vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Nakon 12 godina Dinamo u Metkoviću

Metković, 19.1.2007. - Oko 3000 gledatelja jučer je na stadionu "Iza Vage" pratilo utakmicu NK Neretve i NK Dinama koji su se posljednji put sastali prije 12 godina kada su u prvenstvenoj utakmici Prve lige odigrali 1:1. Iako je tu prijateljsku utakmicu pokvario prethodni sukob navijačkih skupina BBB i Torcide, tijekom igre, a i poslije, sve je prošlo uglavnom u redu.
Sama utakmica kvalitetom prikazane igre zasigurno nije zadovoljila ljubitelje nogometa, a naročito Dinamove navijače. Neretva je uglavnom uspijevala parirati jačem suparniku kod kojeg se baš i nije vidjela želja da tu svoju nadmoć u kvaliteti realizira sa više golova u mreži protivnika, no slabijoj predstavi vjerojatno je pridonio i raskvašen teren.

Dinamo je poveo u 35. minuti tako što je Sršen blokirao Modrićev udarac s lijeve strane pa je lopta, odbivši se od njegove noge, preskočila vratara Bubala. Nekoliko minuta kasnije Vugrinec je pogodio za 0:2 što je bio rezultat prvog poluvremena.

U prvim minutama nastavka domaće navijače na noge digao je Brečič stigavši jednu dugu loptu na koju je istrčao Dinamov vratar te je preciznim udarcem je poslao u Dinamov gol. Minutu prije kraja Vukojević postiže konačnih 1:3.

Kako odnedavna Dinamovi navijači imaju u Metkoviću i službene prostorije, jučer prije podne posjetili su ih Dinamovi igrači sa svojim vodstvom gdje ih je službeno primio gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.