2164

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

13.2.2016.
Amra Repeša
supruga Luke, rođ. Čustović
1960. - 2016.
Amra Repeša

KONTAKT

LINKOVI

Naslovnica

vijesti www.metkovic.hr

 Fenomeni

Lastavica usred zime

Metković, 13.2.2016. - U redovnom tjednom obilasku ušća Neretve 6. veljače oko 9 sati ujutro pri prelasku čamcem preko Neretve u Parila preko nas je preletjela lastavica – kažu u Ornitološkom društvu Brkata sjenica.

 

 Rekreacija

Sudjelujte u biciklističkoj utrci XCM 'Stipe Čamber'

Metković, 13.2.2016. - Biciklistički klub Metković najavio je utrku XCM Stipe Čamber koja će se u sklopu IX. kola rekreativne XC zimske lige Dalmacije u nedjelju, 28. veljače na stazi dugoj 27 km od Vida preko Pruda, Dragovije, Novih Sela i Vreštice natrag u Vid voziti u znak sjećanja na njihova pokojnog člana Stipu Čambera.

 Obrazovanje

Najbolji upućeni na Županijski 'LIDRANO'

Metković, 12.2.2016. - Danas je u Gradskom kulturnom središtu Metković održana Međugradska smotra osnovnih i srednjih škola LIDRANO 2016. na kojoj su se svojim literarnim, dramskim i novinarskim radovima predstavili učenici iz Metkovića i Opuzena te općina Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska. Najbolji uradci s te smotre upućeni su na Županijsku smotru koja će 1. ožujka održati u dubrovačkome Kazalištu Marina Držića. Pogledajmo tko će svoje škole predstavljati u Dubrovniku.

 Obrazovanje

Kako pomoći pticama da opstanu

Metković, 12.2.2016. - Danas je u OŠ Stjepana Radića održana radionica i predavanje o izradi hranilica za ptice na kojoj je učenicima prvoga i šestoga razreda pojašnjeno koliko je važna prisutnost ptica u našoj okolini i kako svi možemo pridonijeti opstanku tih životinja.

 Manifestacije

Dani oca Ante Gabrića

Metković, 12.2.2016. - Pod pokroviteljstvom Grada Metkovića od ponedjeljka do petka (22. – 26. veljače) u Metkoviću će se održavati Dani oca Ante Gabrića. Pogledajte program.

 Poljoprivreda

Zaštitite koštičave voćke

Metković, 12.2.2016. - Nestabilne vremenske prilike s dnevnim temperaturama od 13° do 16 °C, koje su najavljene i u idućim danima, povoljno će utjecati na razvoj gljivičnih bolesti na koštičavim voćkama (marelica, breskva, nektarina, šljiva, trešnja). Upućuju se voćari da pregledaju svoje voćnjake te na osnovi razvojne faze naprave preventivnu zaštitu.

 Koncert

Koncert ljubavnih pjesama Branka Bebića i prijatelja

Metković, 12.2.2016. - Povodom Valentinova sinoć je metkovski kantautor i šansonijer Branko Bebić u Galeriji GKS-a Metković s prijateljima održao koncert na kojemu je pjevao svoje pjesme i evergrine ljubavne tematike.

 Naši u svijetu

Miljenko Mike Grgić na Times Squareu

Metković, 12.2.2016. - Gotovo bismo se mogli okladiti u to da bi na pitanje tko je Miljenko Grgić naši mlađi sugrađani slegnuli ramenima.

 Rad udruga

'Cesta ljubavi' u Udruzi 'Prijatelj'

Metković, 11.2.2016. - Danas je u Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj održano druženje njezinih korisnika i učenika Srednje škole Metković koji su tamo došli u pratnji svoje profesorice Goranke Ivanković, organizatorice događaja. Druženje pod nazivom Cesta ljubavi osmišljeno je da bi se uoči Valentinova govorilo o ljubavi i svemu što ona donosi.

 Inicijative

40 dana za život

Metković, 11.2.2016. - Aktivisti Molitvene inicijative 40 dana za život jučer su se nakon večernje mise u crkvi sv. Ilije okupili pred metkovskim Domom zdravlja gdje su molitvom s upaljenim svijećama i transparentima ukazali na važnost očuvanja života nerođene djece.

 Izgubljneno - nađeno

Torbica traži vlasnika

Metković, 11.2.2016. - Pronađena je torbica za fotoaparat s nekim dodatnim priborom. Vlasnik je može preuzeti radnim danom u GKS-u Metković.

 

 Maškare

Splitski se Neretvani okupili pod maskama

Metković, 11.2.2016. - Toni Marević poslao nam je iz Splita fotografije s Maškarane zabave Neretvana što je u utorak održana u Hrvatskome časničkom domu u Lori i koja je privukla čak stotinjak Neretvana i njihovih gostiju.

 Šport

Torcida pozvala Most NL da održi obećanje

Metković, 10.2.2016. - Na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću danas su članovi Torcide, od kojih su mnogi pristigli iz Splita, održali performans i pozvali Most nezavisnih lista da održi predizborno obećanje da će srediti stanje u hrvatskome nogometu. Na trgu su simbolično odigrali i nogometnu utakmicu između momčadi u dresu Hajduka i druge na čijemu je dresu bio prekrižen logotip HNS-a.
Foto: FB Torcida Metković

 

 Maškare

Vidonjci se obračunali s Krnjom

Metković, 10.2.2016. - Na Velikoj rivi u Vidu jučer su Završne poklade počele u 18 sati tradicionalnim proglašenjem ministara koji su iznijeli svoje programe koje će provesti pod upravom mačkara. Nastavilo se podizanjem optužnice i iznošenjem obrane Marka Krnjevala u pravednom suđenju, nakon čega su svi nazočni mještani Vida i okolice sa zanimanjem slušali Markovu ostavštinu vidonjskom puku.

 Obljetnice

10 godina Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu

Metković, 10.2.2016. - Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu osnovano je 11. veljače 2006. U povodu proslave 10. obljetnice Društva u subotu će se, 13. veljače 2016., u prostorijama Društva na Jarunu (Prosenikova 11) održati prigodan program.

 Maškare

Marko gorio posljednji put ove godine

Metković, 9.2.2016. - Ovogodišnje poklade ostat će zapamćene po tome što je Marko Krnjeval gorio čak tri puta, posljednji put večeras i to nakon poštenoga suđenja.

 

 Policija

Fiktivnom prijavom oštetila HZMO i HZZO za 72 tisuće kuna

Metković, 9.2.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije 55-godišnja hrvatska državljanka s prebivalištem u BiH sumnjiči se za kazneno djelo prijevare.

 Glazba

Suzani Komazin 1. nagrada u Križevcima

Metković, 9.2.2016. - Na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op.2, održanom u Križevcima od 4. do 7. veljače, naša je sugrađanka Suzana Komazin s postignutih 94 boda osvojila 1. nagradu u disciplini udaraljke (V. kategorija). Suzana je nastupila kao učenica IV. razreda Srednje glazbene škole u Varaždinu u klasi prof. Stanislava Muškinje.

 Maškare

Marko Krnjeval pod policijskom zaštitom

Metković, 8.2.2016. - Policijska Služba za osiguranje i zaštitu štićenih osoba dobila je neobičnoga klijenta, na svu sreću zakratko. Metkovski Marko Feniks Krnjeval mirno može prespavati svoju posljednju noć na Pjaci nekad zvanom Plokatom. Rekao nam je da mu policija ni najmanje ne smeta, dapače. – Kad među svojim čuvarima vidim ove naše zgodne policajke osjećam se i sigurno i lipo – rekao nam je Marko na rastanku.

 

 Festival

Metkovke pobijedile u Opuzenu

Metković, 8.2.2016. - Ove je je subote u organizaciji Udruge za očuvanje neretvanske baštine i pod pokroviteljstvom Grada Opuzena u Sportskoj dvorani u Opuzenu održan je tradicionalni Festival pjevača amatera Mikrofon je Vaš na kojemu je nastupilo 23 izvođača podijeljenih u dvije dobne skupine. U kategoriji mlađih od 15 godina nagradu Stručnoga ocjenjivačkog suda dobila je Ana Medak, a Grand prix za starije otišao u ruke Kristine Brečić. Čestitamo našim curama!

 Maškare

Fotoreportaža s povorke na Velike poklade

Metković, 8.2.2016. - Donosimo fotoreportažu s jučer održane Velike maškarane povorke koja je unatoč recesiji ipak ostala velika, ponajprije zahvaljujući velikom trudu učenika i nastavnika metkovskih škola te entuzijasta koji od maškara nikada neće odustati.

 

 Zaštita prirode

Ne stidite se močvare

Metković, 7.2.2016. - Ni mi koju smo uz močvaru rođeni ne razumijemo što je ona zapravo. Čak je se i stidimo pa je nećemo spominjati u „boljemu“ društvu. Zapravo, da je nema tek bi onda živjeli okruženi boleštinama. Dokaz tomu je i minimočvara za koju nam je Svjetska banka darovala preko sedam milijuna kuna i koja će štititi izvorište pitke vode u Prudu.

 Maškare

'Zdravi grad' prvo mjesto prepustio 'Seoskoj mahali'

Metković, 7.2.2016. - Danas je gradskim ulicama održana još jedna recesijska maškarana povorka u kojoj je osim maškaranih skupina dviju osnovnih škola i gimnazijalaca sudjelovalo i desetak društava te stotinjak pojedinačnih maski.

 Maškare

Metkovska plastična kirurgija čini čuda

Metković, 7.2.2016. - Još se Markov skelet nije ni ohladio, a domaći su plastičari iz Pokladnoga društva Marka rekonstrirali, ovaj put u liku bika sa znakovitim prstom. Tako je sve spremno za veliku povorku koja u 15 sati polazi ispred sportske dvorane.

 

 Maškare

Fotoreportaža s Gala-zabave

Metković, 7.2.2016. - Dogotovili smo veliku fotoreportažu sa sinoćnje Gala-zabave u Hotelu Narona. Pogledajte je ovdje.

 

 Maškare

Marko ponovno prijevremeno gorio

Metković, 7.2.2016. - Drugi put u šest dana zapaljena je lutka Marka Krnjevala. Prema nekim navodima to se dogodilo noćas oko 2:30, počinitelj je zasad nepoznat, ali se nadamo da će policija biti učinkovita kao i prošli put.

 

 Maškare

Pjacarima prva nagrada Gale 2016.

Metković, 7.2.2016. - Na večeras održanoj tradicionalnoj Gala-zabavi prvo je mjesto osvojila maškarana skupina Pjacari s maskom New Orelans. Druge su bile tete iz vrtića s maskom Afrika, a treće Ovce iz Podgorice. Uskoro cijela fotoreportaža.

 Šport

Ženski nogomet osvaja dolinu Neretve

Metković, 6.2.2016. - Zaljubljenici u nogomet reći će da je sinoć na umjetnoj travi Igrališta Iza Vage odigrana povijesna utakmica u kojoj su se sastale dvije neretvanske ženske momčadi – limačice NK Neretva i NK Maestral iz Krvavca.

 Šport

Dođite podržati neretvanske nogometne limačice

Metković, 5.2.2016. - Ženski nogomet u dolini Neretve sve je popularniji. U svrhu njegove promocije danas će se Iza Vage na malonogometnom terenu s umjetnom travom odigrati utakmica između limačica ŽNK Neretva i ŽNK Maestral iz Krvavca. Utakmica počinje u 18 sati.

 

 Prenosimo

Veliki intervju Ante Šprlje za HINA-u

Metković, 5.2.2016. - Upravo je objavljen veliki intervju što ga je novi ministar pravosuđa Ante Šprlje dao je za HINA-u, a objavio ga je indeks.hr.

 

 Komentar

Katastrofalno nizak vodostaj Neretve

Metković, 4.2.2016. - Dugotrajan izostanak oborina (što današnjih petnaestak litara po metru četvornome neće popraviti) danas je u 10 sati vodostaj Neretve spustio na samo 36 cm. Budući da je nula letve na Velikoj rivi „u minusu“ 27 cm u odnosu na 0 m n/m, ispada da je vodostaj Neretve bio 9 cm nad morem.

 Kino

Dogovara se program 'Kino Mreže'

Metković, 4.2.2016. - U dvorani Muller zagrebačkoga Kina Europa u organizaciji Kino Mreže u tijeku je Zimski sajam filmana kojemu se pojavilo četrdesetak nezavisnih kinoprikazivča i distributera kao što su Discovery, MRTN media, FMFS, Hulahoop, Blitz, 2i Film, Continental film, Pa-dora, Restart…

 Javni poziv

Poziv za dostavu ponuda za nabavu grafičkih usluga za 2016. godinu

Metković, 4.2.2016. - Grad Metković objavljuje Poziv za dostavu ponuda za nabavu grafičkih usluga za 2016. godinu. Rok za dostavu ponude je do 15. veljače 2016. godine do 12 sati, bez obzira na način dostave.

 Maškare

Veliki splitski Neretvanski maskenbal

Metković, 4.2.2016. - Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu drugu godinu zaredom organizira Maškaranu zabavu Neretvana i prijatelja doline Neretve. Ove godine odlučili su se za veći prostor pa pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u ponedjeljak, 8. veljače od 20 sati u Domu HV-a u Lori.

 Rukomet

Reprezentacija iz doline Neretve

Metković, 4.2.2016. - Nakon osvojene brončane medalje naše reprezentacije na Europskom prvenstvu u Poljskoj svi pričaju o izborniku Željku Babiću rodom s Vlake. Dijete Neretve, svoju igračku karijeru počinje s 10 godina u Opuzenu. Prelazi u rukometni div Metković, a sa Zagrebom je bio prvak bivše države, Hrvatske i dva puta Europe. Dio karijere proveo je i u Italiji igrajući za Pallamanou iz Prata i u Modeni.

 Predstavljanje knjige

Predstavljena knjiga-priručnik 'Biram život'

Metković, 4.2.2016. - Knjiga Biram život autorice Irene Filipović, koja je u njoj opisala svoju borbu s rakom i svime što ju je pratilo uz tu opaku bolest, sinoć je predstavljena u Gradskoj knjižnici Metković.

 Rad udruga

Ponosni 'Prijatelji'

Metković, 4.2.2016. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković objavila je da je kombi koji se koristi za potrebe njihovih članova od jučer vlasništvo Udruge. – Dosada je ovo vozilo bilo u vlasništvu banke Volksbank, a uplatom preostaloga duga nastalog kupnjom na leasing vozilo je prešlo u naše vlasništvo – s ponosom su Prijatelji objavili u svome FB statusu.

 

 Obrazovanje

Koncert pod maskama učenika OGŠ Metković

Metković, 4.2.2016. - U organizaciji Osnovne glazbene škole Metković sinoć je u Galeriji GKS-a održan četvrti Koncert pod maskama na kojemu se 36 učenika od prvoga do četvrtoga publici predstavilo svojim kraćim solističkim nastupima.

 Projekti

Direktor Hrvatskih voda Ivica Pliščić sa suradnicima sastao se s predstavnicima Grada Metkovića

Metković, 3.2.2016. - Danas je u prostorijama Gradske knjižnice Metković održan sastanak predstavnika Grada Metkovića i Hrvatskih voda koje se na našem području pojavljuju kao investitor ili komisionar u više projekata.

 Javni poziv

Poziv zainteresiranim korisnicima štandova

Metković, 3.2.2016. - Grad Metković poziva sve zainteresirane za korištenje štandova na javnoj površini Minitržnica pokraj Podvožnjaka da do 9. veljače 2016. u pisarnicu Grada Metkovića dostave obrazac zahtjeva s popratnom dokumentacijom.

 Izložba

Močvara izvor života

Metković, 3.2.2016. - Međunarodni dan vlažnih staništa obilježen je i u Prirodoslovnome muzeju Metković gdje je sinoć održana izložba Močvara izvor života s likovnim radovima učenika Srednje škole Metković. Njihovi radovi su plod istraživačkoga, odgojnoga i obrazovnog rada s mladim naraštajima u svrhu promicanja svijesti o očuvanju delte Neretve. U radovima dominira tempera i tuš te nešto kombinirane tehnike, a svi simboliziraju život u Neretvi.

 Zaštita okoliša

U Metkoviću obilježen Međunarodni dan vlažnih staništa

Metković, 3.2.2016. - Suradnjom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije i Srednje škole Metković u metkovskome GKS-u obilježen je 2. veljače, Međunarodni dan vlažnih staništa i to radionicom na temu Vlažna staništa za našu budućnost: Živjeti održivo.

 Gradska uprava

Kreće Poslovna zona 'Dubravica'

Metković, 3.2.2016. - U Zgradi političkih stranaka jučer je pod predsjedavanjem Marina Veraje održana XXIV. sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su jednoglasno usvojene sve odluke.

 Metković 600

Pomrčina u Metkoviću 1961.

Metković, 3.2.2016. - Najplodniji metkovski i neretvanski povjesničar dr. sc. Ivan Jurić objavio je na svome FB profilu fotografiju koju su rijetki do sada vidjeli. Riječ je o potpunoj pomrčini sunca koja se u Metkoviću mogla vidjeti 15. veljače 1961. godine.

 

na naslovnici

Lastavica usred zime

Sudjelujte u biciklističkoj utrci XCM 'Stipe Čamber'

Najbolji upućeni na Županijski 'LIDRANO'

Kako pomoći pticama da opstanu

Dani oca Ante Gabrića

Zaštitite koštičave voćke

Koncert ljubavnih pjesama Branka Bebića i prijatelja

Miljenko Mike Grgić na Times Squareu

'Cesta ljubavi' u Udruzi 'Prijatelj'

40 dana za život

Torbica traži vlasnika

Splitski se Neretvani okupili pod maskama

Torcida pozvala Most NL da održi obećanje

Vidonjci se obračunali s Krnjom

10 godina Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu

Marko gorio posljednji put ove godine

Fiktivnom prijavom oštetila HZMO i HZZO za 72 tisuće kuna

Suzani Komazin 1. nagrada u Križevcima

Marko Krnjeval pod policijskom zaštitom

Metkovke pobijedile u Opuzenu

Fotoreportaža s povorke na Velike poklade

Ne stidite se močvare

'Zdravi grad' prvo mjesto prepustio 'Seoskoj mahali'

Metkovska plastična kirurgija čini čuda

Fotoreportaža s Gala-zabave

Marko ponovno prijevremeno gorio

Pjacarima prva nagrada Gale 2016.

Ženski nogomet osvaja dolinu Neretve

Dođite podržati neretvanske nogometne limačice

Veliki intervju Ante Šprlje za HINA-u

Katastrofalno nizak vodostaj Neretve

Dogovara se program 'Kino Mreže'

Poziv za dostavu ponuda za nabavu grafičkih usluga za 2016. godinu

Veliki splitski Neretvanski maskenbal

Reprezentacija iz doline Neretve

Predstavljena knjiga-priručnik 'Biram život'

Ponosni 'Prijatelji'

Koncert pod maskama učenika OGŠ Metković

Direktor Hrvatskih voda Ivica Pliščić sa suradnicima sastao se s predstavnicima Grada Metkovića

Poziv zainteresiranim korisnicima štandova

Močvara izvor života

U Metkoviću obilježen Međunarodni dan vlažnih staništa

Kreće Poslovna zona 'Dubravica'

Pomrčina u Metkoviću 1961.

iz medija

SERVISI

Metković 1422. - 2022.

Metković 1422. - 2022.

TRAŽILICA

KVIZ

 

Translate to English

Kada radi vaš liječnik

 
Pogrebene usluge - sve na jednom mjestu
 
Pogrebene usluge - sve na jednom mjestu
 

VRIJEME I DRUGE INORMACIJE

Filmovi koje morate pogledati