vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Ministar Primorac u posjetu lokalnom HDZ-u

Metković, 13.2.2007. - Na proputovanju u Mostar u kratkom neslužbenom posjetu Metkoviću boravio je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. Ministar i njegovi suradnici te saborski zastupnik Franjo Arapović sastali su se sa stranačkim kolegama iz Metkovića na čelu sa Žaklinom Marević, predsjednicom GO HDZ-a Metković.
Posjet je iskorišten kako bi se ministar iz prve ruke informirao o stanju u školstvu na području doline Neretve, a nazočne je pobliže informirao i o projektu novog Veleučilišta koje bi do početka listopada trebalo zaživjeti u Opuzenu.
- Želja nam je da osim Jadranskog mora, i obrazovanje i šport postanu pravi hrvatski brendovi što bi se uz dosadašnju dinamiku trebalo ostvariti već 2010. Do tada bi HNOS postao najbolji obrazovni sustav u ovom dijelu Europe – rekao je ministar Primorc.
Nakon Metkovića, ministar je u Mostaru sudjelovao na svečanosti postavljanja kamena temeljca za moderni sveučilišni kampus vrijedan 360 milijuna kuna za što je sredstva osigurala Vlada RH. Projekt bi trebao biti završen do kraja 2008.