1496

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

11.12.2017.
Matija Obrvan
pok. Petra
1933. - 2017.
Matija Obrvan
12.12.2017.
Sanja Rodin
supruga Jure, rođ. Lasić
1963. - 2017.
Sanja Rodin
13.12.2017.
Vide Ivanković
pok. Pere
1933. - 2017.
Vide Ivanković

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Elektroopskrba

Sutra bez struje donji dio P. Krešimira IV.

Metković, 13.12.2017. - Zbog planiranih radova udešavanja zaštite u novoizgrađenoj GTS 10/0,4 kV Krvavac 3 (Komazini) u četvrtak, 14. prosinca od 9 do 10sati bez električne energije bit će potrošači u ulici Petra Krešimira IV. od kućnoga broja 190 do 398. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Koncert

Veselo, veselo u susret Božiću

Metković, 13.12.2017. - Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića sinoć je bila domaćinom tradicionalnoga Božićnog koncerta dječjih zborova, koji redovito privuče brojnu publiku. Tako je bilo i sinoć u Galeriji GKS-a Metković.

 Rad udruga

Nešto staro za nešto novo

Metković, 12.12.2017. - Danas je u prostorijama Udruge Otac Ante Gabrić održana radionica Nešto staro za nešto novo na kojoj su odbačene staklenke dobile blagdansko ruho i postale novi uporabni predmeti.

 Akcija

Neretvanski studenti – medicinari velikoga srca

Metković, 12.12.2017. - Prošle je subote u Sv. Nedjelji održano Vijeće KoHOM-a (Koordinacija hrvatske obiteljske medicine) – udruga liječnika opće/obiteljske medicine). Potaknuti akcijom studenata medicine iz Udruge Medicinari velikoga srca, koji u blagdanske dane darivaju djecu u svim hrvatskim bolnicama, vijećnici su donijeli razne igračke igračke.

 Koncert

VIS 'Emanuel' nastupio u crkvi sv. Ilije

Metković, 11.12.2017. - VIS Emanuel, jedan od najpoznatijih hrvatskih vokalno-instrumentalnih sastava koji njeguje kršćansku glazbu, jučer je nakon večernje mise održao koncert u crkvi sv. Ilije.

 Zaštita prirode

Borba protiv krivolova na ptice u delti rijeke Neretve

Metković, 11.12.2017. - Tijekom 7. i 8. prosinca 2017. djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije proveli su akciju uklanjanja ilegalno postavljenih objekata u posebnim ornitološkim rezervatima Prud i Pod Gredom, a sukladno Rješenju Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

 Akcija

Uljepšaj baki Božić

Metković, 11.12.2017. - Udruga DOBRA u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Metković i ove godine tradicionalno provodi akciju Uljepšaj baki Božić. Svrha akcije je prikupljanje higijenskih potrepština i/ili prehrambenih proizvoda za korisnike Programa Pomoć u kući i za socijalno ugrožene starije i nemoćne osobe s ruralnoga područja doline Neretve.

 Obavijest

U četvrtak sastanak Čistoće s predstavnicima stanara i upraviteljima zagrada

Metković, 11.12.2017. - Dana 1. studenoga 2017. na snagu je stupila Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom (NN 50/2017), a temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Grad Metković će donijeti Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, a temeljem iste će se izvršiti i promijene u sustavu prikupljanja i odvoza otpada. Najveće promijene se očekuju upravo kod višestambenih jedinica.

 Elektroopskrba

Prevlaka sutra bez struje

Metković, 10.12.2017. - Zbog planiranih radova interpolacije nove GTS 10(20)/0,4 kV Metković 25 (Prevlaka) 11. prosinca (ponedjeljak) od 9 do 14 sati bez električne energije bit će potrošači na Prevlaci. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Šport

Na današnji dan prije 48 godina 'Iza Vage' igrali Neretva i Dinamo

Metković, 10.12.2017. - Na današnji dan prije 48 godina (10. prosinca 1969.) na igralištu Iza Vage odigrana je utakmica Jugoslavenskoga kup-natjecanja između Neretve i Dinama. Dinamo je pobijedio rezultatom 6:1. Kako god to izgleda uvjerljivo, Neretva je u prvome poluvremenu bila ravnopravan takmac.

 Tradicija

Metkovski mališani s vatrogascima okitili jelu

Metković, 10.12.2017. - Danas je na Trgu kralja Tomislava u organizaciji Grada Metkovića, TZ grada Metkovića i Ustanove za kulturu i sport nakon prigodnoga programa okićena velika božićna jela.

 Obrazovanje

V. Večer matematike u Gimnaziji Metković

Metković, 10.12.2017. - U Gimnaziji Metković u petak je održana V. Večer matematike, kojoj je ove godine glavni sponzor na državnoj razini Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), a od ove se godine dobila i potpora Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

 Festival

Antoniji Šabić iz Zmijavaca I. 'Framasong'

Metković, 10.12.2017. - To je trebalo vidjeti i čuti! Sinoć je u metkovskome GKS-u održan I. Framasong, festival po kojemu bi Metković, između ostaloga, mogao za koju godinu biti još poznatiji.

 Tradicija

Jutros ukrašavanje jele na Trgu

Metković, 10.12.2017. - Grad Metković, Turistička zajednica grada Metkovića i Ustanova za kulturu i sport danas u 10 sati na Trgu kralja Tomislava organiziraju tradicionalno ukrašavanje božićne jele.

 Obrazovanje

Profesori SŠ Metković na Erasmusu u Latviji

Metković, 9.12.2017. - Petar Nikolić i Nina Bjeliš, profesori Srednje škole Metković, boravili su u Latviji u sklopu Erasmus+ projekta Water unites us. Cilj prvog radnog transnacionalnog sastanka bio je dogovoriti daljnji tijek projektnih aktivnosti, ali i upoznati se s latvijskim školskim sustavom te prirodnim i kulturnim znamenitostima Rige, Olainea, Jurmale i Jelgave.

 Rad udruga

Tribina Udruge 'Naš Hajduk'

Metković, 9.12.2017. - Oko 130 navijača i prijatelja Hajduka sinoć je došlo u Galeriju GKS-a na tribinu Udruge Naš Hajduk, koju je organiziralo novopokrenuto Društvo prijatelja Hajduka Metković.

 Manifestacije

Započeo 'Božić u Neretvi'

Metković, 8.12.2017. - Nastupom Gradske glazbe Metković i Mješovite klape Sveti Nikola, večeras je na Trgu dr. Franje Tuđmana započela ovogodišnja manifestacija Božić u Neretvi.

 Projekti

Napreduju radovi u Sportskoj

Metković, 8.12.2017. - Radovi na uređenju dijela Sportske ulice teku prama planu. Danas je počelo postavljanje rubnika budućega nogostupa, koji će biti širi nego prije.

 Policija

Uhvaćeni u krivolovu

Metković, 8.12.2017. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče i Policijske postaje Metković dvojica muškaraca osumnjičena su za kazneno djelo nezakonitoga lova.

 Kazalište

Kako je dječak Srećko spasio Božić

Metković, 8.12.2017. - Danas su nove kazališne stolice prvi put bile u funkciji – kazališta. Čast da u njih prvi sjednu pripala je učenicima nižih razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića.

 Obavijest

Večeras uz Trg privremena regulacija prometa

Metković, 8.12.2017. - Obavještavaju se sudionici u prometu da će večeras zbog postavljanja božićnoga drvca na Trgu kralja Tomislava biti uspostavljena privremena regulacija prometa na državnoj cesti D-9, na dijelu Ulice Stjepana Radića. Promet će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila jednim prometnim trakom. Privremena regulacija prometa započet će u 20 sati i trajat će do završetka radova.

 

 In memoriam

Umro je Sinkola

Metković, 8.12.2017. - Jučer je u Metkoviću u 78. godini umro Nikola Bebić Sinkola, dijete našega grada, rođen pod samom njegovom kapom.

 Projekti

Dolina Neretve na 'Topoteci'

Metković, 8.12.2017. - U prostorijama Volonterskoga centra Dobra sinoć su Ladislav Dobrica, Renata Horvat i Tihomir Pleše iz Hrvatskog državnog arhiva predstavili virtualnu platformu Topoteka, čija je svrha uključiti lokalnu zajednicu u digitalno arhiviranje i javno izlaganje građe (fotografije, dokumenti, audio/video zapisi…), koja je nedostupna, budući da se uglavnom nalazi u privatnim zbirkama.

 Naši u svijetu

Hrvati u Bostonu s predsjednicom slavili početak adventa

Metković, 8.12.2017. - Evo jedne vijesti zanimljive nama Metkovcima. Predsjednica se Kolinda Grabar Kitarović u sklopu svoga posjeta SAD-u sastala s hrvatskom zajednicom u Bostonu. Mirena Bagur, predsjednica NEFC-a (New England Frineds of Craoatia) zahvalila je predsjednici na posjetu – osobito u vrijeme kada slavimo 25. obljetnicu našega zagovaranja za Hrvatsku, što je pridonijelo uspostavi diplomatskih odnosa s SAD-om – rekla je Bagur.

 Radionica

Veliki odmor za ptice

Metković, 7.12.2017. - Prirodoslovni muzej Metković poziva male kreativce i zaljubljenike u prirodu na posljednju radionicu u 2017., koja će se u subotu, 9. prosinca održati u Galeriji Gradskoga kulturnog središta od 10 do 12 sati.

 Obavijest

Noćas iza ponoći ponovno možemo preko GP Gabela Polje

Metković, 7.12.2017. - Gradonačelnik Dalibor Milan poslao nam je priopćenje za medije u svezi ponovnoga privremenog otvaranja GP Gabela Polje I za međunarodni promet putnika.

 Obrazovanje

Nove stipendije za konobare i kuhare Srednje škole Metković

Metković, 7.12.2017. - U suradnji s hotelskom kućom Hoteli Živogošće našoj školi opet su odobrene nove stipendije s još boljim uvjetima u odnosu na one prije dvije godine. Radi se o 17 novih stipendija; 11 za kuhare i šest za konobare.

 Tradicija

Mnoštvo djece na Trgu dočekalo sv. Nikolu

Metković, 6.12.2017. - Tradicionalan doček sv. Nikole danas su na Trgu kralja Tomislava upriličili TZ grada Metkovića u Udruga lađarica Metkovke.

 Posao

Više od 220 Metkovaca zaposleno na šest mjeseci

Metković, 6.12.2017. - Više od 220 nezaposlenih s područja Grada Metkovića danas je iz ruka gradonačelnika Dalibora Milana primilo ugovore o radu na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci.

 Poduzetništvo

Obrt kao oblik samozapošljavanja

Metković, 6.12.2017. - Centar za poduzetništvo poziva na besplatan seminar Obrt kao oblik samozapošljavanja, koji će se održati 15. prosinca (petak) s početkom u 10 sati u prostorijama Autoškole Žabac u Metkoviću.

 Elektroopskrba

Prevlaka i sutra bez struje

Metković, 6.12.2017. - Zbog planiranih radova interpolacije nove GTS 10(20)/0,4 kV Metković 25 (Prevlaka) 7. prosinca (četvrtak) od 10 do 15 sati bez električne energije bit će potrošači na Prevlaci. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Koncert

Glazbeni osnovnoškolci muzicirali za Sv. Nikolu

Metković, 6.12.2017. - Tradicionalnim koncertom u Galeriji GKS-a Metković, Osnovna glazbena škola Metković obilježila je Svetoga Nikolu.

 Izložba

Biži, biži, kuga mori!

Metković, 6.12.2017. - Dvojac Ivan Vekić i Ivan Volarević priredio nam je još jednu zanimljivu izložbu lokalne tematike, ali širega značaja. Riječ je o izložbi Materijalna svjedočanstva o zaraznim bolestima i epidemijama u dolini Neretve, koja je sinoć u otvorena u Galeriji GKS-a Metković.

 Tradicija

Doček sv. Nikole na Trgu

Metković, 6.12.2017. - Kao i dosadašnjih godina, danas Udruga lađarica Metkovke u suradnji s Turističkom zajednicom grada Metkovića na Trgu kralja Tomislava organizira prigodan program povodom sv. Nikole.

 Radionica

Motivacijska radionica o volontiranju

Metković, 6.12.2017. - Metkovskim gimnazijalcima jučer je u njihovoj školskoj knjižnici održana radionica Uvod u volontiranje, koju je povodom Međunarodnoga dana volontera uime Volonterskoga centra Dobra provela voditeljica projekata Simona Pavlović.

 Elektroopskrba

Prevlaka sutra bez struje

Metković, 5.12.2017. - Zbog planiranih radova interpolacije nove GTS 10(20)/0,4 kV Metković 25 (Prevlaka) 6. prosinca (srijeda ) od 10 do 11 sati bez električne energije bit će potrošači na Prevlaci. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Manifestacije

Okrugli stol na temu 'Dani o. Ante Gabrića'

Metković, 5.12.2017. - I sljedeće će se godine koncem veljače održati manifestacija Dani o. Ante Gabrića, posvećena tom najpoznatijem Metkovcu, isusovcu i misionaru u Indiji te suradniku sv. Majke Terezije.

 Obrazovanje

Tridesetak nezaposlenih dobilo diplome novih zanimanja

Metković, 5.12.2017. - Tridesetak polaznika programa osposobljavanja za pomoćnoga kuhara, slastičara, konobara i sobara, s područja koje pokrivaju ispostave HZZ-a Metković i Ploče, jučer je dobilo diplome koje im se upisuju u e-radnu knjižicu i koje se priznaju u EU.

 Zaštita okoliša

Mjesec u perigeju, snijeg na Veležu i pokoja bočica

Metković, 5.12.2017. - Jučer ujutro smo na dnu Šetališta 116. brigade HV-a pokušali uhvatiti tzv. super-mjesec, no okasnili smo. Stoga nam do daljnjega ostaje lanjska fotografija, kada smo ga uhvatili za Babinom gomilom. Ipak, iz toga je „neuspjeha“ nastao nusproizvod. Serija fotografija, koje smo na povratku uz Neretvu načinili na 900 metara dugu šetalištu.

 Rad udruga

DPH Metković poziva na tribinu Udruge 'Naš Hajduk'

Metković, 4.12.2017. - Iz Društva prijatelja Hajduka Metković obavijestili su nas o svome osnivanju i početku rada 29. studenoga ove godine. Udruga istoga imena postojala je i prije, ali je prestala djelovati. Kažu da je riječ o potpuno novom DPH-u, s novim ljudima i idejama.

 Humanitarna priredba

Sudjelujte u III. Božićnoj humanitarnoj utrci

Metković, 4.12.2017. - Sportska udruga Neretva run iz Metkovića organizira III. Božićnu humanitarnu utrku, koja će se održati 23. prosinca. Sav prihod od utrke, kao i prošle dvije godine, ide za djecu slabijeg imovinskog stanja s područja Metkovića. Svi natjecatelji trče s božićnom kapicom, koja je uz startni broj obavezna, a prvih 150 prijavljenih dobiva je na dar.

 Dolina Neretve

Ne zaboravite na Noć Neretvana u Splitu

Metković, 3.12.2017. - Posljednji poziv onima koji su uspjeli ostati neinformirani. III. Noć Neretvana u Splitu održat će se u Hotelu Le Méridien Lav u Podstrani u petak, 15. prosinca s početkom u 19:30. Svirat će vam i pjevat grupa Vertigo i Branko Medak, a nastupit će i članovi KUD-a Metković. Više informacija putem drustvoneretvanast@gmail.com ili 095/197 5043.

 

 Koncert

AZBSI 'Palma' pjevao u crkvi sv. Ilije

Metković, 3.12.2017. - Nakon večernje mise sinoć je u crkvi sv. Ilije pod ravnanjem maestra Franje Klinara nastupio Akademski zbor bazilike Srca Isusova Palma, koji je ime dobio prema zagrebačkoj Palmotićevoj ulici u kojoj se bazilika nalazi.

 Rad udruga

Osnovnoškolci osjetili kako je to biti osoba s invaliditetom

Metković, 3.12.2017. - Danas je Međunarodni dan osoba invaliditetom. Budući da je pao u nedjelju, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj prošloga je petka u suradnji s OŠ Stjepana Radića u svome prostoru za radnu terapiju organizirala posjet učenika nižih razreda te škole.

 Vjerski život

AZBSI sutra pjeva na misi u 11 sati

Metković, 3.12.2017. - Sinoć je u crkvi sv. Ilije koncert održao Akademski zbor bazilike Srca Isusova „Palma“. O tome više uskoro, a danas će u istoj crkvi taj zbor pjevati na misi u 11 sati. Pjevat će se kratka misa Cherlesa Gounoda br. 7 u C duru. Ako niste bili na sinoćnjemu koncertu, eto vam prilike čuti taj izniman zbor.

 Naši u svijetu

Velik uspjeh Josipa Kapovića s Gradskom limenom glazbom Petrinja

Metković, 2.12.2017. - Petrinjski portal53.hr piše da je „Hrvatskom premijerom djela Menu španjolskoga skladatelja Carlosa Pellicera, Gradska limena glazba Petrinja pod vodstvom maestra Josipa Kapovića upisala je svoj grad na svjetsku glazbenu kartu … Kapović je i glavni krivac za sudjelovanje petrinjskog GLG-a u ovom projektu…“

 

 Šport

Nakon bronce u Visokom, u Grudama zlato i srebro

Metković, 2.12.2017. - Djevojčice Rukometnoga kluba Jerkovac s dvaju su se turnira, odigranih u Visokom i Grudama u BiH, vratile s po jednom bronačanom, srebrnom i zlatnom medaljom. Evo što javljaju iz Kluba.

 In memoriam

Metković zapalio svijeće za generala Praljka

Metković, 1.12.2017. - Na poziv Udruge veterana IV. gardijske brigade, podružnice za DNŽ, večeras se pred Spomenikom hrvatskim braniteljima iz Metkovića poginulima u Domovinskome ratu okupilo puno bivših branitelja i ostalih građana kako bi paljenjem svijeća odalo počast pok. generalu Praljku.

 Koncert

Koncert zbora u kojemu su pjevali o. Ante Gabrić i Matiša Rajčić

Metković, 1.12.2017. - U subotu, 2. prosinca u 19 sati u crkvi sv. Ilije proroka koncert će održati Akademski zbor bazilike Srca Isusova „Palma“. Koncert je organiziran suradnjom Zbora i Ustanove za kulturu i sport Metković, a financijski ga potpomogao Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba. Prvo je to gostovanje zbora „Palma“ u ovom dijelu naše zemlje.

 Obrazovanje

Stipendije za 30 studenata

Metković, 1.12.2017. - Grad Metković raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Metkovića za akademsku godinu 2017./2018. Dodijelit će se ukupno 30 stipendija koje će se isplaćivati u deset mjesečnih obroka za razdoblje listopad 2017. – srpanj 2018.

 Šport

Metković dobiva EP u kajak-kanu maratonu

Metković, 1.12.2017. - Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i predsjednik Hrvatskoga kajakaškog saveza Marko Ćurković danas su potpisali Ugovor o zajedničkoj organizaciji/provedbi Europskoga prvenstva u kajak-kanu maratonu Metković 2018.

 Kultura

Sve je spremno za nova događanja

Metković, 1.12.2017. - Nove kazališne stolice, što ih je Ustanova za kulturu i sport Metković kupila zahvaljujući odobrenom programu na Natječaju Ministarstva kulture RH, spremne su za prve posjetitelje.

 Poziv

Veterani Četvrte pozivaju vas da im se pridružite

Metković, 1.12.2017. - Povodom presude Haškog suda i tragične smrti generala Praljka, članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade podružnica Dubrovačko neretvanske županije sa svojim obiteljima i suborcima zapalit će svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima na rivi u Metkoviću danas u 19 sati.

 Povijest

Tko nas to odozgor gleda?

Metković, 30.11.2017. - U Metkoviću smo okruženi smo brdima. Prepoznajemo karakteristično podvršje Marina vijenca, na drugoj strani vrhove Rujnice, Marušića gradinu s odrezanim vrhom, no ima jedno brdo, vidljivo gotovo sa svih mjesta u gradu, o kojemu malo znamo. Kamo god krenemo čini nam se da nas netko gleda s njegova vrha, na kojemu se nazire nekakva kamena struktura.

 

 Zaštita prirode

Danas tri dokumentarca u 'Zelenoj knjižnici'

Metković, 29.11.2017. - Udruga mladih Kolektiv nastavlja s projektom Zelena knjižnica. U Gradskoj knjižnici Metković danas s početkom u 20 sati čekaju vas tri zanimljiva dokumentarca. Ovoga puta tema je borba lokalnoga stanovništva protiv devastacije prirodnih staništa.

 In memoriam

Umro je fra Vinko Prlić

Metković, 29.11.2017. - Jučer je Franjevačka provincija Presvetoga Otkupitelja javila da je u 78. godini života, 61. redovništva i 52. svećeništva iznenada preminuo fra Vinko Prlić, kojemu je prva služba bila u metkovskoj Župi sv. Ilije proroka. Na njoj je kao župni vikar službovao od 1967. do 1973.

 Šport

Prva pobjeda s plus 43

Metković, 28.11.2017. - U novoj sezoni košarkaši KK Metković došli su do prve pobjede nakon dva uvodna kola i dva poraza od KK Amfora i KK ŠK Dubrovnik, a u trećem kolu bili su slobodni. U Šibeniku je pobijeđen domaćin OKK Dražen Petrović.

 Projekti

U Športskoj 35 novih parkirnih mjesta

Metković, 27.11.2017. - 400 000 kuna vrijedni radovi započeli su danas u Športskoj ulici. Od gradonačelnika Dalibora Milana doznali smo da je riječ o uređenju prometnice, parkinga i nogostupa, koje će se izvesti u trima fazama.

 Manifestacije

Program 'Prosinačkih svečanosti'

Metković, 27.11.2017. - Poznat je Program Prosinačkih svečanosti 2017.. Već u subotu, 2. prosinca u crkvi sv. Ilije gostuje Akademski zbor bazilike Srca Isusova u Zagrebu „Palma“. Eventualne promjene navrijeme ćemo ažurirati.

 

 Zaštita prirode

Dani Dragutina Rucnera

Metković, 27.11.2017. - Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Udrugom BIOM organizirala je u sklopu Dana Dragutina Rucnera stručni skup o upravljanju prirodom, koji se u petak održao u Hotelu Villa Neretva.

 Kultura

Montaža stolica prema planu

Metković, 25.11.2017. - Premda ima još posla, već se vidi kako će izgledati novo gledalište kazališne dvorane.

 

 Policija

Rezultati 24-satnog pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Metković, 25.11.2017. - Tijekom akcije pojačanog nadzora brzine kretanja vozila koja je kontinuirano trajala od 6 sati 23. studenoga do 6 sati 24. studenoga, policijski službenici prometne policije na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja prekršajno su sankcionirali 144 vozača.

 Poduzetništvo

Poduzetnicima povoljni krediti

Metković, 24.11.2017. - Centar za poduzetništvo d.o.o. organizira besplatnu prezentaciju ESIF Krediti za rast i razvoj, na kojoj će predstavnica Hrvatske banke za obnovu i razvitak, predstaviti novu kreditnu liniju namijenjenu malim i srednjim poduzetnicima.

 Gradske vijesti

Predblagdanski ugođaj

Metković, 23.11.2017. - U tijeku je ukrašavanje grada svjetlosnim ukrasima, koji se postavljaju od središta prema rubnim područjima. Večeras smo fotografirali ukrašen Trg kralja Tomislava.

 

 Projekti

Stigle nove stolice za kazališnu dvoranu

Metković, 23.11.2017. - Nakon 40 godina parter kazališne dvorane GKS-a dobiva nove stolice. Danas je njih 255 stiglo iz Španjolske.

 Posao

Mogu se javiti svi nezaposleni u evidenciji HZZ-a

Metković, 23.11.2017. - Iz metkovske Ispostave Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje dobili smo dopunu vijesti koju smo nedavno objavili. Riječ je o Programu javnog rada – aktivacija nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava.

 Turizam

Razvoj turizma u ruralnim krajevima

Metković, 23.11.2017. - Metkovski Hotel Narona domaćin je trodnevnom seminaru Za razvoj ruralnih krajeva – Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam, koji u organizaciji Turističke zajednica grada Metkovića i Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo traje od 22. do 24. studenoga.

 Poljoprivreda

Neretvanska mandarina od sada ima ime i prezime

Metković, 23.11.2017. - U opuzenskom pogonu metkovske tvrtke Frigo bonsai jučer je upriličeno svečano predstavljanje certificirane Neretvanske mandarine, koja će putem trgovačkoga lanca tvrtke Tommy stići do hrvatskih potrošača.

 Policija

Pojačani nadzor brzine tijekom 24 sata

Metković, 23.11.2017. - Danas je u šest sati započeo 24-satni nadzor brzine, koji će trajati do sutra, 24. studenoga u 6 sati. Akcija se provodi temeljem plana TISPOL-a, mreže prometnih policija, u kojima će sudjelovati preko 25 europskih država.

 Elektroopskrba

Bez struje od Matijevića do Pozle Gore

Metković, 23.11.2017. - Zbog planiranih radova na postrojenju TTS 10(20)/0,4 kV Kula Norinska danas će od 10 do 10:30 bez lelektrične energije biti naselja: Matijevići, Momići, Podrujnica, Rastočići, Borovci, Nova Sela, Čarapine, Šiljegi, Jakići, Dominikovići i Pozla Gora. U slučaju prijevremenoga završetka radova, napon će biti pušten ranije.

 

 Obavijest

Bez vode u Ivana Gundulića i na Trgu b. Jelačića

Metković, 23.11.2017. - Iz metkovskoga Vodovoda obavještavaju građane u Ulici Ivana Gundulića i dijelu Trga bana Jelačića, uključujući i Robnu kuću, da će danas od 11 do 13 sati doći do prekida u opskrbi vodom zbog planiranih radova na sanaciji kvara vodovodne mreže.

 

 Policija

Riješena krađa bicikla

Metković, 22.11.2017. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 71-godišnjak se sumnjiči da je u jutarnjim satima jučer, 21. studenog ispred ugostiteljskog objekta u Metkoviću, otuđio bicikl u vlasništvu 50-godišnjaka oštetivši ga za iznos od 1.500 kuna.

 

na naslovnici

Sutra bez struje donji dio P. Krešimira IV.

Veselo, veselo u susret Božiću

Nešto staro za nešto novo

Neretvanski studenti – medicinari velikoga srca

VIS 'Emanuel' nastupio u crkvi sv. Ilije

Borba protiv krivolova na ptice u delti rijeke Neretve

Uljepšaj baki Božić

U četvrtak sastanak Čistoće s predstavnicima stanara i upraviteljima zagrada

Prevlaka sutra bez struje

Na današnji dan prije 48 godina 'Iza Vage' igrali Neretva i Dinamo

Metkovski mališani s vatrogascima okitili jelu

V. Večer matematike u Gimnaziji Metković

Antoniji Šabić iz Zmijavaca I. 'Framasong'

Jutros ukrašavanje jele na Trgu

Profesori SŠ Metković na Erasmusu u Latviji

Tribina Udruge 'Naš Hajduk'

Započeo 'Božić u Neretvi'

Napreduju radovi u Sportskoj

Uhvaćeni u krivolovu

Kako je dječak Srećko spasio Božić

Večeras uz Trg privremena regulacija prometa

Umro je Sinkola

Dolina Neretve na 'Topoteci'

Hrvati u Bostonu s predsjednicom slavili početak adventa

Veliki odmor za ptice

Noćas iza ponoći ponovno možemo preko GP Gabela Polje

Nove stipendije za konobare i kuhare Srednje škole Metković

Mnoštvo djece na Trgu dočekalo sv. Nikolu

Više od 220 Metkovaca zaposleno na šest mjeseci

Obrt kao oblik samozapošljavanja

Prevlaka i sutra bez struje

Glazbeni osnovnoškolci muzicirali za Sv. Nikolu

Biži, biži, kuga mori!

Doček sv. Nikole na Trgu

Motivacijska radionica o volontiranju

Prevlaka sutra bez struje

Okrugli stol na temu 'Dani o. Ante Gabrića'

Tridesetak nezaposlenih dobilo diplome novih zanimanja

Mjesec u perigeju, snijeg na Veležu i pokoja bočica

DPH Metković poziva na tribinu Udruge 'Naš Hajduk'

Sudjelujte u III. Božićnoj humanitarnoj utrci

Ne zaboravite na Noć Neretvana u Splitu

AZBSI 'Palma' pjevao u crkvi sv. Ilije

Osnovnoškolci osjetili kako je to biti osoba s invaliditetom

AZBSI sutra pjeva na misi u 11 sati

Velik uspjeh Josipa Kapovića s Gradskom limenom glazbom Petrinja

Nakon bronce u Visokom, u Grudama zlato i srebro

Metković zapalio svijeće za generala Praljka

Koncert zbora u kojemu su pjevali o. Ante Gabrić i Matiša Rajčić

Stipendije za 30 studenata

Metković dobiva EP u kajak-kanu maratonu

Sve je spremno za nova događanja

Veterani Četvrte pozivaju vas da im se pridružite

Tko nas to odozgor gleda?

Danas tri dokumentarca u 'Zelenoj knjižnici'

Umro je fra Vinko Prlić

Prva pobjeda s plus 43

U Športskoj 35 novih parkirnih mjesta

Program 'Prosinačkih svečanosti'

Dani Dragutina Rucnera

Montaža stolica prema planu

Rezultati 24-satnog pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Poduzetnicima povoljni krediti

Predblagdanski ugođaj

Stigle nove stolice za kazališnu dvoranu

Mogu se javiti svi nezaposleni u evidenciji HZZ-a

Razvoj turizma u ruralnim krajevima

Neretvanska mandarina od sada ima ime i prezime

Pojačani nadzor brzine tijekom 24 sata

Bez struje od Matijevića do Pozle Gore

Bez vode u Ivana Gundulića i na Trgu b. Jelačića

Riješena krađa bicikla

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJEE