-539

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Stipendirat će se 20 studenata

Metković, 21.12.2014. - Gradonačelnik Petrov donio je Odluku o dodjeli stipendija Grada Metkovića za akademsku godinu 2014./2015., prema kojoj će, temeljem Natječaja, stipendije dobiti 20 studenata.

 

 Prenosimo

Metkovci dali potporu Omišanima na prosvjednome skupu nazvanom 'Kolaps'

Metković, 21.12.2014. - Jučer je u Omišu održan veliki prosvjedni skup kojemu su se pridružili članovi i simpatizeri metkovskoga Mosta s gradonačelnikom Petrovom. Kako za SD piše Marin Katušić, „Posebnim pljeskom okupljeni su podržali metkovskog gradonačelnika Božu Petrova koji je svom omiškom kolegi poželio pobjedu na prijevremenim izborima.“

 

 Folklor

Veseli Božićno-novogodišnji koncert KUD-a Metković

Metković, 21.12.2014. - Članovi KUD-a Metković sinoć su u GKS-u održali svoj tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert na kojemu su nastupile sve uzrasne skupine plesača, od vrtićana do odraslih, u pratnji njihova Mandolinskoga orkestra.

 Manifestacije

Slatko i veselo na Trgu

Metković, 21.12.2014. - Sudeći po količini rožate i fritula te kuhanoga vina i čaja što su ih učenici Srednje škole Metković besplatno podijelili građanima, jučerašnji Slatki Božić u Neretvi na Trgu kralja Tomislava zaista je bio sladak.

 Koncert

GKS Metković ugostio Dubrovački simfonijski orkestar s kojim je nastupilo i troje učenika OGŠ Metković

Metković, 20.12.2014. - Prosinačke svečanosti 2014. na samomu su vrhuncu. Događaji se nižu jedan za drugim, a sinoć su u Gradskom kulturnom središtu ljubitelji klasične glazbe imali, ne baš čestu, prigodu slušati koncert simfonijskoga orkestra, taj put Dubrovačkoga simfonijskog orkestra kojim je ravnao maestro Slobodan Begić.

 Obrazovanje

Snjeguljica i sedam patuljaka u Gimnaziji Metković

Metković, 20.12.2014. - Maturanti IV. B razreda Gimnazije Metković u svojoj su školi s razrednicom Svjetlanom Bebić upriličili bajku Snjeguljica i sedam patuljaka , koju su pred same zimske školske praznike izveli na njemačkom i hrvatskom jeziku.

 Izložba

U kralja od Norina

Metković, 20.12.2014. - U suradnji s Gradskom knjižnicom Metković Udruga za zaštitu i promociju prirodne i kulturne baštine Divina Natura danas će predstavit izložbu radova U kralja od Norina Katarine Ivanišin Kardum. Izložba je dio projekta Neretvanska strašila – tragom mitoloških bića delte Neretve čija je svrha očuvanje naše usmene predaje. Otvorenje izložbe je u Gradskoj knjižnici u 18 sati.

 

 Manifestacije

Jutros veselo na Trgu

Metković, 20.12.2014. - Danas se od 9 do 12 sati na Trgu kralja Tomislava održava humanitarni sajam Slatki Božić u Neretvi, nastao u suradnji Turističke zajednice Grada Metkovića i Srednje škole Metković. Dođite na Trg, kušajte tradicionalne božićne slastice i ugrijte se vrućim čajem ili kuhanim vinom.

 Koncert

Grad i Županija Metkovcima daruju vrhunski glazbeni doživljaj

Metković, 19.12.2014. - Grad Metković i Dubrovačko-neretvanska županija danas u organizaciji Gradskoga kulturnog središta Metkovkama i Metkovcima „pod bor stavljaju“ koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Slobodana Begića.

 Domovinski rat

Ministar Matić odlikovao Blažku Mijića

Metković, 19.12.2014. - Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana ministar branitelja Predrag Matić danas je u Ministarstvu branitelja Republike Hrvatske uručio devet odlikovanja istaknutim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Među njima je i Metkovac Blažko Mijić koji je za junački čin u ratu odlikovan Redom Nikole Šubića Zrinskog. Čestitamo!

 Policija

Sigurno za blagdane

Metković, 19.12.2014. - U mjesecu božićnih i novogodišnjih blagdana i prazničkoga raspoloženja, a posebno od početka ovog tjedna pa sve do 15. siječnja 2015. godine, kada se očekuje pojačani promet na svim cestama naše županije, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska posebnu pozornost posvetit će sigurnosti i protočnosti cestovnog prometa te poduzeti niz preventivno represivnih aktivnosti.

 Obavijest

Provjerite trebate li ponovno prijaviti prebivalište

Metković, 19.12.2014. - Iz PU dubrovačko-neretvanske podsjećaju da do 29. prosinca 2014. neki građani trebaju ponovno prijaviti prebivalište, a ako to ne učine odjava njihova prebivališta u zbirci podataka o prebivalištu i boravištu bit će učinjena po službenoj dužnosti.

 

 Koncert

Stotine mladih pjevalo u slavu Božiću

Metković, 19.12.2014. - Galerija Gradskoga kulturnog središta Metković desetu je godinu zaredom ugostila male pjevače školskih zborova iz Metkovića, Kule Norinske i Ploča koji su pjevali u slavu Božiću. Oko 170 malih pjevača privuklo je barem još toliko slušatelja pa je možda i oboren rekord posjećenosti u tomu popularnom metkovskom prostoru.

 Šport

Promaknuća u učenička kyu-zvanja

Metković, 19.12.2014. - Pred licenciranim ispitivačem Hrvatskoga karate-saveza i predsjednikom Komisije za pojaseve HKS-a Denisom Žderićem održano je prošle srijede u Karate-klubu Metković polaganje za učenička kyu-zvanja.

 Manifestacije

Županijski 'Dani meda' vratili se u Metković

Metković, 18.12.2014. - Peti Dani meda Dubrovačko-neretvanske županije, održani prošloga vikenda u Gradskom kulturnom središtu Metković, okupili su županijske pčelare i medare te proizvođače opreme i pribora. Teko se ta manifestacija vratila u Metković iz kojeg je i započela.

 

 Poziv

Most od Metkovića do Omiša

Metković, 18.12.2014. - U subotu, 20. prosinca u 14 sati članovi i simpatizeri stranke Most iz Metkovića krenut će put Omiša na mirni prosvjed protiv korupcije te neučinkovitosti i sporosti DORH-a u rješavanju slučajeva korupcije i pljačke gradskih proračuna u Omišu i Metkoviću.

 Rad udruga

U tijeku akcija 'Uljepšajmo baki Božić'

Metković, 18.12.2014. - Udruga Dobra u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Metković već tradicionalno tijekom prosinca provodi akciju Uljepšaj baki Božić. Svrha akcije je prikupiti namirnice i higijenske potrepštine za socijalno ugrožene starije osobe s ruralnog područja doline Neretve.

 Obavijest

Natječaj 'Neretvanske iliminacije' do 15. siječnja 2015.

Metković, 18.12.2014. - Prirodoslovni muzej Metković podsjeća svoje mlade korisnike, koji su iskazali interes da sudjeluju u natječaju Neretvanske iluminacije za učenike metkovskih osnovnih i srednjih škola, da natječaj završava 15. siječnja 2015. kada će biti priređena izložba pristiglih radova u okviru koje će biti nagrađeni oni najuspješniji.

 Kazalište

Kako je Facebook ukrao Božić

Metković, 18.12.2014. - Badnja je večer, no u obitelji u kojoj žive tri naraštaja nema onoga poznatog predbožićnog ozračja. Mladi bulje u svoje pametne telefone, otac očekuje e-mail s viješću da je njegov novi „biznis“ uspio, majka je još na poslu (radi dvije smjene), a djecu je zamolila da malo počiste i okite jelu, što oni, naravno zaborave.

 Poljoprivreda

I Savjetodavna služba će obavljati izobrazbu poljoprivrednika

Metković, 18.12.2014. - Dopunom ovlaštenih predavača, što ju je dalo Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, djelatnici Savjetodavne službe će na područjima gradova Metkovića, Opuzena i Ploča te općina Zažablje, Kula Norinska, Slivno i Pojezerje u drugoj polovini siječnja započeti s izobrazbom poljoprivrednika o sigurnom rukovanju s pesticidima i pravilnoj primjeni pesticida.

 

 Rad udruga

Udruga 'Dobra' održala izložbenu radionicu

Metković, 18.12.2014. - U Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković u petak, 12. prosinca metkovska Udruga Dobra održala je izložbenu radionicu. Radionica je dio projekta Moja nova vještina koji je financiran od strane Zaklade Kajo Dadić kroz suradnju s Nacionalnom zakladom kroz Decentralizirani model financiranja.

 Kazalište

Kako je Facebook ukrao Božić

Metković, 17.12.2014. - Onima koji u predbožićnom oglasnom šarenilu nisu zamijetili plakat večerašnje predstave KAK-a Župa sv. Nikole 'Kako je Facebook ukrao Božić' napominjemo da predstava u GKS-u počinje danas u 19.30 te da ulaznica stoji 10 kuna.

 

 Obavijest

Još jedno savjetovanje Udruge 'Franak'

Metković, 17.12.2014. - Udruga Franak će sutra (18. prosinca) u vremenu od 17 do 19 sati svojim članovima održati savjetovanje u Gradskoj knjižnici Metković.

 

 Poziv

Ponuda za upravljanje zgradama

Metković, 17.12.2014. - Stano-uprava d.o.o. za upravljanje i održavanje zgrada i drugih objekata poziva sve suvlasnike zgrada na području Grada Metkovića na Javnu tribinu koja će se održati 20. prosinca s početkom u 10 sati u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković, Stjepana Radića 1.

 

 Poljoprivreda

Obvezna izobrazba za profesionalne poljoprivrednike

Metković, 17.12.2014. - Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen obavještava sve profesionalne poljoprivrednike da je temeljem Zakona o održivoj uporabi pesticida i Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida ovlaštena je za provedbu izobrazbe o sigurnom rukovanju s pesticidima i pravilnoj primjeni pesticida po određenim modulima, kategorijama i potkategorijama.

 

 Obrazovanje

Veselo muziciranje u susret Božiću

Metković, 17.12.2014. - Program Prosinačkih svečanosti nastavljen je sinoć tradicionalnim Božićnim koncertom učenika Osnovne glazbene škole Metković. U programu su sudjelovali učenici od prvoga do šestoga razreda.

 Film

Božićni crtići u Knjižnici

Metković, 17.12.2014. - U Gradskoj knjižnici Metković održat će se danas od 17 sati projekcija crtanih filmova na temu Božića. Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na porti Knjižnice.

 

 Elektroopskrba

U četvrtak dio središta grada bez struje

Metković, 17.12.2014. - Zbog interventnih radova zamjene dijela postrojenja GTS 10(20)/0,4 kV Metković 5 (Liman) u četvrtak, 18. prosinca u vremenu od 9 do 15 sati bez električne energije bit će sljedeći potrošači:

 Izbori

Josipović posjetio Metkoviću

Metković, 17.12.2014. - U sklopu predizborne kampanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, predsjednički kandidat i aktualni predsjednik RH Ivo Josipović u ponedjeljak je posjetio Metković.

 Rukomet

RK Metković pobjedom osigurao četvrto mjesto

Metković, 16.12.2014. - Možda su metkovski ljubitelji rukometa (ne)realno očekivali više, ali četvrto mjesto RK Metković 1963 na kraju polusezone izgleda dobro, pogotovo što nam sva tri takmaca u borbi za vrh, a koji su bolje plasirani od nas, dolaze u drugome dijelu u Metković. Kako se odvijao dvoboj posljednje utakmice jesenskoga dijela između RK Metković 1963 i RK Prelog izvještava Vinko Kaleb.

 Akcija

Započela akcija 'Mir i dobro'

Metković, 16.12.2014. - Na području Policijske postaje Metković jučer je započela akcija Mir i dobro koja traje sve do 8. siječnja 2014. godine, a provodi se, već tradicionalno, od 1993. godine na području cijele Republike Hrvatske – stoji u priopćenju PP Metković.

 

 Poziv

Slatki Božić u Neretvi

Metković, 16.12.2014. - Turistička zajednica Grada Metkovića i Srednja škola Metković u subotu, 20. prosinca organiziraju humanitarni sajam Slatki Božić u Neretvi.

 Humanost

Uspješno završena humanitarna akcija 'Pomozimo obitelji Bebić'

Metković, 15.12.2014. - Humanitarna zaklada Iva Petrušić obavještava javnost da je humanitarna akcija Pomozimo obitelji Bebić uspješno završena. Premda je trajanje akcije bilo predviđeno do 30. prosinca, Upravni odbor Zaklade odlučio je akciju zaključiti 15. prosinca jer je ostvaren njezin cilj. Na izdvojenom računu do danas je prikupljeno 23.185 kuna, što je više nego je bilo predviđeno.

 Humanost

Za OB Dubrovnik 51 doza krvi

Metković, 15.12.2014. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković danas je u atriju Gradskog kulturnog središta Metković održalo posljednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Odazvao se 71 darivatelj, od čega sedmero novih. Zanimljivo je da je prikupljena 51 doza krvi, koliko je prikupljeno i tijekom akcije održane u rujnu. Akciju je provodila Služba za transfuziju OB Dubrovnik.

 

 Šport

Sportsko promaknuće Kate Dodig i Martine Manenice

Metković, 15.12.2014. - Kati Dodig, mladoj liječnici metkovskoga Doma zdravlja te specijalizantici pedijatrije KBC-a Split i Martini Manenici, izvrsnoj učenici Gimnazije Metković u subotu, 12. prosinca u sportskoj dvorani OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković svečano su uručeni certifikati Hrvatskoga karate-saveza.

 Humanitarna priredba

Caritasov humanitarni koncert napunio GKS

Metković, 15.12.2014. - Caritas Župe sv. Ilije iz Metkovića sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković upriličio svoj Božićni humanitarni koncert. Riječ je o koncertu koji se drugu godinu zaredom organizira u GKS-u Metković, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć korisnicima Caritasa. Prema najnovijem popisu, Caritas Župe sv. Ilije 93 obitelji pomaže u hrani i higijenskim potrepštinama.

 Gradske vijesti

Muke po Hebrangovoj

Metković, 15.12.2014. - Hebrangova ulica napokon bi mogla biti uređena nakon što su prije dvije godine započeli radovi na njezinoj rekonstrukciji. Barem se tako čini prema radovima koji su u tijeku.

 Rad udruga

Postanite izviđačima

Metković, 15.12.2014. - Udruga izviđača Neretvanski gusari poziva učenice i učenike 3. - 6. razreda osnovne škole koji vole prirodu, druženje i igre u prirodi i žele puno toga naučiti da im se pridruže.

 Poziv

Predstavljanje Projekta izgradnje kanalizacijskoga kolektora u dijelu ulice Nikole Tesle

Metković, 15.12.2014. - Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov poziva stanovnike ulice Nikole Tesle na predstavljanje Projekta izgradnje kanalizacijskoga kolektora u dijelu ulice Nikole Tesle , koje će se održati u utorak, 16. prosinca s početkom u 19 sati u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću – Kralja Zvonimira 22.

 Kazalište

Framaši nasmijali, ali i odaslali poruku

Metković, 14.12.2014. - Glumci amateri Frame Župe sv. Ilije sinoć su u prepunoj kazališnoj dvorani GKS-a izveli predstavu Smisao Božića autora Goran Matića i u režiji Vatroslava Markotića.

 Izbori

Milan Kujundžić predstavio svoj program 'Nova Hrvatska'

Metković, 14.12.2014. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković predsjednički kandidat Milan Kujundžić održao predizborni skup na kojem je građanima Metkovića i okolnih mjesta doline Neretve predstavio svoj program Nova Hrvatska.

 Predstavljanje knjige

Zažapska onomastika u Hrvatskomu slovu

Metković, 14.12.2014. - Nakon nedavnoga predstavljanja u Metkoviću, knjiga Domagoja Vidovića Zažapska onomastika predstavljena je i u Zagrebu u prostorijama Hrvatskoga slova, kojemu se pri organizaciji pridružilo Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu.

 

 Tradicija

Predbožićno ozračje na Trgu

Metković, 13.12.2014. - Na Trgu kralja Tomislava jutros je bilo jako veselo, a kako i ne bi kada se tamo skupilo preko stotinu djece sa svojim roditeljima, bakama i djedovima koja su došla okititi veliku božićnu jelu.

 Kazalište

Večeras 'Smisao Božića'

Metković, 13.12.2014. - Večeras će u Gradskom kulturnom središtu članovi Frame Župe sv. Ilije izvesti predstavu Smisao Božića. Predstava počinje u 19.30 i ulaz je slobodan.

 

 Manifestacije

Dva medna dana u Metkoviću

Metković, 13.12.2014. - Danas i sutra se u Gradskom kulturnom središtu Metković održavaju V. Dani meda Dubrovačko-neretvanske županije. U prizemlju je izložena pčelarska oprema, a na katu se svojim proizvodima predstavljaju pčelari. Izvrsna je to prigoda da ih posjetite i vidite što je nova, te da kupite med i medne pripravke.

 

 Predstavljanje knjige

Na predstavljanju svoje knjige fra Mario podsjetio na stare dane

Metković, 13.12.2014. - Preksinoć je fra Mario Jurišić, župnik u Sv. Ilije od 1969. do 1974., u Galeriji GKS-a Metković imao susret sa svojim bivšim župljanima. Povod je bio predstavljanje njegove knjige Verba volant, scripta manent.

 Zdravlje

Još jedna ordinacija opće medicine

Metković, 10.12.2014. - Dom zdravlja Metković obavještava osiguranike HZZO-a da će s radom početi još jedna ordinacija opće medicine. U ordinaciji će raditi Dragica Musulin, dr. med i Alma Prović, med. sestra. Upis pacijenata je svakoga radnog dana u vremenu od 8 do 14 sati u navedenoj ordinaciji na prvome katu.

 

 

na naslovnici

Stipendirat će se 20 studenata

Metkovci dali potporu Omišanima na prosvjednome skupu nazvanom 'Kolaps'

Veseli Božićno-novogodišnji koncert KUD-a Metković

Slatko i veselo na Trgu

GKS Metković ugostio Dubrovački simfonijski orkestar s kojim je nastupilo i troje učenika OGŠ Metković

Snjeguljica i sedam patuljaka u Gimnaziji Metković

U kralja od Norina

Jutros veselo na Trgu

Grad i Županija Metkovcima daruju vrhunski glazbeni doživljaj

Ministar Matić odlikovao Blažku Mijića

Sigurno za blagdane

Provjerite trebate li ponovno prijaviti prebivalište

Stotine mladih pjevalo u slavu Božiću

Promaknuća u učenička kyu-zvanja

Županijski 'Dani meda' vratili se u Metković

Most od Metkovića do Omiša

U tijeku akcija 'Uljepšajmo baki Božić'

Natječaj 'Neretvanske iliminacije' do 15. siječnja 2015.

Kako je Facebook ukrao Božić

I Savjetodavna služba će obavljati izobrazbu poljoprivrednika

Udruga 'Dobra' održala izložbenu radionicu

Kako je Facebook ukrao Božić

Još jedno savjetovanje Udruge 'Franak'

Ponuda za upravljanje zgradama

Obvezna izobrazba za profesionalne poljoprivrednike

Veselo muziciranje u susret Božiću

Božićni crtići u Knjižnici

U četvrtak dio središta grada bez struje

Josipović posjetio Metkoviću

RK Metković pobjedom osigurao četvrto mjesto

Započela akcija 'Mir i dobro'

Slatki Božić u Neretvi

Uspješno završena humanitarna akcija 'Pomozimo obitelji Bebić'

Za OB Dubrovnik 51 doza krvi

Sportsko promaknuće Kate Dodig i Martine Manenice

Caritasov humanitarni koncert napunio GKS

Muke po Hebrangovoj

Postanite izviđačima

Predstavljanje Projekta izgradnje kanalizacijskoga kolektora u dijelu ulice Nikole Tesle

Framaši nasmijali, ali i odaslali poruku

Milan Kujundžić predstavio svoj program 'Nova Hrvatska'

Zažapska onomastika u Hrvatskomu slovu

Predbožićno ozračje na Trgu

Večeras 'Smisao Božića'

Dva medna dana u Metkoviću

Na predstavljanju svoje knjige fra Mario podsjetio na stare dane

Još jedna ordinacija opće medicine

iz medija

SERVISI

TRAŽILICA

ANKETA

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

Kada radi vaš liječnik

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE

 

Stjepana Radića 1, 20350 Metković

tel: +385 (0) 20 681 020

e-mail: zaklada-ivapetrusic@metkovic.hr

OIB: 37607019336 MB: 04260279

IBAN: HR8924840081107037437; SWIFT: RZBHHR2X

 

Odluku o osnivanju gradske humanitarne zaklade donijelo je Gradsko vijeće u  prosincu 2013., a Ministarstvo uprave je u srpnju 2014. izdalo Rješenje o registraciji Zaklade i odobrilo joj rad.

Svrha zaklade je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca s područja grada Metkovića i prigradskih naselja.