2365

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

27.7.2015.
Sofija Šiljeg
udova Jure, rođ. Šiljeg
1926. - 2015.
Sofija Šiljeg

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Ne plaćamo, ne plaćamo!

Metković, 28.7.2015. - Na Ljetnoj pozornici Gradskoga kulturnog središta Metković u nedjelju je Glumačka družina Histrion u režiji Ivice Kunčevića izvela predstavu Ne plaćamo, ne plaćamo!. Riječ je o socijalnoj tragikomediji zabune koja je nastala prema tekstu talijanskog nobelovca Darija Foa.

 Manifestacije

Najbolji brudet skuhali veterani Četvrte

Metković, 27.7.2015. - Prošle se subote u Opuzenu na 13. neretvanskoj brudetijadi 25 ekipa natjecalo za najbolji brudet, a njega je prema ocjeni stručnoga žirija skuhala splitsko-metkovska ekipa veterana IV. gardijske brigade u sastavu: Božo Zadro, Luka Oršulić i Niko Talajić.

 Poziv

TZ traži zakupnika za usluživanje pića

Metković, 27.7.2015. - Turistička zajednica Grada Metkovića, kao suorganizator Dana neratvanske kneževine, objavila je Natječaj za izbor zakupnika za usluživanje pića tijekom trajanja Dana neretvanske kneževine od 6. do 8. kolovoza 2015. godine. Pozivaju se fizičke (obrtnici) i pravne osobe na podnošenje ponude za pružanje usluga obavljanja ugostiteljske djelatnosti - posluživanje pića.

 

 Izbori

Detaljni rezultati izbora za vijeća MO

Metković, 27.7.2015. - Pripremili smo detaljne rezultate jučerašnjih izbora iz kojih se dade iščitati dosta zanimljivih stvari, promatramo li ih kao svojevrsnu anketu na razini grada i usporedimo li ih s lokalnim izborima 2013. i izborima za vijeća MO 2011.

 

 Izbori

Petrov i Most NL zahvaljuju građanima

Metković, 26.7.2015. - Nakon što su se saznali rezultati današnjih izbora za vijeća mjesnih odbora, stiglo nam je priopćenje kojim se uime Mosta nezavisnih lista oglasio predsjednik stranke i metkovski gradonačelnik Božo Petrov.

 Izbori

Most NL uvjerljiv u najvećim mjesnim odborima

Metković, 26.7.2015. - Poznati su neslužbeni rezultati današnjih izbora za mjesne odbore na području Grada Metkovića. Most NL uvjerljivo je slavio u trima najvećim mjesnim odborima, dok je Koalicija HDZ-HSS-HSLS jedan mandat više dobila u Prudu i Dubravici.

 Izbori

Do 16 sati izašlo 1165 glasača

Metković, 26.7.2015. - Ovo su podatci o izlaznosti u 16 sati.

MO Centar Metković - 750/7478 ((10,02 %)
MO Sveti Nikola Metković - 467/5222 (8,94 %)
MO Vid 94/646 - (14,55 %)
MO Prud 101/444 - (22,74 %)
MO Dubravica – 25/56 (44,64 %)
MO Glušci - 28/56 (50,00 %)
 

 

 Izbori

Izlaznost na izbore u 11 sati triput veća nego prije četiri godine

Metković, 26.7.2015. - Dobili smo podatke o izlaznosti na izbore za članove vijeća mjesnih odbora u 11 sati. Najveća je, očekivano, u najmanjim izbornom jedinicama, a u dvije najviše kreće se oko 5 %.

 Poziv

Besplatne plesne radionice u Parku

Metković, 26.7.2015. - Turistička zajednica grada Metkovića u suradnji s Plesnom školom Calypso do kraja ljeta organizira u Gradskome parku Ljetne plesne radionice. Pozivaju se djeca i mladi, ali i odrasli da uz glazbu i plesne korake provedu ugodno poslijepodne. Prvi susret već je u utorak, 28. srpnja u 18 sati. Dođite, zaplešite i uživajte u besplatnim plesnim radionicama!

 

 Koncert

Greenhouse Bluse band žestoko prašio Parkom

Metković, 26.7.2015. - Geenhouse Blues band, jedan od najboljih hrvatskih klupskih bendova, sinoć se u punome sastavu Metkovcima predstavio u Gradskome parku. Lovro Šicel - električna gitara, Jurica Hotko - klavijature, Kristian Orešić bubanj, Igor Flajhar - bas gitara, Antonio Geček i Zvonimir Bajević - trube, Opuzenac Oliver Ereš - tenor saksofon i Marin Ferketin - trombon, prašili su puni sat i pol te uz izvrsno ozvučenje zadovoljili kriterije i najprobirljivijih.

 Vjerski život

U novoselskim Bebićima blagoslovljena zavjetna kapelica sv. Josipa

Metković, 25.7.2015. - Don Ante Antunović, sužupnik Župe sv. Nikole iz Metkovića koja upravlja i Župom Nova Sela, uz nazočnost nekoliko desetaka vjernika blagoslovio je 27. lipnja u zaseoku Bebići u Novim Selima zavjetnu kapelicu posvećenu sv. Josipu - zaštitniku hrvatskoga naroda. Zavjetnu kapelicu dao je sagraditi Petar Bebić sa suprugom i djecom.

 Koncert

Greenhouse blues band večeras u Parku

Metković, 25.7.2015. - Stigao je red i na drugi vrhunski glazbeni događaj u sklopu ovogodišnjega Metkovskog ljeta. Večeras na kolu u Gradskome parku nastupa Greenhouse blues band iz Zagreba koji će svirati niz blues, soul i funk melodija plesnoga ritma. Organizator je osigurao i hladne napitke po pristojnim cijenama pa nema razloga da u 21:30 ne dođete na koncert. Trećega kolovoza na istome mjestu još jedna poslastica – Radojka Šverko.

 

 Manifestacije

Niki Obradović pobjednik III. Metkovske cipolijade

Metković, 25.7.2015. - Treću godinu zaredom Metkovska cipolijada privukla je na Trg kralja Tomislava mnogobrojne Metkovce i goste iz drugih mjesta. Četrdesetak metkovskih sportskih ribiča tri su dana ulovili preko stotinu kilograma cipola, a njih dvadeset dvojica svoje su trofejne ulove izdvojili za natjecanje.

 

 Izbori

U nedjelju možete glasovati za Koaliciju HDZ-HSS-HSLS, Listu Mosta, Koaliciju SDP-HSU i tri nezavisne liste

Metković, 24.7.2015. - U nedjelju, 26. srpnja održat će se izbori za vijeća mjesnih odbora na području Grada Metkovića. Kako bi građani bili bolje upoznati sa skorašnjim izborima objavljujemo stranke, koalicije i nositelje lista koje izlaze na izbore te biračka mjesta na kojima mogu glasovati.

 

 Politika

Izvještajna skupština GO HSU-a Metković

Metković, 24.7.2015. - Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Metković jučer je u Zgradi političkih stranaka održala Izvještajnu skupštinu na kojoj su uz brojne delegate nazočio predsjednik Županijskog odbora HSU-a DNŽ Ivan Margaretić.

 Fenomeni

Školjke isplivale na površinu stare Neretve

Metković, 24.7.2015. - Lovočuvar Boro Obrvan obavijestio nas je o neobičnoj pojavi na Staroj Neretvi. Zbog visokih temperatura vode ugibaju riječne školjke i plutaju površinom bivšega meandara Neretve, koji je sada zapravo voda stajačica i čiju bi kemijsku analizu, uz stručno obrazloženje, bilo zanimljivo vidjeti.

 Šport

Metkovske nogometašice na turniru u Pločama

Metković, 24.7.2015. - Na poziv organizatora NK Jadran LP, metkovski je ŽNK Neretva gostovao u Pločama na poznatom malonogometnom turniru Ko to more platit i odigralo revijalnu utakmicu protiv ženske selekcije Ploča.

 Promet

Postavljena prometna ogledala i znakovi

Metković, 24.7.2015. - Na raskrižjima ulica A. K. Miošića i P. Zoranića, A. K. Miošića i Pržina, Industrijske i Mlinske te A. Stepinca i Zagrebačke postavljena su prometna ogledala, a novi prometni znakovi postavljeni su u ulicama N. Tesle, Industrijskoj, E. Kvaternika i Jadranskoj.

 Policija

Na granici zatečen s automatskom puškom

Metković, 24.7.2015. - Jučer, 23. srpnja u 13.20 sati ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Gabela Polje pristupio je automobil BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Tijekom obavljanja granične kontrole policijski službenici Postaje granične policije Metković u suradnji s djelatnikom carine u prtljažniku automobila pronašli su automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika bez streljiva.

 Domovinski rat

Predstavljena knjiga 'Braneći riječni grad' Petra Bezera

Metković, 24.7.2015. - Knjiga Braneći riječni grad bivšega zapovjednika Policijske stanice Metković Petra Bezera predstavljena je u potpuno ispunjenoj Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković. Riječ je o knjizi u kojoj autor opisuje događaje u dolini Neretve u razdoblju 1990. do 1992. godine.

 Požar

Policija privela 24-godišnjakinju osumnjičenu za podmetanje više požara

Metković, 24.7.2015. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula, 24-godišnjakinja se sumnjiči da je od 21.do 23.srpnja u mjestu Kneže, grad Korčula, izazvala više požara.

 Dolina Neretve

Pučki pjevači Neretvanskoga dekanata na zagrebačkome MSF-u

Metković, 23.7.2015. - U nedjelju, 19. srpnja u Zagrebačkoj katedrali održana je sv. misa za sve sudionike 49. Međunarodne smotre folklora koji su u Zagreb stigli gotovo iz cijelog svijeta. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je rektor katedrale Josip Kuhtić u suslavlju s župnikom Bagalovića don Augustinom Radovićem, a sve liturgijske napjeve pjevali su pučki pjevači Neretvanskoga dekanata.

 Rad udruga

Minisuvernirnica u Havani

Metković, 23.7.2015. - Otvaranje Prirodoslovnoga Muzeja Metković pomalo će poticati i druge djelatnosti. Tako je u obližnjoj Kavani Havana postavljen ormarić sa suvenirima koje izrađuju članovi Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića i prodaju ih u humanitarne svrhe.

 

 Šport

Obnovljen malonogometni teren

Metković, 23.7.2015. - Nedavno je u cijelosti obnovljen malonogometni teren s umjetnom podlogom uz igralište NK Neretva. Teren će koristiti Škola nogometa, a slobodni termini će se iznajmljivati građanima. Zainteresirani termine mogu rezervirati kod voditelja terena Duška Mijoča na 098 606 964.

 

 Manifestacije

U petak III. Metkovska cipolijada

Metković, 23.7.2015. - Metkovska cipolijada postaje tradicionalnom. Treći put zaredom održava se na Trgu kralja Tomislava u petak s početkom u 20 sati. Metkovski će sportski ribiči toga dana loviti cipole i natjecati se za trofej, a u večernjim satima, nakon vaganja i proglašenja pobjednika, cipoli pečeni na gradelama besplatno će se dijeliti građanima. Piće će biti po popularnim cijenama, a uho će milovati grupa Versi.

 

 Šport

Započele pripreme NK Neretva

Metković, 23.7.2015. - Treneru Mariju Gujinoviću i pomoćnomu treneru Goranu Galovu na prvu se prozivku javilo tridesetak igrača, od kojih će njih 22 tijekom priprema do početka prvenstva 29. kolovoza izboriti mjesto u seniorskoj momčadi.

 Domovinski rat

Izložba ratnih fotografija

Metković, 23.7.2015. - Povodom obilježavanja 20. obljetnice završnih oslobodilačkih akcija HV-a Skok, Ljeto, Oluja, Maestral i Južni potez, veterani IV. gardijske brigade DNŽ postavili su na izlogu bivše knjižnice izložbu dijela ratnih fotografija koje svjedoče o pobjedonosnoj 1995. godini.

 Šport

Metkovski biciklisti na Kupu Livna 2015.

Metković, 23.7.2015. - Prošle su nedjelje članovi Biciklističkoga kluba Metković Josip Kiridžija i Zvonimir Taslak u Livnu sudjelovali na državnom prvenstvu BiH u utrci XCO formata pod nazivom Kup Livna 2015.

 

 Izbori

Most nezavisnih lista predstavio kandidate i nositelje lista za vijeća mjesnih odbora

Metković, 22.7.2015. - Jutros je u Zgradi političkih stranaka održana konferencija za medije na kojoj je najavljen izlazak Mosta nezavisnih lista na izbore za vijeća mjesnih odbora koji se održavaju u nedjelju, 26. srpnja pa su tom prigodom javnosti predstavljeni njihovi kandidati i nositelji lista.

 Šport

Petru Maleti Teniski turnir 'Metković 2015.'

Metković, 22.7.2015. - U organizaciji metkovskih rekreativaca okupljenih pod imenom Hong Kong odigran je završni susret Teniskoga turnira Metković 2015. koji je sudjelovanjem igrača iz Švicarske, Njemačke, Norveške, BiH i Hrvatske imao i međunarodni karakter, a kvalitetom je bio na najvišoj razini u posljednjih dvadesetak godina. U finalu snage su odmjerili prošlogodišnji pobjednik Petar Maleta iz Metkovića i Mario Repar iz Čapljine.

 Folklor

Članovi KUD-a Metković vratili se iz Zagreba s 49. MSF-a

Metković, 22.7.2015. - Članovi KUD-a Metković proteklog su vikenda sudjelovali na 49. Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu koja je bila posvećena Dubrovačko-neretvanskoj županiji.U sklopu bogatoga petodnevnog programa predstavljena je kulturna baština južnodalmatinskih otoka, poluotoka Pelješca, grada Dubrovnika i njegove šire okolice te doline rijeke Neretve.

 Maraton lađa

UL 'Crni put' ponovno osvojila Lađarski kup grada Metkovića

Metković, 22.7.2015. - II. Lađarski kup grada Metkovića na start pod Lučkim mostom doveo je 12 muških te dvije ženske lađarske posade iz Metkovića i doline Neretve. Muškarci su podijeljene u dvije skupine prvo veslali kvalifikacijske brzinske utrke na stazi dugoj 4,5 km. Uz ekstremno visoku temperaturu pola se staze veslalo nizvodno, a pola uzvodno.

 Šport

Beograđanima ovogodišnji Međunarodni street ball turnir Metković

Metković, 22.7.2015. - U Metkoviću je devetnaesti put održan tradicionalni Međunarodni street ball turnir na kojemu se natjecalo po 12 ekipa u seniorskoj i juniorskoj kategoriji te četiri veteranske. Ovogodišnji pobjednik među seniorima beogradska je ekipa Ranch, koja je u finalu svladala prošlogodišnje pobjednike ekipu Binvest Lubura izrada iz Širokoga Brijega.

 Vrijeme

I dalje pakleno vruće

Metković, 22.7.2015. - U najnovijemu upozorenju Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Dubrovačko-neretvansku županiju stoji da je od 23. srpnja do 26. srpnja prognozirana vrlo velika opasnost od toplinskog vala.

 

 Tradicija

Proslava Dana grada i Svetoga Ilije

Metković, 21.7.2015. - Gotova fotoreportaža s proslave Dana grada i Svetoga Ilije kojom su obuhvaćeni događaji od 19. i 20. srpnja.

 

 Obavijest

Nastavlja se dezinsekcija komaraca

Metković, 21.7.2015. - Pomorski servis – Luka Ploče d.o.o. javlja da će sutra, 22. srpnja u večernjim satima obaviti adulticidnu dezinsekciju komaraca (zamagljivanje) na području Grada Metkovića insekticidom koje je odobrilo Ministarstvo zdravlja i vodom kao insekticidnim nosačem.

 Gradska uprava

Gradonačelnikova čestitka

Metković, 20.7.2015. - Gradonačelnik Metkovića Petrov uputio je čestitku svojim sugrađankama i sugrađanima:

    Drage Metkovke i Metkovci, želim Vam sretan Dan Grada Metkovića i blagdan našega nebeskoga zaštitnika sv. Ilije!

 Gradska uprava

Laureatima uručene nagrade Grada Metkovića

Metković, 20.7.2015. - Na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića, što se sinoć povodom Dana grada i Sv. Ilije održala u Gradskome kulturnom središtu Metković, ovogodišnjim su laureatima uručena javna priznanja Grada Metkovića, o čemu je Gradsko vijeće odluke donijelo 16. lipnja.

 Kazalište

Matija Prskalo i Zijad Gračić do suza nasmijali Metkovce

Metković, 20.7.2015. - U kazališnoj dvorani Gradskoga kulturnog središta u petak je odigrana predstava Ljubav na prvi pogled velikoga komediografa Fadila Hadžića u kojoj su poznati hrvatski glumci Matija Prskalo i Zijad Gračić u nešto više od sat vremena publiku nasmijavali pričom o usamljenoj gospođi Mariji Trkulji Gazivodi i Kosti Banduli.

 Šport

SU Kobiljača i Golmanice pobjednici Malonogometnoga memorijalnog turnira 'Eugen Erjauc'

Metković, 19.7.2015. - Na ŠC Orašina sinoć su odigrane utakmice završnice V. Malonogometnog memorijalnog turnira 'Eugen Erjauc'. U ženskoj konkurenciji slavile su Golmanice koje su 8:1 pobijedile ekipu Gusarica, a u muškoj Turnir je osvojila SU Kobiljača pobijedivši ekipu UL Jerkovac 1:0.

 Tradicija

Mateo Stjepanović najbolji s mosta, a Marin Dodig sa skakaonice

Metković, 18.7.2015. - Jučer se pokraj Lučkoga mosta dvanaesti put održalo natjecanje u skokovima u Neretvu što ga svake godine prije Svetoga Ilije organizira Sportsko-kulturna udruga Ispod mosta.

 Šport

Dođite na 19. Streetball Metković

Metković, 18.7.2015. - Danas se na košarkaškom igralištu Gimnazije Metković odigrava Turnir u uličnoj košarci 19. Streetball Metković. Dolaze vrhunske ekipe iz Hrvatske, BiH i Srbije, a nagradni fond bogatiji je nego prošle godine. Posebne su nagrade za publiku u obliku tombole (Sony plastation 4, godišnji M10 paket Metkom-interneta i dvogodišnje ulaznice za Kino Pobjeda. Turnir počinje u 16 sati (juniori), poslije toga su veterani, a seniori igraju od u 19 sati.

 

 stanovanje

Predstavljen program poticane stanogradnje

Metković, 18.7.2015. - Jučer je u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održana prezentacija iz programa POS-a. Nakon uvodnoga obraćanja gradonačelnika Bože Petrova i direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Slavka Čukelja, okupljenim građanima obratio se Krešimir Žunić, rukovoditelj odsjeka prodaje APN-a.

 Kultura

Svečano otvorenje Prirodoslovnoga muzeja Metković

Metković, 18.7.2015. - Sinoć je iza zgrade stare Vage upriličen svečan događaj otvorenja Prirodoslovnoga muzeja Metković, za što je u sanaciju i adaptaciju zgrade te opremanje stalnoga postava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske uložilo značajan novac. Taj veliki događaj za Metković, ali i cijelu Neretvu, pozdravio je velik broj okupljenih koji su nakon otvorenja Muzeja mogli vidjeti novi postav ornitološke zbirke, jedne od najvećih i najljepših u Europi.

 

 Gradske vijesti

Premijer Milanović i ministar Ostojić posjetili GP Metković – Gabela Polje

Metković, 18.7.2015. - Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović jučer je bio u Sinju na komemoraciji preminulome gradonačelniku Sinja pa je došao i u Metković kako bi se bolje upoznao s problemima koje lokalno stanovništvo ima zbog graničnoga prijelaza Metković – Gabela Polje.

 Koncert

Vrhunski glazbeni događaj na Verajinu guvnu

Metković, 18.7.2015. - Nakon vrhunskoga muziciranja što ga je Metkovcima prije desetak dana u Gradskome parku pružio Jazz-orkestar HRT-a, u četvrtak je to u dvorištu obitelji Barbir ponovio puhački kvintet Simply brass.

 Gradska uprava

Petrov se sastao s Milanovićem
Premijer obećao aktivno se uključiti u rješenje problematike graničnoga prijelaza Gabela Polje

Metković, 17.7.2015. - Metkovski gradonačelnik Božo Petrov jučer se sastao s premijerom Zoranom Milanovićem s kojim je razgovarao o problematici graničnoga prijelaza Gabela Polje zbog kojega je onemogućeno normalna komunikacija stanovništva s dviju strana granice. Evo što je Petrov izjavio:

 Manifestacije

Pripreme za skokove

Metković, 17.7.2015. - Danas u 18 sati počinju 12. skokovi u Neretvu. Moći ćete pratiti skokove za mladež, penjanje uz konop za pršut, skokove za odrasle i skokove s mosta. Organizator je pripremio dovoljne količine hrane i hladnih pića.

 Kultura

U subotu u Muzej besplatno, a u nedjelju i na Sv. Iliju za 10 kuna

Metković, 17.7.2015. - Nakon što sutra bude svečano otvoren, Prirodoslovni muzej Metković posjetitelje će primati već u subotu od 9 do 13 sati – i to besplatno. Budući da je najveća skupina koja odjednom može razgledati stalni postav 30 posjetitelja, građani se mole za strpljenje.

 Prenosimo

U ovoj zemlji nije isto ako porez utaji frizerka i ako ga utaji tajkun

Metković, 17.7.2015. - Nekome se za deset kuna viška ili manjka u kasi kod porezne provjere odmah zatvara dućan, a to mu je bio jedini izvor prihoda za cijelu obitelj. Drugi za dokazane milijunske utaje i prevare, eventualno negdje guli krumpire nekoliko mjeseci, a bogatstvo mu se mjeri velikim brojevima ovdje i vani. Neki čak, niti ne dođu do faze guljenja krumpira, jer mogu platiti skupe odvjetnike koji nađu pogrešku u proceduri istražnog postupka ili neku rupu u zakonu, koji je upravo tako i zbog takvih, majstorski napravljen – piše Ankica Benček za lupiga.com u članku U ovoj zemlji nije isto ako porez utaji frizerka i ako ga utaji tajkun.

 

 EU

Neretvanska mandarina u EU registru zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnoga podrijetla

Metković, 16.7.2015. - U Službenom listu Europske unije, L 187, od 15. srpnja 2015. objavljena je Provedbena uredba Komisije (EU) 2015/1150 оd 1. srpnja 2015. o upisu naziva u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnoga podrijetla (Neretvanska mandarina (ZOI)) – javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

 

 Poljoprivreda

Biljke pod temperaturnim šokom

Metković, 16.7.2015. - U narednim danima za područje Dubrovačko-neretvanske županije najavljene su iznadprosječno visoke dnevne temperature od 35 do 40 Celzijevih stupnjeva. Kod takvih vremenskih uvjeta preporučamo uporabu pripravaka na osnovu aminokiselina.

 Obavijest

Nemojte parkirati iza 'Vage'

Metković, 16.7.2015. - Mole se građani da zbog sutrašnjega otvorenja Prirodoslovnoga Muzeja Metković svoja vozila ne parkiraju u prostoru iza zgrade Vage.

 Zanimljivosti

Ništa nam neće ovu noć pokvarit'

Metković, 16.7.2015. - Naraštaji koji su šezdestih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća odrastali u zgradama, izgrađenima na predjelu nekada znanom kao Podotok, sebe su spontano nazvali zgrađanima. Sinoć se dio njih na inicijativu Aleksandre Lukić Skelić, Alena Dumanića i Ive Nuića okupio pred jednom od zgrada na svome drugom druženju, za koje kažu da će prerasti u tradiciju uoči Svetoga Ilije.

 Maraton lađa

Na Svetoga Iliju II. Lađarski kup grada Metkovića

Metković, 16.7.2015. - Turistička zajednica Grada Metkovića 20. srpnja na Svetoga Iliju i Dan grada Metkovića s metkovskim lađarskim ekipama organizira II. Lađarski kup grada Metkovića. Prikupljeni novac od kotizacija lađarskih ekipa bit će darovan u humanitarne svrhe, čime se nastavlja tradicija započeta prošle godine.

 Koncert

Pet neretvanskih pučkih zborova nastupa u Zagrebu

Metković, 16.7.2015. - Kako izvještava vid.hr, pučke pjevačke skupine iz doline Neretve nastupit će na 49. Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu. Riječ je o pet pučkih pjevačkih skupina neretvanskih župa koje će na poziv organizatora u nedjelju, 19. srpnja održati koncert u gornjogradskoj crkvi sv. Katarine. Koncert počinje u 19:30.

 Vrijeme

Pakleni tjedan

Metković, 16.7.2015. - Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na toplinski val koji nam je već stigao ikoji će sutra i prekosutra dosegnuti vrhunac, ali ni nakon toga temperature neće biti puno niže. Pogledajte i njihovu prognozu za sedam dana.

 Kultura

U petak otvorenje Prirodoslovnoga muzeja Metković

Metković, 15.7.2015. - U petak, 17. srpnja u 19 sati započet će svečanost otvorenja Prirodoslovnoga muzeja Metković čiji stalni postav zauzima cijelo prizemlje zgrade stare Vage. Muzej će otvoriti ministar kulture RH Berislav Šipuš i metkovski gradonačelnik Božo Petrov, a svoj je dolazak potvrdio i ministar financija Boris Lalovac.

 Kazalište

Mali Metkovci s lutkama putovali oko svijeta

Metković, 15.7.2015. - Sinoć je u sklopu Metkovskoga ljeta na platou ispred crkve svetoga Nikole Biskupa pred brojnim malim gledateljima i njihovim roditeljima Produkcija Z iz Splita izvela lutkarski mjuzikl za djecu Put oko svijeta.

 Vrijeme

Jučer 35,5 °C

Metković, 15.7.2015. - U Metkoviću je na mjernoj stanici DHMZ-a jučer izmjeren maksimum od 35,5ºC, no u središtu grada, gdje je više asfalta i betona, bilo je i koji stupanj više. Meteorolozi najavljuju još više temperature pa će Gradski park uz Neretvu biti jedno od rješenja za osvježenje.

 

 Gradske vijesti

Započelo polijevanje i osvježavanje gradskih ulica

Metković, 15.7.2015. - Od Nikice Zovke, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Metković, doznajemo da su vatrogasci u dogovoru s Gradom Metkovićem započeli akciju polijevanja i osvježavanja gradskih ulica.

 Poziv

Pridružite se Malim neretvanskim gusarima

Metković, 14.7.2015. - Mali neretvanski gusari obavještavaju svu djecu od 6 do 14 godina koja imaju želju stupiti u njihovo društvo da se prijave do 21. srpnja. Prijaviti se mogu putem SMS-a na broj 098 956 33 02 ili u inbox FB profila mali neretvanski gusari.

 Kazalište

S lutkama proputujte svijetom

Metković, 14.7.2015. - Večeras u 20:30 na platou ispred crkve sv. Nikole Biskupa započet će lutkarski mjuzikl za djecu Put oko svijeta Produkcije Z iz Splita. Ulaz je slobodan.

 

 Kultura

Neretvanska siesta u Kleku

Metković, 14.7.2015. - U Kleku je nedavno u suradnji Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu, Podružnice Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Metkoviću i Pizzerije Vanda održana četvrta Neretvanska siesta, književno-glazbena priredba kojom se promiču djela neretvanskih književnika.

 Gradske vijesti

Mara Knežić predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine

Metković, 14.7.2015. - U Zgradi političkih stranaka održana je Konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Metkoviću na kojoj su birani predsjednik i zamjenik predsjednika.

 Humanost

Ana Medak nagradu donirala 'Leptirićima'

Metković, 14.7.2015. - Pobjednica Glasa Neretve 2015. Ana Medak, koja je pobijedila glasovima publike, svoju je novčanu nagradu u iznosu od 1000 kn donirala Udruzi Leptirići. Sinoć ih je posjetila u njihovim prostorijama u Ulici hrvatskih iseljenika i predala im donaciju.

 Koncert

Nastup Gradske glazbe na Trgu

Metković, 13.7.2015. - U sklopu Metkovskoga ljeta sinoć je na Trgu kralja Tomislava svoj koncert održala Gradska glazba Metković pod ravnanjem Dražena Laskača.

 Projekti

Uređuje se prostor uz podvožnjak

Metković, 13.7.2015. - Grad Metković je od Hrvatskih željeznica na uporabu dobio površinu na raskrižju ulica Zrinskih i Frankopana, Puta Narone i Hercegovačke te ulaza u podvožnjak pa je objavio natječaj za izvođača radova na rekonstrukciji te površine.

 Turizam

Londonci na biciklima iz Splita do Metkovića i dalje

Metković, 13.7.2015. - Prije nekoliko dana u Metkoviću smo zatekli skupinu biciklista iz Londona. Njih sedmorica krenuli iz Splita prema Dubrovniku, planirajući dnevno voziti više od 100 kilometara. Kažu da im je to treće putovanje i prvo po Hrvatskoj.

 

na naslovnici

Ne plaćamo, ne plaćamo!

Najbolji brudet skuhali veterani Četvrte

TZ traži zakupnika za usluživanje pića

Detaljni rezultati izbora za vijeća MO

Petrov i Most NL zahvaljuju građanima

Most NL uvjerljiv u najvećim mjesnim odborima

Do 16 sati izašlo 1165 glasača

Izlaznost na izbore u 11 sati triput veća nego prije četiri godine

Besplatne plesne radionice u Parku

Greenhouse Bluse band žestoko prašio Parkom

U novoselskim Bebićima blagoslovljena zavjetna kapelica sv. Josipa

Greenhouse blues band večeras u Parku

Niki Obradović pobjednik III. Metkovske cipolijade

U nedjelju možete glasovati za Koaliciju HDZ-HSS-HSLS, Listu Mosta, Koaliciju SDP-HSU i tri nezavisne liste

Izvještajna skupština GO HSU-a Metković

Školjke isplivale na površinu stare Neretve

Metkovske nogometašice na turniru u Pločama

Postavljena prometna ogledala i znakovi

Na granici zatečen s automatskom puškom

Predstavljena knjiga 'Braneći riječni grad' Petra Bezera

Policija privela 24-godišnjakinju osumnjičenu za podmetanje više požara

Pučki pjevači Neretvanskoga dekanata na zagrebačkome MSF-u

Minisuvernirnica u Havani

Obnovljen malonogometni teren

U petak III. Metkovska cipolijada

Započele pripreme NK Neretva

Izložba ratnih fotografija

Metkovski biciklisti na Kupu Livna 2015.

Most nezavisnih lista predstavio kandidate i nositelje lista za vijeća mjesnih odbora

Petru Maleti Teniski turnir 'Metković 2015.'

Članovi KUD-a Metković vratili se iz Zagreba s 49. MSF-a

UL 'Crni put' ponovno osvojila Lađarski kup grada Metkovića

Beograđanima ovogodišnji Međunarodni street ball turnir Metković

I dalje pakleno vruće

Proslava Dana grada i Svetoga Ilije

Nastavlja se dezinsekcija komaraca

Gradonačelnikova čestitka

Laureatima uručene nagrade Grada Metkovića

Matija Prskalo i Zijad Gračić do suza nasmijali Metkovce

SU Kobiljača i Golmanice pobjednici Malonogometnoga memorijalnog turnira 'Eugen Erjauc'

Mateo Stjepanović najbolji s mosta, a Marin Dodig sa skakaonice

Dođite na 19. Streetball Metković

Predstavljen program poticane stanogradnje

Svečano otvorenje Prirodoslovnoga muzeja Metković

Premijer Milanović i ministar Ostojić posjetili GP Metković – Gabela Polje

Vrhunski glazbeni događaj na Verajinu guvnu

Petrov se sastao s Milanovićem
Premijer obećao aktivno se uključiti u rješenje problematike graničnoga prijelaza Gabela Polje

Pripreme za skokove

U subotu u Muzej besplatno, a u nedjelju i na Sv. Iliju za 10 kuna

U ovoj zemlji nije isto ako porez utaji frizerka i ako ga utaji tajkun

Neretvanska mandarina u EU registru zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnoga podrijetla

Biljke pod temperaturnim šokom

Nemojte parkirati iza 'Vage'

Ništa nam neće ovu noć pokvarit'

Na Svetoga Iliju II. Lađarski kup grada Metkovića

Pet neretvanskih pučkih zborova nastupa u Zagrebu

Pakleni tjedan

U petak otvorenje Prirodoslovnoga muzeja Metković

Mali Metkovci s lutkama putovali oko svijeta

Jučer 35,5 °C

Započelo polijevanje i osvježavanje gradskih ulica

Pridružite se Malim neretvanskim gusarima

S lutkama proputujte svijetom

Neretvanska siesta u Kleku

Mara Knežić predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine

Ana Medak nagradu donirala 'Leptirićima'

Nastup Gradske glazbe na Trgu

Uređuje se prostor uz podvožnjak

Londonci na biciklima iz Splita do Metkovića i dalje

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Filmske projekcije

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

 

Pogrebene usluge - sve na jednom mjestu

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE

 

Stjepana Radića 1, 20350 Metković

tel: +385 (0) 20 681 020

e-mail: zaklada-ivapetrusic@metkovic.hr

OIB: 37607019336 MB: 04260279

IBAN: HR8924840081107037437; SWIFT: RZBHHR2X

 

Odluku o osnivanju gradske humanitarne zaklade donijelo je Gradsko vijeće u  prosincu 2013., a Ministarstvo uprave je u srpnju 2014. izdalo Rješenje o registraciji Zaklade i odobrilo joj rad.

Svrha zaklade je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca s područja grada Metkovića i prigradskih naselja.

louboutin pas cher wholesale nba jerseys christian louboutin outlet cheap nhl jerseys christian louboutin outlet cheap nhl hockey jerseys replica oakleys cheap wholesale christian louboutin cheap ghd cheap seahawks jerseys tiffany jewelry outlet cheap authentic nfl jerseys christian louboutin outlet cheap nfl jerseys louboutin outlet cheap oakleys wholesale