prije 12 dana imali smo 28, a danas smo dosegnuli jedva do 10 ⁰C. Nije ni čudo jer nam bura puše ravno s Veleža koji je pod snijegom, a ta je, zna se, najhladnija. Velež nismo „dobacili“ jer je pod oblacima, ali zato je tu gotovo 900 metara niži Hrgud koji se, također, zabijelio. Nema druge doli vratiti kapute i lagano ložiti.

 Obrazovanje

Gimnazijalci se vratili iz Rumunjske
Projekt 'What's the use of it' u završnoj fazi

Metković, 25.4.2016. - Četvero učenika Gimnazije Metković sa svojim profesoricama Živkom Franković i Ljiljanom Jeličić boravili su ovih dana u Rumunjskoj u sklopu završnice dvogodišnjega europskog projekta primjene matematike u stvarnome životu What's The Use Of It. Projekt je uključio mobilnost nastavnika i učenika u Cipar, Rumunjsku, Tursku, Španjolsku i Hrvatsku, tj. Gimnaziju Metković.

 Obavijest

Zbog lošega vremena proslava Sv. Marka u crkvi

Metković, 25.4.2016. - Premda se najavljuje smirivanje vremena u popodnevnim satima, župnik fra Petar Gulić obavještava župljane Sv. Ilije da će proslava Sv. Marka biti u župnoj crkvi u 19 sati te da će se poslije sv. mise u crkvi obaviti i blagoslov polja.

 

 Obavijest

Upisi u vrtić

Metković, 25.4.2016. - Započinju upisi u Dječji vrtić Metković za pedagošku 2016./17. godinu. Upisi traju od 25. travnja do 6. svibnja, a zahtjev za upis preuzima se u uredu Središnjega dječjeg vrtića ili na www.vrticimetkovic.hr

 

 Šport

Pobjeda u boćarskome trileru

Metković, 25.4.2016. - U 9. kolu II. HBL jug u Boćarskom domu u Metkoviću sastale su se dvije vodeće ekipe. Boćari BK Metković ugostili su dosubotnjega lidera BK Biston Brela iz Baške Vode i u dramatičnoj utakmici preoteli mu prvo mjesto. Drama je, očito, inspirirala Nikicu Medaka da podnese opširno izvješće.

 Obrazovanje

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje nagrađuje najbolje iz jezika

Metković, 25.4.2016. - Metkovska podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, potaknuta postignućima učenika osnovnih i srednjih škola na području na kojemu djeluje (Neretvanska krajina, jugoistočna Hercegovina i Pelješac), u suradnji će se nastavnicima hrvatskoga jezika darovati svim sudionicima Državnoga natjecanja iz hrvatskoga jezika i najuspješnijim učenicima odabranih škola u školskoj godini 2015./2016. jedno od svojih izdanja tijekom svibnja i lipnja.

 Obrazovanje

Ante Svaguša na Držanom natjecanju iz matematike

Metković, 24.4.2016. - Često čitamo o uspjesima naših matematičara na županijskoj razini, no poseban je uspjeh ako ste pozvani na Državno natjecanje iz matematike.

 Šport

Metkovke pokupile dva zlata na Ombli

Metković, 24.4.2016. - III. regata Kupa Dalmacije jučer je unatoč kišnu vremenu održana na dubrovačkoj Ombli, a na njoj su slavile Aleksandra Boras i Leonarda Krstičević (dvojac na pariće u konkurenciji kadetkinja) i skifistica Nataša Šustić u konkurenciji seniorki.

 Šport

Kadetkinje ŽNK Neretva pobijedile u Splitu

Metković, 24.4.2016. - Kadetkinje ŽNK Neretva jučer su još jednom potvrdile svoju klasu. U prvenstvenoj su utakmici I. HNL za žene protiv ŽNK Marjan u Splitu pobijedile 4:1.

 Gradske vijesti

Dekani sa Zagrebačkoga sveučilišta posjetili Metković

Metković, 24.4.2016. - Na inicijativu dekana zagrebačkoga PMF-a Zorana Curića jučer su Metković posjetili njegovi kolege bivši dekani i članovi Senata toga fakulteta te dekani još 15 fakulteta Zagrebačkoga sveučilišta i nekoliko akademika.

 Priroda

Leptiri u Prirodoslovnome muzeju

Metković, 23.4.2016. - Izložba Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja iz Zagreba Buđenje proljeća na rubu močvare – priča o leptirima, jučer otvorena u Prirodoslovnome muzeju Metković, izazvala je veliko zanimanje, naročito djece, budući da je edukativnoga karaktera.

 Zaštita okoliša

'Čistoća' I 'Vodovod' iz prirode uklonili preko 40 kubika otpada

Metković, 23.4.2016. - U današnjoj Zelenoj čistki sudjelovale su i gradske tvrtke Čistoća Metković d.o.o. i Metković d.o.o., čiji su djelatnici na lokacijama u Ulici Matije Gupca, Vrbovcima i Koševu uz pomoć mehanizacije iz prirode uklonili preko 40 m³ različitoga otpada.

 Zaštita okoliša

'Zelena čistka'

Metković, 23.4.2016. - Metković se i ove godine uključio u globalnu akciju Zelena čistka kojom se iz prirode nastoji ukloniti otpad što je tamo dospio zbog nemara pojedinaca, odnosno manjka svijesti o očuvanju okoliša. Premda vremenska prognoza nije bila obećavajuća, akcija je ipak uspjela.

 

na naslovnici

Što ćete pronaći u novome broju HNZ-a

Za OB Dubrovnik 21 doza krvi iz Metkovića

Kako financirati (sufinancirati) svoje poslovanje

Ribar Palunko i njegova žena

Jubilarna 10. Noć Neretvana

Sova ušara ostavila nas na Božić u mraku

HEP darivao 'Leptiriće'

Metkovskim 'svemircima' nova računala

Obrtnicima niža cijena električne energije

Moćna metkovska gomilica

Kapitalno djelo našega Joze Marevića

Vatrogasci proslavili Svetoga Florijana

Mopedi i motocikli u prometu

Ovo su ljudi zbog kojih Metković ima najjeftiniji internet u Hrvatskoj

Upoznajte naš prvi grad prijatelj

S Talijanima dogovorena suradnja na IPA projektima

Akcija prometne policije

Obavijest ponuđačima

Uređuju se javne površine

Obavijest vlasnicima zapuštenih i neurednih poljoprivrednih, građevinskih i drugih zemljišta

Bolja prošlost

Kreće gradnja novih kanalizacijskih kolektora

Započeli radovi u Ulici Marka Marulića

Konavljanin uzeo bod u sudačkoj nadoknadi

Javnozdravstvena akcija u Ljekarnama 'Draženović'

Besplatna radionica za poduzetnike

Visoka pobjeda naših nogometašica u Glavicama

Prvosvibanjsko druženje uz grah s kobasicama

Zbratimili se Metković i Ortona

Pun autobus metkovskih trkača u Dubrovniku

Ekološkim zbrinjavanjem EE otpada pomozite našim veslačima

Prvomajsko-svibanjski editorijal

Pobjeda protiv budućega premijerligaša

ŽRK Metković osvojio prvo i drugo mjesto

Pravoslavni vjernici danas slave Uskrs

Konačno uvjerljiva pobjeda 'Iza Vage'

Družite se SDP-om uz grah i piće

Noć restorana

'Ritina škola' prvo napunila gledalište metkovskoga kazališta, a potom ga oduševila

Druženje mladih i starih

Dana se otvara 'Tabakera'

Naši na proslavi 25. obljetnice Četvrte

MAK lutaka priprema 'Patkicu Blatkicu'

Napreduju radovi na BUPOV-u u Prudu

Pavić i Plazibat zaključili ciklus koncerata HGSM-a

Sanacija akustične školjke i terase na ljetnoj sceni, novi reflektori u kazalištu

Obavijest maslinarima

Knjiga o biskupu Baniću predstavljena u GKS-u

Bake i djedovi u današnjoj obitelji

Predložite kandidate za nagrade Grada Metkovića

Umanjite štetu od mraza i niskih temperatura

Sto metara gore-dolje

Mediteranski eTwinning kontaktni seminar na Cipru

Ivan Zec u Sinju drugi na pet kilometara

Danas deset na jedvite jade

Gimnazijalci se vratili iz Rumunjske
Projekt 'What's the use of it' u završnoj fazi

Zbog lošega vremena proslava Sv. Marka u crkvi

Upisi u vrtić

Pobjeda u boćarskome trileru

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje nagrađuje najbolje iz jezika

Ante Svaguša na Držanom natjecanju iz matematike

Metkovke pokupile dva zlata na Ombli

Kadetkinje ŽNK Neretva pobijedile u Splitu

Dekani sa Zagrebačkoga sveučilišta posjetili Metković

Leptiri u Prirodoslovnome muzeju

'Čistoća' I 'Vodovod' iz prirode uklonili preko 40 kubika otpada

'Zelena čistka'

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

 
Pogrebene usluge - sve na jednom mjestu
 
Pogrebene usluge - sve na jednom mjestu
 

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE