479

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

vijesti

Demanti predsjednika Uprave NK Neretva Gorana Komazina Meke

 

Dragi navijači i prijatelji Nogometnoga kluba Neretva,

iako mislim da se protiv neutemeljenih i neistinitih optužaba nemoguće braniti drugačije nego pred institucijama i sudom, zbog čega do sada nisam izlazio u javnost, ipak zbog interesa te iste javnosti odlučio sam vam podastrijeti neke činjenice vezane uz navodnu aferu Mito.

Vjerujem da ste upoznati s člankom portala dubrovnikpress.hr, a koji je prenio i portal metkovic-news.com, u kojemu se pod naslovom „NK Neretva predala mito za donaciju HOO-a“ lažno optužuje mene kao predsjednika Uprave NK Neretva  za davanje mita, a sve to popraćeno audiosnimkom sastavljenom od dijelova moga razgovora s g. Perom Čuljkom.

G. Čuljak, koji je zbog iznude već bio osuđivan, pokušao me reketariti snimljenim materijalom, ali sam ga ja uz uvrede odbio. Nakon toga je g. Čuljak spornu snimku uz popratni dopis dostavio Gradskoj upravi, tražeći moju hitnu smjenu uz tvrdnju da ne traži novčanu naknadu nego osobnu zadovoljštinu jer mu nisam dopustio ulazak u Upravu NK Neretva.

Gradonačelnik Petrov je pismeno zatražio moje očitovanje o cijelom slučaju pa sam ga preko Protokola dostavio u Gradsku upravu. U njemu sam napisao da sam na sve navode g. Čuljka potvrdno odgovarao svjestan njegove kriminalne prošlosti i sa željom da ga se što prije riješim te sam izjavio da sam o detaljima ovoga slučaja spreman razgovarati s gradonačelnikom osobno, kao i pred policijom i sudom.

Nakon moga očitovanja gradonačelnik Petrov je 9. lipnja (dan prije nego je sve dospjelo u medije) uputio dopis Kriminalističkoj policiji PP Metković pa sam pozvan na obavijesni razgovor, kojemu sam se rado odazvao, te se nadam da će institucije zbog ugleda i interesa kluba kojemu sam predsjednikom u kratkome roku riješiti ovaj slučaj.

Ovim putem moram naglasiti da mi je žao što sam dopustio g. Čuljku da dođe u bilo kakav kontakt sa mnom, čime sam mu omogućio da pokuša nanijeti štetu klubu kojemu sam posvetio cijelu proteklu godinu svoga života.

Žalim i zbog činjenice što je u cijelu priču bez ikakva povoda uvučen i gradonačelnik Petrov, kao i zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja kojega je g. Čuljak lažno i bez ikakvih dokaza optužio za „nuđenje gradskoga novca“ kao nadoknadu njegove navodne pomoći Nogometnome klubu Neretva.

Isto se tako ispričavam g. Ediju Kalcu, kojega osobno ne poznajem i s kojim nikada nisam imao bilo kakvoga kontakta (to potvrđuje i njegov jučerašnji demanti objavljen na portalima metkovic-news.com i dubrovnikpress.hr) što je uvučen u ovu izmišljenu aferu.

Na kraju, još jednom pozivam sve institucije da što prije obave se istražne radnje i obave razgovore sa svim sudionicima ovoga slučaja kako bi se utvrdila istina i neutemeljenost optužbi i tvrdnji g. Pere Čuljka.

predsjednik Uprave NK Neretva

     Goran Komazin Meka