-289

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Cijepljenje – pitanja i odgovori

Metković, 16.4.2014. - U Hrvatskoj je u posljednje vrijeme sve prisutnija antivakcinalna kampanja čija je posljedica pad broja cijepljene djece u određenim područjima. Stoga je Zavod za javno zdravstvo DNŽ odlučio izdati dvije brošure na temu cijepljenja. Brošura „Cijepljenje – istine i zablude“ namijenjena je zdravstvenim radnicima, dok je druga brošura „Cijepljenje – pitanja i odgovori“ namijenjena roditeljima.

 

 Tradicija

Sudjelujte u starome običaju Velikoga tjedna

Metković, 16.4.2014. - Pozivaju se sva djeca, a i oni malo stariji, koji žele sudjelovati u starome običaju Čevrtalja , tj. Barabana da na Veliki petak (18. IV.) dođu u 10 sati ispred crkve sv. Ilije.

 

 Internet

Metković stalno na 15,5 °C

Metković, 15.4.2014. - Kada je jučer iza deset sati nestalo struje prestala je raditi automatska meteorološka postaja na krovu OŠ don M. Pavlinovića. Od tada na našoj naslovnici vidite podatak o temperaturi koja je bila u trenutku nestanka struje. Vjerujemo se da će veza te postaje s internetom uskoro proraditi.

 

 Zaštita okoliša

GI 'Pravo na zdrav život' zahtjeva da GV Grada Ploča usvoji akt kojim se odbacuje svaka mogućnost izgradnje TE Ploče

Metković, 15.4.2014. - Građani Ploča okupljeni u Građanskoj Inicijativi Pravo na zdrav život Ploče danas su pločanskome gradonačelniku Veijću predali zahtjev da se na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća usvoji akt kojim se odbacuje svaka mogućnost izgradnje termoelektrane na ugljen na području Grada Ploča. Povodom toga su sutra (srijeda) u 11 sati sazvali tiskovnu konferenciju u Mjesnom uredu Ploče.

 Naši u svijetu

Ja volim Vid, Metković

Metković, 15.4.2014. - Zna se da u Norveškoj živi dosta Vidonjaca i njihovih potomaka. Statistika kaže da više od polovice posjeta našim stranicama iz Norveške dolazi iz jugoistočne županije Østfold.

 Obrazovanje

Filip Medak državni prvak iz povijesti

Metković, 15.4.2014. - S Državnoga natjecanja iz povijesti, što se od 9. do 11. travnja održavalo u Trogiru, u Metković nam se vratio državni prvak u kategoriji prvih razreda srednjih škola. Nakon što je prošao sve prethodne selekcije Filip Medak je u Trogiru, od 17 najboljih u Hrvatskoj koji su bili pozvani na Državno natjecanje, pokazao najbolje znanje.

 Šport

MZ Šuškovo pobjednik turnira 'Ante Taslak'

Metković, 15.4.2014. - Prošle je subote odigrana završnica 17. memorijalnoga malonogometnog turnira Ante Taslak - Vid 2014. na kojemu je sudjelovalo 28. momčadi. Do kraja su došli MZ Šuškovo i MNK Kobiljača u čijemu je ogledu MZ Šuškovo slavilo s 5:1.

 Šport

Sportski rezultati protekloga vikenda

Metković, 15.4.2014. - Kako su metkovski sportski klubovi prošli protekloga vikenda pogledajte u pregledu što ga je pripremio Nikica Medak.

 Šport

Dogovor pred trening

Metković, 14.4.2014. - Uskrsni praznici i lijepo vrijeme idealni su za bavljenje sportom. Mi smo s danas s Predolca u objektiv uhvatili jednu od Neretvinih mlađih selekcija kako pred trening pozorno sluša trenerove upute.

 

 Zdravlje

Kako izbjeći karcinom

Metković, 14.4.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković danas će u 18 sati početi radionica na temu kako izbjeći karcinom i upotreba Kyani proizvoda u liječenju karcinoma. Radionicu i predavanje održat će Stela Perši koja će s vama razmijeniti iskustva o načinu čišćenja tijela sokovima, biljkama i biljnim preparatima, dohrani i prehrani tijela Kyani proizvodima.

 

 Šport

Katarinin uspješan debi s novim trenerom

Metković, 14.4.2014. - U Zagrebu je prošli vikend održana 31. međunarodna regata Croatia open 2014. na kojoj je za boje svoga novog kluba VK Croatia iz Zagreba nastupila bivša veslačica Neretvanskog gusara Katarina Vučina. U subotu je pod stručnim okom trenera Borisa Martina, oca našeg zlatnog veslača Damira Martina, veslala 2xKWA (Nika Šimić i Katarina Vučina) i osvojila drugo mjesto, a u nedjelju je veslala 1xKWA i osvojila treće mjesto.

 

 Vjerski život

Vjernici proslavili Cvjetnicu

Metković, 14.4.2014. - Jučer je u trima metkovskim župama blagdan Cvjetnice proslavljen svečanim misama, procesijama i blagoslovom maslinovih i palminih grančica. Pogledajte što su snimili I. Ilić, I. Petrov, V. Marušić i B. Markota.

 Elektroopskrba

Danas bez struje gotovo cijela dolina

Metković, 14.4.2014. - Zbog hitne intervencije na postrojenju 110 TS 110/35 kV Opuzen danas će u vremenu od 10 do 12 sati bez električne energije biti potrošači u gradovima Metković i Opuzen te općinama Kula Norinska, Slivno i Zažablje, kao i potrošači u BiH u naseljima Gabela Polje, Put Doljana i Crnići. U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Fotografija

Sunčana Cvjetnica

Metković, 13.4.2014. - Cvjetnica je, prvi dan Velikoga tjedna kada vjernici, u spomen na Isusov trijumfalan ulazak u Jeruzalem, na misu nose palmine ili maslinove grančice kako bi bile blagoslovljene. Dan će, izgleda, biti lijep pa se park počeo puniti djecom čim je malo zatopljelo.

 Komentar

Zašto nam je kako nam je

Metković, 13.4.2014. - Kako vrijeme odmiče sve brojniji su oni koji ustaju protiv aktualne Vlade proglašavajući je nesposobnom. U vlak za priključak nekoj novoj vlasti, vidjevši da je vrag odnio šalu, uskaču i oni mediji koji su Vladu veličali sve vrijeme. No, je li baš sva krivica na Milanovićevoj Vladi ili ima nešto i u onima koji su je birali, ali i u onima koji nisu – u svima nama?

 Gradske vijesti

Postavljanje nogostupa u Hebrangovoj

Metković, 12.4.2014. - Danas smo načinili fotografiju koja će mnoge obradovati. U Hebrangovoj ulici započelo je postavljanje nogostupa ispred zgrade nekadašnjega metkovskoga giganta Razvitka, a buduće metkovske Palače pravde. Nadamo se da više neće biti prekida i da će Hebrangova konačno zasjati punim sjajem. Još samo kada bi Luka Ploče postavila novu, primjereniju ogradu.

 

 Akcija

'Gusari' uz Neretvu skupili dvadesetak vreća otpada

Metković, 12.4.2014. - Jutros je petnaestak veslača VK Neretvanski gusar, uključujući trenere i članove klupskih tijela, umjesto veslanja Neretvom prošetalo njezinom lijevom obalom i skupljalo naplavljeni, ali i bačeni otpad.

 Gradske vijesti

Pravi proljetni dan

Metković, 12.4.2014. - Karakteristike proljetnih dana su prohladna jutra i večeri te idealna temperatura preko dana. Tako je bilo danas, što su mnogi iskoristi – djeca za igru u parku, umirovljenici za ćakulu na zraku, a nekima je čak bilo i vruće pa su se uz Neretvu hladili sladoledom.

 Šport

Što sve možete pogledati do utorka

Metković, 12.4.2014. - Što sve od subote do utorka možete pogledati na sportskim terenima na području Grada Metkovića pogledajte u rasporedu koji je pripremio Nikica Medak.

 Šport

Zajednički osjećaj ponosa - Darijo Srna

Metković, 12.4.2014. - Približava nam se Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu pa se već pripremaju reklamni spotovi sponzora HNS-a. Evo kako je u Konzum u nekoliko kadrova prikazao nogometni put Darija Srne u kojem je, osim njega, brend i neretvanska mandarina.

 

 Šport

Ljubitelji maloga nogometa danas u Vid

Metković, 12.4.2014. - 17. memorijalni malonogometni turnir Ante Taslak - Vid 2014. došao je do završnice. Jučer su na igralištu OŠ Vid odigrane utakmice četvrtzavršnice, a u trima se do pobjednika došlo izvođenjem penala.

 Vjerski život

Put križa od Metkovića do Dubravice

Metković, 12.4.2014. - Jučer je u popodnevnim satima od župne crkve sv. Ilije krenuo Put križa čija je zadnja postaja bila pred Svetištem sv. Ante na Repu u Dubravici. Na Križni put pošlo je preko tisuću vjernika koji su predvođeni svećenicima i članovima metkovske FRAMA-e uz molitve zastajali na postajama. Nakon XIV. postaje u Svetištu je služeno misno slavlje koje je predvodio župnik fra Petar Gulić u koncelebraciji fra Lukice Vojkovića i fra Kristijana Perkovića. Sutra je Cvjetnica, a rasporede služenja misa pogledajte na mrežnim stranicama župa sv. Ilije, sv. Nikole i Gospe Snježne.
Foto: I. Petrov

 Policija

Kako na siguran i ispravan način sudjelovati u prometu

Metković, 11.4.2014. - U Dječjem vrtiću Metković danas su djelatnici PP Metković održali edukativno predavanje pod nazivom Kako na siguran i ispravan način sudjelovati u prometu.

 Obrana od poplave

Nasip 'napadnut' i s Puta Narone

Metković, 11.4.2014. - Povoljniji vremenski uvjeti omogućili su da se i inače ubrzani radovi na gradnji nasipa za obranu od poplave još više ubrzaju. Jučer su radovi započeli na poddopnici od Puta Narone prema Duvratu, koja je dugačka 3400 m, pa se sada na njoj radi na više mjesta.

 Maraton lađa

Maraton lađa dobiva 'sestru'

Metković, 10.4.2014. - Osim maratona lađa i brzinskih utrka u organizaciji Udruge lađara Neretve održavaju se i druga lađarska natjecanja, no svakako je najveća novost da će se 7. kolovoza, dva dana prije 17. Maratona lađa, održati 1. Maraton lađarica na relaciji Opuzen-Metković. Na mrežnoj stranici Udruge lađara Neretve možete vidjeti cjelovit popis svih ovogodišnjih natjecanja.

 

 Obrazovanje

Ante i Toni treći u Hrvatskoj

Metković, 10.4.2014. - Zbroj triju razlomaka je šezdeset pet sedamdesetdrugina (65/72). Njihovi su brojnici u odnosu 1:3:5, nazivnici prvoga i drugoga razlomka su u odnosu 1:2, a nazivnici drugoga i trećega u odnosu 4:9. Koji su to razlomci? Ako ne znate, pitajte Antu Svagušu, učenika sedmoga razreda OŠ Stjepana Radića koji se upravo vratio s Državnoga natjecanja u matematici – i to s trećim mjestom u državi. Njemu se pridružio Toni Kaleb koji je na Državnom natjecanju mladih tehničara osvojio treće mjesto u kategoriji maketarstvo i modelarstvo.

 Zanimljivosti

Blizanac Metkovića u Austriji?

Metković, 9.4.2014. - Grafika ovoga maloga austrijskog mjesta uz rijeku Dravu, tiskana 1882. u časopisu Uber Land und Meer, neodoljivo podsjeća na Metković. Načinio ju je austrijski umjetnik Vinzenz Katzler koji je, kako piše Mario Talajić u najnovijem broju Hrvatskog neretvanskog zbornika, bio ilustrator u mnogim tadašnjim časopisima.

 Komentar

Drugovi, stigli su plugovi!

Metković, 8.4.2014. - Prije osam godina donijeli smo vijest o rekonstrukciji željezničke pruge Metković (granica) – Ploče. Bilo je fascinantno gledati postrojenje koje polako klizi po šinama, podiže njih i pragove i postavlja ih nazad te sve to zasipa kamenom, računajući nagib pruge u zavojima kako bi mogla odgovoriti brzinama do 120 km/h.

 Šport

Odigran prvi krug osmine završnice Liga-kupa UMA Metković

Metković, 8.4.2014. - U prvom krugu nije bilo iznenađenja, a najbliži da ga naprave bili su mladi malonogometaši Mliništa koji su u utakmici protiv Škrape Momići pet puta imali pogodak prednosti. Igrači iz Momića rezultat su svaki put uspjeli stići, a u završnici su ga uspjeli preokrenuti i utakmicu riješiti u svoju korist i time izboriti prolaz u četvrtfinale. Najraspoloženiji strijelac u osmini finala bio je Stjepan Šešelj iz momčadi AMNK Opuzen koji je protiv Prijatelja postigao četiri pogotka.

 Gradske vijesti

Sjednica Vijeća za prevenciju

Metković, 8.4.2014. - Sinoć je u Zgradi političkih stranaka održana Prva sjednica Vijeća za prevenciju na području Grada Metkovića. Sjednicom su predsjedavali zamjenik gradonačelnika i predsjednik toga vijeća Nikola Grmoja i načelnik PP Metković Dragan Sršen. Grmoja je okupljene podsjetio da je Vijeće za prevenciju osnovano u lipnju 2011. te da broji 13 članova, a svrha njegova osnivanja je utvrđivanje i ostvarivanje programa prevencije na području Metkovića.

 Obrazovanje

Velik uspjeh mladih saksofonista Osnovne glazbene škole Metković

Metković, 7.4.2014. - Osnovna glazbena škola Metković ne prestaje nizati vrijedne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Na 52. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, održanom 6. travnja u Samoboru, Antea Filipa Stojić, učenica drugog razreda OGŠ Metković u klasi profesora Zvonka Kneževića osvojila je I. nagradu u disciplini saksofon prva kategorija. Njezin je uspjeh ponovio Filip Kežić, učenik četvrtog razreda OGŠ Metković u klasi nastavnice Erne Čizmić Rebić osvojivši I. nagradu u disciplini saksofon druga kategorija.

 Poziv

Energetski pregleda javne rasvjete

Metković, 7.4.2014. - Grad Metković odjavio je Poziv za dostavu ponuda za usluge Energetskog pregleda javne rasvjete Grada Metkovića. Zainteresirane tvrtke i obrti ovdje mogu preuzeti i na svoje računalo pohraniti Poziv s pripadajućom dokumentacijom.

 

 Zaštita okoliša

Glasujmo za političare koji štite okoliš

Metković, 7.4.2014. - WWF danas pokreće kampanju kojom kandidate i glasače na predstojećim izborima za Europski parlament želi potaknuti da im okoliš bude prioritet u programu. Svjetska organizacija za zaštitu prirode će od kandidata za zastupnike u Europskom parlamentu zatražiti da se založe za devet prioriteta vezanih uz okoliš, od osiguravanja pitke i čiste vode preko očuvanja zaliha ribe, zaustavljanja nezakonite trgovine drvom i divljim životinjama, pa sve do primjene mjera za ublažavanje klimatskih promjena.

 

 Policija

U automobilu pronađeno 19 paketa marihuana

Metković, 7.4.2014. - Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Metković, u subotu, 5. travnja, u popodnevnim satima pristupio je automobil albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak, a u automobilu se nalazio i 62-godišnjak, obojica državljani Albanije. Suradnjom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika carine obavljena je granična kontrola i pregled vozila u sklopu kojeg je automobil pregledan i od strane službenog psa za detekciju droga koji je pozitivno reagirao.

 Zdravlje

Prestanimo uzgajati komarce!

Metković, 7.4.2014. - Danas se obilježava Svjetski dan zdravlja. Ovogodišnja poruka je Mala napast, velika prijetnja!, a odnosi se na komarce, papatače, krpelje i muhe koji su važni vektori (prenosioci zaraznih bolesti). U posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj su evidentirane dvije nove vektorske bolesti: denga groznica i groznica Zapadnog Nila. Na internetskim stranicama www.zzjzdnz.hr možete pronaći više informacija o toj temi, kao i novi letak Prestanimo uzgajati komarce!

 

 Anketa

Koja stranka ima snage, znanja i poštenja pokrenuti Hrvatsku?

Metković, 7.4.2014. - Mada su pred nama EU izbori anketno pitanje u novoj anketi ne odnosi se na njih jer vjerujemo da većina hrvatskih građana zapravo ne zna za što na njima glasuje. Hrvatsku s mrtve točke neće pokrenuti nitko do nas samih pa nas zanima vidite li među dolje nabrojenim strankama političku snagu koja je kadra to učiniti, ne nužno samostalno nego i kao predvodnik koalicije. Stranke su navedene abecednim redom.

 

 Šport

Sportski rezultati protekloga vikenda

Metković, 7.4.2014. - Nikica Medak poslao nam je pregled sportskih natjecanja domaćih klubova protekloga vikenda, iz kojega donosimo rezultate.

 Šport

NK Neretva – NK Omiš 0:0

Metković, 6.4.2014. - U 24. kolu III. HNL - jug Neretva je danas na domaćem terenu odigrala susret s NK Omiš koji je završio neriješenim rezultatom 0:0. Neretvi je današnja utakmica bila treća u nastavku sezone koju je odigrala na igralištu Iza Vage, a zanimljivo je da su sve tri završile bez pogodaka.

 Energetika

Holy: Termoelektrana Ploče ne želi se graditi zbog interesa hrvatske privrede nego zbog tvornice koja se nalazi na području druge države

Metković, 6.4.2014. - Danas je u Stankovićevoj NU2 gostovala Mirela Holy koja se u jednome dijelu osvrnula na energetsku politiku u kojoj je spomenuta i zamisao da se u Pločama gradi termoelektrana na ugljen. Holy je o tome, između ostaloga, rekla:

 Gradska uprava

'Metković Bez Problema?'

Metković, 6.4.2014. - Postavili smo trajnu vezu prema usluzi Metković Bez Problema? koju su razvili stručnjaci iz gradske tvrtke Metković razvoj. Građani sada jednostavno mogu prijaviti razne komunalne probleme i nedostatke koje uoče. Pogledajte na što se sve usluga odnosi, ali i na što se ne odnosi:

 Zaštita okoliša

Aljazeera objavila prilog o plutajućem otpadu koji nam dolazi Neretvom

Metković, 6.4.2014. - U Metkoviću je prije mjesec dana održan sastanak na temu Zagađenje rijeke Neretve smećem i drugim otpadom na kojemu su sudjelovali Grad Metković, Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo poljoprivrede, Dubrovačko-neretvanska županija i njezine ustanove te Agencija za vodno područje Jadranskog mora iz Mostara. Jučer je o tome je problemu prilog objavila TV Aljazeera.

 Kazalište

'Svećenik krvave haljine' ispunio GKS

Metković, 5.4.2014. - Nakon što su prošle nedjelje u dvorani Pastoralnoga centra o. Ante Gabrića u Metkoviću premijerno odigrali predstavu Svećenik krvave haljine, glumci Kulturno-amaterskog kazališta Župe sv. Nikole iz Metkovića sinoć su je ponovno izveli pred potpuno ispunjenim gledalištem Gradskog kulturnog središta.

 Šport

Što sve možete pogledati ovoga vikenda

Metković, 4.4.2014. - Stiže nam sportski vikend za koji je raspored utakmica na području Grada Metkovića pripremio Nikica Medak.

 Gradska uprava

Započeli kvartovski sastanci gradonačelnika i građana

Metković, 4.4.2014. - Sinoć je u Galeriji GKS-a Metković održan prvi u nizu kvartovskih sastanaka na kojemu su stanovnici iz središta grada gradonačelniku Petrovu i njegovim suradnicima iznijeli svoje probleme.

 

na naslovnici

Cijepljenje – pitanja i odgovori

Sudjelujte u starome običaju Velikoga tjedna

Metković stalno na 15,5 °C

GI 'Pravo na zdrav život' zahtjeva da GV Grada Ploča usvoji akt kojim se odbacuje svaka mogućnost izgradnje TE Ploče

Ja volim Vid, Metković

Filip Medak državni prvak iz povijesti

MZ Šuškovo pobjednik turnira 'Ante Taslak'

Sportski rezultati protekloga vikenda

Dogovor pred trening

Kako izbjeći karcinom

Katarinin uspješan debi s novim trenerom

Vjernici proslavili Cvjetnicu

Danas bez struje gotovo cijela dolina

Sunčana Cvjetnica

Zašto nam je kako nam je

Postavljanje nogostupa u Hebrangovoj

'Gusari' uz Neretvu skupili dvadesetak vreća otpada

Pravi proljetni dan

Što sve možete pogledati do utorka

Zajednički osjećaj ponosa - Darijo Srna

Ljubitelji maloga nogometa danas u Vid

Put križa od Metkovića do Dubravice

Kako na siguran i ispravan način sudjelovati u prometu

Nasip 'napadnut' i s Puta Narone

Maraton lađa dobiva 'sestru'

Ante i Toni treći u Hrvatskoj

Blizanac Metkovića u Austriji?

Drugovi, stigli su plugovi!

Odigran prvi krug osmine završnice Liga-kupa UMA Metković

Sjednica Vijeća za prevenciju

Velik uspjeh mladih saksofonista Osnovne glazbene škole Metković

Energetski pregleda javne rasvjete

Glasujmo za političare koji štite okoliš

U automobilu pronađeno 19 paketa marihuana

Prestanimo uzgajati komarce!

Koja stranka ima snage, znanja i poštenja pokrenuti Hrvatsku?

Sportski rezultati protekloga vikenda

NK Neretva – NK Omiš 0:0

Holy: Termoelektrana Ploče ne želi se graditi zbog interesa hrvatske privrede nego zbog tvornice koja se nalazi na području druge države

'Metković Bez Problema?'

Aljazeera objavila prilog o plutajućem otpadu koji nam dolazi Neretvom

'Svećenik krvave haljine' ispunio GKS

Što sve možete pogledati ovoga vikenda

Započeli kvartovski sastanci gradonačelnika i građana

iz medija

SERVISI

TRAŽILICA

ANKETA

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE