vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Pripreme reprezentacije u Metkoviću

Metković, 28.2.2007. - Prije odlaska na kvalifikacije, koje se od 2. do 4. ožujka održavaju u Tivtu u Crnoj Gori, na petodnevnim pripremana u Metkoviću borave rukometašice Hrvatske kadetske reprezentacije rođene '90. i mlađe.
Hrvatska igra u skupini s Crnom Gorom, Latvijom i Litvom, a dvije ekipe idu dalje na Europsko prvenstvo što će se održati u Bratislavi u Slovačkoj od 29. lipnja do 8. srpnja.
- Mi smo reprezentaciju preuzeli prije godinu i pol dana i nakon niza testiranja ovdje je 16 najboljih. Među igračicama su zastupljene igračice iz svih regija, uz napomenu da nedostaje igračica Lokomotive Ivana Menalo iz Ploča, koja je povrijedila križne ligamente koljena i trenutno je na operaciji. Najzastupljenije su cure iz Lokomotive, njih tri, a među 16 najboljih su Nikolina Grmoja i Marina Glavan iz Metkovića.
Očekujemo prolaz na Europsko prvenstvo kako bi Hrvatska imala kontinuitet nastupa na prvenstvima u svim kategorijama od najmlađih do seniorki. – rekao nam je Boris Dvoršak, trener reprezentacije, dodavši kako su prošle godine na Mediteranskim igrama u Crnoj Gori osvojili prvo mjesto ispred Francuske i Crne Gore.
- Ova ekipa za sada stoji dobro što se tiče rezultata. Imamo dobru reprezentaciju s vrhunskim golmanima što je jako važno za ovaj uzrast. Mislim da smo apsolutno favoriti u Crnoj Gori za odlazak dalje. To znači da moramo biti među prve dvije ekipe za što sigurno imamo potencijala i bila bi šteta da to ne iskoristimo. – rekao je Dvoršak.
Uz Borisa Dvoršaka u stručnom stožeru još su i šef delegacije Zdenko Pejčić, pomoćni trener Nenad Plašić, trener vratara Ante Bojić i fizioterapeut Vesna Hodić.