2294

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Put putujem – iz Kleka

Metković, 6.10.2015. - Tragom vijesti da se bivša pjevačica Magazina Ljiljana Nikolovska vratila iz Amerike, naišli smo na videospot te grupe iz 1986., snimljen za naslovnu pjesmu albuma Put putujem koji je do danas prodan u više od pola milijuna primjeraka. Snimanje videospotova za pjesme kod nas je tada bilo još u začetku pa uradak nije nešto, ali nama je zanimljiv jer je sve snimljeno u Kleku.

 Šport

Puljić šesti na državnom prvenstvu u veslanju

Metković, 6.10.2015. - Na zagrebačkom Jarunu protekli vikend održano je 25. prvenstvo Hrvatske u veslanju na kojemu je nastupilo pet posada VK Neretvanski gusar. S obzirom na jaku konkurenciju uspjeh je više nego zadovoljavajući.

 Poljoprivreda

Natječaj za ulaganja u poljoprivredu za mlada poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja RH (2014. – 2020.)

Metković, 6.10.2015. - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (www.apprrr.hr) objavila je u Narodnim novinama broj 104/15 Natječaj za provedbu podmjere 6.1. Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima, provedba tipa operacije 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima.

 

 Policija

Fiktivnim prijavama stekli protupravnu dobit

Metković, 6.10.2015. - Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su dva kriminalistička istraživanja nad dvije hrvatske državljanke s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, 50-godišnjakinjom i 45-godišnjakinjom koje se sumnjiči za kazneno djelo prijevare.

 Reagiranje

Očitovanje GO HDZ-a Metković na priopćenje dogradonačelnika Grmoje:
Grmoja i Petrov su most, ali prema SDP-u!

Metković, 5.10.2015. - Zamjenik metkovskog gradonačelnika Nikola Grmoja bez ikakvog je povoda prozvao Hrvatsku demokratsku zajednicu i njenog župana Nikolu Dobroslavića da u predizborne svrhe manipulira s izbjeglicama i njihovim prolaskom preko teritorija juga Hrvatske – stoji u očitovanju GO HDZ-a Metković na nedavno reagiranje zamjenika gradonačelnika Nikole Grmoje. Očitovanje prenosimo u cijelosti kako je napisano.

 Obrana od poplave

Nasip prelazi granicu!

Metković, 5.10.2015. - Nedavno smo pisali da nam je voditelj Projekta Obrane od poplava desne strane Metkovića ing. Tihomir Galić rekao da bi uskoro trebale početi pretpripremne radnje na izgradnji dijela nasipa u BiH. To se i dogodilo.

 Šport

Fotogalerija sa sinoćnje utrke 'Noćna šetnica'

Metković, 5.10.2015. - Sinoć smo objavili da su pobjednici druge utrke Neretvanske lige tračanja, koja se pod nazivom Noćna šetnica trčala od Lučkoga mosta do kraja Šetališta 116. brigade i nazad, Vinko Sliško iz Tomislavgrada i Antonia Cvitković, članica ŽRK Jerkovac. Pogledajte što smo uspjeli zabilježiti fotoaparatom.

 Šport

Metković u znaku bicikla

Metković, 5.10.2015. - Jučer je Metković bio u znaku bicikla. Naime, održane su I. Međunarodna biciklijada Metković 2015 te I. Dječja biciklijada Žabica, koje su uz potporu Grada Metkovića i TZ Grada Metkovića organizirali BK Metković i BK Relaks.

 Vjerski život

Vjernici proslavili Sv. Franju

Metković, 5.10.2015. - U crkvi sv. Franje na Kladi vjernici su jučer proslavili Svetoga Franju procesijom i sv. misom, koju je u suslavlju sa župnikom Župe sv. Ilije fra Petom Gulićem predvodio fra Blaško Toplak, profesor u sinjskoj Franjevačkoj gimnaziji.

 Izbori

Most treći, a Petrov peti

Metković, 4.10.2015. - Danas je objavljeno redovito mjesečno istraživanje Promocije plus CRO Demoskop, koje je otkrilo kako se SDP-ova koalicija približila HDZ-ovoj na samo jedan postotni poen. Na trećem je mjestu, po prvi put od početka mjerenja, Most nezavisnih lista mladog gradonačelnika Metkovića Bože Petrova. Isto istraživanje pokazalo je da je Božo Petrov 5. najpopularniji političar. Za index.hr Petrov je izjavio da očekuje prljavu kampanju kojom će ih se pokušati zaustaviti i tako onemogućiti promjene.

 

 Šport

Vinko Sliško i Antonia Cvitković pobjednici druge utrke Neretvanske lige trčanja

Metković, 4.10.2015. - Točno 99 tkača večeras je nastupilo u drugoj utrci Neretvanske lige trčanja, koju je pod pokroviteljstvom T-reklama organizirala Udruga Neretva Run.

 Predstavljanje knjige

Tomac se žestoko obrušio na Milanovića tvrdeći da njime upravlja Vesna Pusić

Metković, 4.10.2015. - U organizaciji Udruge Hrvatski domobran – ogranak Metković sinoć je u Hotelu Narona održano predstavljanje knjige Zdravka Tomca Pobjednici i gubitnici.

 Rukomet

RK Metković i dalje na vrhu I. HRL

Metković, 4.10.2015. - Metkovci su nakon 3. kola I. HRL sa stopostotnim učinkom i dalje na vrhu prvenstvene tablice. Iza njih je s istim brojem bodova i slabijom gol-razlikom Metalac iz zagrebačke Dubrave. Jučer su u Gradskoj sportskoj dvorani pred tristotinjak gledatelja s 30:28 svladali RK KTC Križevci.

 Šport

Neretvi još jedna domaća pobjeda

Metković, 4.10.2015. - U prvenstvenoj utakmici 8. kola III. HNL jug jučer je NK Neretva na svom igralištu pred dvjestotinjak gledatelja rezultatom 2 : 0 pobijedila NK Zagora iz Unešića.

 Priroda

Djeca učila o korisnosti kukaca i izrađivala im nastambe

Metković, 4.10.2015. - Prirodoslovni muzej Metković jučer je za školsku djecu od prvoga do osmoga razreda organizirao dva predavanja s radionicama na kojima su djeca učila o važnosti korisnih kukaca i očuvanju biološke raznolikosti te kako izgraditi tzv. hotele za kukce i tako im omogućiti prezimljivanje.

 Rukomet

Bivši rukometaši čestitali rođendan svome šjor Zdravku

Metković, 4.10.2015. - Prije nekoliko dana u kavani Havana okupilo se rukometno društvo na proslavi rođendana šjor Zdravka Vučičevića, jednoga od začetnika metkovskoga rukometnog čuda. Kao i uvijek u tako veselim prigodama, prepričavale su se razne rukometne zgode, od kojih su neke prerasle u legendu, te pregledavale stare crno-bijele fotografije. Naravno, nije ni izostala zdravica uz čašu šampanjca.

 

 Narona

Suze Helijada u AM Narona

Metković, 3.10.2015. - U četvrtak navečer u izložbenom prostoru Arheološkoga muzeja Narona otvorena je izložba salonitanskog jantara pod nazivom Suze Helijada koju su priredili Arheološki muzej u Splitu i Arheološki muzej Narona.

 Gradske vijesti

Mala tržnica gotova za petnaestak dana

Metković, 3.10.2015. - Posjetili smo lokaciju na kojoj se gradi mala tržnica na desnoj strani grada i zabilježili dokle su stigli radovi. Od ne baš rječite voditeljice gradilišta doznali smo da će svi planirani rokovi biti poštovani pa se kraj radova predviđa za petnaestak dana.

 Intervju

Dijele se komposteri, obnavljaju mrtvačnice u Metkoviću i Vidu, stižu čipirane posude za otpad

Metković, 3.10.2015. - Povodom nove pošiljke kompostera koje Čistoća Metković d.o.o besplatno dijeli svojim građanima, ali i drugih aktivnosti koje to gradsko poduzeće provodi na terenu, odlučili smo se na razgovor s direktorom Čistoće Tomislavom Jakićem. Evo što nam je rekao o komposterima te radovima na grobljima u Metkoviću i u Vidu te još nekim novostima.

 

 Intervju

Yoko Nishii otkriva nam Doru Pejačević iz Japana

Metković, 2.10.2015. - Prošli tjedan u Metkoviću je gostovala japanska pijanistica Yoko Nishii, koja je u krcatoj Galeriji GKS-a održala solistički koncert. Posebno je zanimljivo da su se na njezinome repertoaru našla djela hrvatske skladateljice Dore Pejačević, čiji se rad toliko dojmio Yoko da je početkom ove godine u Japanu izdala dvostruki CD s Dorinim cjelokupnim klavirskim opusom. To u svijetu do sada nitko nije napravio, a ovoga je rujna Yoko po Hrvatskoj održala 11 koncerata te tako i Hrvatima otkrivala njihovu skladateljicu. Sve to bilo je povodom da je zamolimo za intervju, i to na hrvatskome jeziku.

 

 Rad udruga

U Domu za starije obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Metković, 2.10.2015. - Kampanjom Dan za starije u Domu za starije osobe i rehabilitaciju u Metkoviću obilježen je Međunarodni dan starijih osoba. Dio je to Projekta Unaprjeđenje izvaninstitucionalnih usluga za starije osobe koji uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih provodi Udruga Dobra, dok je partner u Projektu Grad Metković.

 Zdravlje

Leinim simbolima ukazali na važnost preventivnih pregleda na slabovidnost

Metković, 2.10.2015. - Djelatnici Referentnoga centra Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za dječju oftalmologiju i strabizam, Klinke za očne bolesti Medicinskog fakulteta J. J. Strossmayera u Osijeku, Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu prošle su nedjelje učinili preventivne preglede vida na slabovidnost (ambliopiju) u prostorijama Dječjeg vrtića Metković.

 Šport

Metkovci na Dunavu drugi u kategoriji gradova

Metković, 2.10.2015. - Iz VK Neretvanski gusar javljaju da su na poziv svojih prijatelja iz HVK Vukovar26. rujna sudjelovali na XII. Vukovarskom maratonu osmeraca. Posadu su činila četiri juniora i četiri veterana te posuđeni kormilar iz HVK Vukovar.

 Šport

Već prijavljeno 55 trkača

Metković, 1.10.2015. - Sve je duža i duža lista prijava za 2. kolo T-reklam neretvanske lige trčanja. Pogledajte tko se sve prijavio. Kada mogu oni – možete i vi!

 Apel

Apel stanovnicima koji su vlasnici pasa

Metković, 1.10.2015. - Apeliramo na stanovnike grada Metkovića, a i druge vlasnike ili posjednike pasa da se pridržavaju osnovnih kulturoloških načela s ciljem očuvanja zdravlja naše djece i svih nas koji se zadržavamo na dječjim igralištima, u parkovima, športskim terenima i uređenim površinama koja čine ljepotu našeg grada, jer nam je grad sve više onečišćen psećim izmetom – stoji u apelu upućenom vlasnicima pasa.
   

 

 Policija

Krivotvorenim nalozima za isplatu do 71.000 kuna

Metković, 1.10.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 44-godišnjakinja se sumnjiči za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

 Izbori

Medijima Prgomet iznimno zanimljiv

Metković, 1.10.2015. - Danas je Drago Prgomet bio tražena medijska osoba. Večeras je bio u HRT-ovu Otvorenome, a više prostora, budući da jedini gost, dobio je na N1 platformi.

 

 Šport

KK Metković i dalje se oslanja na vlastite snage

Metković, 30.9.2015. - Sinoć je u prostorijama Autoškole Žabac održana Izvanredna skupština Košarkaškoga kluba Metković, kojom je predsjedavao predsjednik Upravnoga odbora Kluba Josip Brečić.

 Glazba

Trio GIG pokazao da i suvremena klasična glazba može biti publici prihvatljiva

Metković, 30.9.2015. - Trio GIG sinoćnjim je koncertom u Galeriji GKS-a pokazao i dokazao kako suvremena klasična glazba, koju glazbeni kritičari često nazivaju i eksperimentalnom, publici može biti itekako razumljiva i prihvatljiva.

 Reagiranje

Grmoja: Nećemo dopustiti da se Grad Metković koristi u predizbornom prepucavanju SDP-a i HDZ-a

Metković, 30.9.2015. - Povodom informacije koja je objavljena u današnjim medijima, a koju je izrekao Davorko Obuljen HDZ-ov zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije, da je Grad Metković ponudio lokaciju za smještaj šatorskoga naselja za izbjeglice, dužni smo javnosti objasniti o čemu je, zapravo, riječ.
   

 

 Znanost

Domagoj Vidović dobitnik državne nagrade

Metković, 30.9.2015. - Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost, imenovan Odlukom Hrvatskoga sabora, na 6. sjednici održanoj 28. rujna 2015. godine, donio je Odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost. Godišnjom nagradom za popularizaciju i promidžbu znanosti među šestero laureata našao se dr. sc. Domagoj Vidović s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Zagrebu.

 Javni poziv

Poziv za predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2016.

Metković, 29.9.2015. - Grad Metković uputio je pozive za predlaganje programa javnih potreba u kulturi, sportu, socijalnoj skrbi, udruga građana i predškolskom odgoju.

 Dolina Neretve

IV. Dani Neretve u Zagrebu

Metković, 29.9.2015. - Dana 16. i 17. listopada održat će se IV. Dani Neretve u Zagrebu, manifestacija tijekom koje će, između ostaloga, biti predstavljena knjiga prof. Radojke Bagur Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća.

 

 Radionica

Hotel za kukce

Metković, 29.9.2015. - Prirodoslovni muzej Metković poziva vas na predavanja i radionice Hotel za kukce U sretnom muzejskom vrtu, koje će se održati u subotu, 3. listopada s početkom u 11 i u 13 sati. Svrha radionice je razvijati ekološku osviještenost djece, popularizirati zaštitu prirode, educirati djecu o važnosti korisnih kukaca i očuvanju biološke raznolikosti, a istovremeno se svladavaju tehničke vještine.

 

 Domovinski rat

Članovi PUBPPM 1991 obilježili Svetoga Mihovila

Metković, 29.9.2015. - Danas je Sveti Mihovil i Dan hrvatske policije. Tim su povodom članovi Policijske udruge branitelja Policijske postaje Metković 1991. položili vijence i zapalili svijeće pred Središnjim križem na Groblju sv. Ivana i na Velikoj rivi pred Spomenikom poginulim metkovskim braniteljima u Domovinskome ratu.

 Rad udruga

Otvoren Volonterski centar 'Dobra'

Metković, 29.9.2015. - Volonterskom aktivnošću uređenja bivšega prostora Gradske knjižnice započeo je rad Volonterskoga centra Dobra. Svrha toga projekta poboljšanje je kvalitete života građana grada Metkovića i doline Neretve putem razvoja aktivnosti koje obuhvaćaju izobrazbu građana, volontera i organizatora volontiranja te organizaciju volonterskih programa i promociju vrijednosti i prakse volontiranja, kao i priznavanja kompetencija stečenih volontiranjem.

 Domovinski rat

Veterani obilježili 20. godina od velikih vojnih operacija Ljeto '95, Maestral i Južni potez

Metković, 29.9.2015. - Obilježavajući 20-tu obljetnicu završnih oslobodilačkih akcija članovi Udruge veterana IV. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije posjetili su Livno, Bosansko Grahovo, Drvar, Glamoč i Kupres. Izvještaj Branka Markote.

 Glazba

Lokalni bendovi pozdravili jesen

Metković, 28.9.2015. - Na Trgu kralja Tomislava jučer su u popodnevnim satima nastupili lokalni bendovi i gotovo spontanom svirkom pozdravili jesen. Pozdrav jeseni otvorio je srednjoškolski bend Električna kapula 3,5 odsviravši Rundekove Ruke. Nastavak je bio u žešćem ritmu pa su za kraj ostavili Bulls on Parade od The rage against the mashine.

 Obavijest

Obavijest vlasnicima zapuštenih i neurednih zemljišta

Metković, 28.9.2015. - Jedinstveni upravni odjel, Odsjek za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU šalje Obavijest vlasnicima zapuštenih i neurednih poljoprivrednih, građevinskih i drugih zemljišta, kojom ih upoznaje s njihovim obavezama, sukladno Odluci o komunalnom redu Grada Metkovića.

 

 Šport

ONK Metković - HNK Slaven Gruda 0 : 0

Metković, 28.9.2015. - ONK Metković jučer je odigrao utakmicu 3. kola I. ŽNL i podijelio bodove s gostima HNK Slaven iz Gruda. Bila je to utakmica bez pogodaka, ali s mnogo prilika na objema stranama.

 Šport

Uspješan vikend metkovskih nogometašica

Metković, 28.9.2015. - Nakon pobjede kadetkinja u Splitu protiv ŽNK Marjan 2:0 pogodcima: Ane Previšišić i Vesne Batinović, jučer su seniorke ŽNK Neretva u utakmici II. HNL – jug žene na Igralištu Iza Vage ugostile ŽNK Dalmacija iz Kaštel Sućurca i deklasirale ih rezultatom 6 : 0.

 Izbori

Petrov politiku SDP-a i HDZ-a nazvao političkom ambrozijom

Metković, 28.9.2015. - Jučerašnjom konferencijom za medije otvoren je središnji ured Mosta nezavisnih lista u Zagrebu, čime je najavljen početak predizbornih aktivnosti.

 

 Obavijest

Uklanja se platan uz Gradski park

Metković, 27.9.2015. - U ponedjeljak, 28. rujna od 4 sata do 7 sati ujutro vatrogasci JVP Metković s djelatnicima Čistoće interventno će uklanjati potencijalno opasna stabla i grane između Ulice Stjepana Radića i parkirališta uz Gradski park. Radovi se izvode rano ujutro da se ne bi trebao zaustavljati promet državnom cestom D9.

 Rukomet

MRK Kozala - RK Metković 1963 24 : 28

Metković, 27.9.2015. - Jučer je RK Metković 1963 u Rijeci protiv MRK Kozala ostvario pobjedu od 24 : 28. Kako je tekla utakmica izvijestio nas je Vinko Kaleb.

 Obrazovanje

Dana Svaguša:
Tražimo samo djelomičan povrat otetoga

Metković, 27.9.2015. - U petak se dio nastavnoga osoblja četiriju metkovskih škola pridružio štrajku prosvjednih radnika koji su organizirali: Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja te Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod. O razlozima koji su doveli do štrajka i o njegovoj provedbi u metkovskim školama razgovarali smo sa sindikalnom povjerenicom NSZSŠH prof. Danom Svagušom.

 Šport

Druga pobjeda 'Iza Vage'

Metković, 27.9.2015. - Jučer je NK Neretva u prvenstvenoj utakmici 6. kola III. HNL jug na svome Igralištu Iza Vage pred dvjestotinjak gledatelja rezultatom 1 : 0 pobijedila momčad NK Hajduk 2 iz Splita.

 Šport

Poraz unatoč solidnoj igri

Metković, 26.9.2015. - MNK Metković sinoć je u Gradskoj sportskoj dvorani odigrao prvenstvenu utakmicu prvoga kola II. HNL jug, u kojoj ga je MNK Ustanik iz Splita porazio 1 : 4.

 Glazba

Bravurozan solistički koncert Yoko Nishii

Metković, 26.9.2015. - Solističkim koncertom u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković sinoć je japanska pijanistica Yoko Nishii otvorila novu sezonu kulturnih događanja koja će biti bogata i kvalitetna.

 Rad udruga

Redovna skupština Policijske udruge branitelja Policijske postaje Metković 1991.

Metković, 26.9.2015. - Kako bi u zakonskom roku uskladila Statut s novim Zakonom o udrugama, koji je na snazi od 1. listopada 2014., Policijska udruga branitelja Policijske postaje Metković 1991. u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održala je svoju Redovnu skupštinu.

 Predstavljanje knjige

'Varaždinski zvjerinjak' Miroslava Klemma

Metković, 25.9.2015. - U organizaciji Prirodoslovnoga muzeja Metković sinoć je u Gradskoj knjižnici predstavljena knjiga Varaždinski zvjerinjak, autora Miroslava Klemma, umirovljenoga višeg kustosa i muzejskog savjetnika u Gradskom muzeju Varaždin.

 Šport

Skupština VK Neretvanski gusar

Metković, 25.9.2015. - Veslački klub Neretvanski gusar jučer je u Hotelu Narona održao Izvanrednu skupštinu čija je glavna svrha bila usklađivanje Statuta Kluba sa Zakonom o udrugama i Izvješće o radu Kluba u 2014. godini.

 Obavijest

Stigla nova pošiljka besplatnih kompostera

Metković, 24.9.2015. - U svrhu nastavka uspostavljanja održivoga sustava gospodarenja otpadom na području grada Metkovića, Čistoća Metković d.o.o. nabavila je 150 novih kompostera i podijelit će ih svim zainteresiranim korisnicima koji nisu uspjeli doći na red prilikom prve podijele. Oni će svoj komposter moći preuzeti od ponedjeljka, 28. rujna.

 Folklor

Iz Vinkovaca se vratili i stariji folkloraši

Metković, 24.9.2015. - Biti sudionicima ovogodišnjih jubilarnih 50. Vinkovačkih jeseni velika je čast i zadovoljstvo svih nas – izjavili su u KUD-u Metković po povratku njihovih starijih članova iz Vinkovaca.

 Gradska uprava

Petrov primio pijanisticu Yoko Nishii

Metković, 24.9.2015. - Povodom sutrašnjega koncerta japanske pijanistice Yoko Nishii, gradonačelnik Božo Petrov danas je u svome uredu primio tu umjetnicu koja u Metkoviću i diljem Hrvatske nastupa o 130 obljetnici rođenja Dore Pejačević.

 Policija

Zbog posjedovanja i konzumiranja alkohola na javnim mjestima prekršajno su sankcionirane tri osobe na području Metkovića

Metković, 24.9.2015. - U svrhu zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih ponašanja i utjecaja, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tijekom rujna provedena je preventivno-represivna akcija Siguran početak školske godine. Akcija se provodila vikendom na mjestima gdje se okuplja veći broj maloljetnih osoba.

 Inicijative

Četrdeset dana molitve za život nerođenih

Metković, 24.9.2015. - Sinoć su metkovski vjernici ispred Doma zdravlja Metković započeli četrdesetodnevnu molitvu za život djece koja umiru u pobačajima te su se tako pridružili molitvenoj pro-life inicijativi „40 Dana za život“ u koju je uključeno više od 625 tisuća ljudi diljem svijeta.

 Izbori

Mostu nezavisnih lista pridružila se Nezavisna inicijativa Drage Prgometa

Metković, 24.9.2015. - Na jučerašnjoj konferenciji za medije, održanoj u Novinarskom domu u Zagrebu, Most nezavisnih lista i službeno je potvrdio pristupanje svojim redovima Nezavisne inicijative Drage Prgometa.

 

 Obavijest

U dvorani slobodna dva komercijalna termina

Metković, 24.9.2015. - Na današnji dan (četvrtak) u Gradskoj sportskoj dvorani ostala su slobodna još dva komercijalna termina i to srijeda od 16:30 do 17:30 i četvrtak od 16:00 do 17:00, oba po cijeni od 200 kn. Mole se svi zainteresirani pojedinci, udruge i klubovi da se za zakup termina jave putem e-pošte na gks@metkovic.hr.

 

 Internet

Ponovno stižu lažne e-poruke

Metković, 23.9.2015. - Prije nekoliko mjeseci pisali smo o lažnim porukama koje vam mogu doći elektroničkom poštom, a čiji je pošiljatelj netko od vama poznatih. Premda su pisane „hrvatskom jezikom“, očito je da su strojno prevedene te da prevarant koristi e-adrese sa zaraženih računala. Poruke stižu i dalje pa više o računalnoj sigurnosti pročitajte na
www.carnet.hr/tematski/sigurnost.

 

 Obavijest

Fra Jeronim Šetka, hrvatski franjevac - svećenik, jezikoslovac

Metković, 23.9.2015. - Neretvanska riznica umjetnina i inih vrijednosti, Hrvatska kulturna zaklada, Južnohrvatski ogranak DHK, Matica hrvatska Neum i Općina Čapljina pozivaju na XI. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret 'Fra Jeronim Šetka, hrvatski franjevac - svećenik, jezikoslovac', koji će se od 24. do 26. rujna održati u Neumu, Metkoviću, Pločama, Desnama, Opuzenu i Čapljini. U Metkoviću će Susreti započeti u četvrtak, 24. rujna u 17:30 u Gimnaziji Metković.

 Obavijest

Ono malo više 2015.

Metković, 23.9.2015. - Biciklistički klub Metković organizira duhovno pustolovnu poveznicu Ono malo više 2015. u čast o. Ante Gabrića. Nastavak je to istoimene prošlogodišnje biciklijade s ciljem veličanja života i djela našeg Metkovca – stoji u najavi BK Metković.

 

 Šport

Večernja utrka od mosta do kraja šetališta i nazad

Metković, 22.9.2015. - Neretva run najavljuje utrku II. kola Neretvanske lige trčanja, koja će se održati u nedjelju, 4. listopada na stazi od Lučkoga mosta do kraja Šetališta 116. brigade HV-a. Utrka počinje u 19 sati i ima više kategorija. Sudjelovati može svatko, bez obzira na to je li trčao prvu utrku, čak možete trčati, a da ne sudjelujete u natjecanju za plasman. Detalje o natjecanju pogledajte na FB profilu Udruge Neretva run.

 

 Zdravlje

Pregled djece na slabovidnost

Metković, 22.9.2015. - Djelatnici Referentnog centra Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za dječju oftalmologiju i strabizam, Klinke za očne bolesti Medicinskog fakulteta J. J. Strossmayera u Osijeku, Kliničke bolnice „Sveti Duh“ u Zagrebu, dana 27. rujna 2015. godine s početkom u 11 sati učinit će preventivne preglede vida na slabovidnost (ambliopiju) u prostorijama Dječjeg vrtića „Metković“ u Metkoviću.

 Obavijest

I. Dječja biciklijada 'Žabica 2015'

Metković, 22.9.2015. - Biciklistički klub Metković, Biciklistički klub Relaks, PP Metković, Turistička zajednica Grada Metkovića i Grad Metković u nedjelju, 4. listopada organiziraju I. Dječju biciklijadu Žabica 2015 Metković, kojom se želi promicati biciklizam kao ekološki prihvatljiv načina prijevoza te zdrave životne navike pojedinca i obitelji.

 

 Obavijest

Nasilje nikada nije rješenje

Metković, 22.9.2015. - Članice Foruma žena SDP Metković obavještavaju da povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama Socijaldemokratski forum žena upozorava na važnost toga problema. – Iako je društvo sve osvještenije ipak postoje mnoge obitelji u kojima se nasilje događa i tolerira. Stava smo da obitelj treba biti i jest mjesto ljubavi. Nasilje nikada nije rješenje. Ono je problem koji može završiti i smrću – ističu u Forumu.

 

 Poziv

Izvanredna skupština VK Neretvanski gusar

Metković, 22.9.2015. - Upravni odbor VK Neretvanski gusar saziva Izvanrednu skupštinu koja će se održati dana 24. rujna 2015. godine (četvrtak) s početkom u 19 sati u hotelu Narona pa ovim putem poziva sve članove i prijatelje Kluba da joj se odazovu. Glavne teme Skupštine biti će usklađivanje Statuta s novim Zakonom o udrugama (NN 74/14), koji je stupio na snagu u listopadu 2014., te izvješće za 2014. godinu.

 

 Gradska uprava

Zbog nesnosna smrada u Prudu gradonačelnik traži hitnu sanaciju

Metković, 22.9.2015. - Posljednjih se dana Prudom širi nesnosan smrad koji potječe s uređaja za pročišćivanje otpadnih voda. Stoga je gradonačelnik Petrov uputio dopis tvrtki NPKLM vodovod d.o.o., koja je koncesionar izvorišta regionalnog vodovoda u Prudu da što hitnije sanira postojeće stanje.

 Obavijest

Upišite se u Školu rukometa Jerkovac

Metković, 22.9.2015. - S radom je započela zajednička Škola rukometa Jerkovac, koja radi prema istom planu i programu za sve dječake i djevojčice od predškolskoga do srednjoškolskoga uzrasta.

 Policija

Fiktivnim prijavama oštetili HZMO i HZZO

Metković, 22.9.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije dvoje hrvatskih državljana s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, 43-godišnjakinja i 50-godišnjak se sumnjiče za kazneno djelo prijevare.

 Rukomet

Jerkovčanke druge u Stocu

Metković, 21.9.2015. - U Stocu je jučer održan rukometni turnir za djevojčice rođene 2000./01., na kojemu je nastupio i RK Jerkovac, čija je selekcija djevojčica naraštaja 2002. i mlađeg u starijoj konkurenciji osvojila izvrsno drugo mjesto.

 Rukomet

RK Metković 1963 visokom pobjedom otvorio novu sezonu

Metković, 21.9.2015. - RK Metković 1963 sinoć je u Gradskoj sportskoj dvorani pred 250 gledatelja u prvom kolu I. HRL s visokih 46 :18 pobijedio RK Crikvenica, koja je u Metković doputovala jako oslabljena u odnosu na prošlu sezonu.

 Šport

Bošković drugi na 42 km, Zeko prvi na 4 km zidina

Metković, 20.9.2015. - Unatoč silnim problemima s nogom, Ruđer Bošković je na današnjem Stonskom maratonu osvojio drugo mjesto, istrčavši 42 km za 3:47:41. Ivan Zeko je po zidinama četverokilometarsku stazu istrčao prvi, oborivši njezin rekord. Velik uspjeh za malu ekipu Neretva run. Pogledajte i članak u Dubrovačkom vjesniku. Foto: FB

 

 Obrana od poplave

Nasip dobrim dijelom dosegao punu visinu
Na Duvratu još samo trava nedostaje

Metković, 20.9.2015. - Nedavno smo u pratnji g. Tihomira Galića, voditelja Projekta sustava za obranu od poplave Metkovića i nadzornoga inženjera, obišli trasu gradilišta od granice s BiH na Glibuši do Duvrata – svih 6.439 metara nasipa koji je dobrim dijelom gotovo završen pa se na nekim dionicama još samo treba zasijati trava.

 

 Šport

Furiozan start ženskoga nogometa u Metkoviću

Metković, 20.9.2015. - Nogometašice ŽNK Neretva započele su novu sezonu dvjema utakmicama odigranim jučer na Igralištu Iza Vage. Seniorkama je u prvome kolu II. HNL jug za žene u goste došao novajlija u ligi ŽNK Donat iz Zadra, a kadetkinje su u prvome kolu I. HNL mladeži – kadetkinje ugostile ŽNK Ombla iz Dubrovnika. Ne treba ni govoriti da su naše cure obje momčadi ljubazno ispratile kući – bez bodova.

 Vrijeme

Ljeto odlazi u velikome stilu

Metković, 18.9.2015. - Jutros pred izlazak sunca toplomjer je pokazivao oko 18 ºC, a malo prije 15 sati na Meteorološkoj postaji DHMZ-a u Metkoviću izmjereno je čak 38,6 ºC, što znači da je ponegdje u gradu moglo biti i malo više. To je vjerojatno najviša temperatura izmjerena u rujnu. Kuhat ćemo se još sutra, a u nedjelju stiže osvježenje s kišom.

 

 Poljoprivreda

Prikupljanje prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja

Metković, 18.9.2015. - Iz Savjetodavne službe obavještavaju poljoprivrednike da će u srijedu, 23. rujna vremenu od 14 do16 sati na adresi Jasenska bb ispred tvrtke Poljopromet d.o.o. u Opuzenu biti organizirano prikupljanje prazne ambalaže od SZB za Dubrovačko-neretvansku županiju.

 Folklor

Mladi KUD-a Metković nastupili na Vinkovačkim jesenima

Metković, 17.9.2015. - Mlađa folklorna skupina KUD-a Metković proteklog je vikenda sudjelovala je na Dječjim vinkovačkim jesenima. U subotu, 12. rujna na glavnoj pozornici na Trgu Vinkovačkih jeseni prikazali su neretvansku pjesmu i ples, a u nedjelju su sudjelovali u mimohodu. U rijeci mladosti koja je protekla Vinkovcima sudjelovale su 64 dječje skupine.

 Sajam

Hercegovački plodovi Mediterena

Metković, 17.9.2015. - Od organizatora Sajma ' Hercegovački plodovi Mediterena' dobili smo sljedeću obavijest koju prenosimo.

 Internet

Građani su izvrsno primili 'Metkom internet'

Metković, 17.9.2015. - U lipnju je gradska tvrtka Metković razvoj u suradnji s Gradskom upravom pokrenula uslugu najjeftinijega interneta u Hrvatskoj pa smo zamolili njihova voditelja IT odjela Mislava Gluščevića da nam kaže kakva su im iskustava nakon tri mjeseca rada.

 

 Humanost

Prikupljene 42 doze krvi za OB Dubrovnik

Metković, 17.9.2015. - Gradsko društvo Crvenoga križa Metković jučer je u predvorju Gradskog kulturnog središta Metković održalo sedmu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Tijekom akcije prikupljene su 42 doze krvi za OB Dubrovnik. Akciji se odazvalo 60 darivatelja.

 

 Šport

Neretva doma podijelila bodove s Omišom

Metković, 17.9.2015. - U utakmici četvrtoga kola III. HNL jug NK Neretva je na svome Igralištu Iza Vage pred stotinjak gledatelja podijelila bodove s NK Omiš. Rezultat je bio 1:1.

 Politika

Petrov: Koaliranje s pobjednicima izbora za Most bi bilo ravno političkom suicidu

Metković, 16.9.2015. - Metkovski gradonačelnik Božo Petrov danas je dao intervju za dalmatinskiportal.hr, u kojemu kaže da Most neće rušiti demokratsku većinu, nego će, uđe li u Sabor, ostati neovisan.

 

 Obavijest

Dimnjačarima omogućite pregled svojih ložišta i dimovoda

Metković, 16.9.2015. - Iz Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića, Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU, stigla je obavijest građanima o postupanju dimnjačarske službe u svrhu nadolazeće sezone grijanja.

 Šport

Uspješna provjera veslača uoči Prvenstva Hrvatske

Metković, 15.9.2015. - Na regatnoj stazi splitskoga Spinuta u nedjelju je održana VI. regata Kupa Dalmacije, koja je ujedno i posljednja ove sezone. Veslači VK Neretvanski gusar osvojili su jedno drugo i tri treća mjesta.

 Rad udruga

Više nego uspješno proveden projekt 'Vrijeme ne možemo darovati, možemo ga podijeliti'

Metković, 15.9.2015. - Udruga Otac Ante Gabrić provodila je od siječnja do kolovoza ove godine Projekt izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./15. Vrijeme ne možemo darovati, možemo ga podijeliti, u kojemu joj je partner bila Osnovna škola Stjepana Radića, dok je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za Projekt odobrilo je 90.000 kn.

 Šport

Komazin: Čestitamo Neretvancu, ali mislimo na Omiš

Metković, 15.9.2015. - Danas je u klupskim prostorijama NK Neretva održana konferencija za medije, koju je sazvao predsjednik Uprave Kluba Goran Komazin Meka, kako bi javnost upoznao s radom toga sportskog kolektiva, najstarijega u Metkoviću i cijeloj Županiji.

 Poljoprivreda

Obavijest maslinarima

Metković, 15.9.2015. - Zadnja očitanja na području Dubrovačko-neretvanske županije govore o pojačanom intenzitetu leta treće generacije maslinove muhe (Bactrocera oleae). Pregledom plodova zabilježeni su novi ubodi, a na temelju vremenske prognoze za naredni period pretpostavka je da će se povoljni uvjeti za neometan razvoj tog štetnika nastaviti.

 

 Policija

Temeljem lažne prijave pet godina dobivala dječji doplatak

Metković, 15.9.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije 50-godišnjakinja se sumnjiči za kazneno djelo prijevare.

 Šport

Metkovski biciklisti ponovno osvajaju medalje

Metković, 15.9.2015. - Članovi BK Metković prošloga su vikenda sudjelovali na dvjema biciklističkim utrkama u Veloj Luci i u Drinovcima te osvojili jednu zlatnu i dvije brončane medalje.

 

 Domovinski rat

Tko je bio Ante Vrdoljak i smijemo li to ne znati?

Metković, 14.9.2015. - Prije 24 godine, na današnji dan pokraj Ploča je izvedena akcija Zelena tabla – Mala bara, kojom je Hrvatskoj vraćeno oruđe, oružje i streljivo što ga je tzv. JNA bila oduzela teritorijalnim obranama općina Metković, Ploče, Vrgorac i Makarska. Pri tome je poginuo pripadnik IV. gardijske brigade Ante Vrdoljak.

 Rekreacija

Zakupite termin u Gradskoj dvorani

Metković, 14.9.2015. - Ustanova za kulturu i sport Metković oglašava prodaju rekreacijskih termina u Gradskoj športskoj dvorani. Termini će se dodjeljivati onim redoslijedom kako prijave budu stizale.

 Obavijest

Svi predškolci koji ne polaze dječji vrtić moraju se upisati u program predškole!

Metković, 14.9.2015. - U skladu s odredbama Zakona o predškolskom odgoju i Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe, Dječji vrtić Metković upućuje Javni poziv za uključivanje djece u program predškole za djecu koja nisu polaznici dječjega vrtića, a rođena su u razdoblju od 1. travnja 2009. do 31. ožujka 2010. godine. Roditelji su dužni dijete upisati u taj program najkasnije do 30. rujna 2015. u Središnjem dječjem vrtiću svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

 

 Šport

Započela Neretvanska liga trčanja

Metković, 14.9.2015. - Prva utrka novopokrenute Neretvanske lige trčanja jučer je održana na šest kilometarskoj stazi od Jame u Potkraju do kapelice sv. Ante na Repu i nazad. Stazu je u vremenu 21:50 prvi istrčao član AK Dubrovnik Enis Hrustić, a za njim su s 81, odnosno 99 sekundi zaostatka na cilj stigli Metkovci Ivan Zec i Ruđer Bošković. Za vodećim trojcem slijedili su Stipe Pijević, Mario Ivić, Stipe Baćilo i Petar Kežić.

 Šport

ONK Metković porazom startao u prvenstvo

Metković, 14.9.2015. - Jučer je ONK Metković na svom igralištu u utakmici prvoga kola I. ŽNL dubrovačko-neretvanske poražen rezultatom 0 : 1 od ekipe NK GOŠK iz Dubrovnika.

 Politika

Most NL na središnjem zagrebačkom trgu održao konferenciju za medije

Metković, 13.9.2015. - Danas je Most nezavisnih lista na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića održao konferenciju za medije na temu reforme teritorijalnog ustroja, no čulo se i drugih stvari. Evo kako su to prenijeli naši mediji: telegram.hr, net.hr, hrt.hr, a ovdje je Mostovo službeno priopćenje.

 

 Šport

Trening-utakmica Neretvinih limačica i limača

Metković, 13.9.2015. - Jučer je na malonogometnom terenu NK Neretva odigrana trening-utakmica između limačica i limača toga kluba. Treneri Matea Suton i Josip Radić bili su zadovoljni prikazanom igrom, a čini se da su bili i gledatelji pa rezultat nije važan.

 Metković 600

Ća je pusti smartfon kontra poni-trke

Metković, 12.9.2015. - Teško je reći je li se naraštaj klinaca s fotografije više veselo svome prvom poniju ili današnji klinci najnovijemu smartfonu, ali je sigurno da se zdravije zabavljao.

 Rad udruga

'Leptirići' traže tri pomagača u nastavi

Metković, 12.9.2015. - Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići objavila je Javni natječaj za tri radna mjesta pomagača u nastavi djeci s teškoćama u razvoju. Rad je na određeno vrijemo od 1. listopada 2015. do 30 lipnja 2016.

 Obavijest

U ponedjeljak bez vode I. Gundulića i Hrv. iseljenika

Metković, 12.9.2015. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u ulicama Ivana Gundulića i Hrvatskih iseljenika da će 14. rujna 2015. (ponedjeljak) od 7 do 10 sati biti obustavljena opskrba vodom zbog hitnih radova na sanaciji vodoopskrbnoga cjevovoda u Ulici Ivana Gundulića (D9) pokraj Fine. Vozači se mole za opreznu vožnju na tome dijelu ulice.

 

 Šport

U nedjelju prva utrka Neretvanske lige trčanja

Metković, 11.9.2015. - Neretva Run na svome FB profilu objavio je da počinje Neretvanska liga trčanja. Prva utrka Lige je u nedjelju u 17 sati, a start i cilj su u Potkraju (Jama). Trčat će se do kapelice sv. Ante na Repu i nazad. Na sudjelovanje u utrci pozvani su svi koji žele trčati i družiti se.

 

 Gradska uprava

Konstituirana sva vijeća mjesnih odbora osim u Glušcima

Metković, 11.9.2015. - Nakon izbora za vijeća mjesnih odbora u Gradu Metkoviću, održanih 26. srpnja ove godine, dobivamo službenu informaciju da su konstituirana vijeća u mjesnim odborima Centar, Sv. Nikola, Vid, Prud i Dubravica.

 Gradske vijesti

Reklamni pano bi trebao proraditi danas

Metković, 11.9.2015. - Reklamni pano u središtu grada već duže vrijeme ne radi pa smo se obratili gradskome poduzeću Metković razvoj, u čijemu vlasništvu je pano i koje upravlja njime, da nam kažu o čemu je riječ.

 Gradske vijesti

Počelo uređenje minitržnice na desnoj strani grada

Metković, 11.9.2015. - Početkom tjedna započelo je uređenje zapuštene površine na početku Ulice Zrinskih i Frankopana, koja je u vlasništvu Hrvatskih željeznica. Na tome mjestu predviđeno je dvanaest parkirnih mjesta te površina na koju će se postaviti kiosci i štandovi za prodaju voća, povrća i ribe.

 

na naslovnici

Put putujem – iz Kleka

Puljić šesti na državnom prvenstvu u veslanju

Natječaj za ulaganja u poljoprivredu za mlada poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja RH (2014. – 2020.)

Fiktivnim prijavama stekli protupravnu dobit

Očitovanje GO HDZ-a Metković na priopćenje dogradonačelnika Grmoje:
Grmoja i Petrov su most, ali prema SDP-u!

Nasip prelazi granicu!

Fotogalerija sa sinoćnje utrke 'Noćna šetnica'

Metković u znaku bicikla

Vjernici proslavili Sv. Franju

Most treći, a Petrov peti

Vinko Sliško i Antonia Cvitković pobjednici druge utrke Neretvanske lige trčanja

Tomac se žestoko obrušio na Milanovića tvrdeći da njime upravlja Vesna Pusić

RK Metković i dalje na vrhu I. HRL

Neretvi još jedna domaća pobjeda

Djeca učila o korisnosti kukaca i izrađivala im nastambe

Bivši rukometaši čestitali rođendan svome šjor Zdravku

Suze Helijada u AM Narona

Mala tržnica gotova za petnaestak dana

Dijele se komposteri, obnavljaju mrtvačnice u Metkoviću i Vidu, stižu čipirane posude za otpad

Yoko Nishii otkriva nam Doru Pejačević iz Japana

U Domu za starije obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Leinim simbolima ukazali na važnost preventivnih pregleda na slabovidnost

Metkovci na Dunavu drugi u kategoriji gradova

Već prijavljeno 55 trkača

Apel stanovnicima koji su vlasnici pasa

Krivotvorenim nalozima za isplatu do 71.000 kuna

Medijima Prgomet iznimno zanimljiv

KK Metković i dalje se oslanja na vlastite snage

Trio GIG pokazao da i suvremena klasična glazba može biti publici prihvatljiva

Grmoja: Nećemo dopustiti da se Grad Metković koristi u predizbornom prepucavanju SDP-a i HDZ-a

Domagoj Vidović dobitnik državne nagrade

Poziv za predlaganje programa javnih potreba Grada Metkovića za 2016.

IV. Dani Neretve u Zagrebu

Hotel za kukce

Članovi PUBPPM 1991 obilježili Svetoga Mihovila

Otvoren Volonterski centar 'Dobra'

Veterani obilježili 20. godina od velikih vojnih operacija Ljeto '95, Maestral i Južni potez

Lokalni bendovi pozdravili jesen

Obavijest vlasnicima zapuštenih i neurednih zemljišta

ONK Metković - HNK Slaven Gruda 0 : 0

Uspješan vikend metkovskih nogometašica

Petrov politiku SDP-a i HDZ-a nazvao političkom ambrozijom

Uklanja se platan uz Gradski park

MRK Kozala - RK Metković 1963 24 : 28

Dana Svaguša:
Tražimo samo djelomičan povrat otetoga

Druga pobjeda 'Iza Vage'

Poraz unatoč solidnoj igri

Bravurozan solistički koncert Yoko Nishii

Redovna skupština Policijske udruge branitelja Policijske postaje Metković 1991.

'Varaždinski zvjerinjak' Miroslava Klemma

Skupština VK Neretvanski gusar

Stigla nova pošiljka besplatnih kompostera

Iz Vinkovaca se vratili i stariji folkloraši

Petrov primio pijanisticu Yoko Nishii

Zbog posjedovanja i konzumiranja alkohola na javnim mjestima prekršajno su sankcionirane tri osobe na području Metkovića

Četrdeset dana molitve za život nerođenih

Mostu nezavisnih lista pridružila se Nezavisna inicijativa Drage Prgometa

U dvorani slobodna dva komercijalna termina

Ponovno stižu lažne e-poruke

Fra Jeronim Šetka, hrvatski franjevac - svećenik, jezikoslovac

Ono malo više 2015.

Večernja utrka od mosta do kraja šetališta i nazad

Pregled djece na slabovidnost

I. Dječja biciklijada 'Žabica 2015'

Nasilje nikada nije rješenje

Izvanredna skupština VK Neretvanski gusar

Zbog nesnosna smrada u Prudu gradonačelnik traži hitnu sanaciju

Upišite se u Školu rukometa Jerkovac

Fiktivnim prijavama oštetili HZMO i HZZO

Jerkovčanke druge u Stocu

RK Metković 1963 visokom pobjedom otvorio novu sezonu

Bošković drugi na 42 km, Zeko prvi na 4 km zidina

Nasip dobrim dijelom dosegao punu visinu
Na Duvratu još samo trava nedostaje

Furiozan start ženskoga nogometa u Metkoviću

Ljeto odlazi u velikome stilu

Prikupljanje prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja

Mladi KUD-a Metković nastupili na Vinkovačkim jesenima

Hercegovački plodovi Mediterena

Građani su izvrsno primili 'Metkom internet'

Prikupljene 42 doze krvi za OB Dubrovnik

Neretva doma podijelila bodove s Omišom

Petrov: Koaliranje s pobjednicima izbora za Most bi bilo ravno političkom suicidu

Dimnjačarima omogućite pregled svojih ložišta i dimovoda

Uspješna provjera veslača uoči Prvenstva Hrvatske

Više nego uspješno proveden projekt 'Vrijeme ne možemo darovati, možemo ga podijeliti'

Komazin: Čestitamo Neretvancu, ali mislimo na Omiš

Obavijest maslinarima

Temeljem lažne prijave pet godina dobivala dječji doplatak

Metkovski biciklisti ponovno osvajaju medalje

Tko je bio Ante Vrdoljak i smijemo li to ne znati?

Zakupite termin u Gradskoj dvorani

Svi predškolci koji ne polaze dječji vrtić moraju se upisati u program predškole!

Započela Neretvanska liga trčanja

ONK Metković porazom startao u prvenstvo

Most NL na središnjem zagrebačkom trgu održao konferenciju za medije

Trening-utakmica Neretvinih limačica i limača

Ća je pusti smartfon kontra poni-trke

'Leptirići' traže tri pomagača u nastavi

U ponedjeljak bez vode I. Gundulića i Hrv. iseljenika

U nedjelju prva utrka Neretvanske lige trčanja

Konstituirana sva vijeća mjesnih odbora osim u Glušcima

Reklamni pano bi trebao proraditi danas

Počelo uređenje minitržnice na desnoj strani grada

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

 
Pogrebene usluge - sve na jednom mjestu
 
Pogrebene usluge - sve na jednom mjestu
 

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE

 

Stjepana Radića 1, 20350 Metković

tel: +385 (0) 20 681 020

e-mail: zaklada-ivapetrusic@metkovic.hr

OIB: 37607019336 MB: 04260279

IBAN: HR8924840081107037437; SWIFT: RZBHHR2X

 

Odluku o osnivanju gradske humanitarne zaklade donijelo je Gradsko vijeće u  prosincu 2013., a Ministarstvo uprave je u srpnju 2014. izdalo Rješenje o registraciji Zaklade i odobrilo joj rad.

Svrha zaklade je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca s područja grada Metkovića i prigradskih naselja.