vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Ponovno regata na Neretvi

Metković, 23.9.2007. - U subotu se na Neretvi, u organizaciji Veslačkog saveza Dalmacije i domaćeg Veslačkog kluba „Neretvanski gusar“, veslala 22. neretvanska regata na kojoj je nastupilo 160 veslača iz devet dalmatinskih klubova.
   Veslalo se na stazi dugoj 500 m uzvodno sa ciljem kraj spomenika na velikoj rivi. Većina veslača metkovskoga kluba imala je prvi put priliku na regati se ogledati sa kolegama iz ostalih klubova pa su dvije zlatne, dvije srebrne i devet brončanih medalja iz 22 utrke itekakav uspjeh. Regata je tijekom lijepog subotnjeg prijepodneva privukla dosta gledatelja, među kojima su bili roditelji i rodbina mladih veslača.
   Najuspješniji klubovi na Regati bili su VK „Kaštela“, VK „Jelsa“ i VK „Ošjak“, a od domaćih zlatne medalje su osvojile Maja Sršen u samcu te ponovno Maja Sršen sa Lidijom Sršen u dvojcu. Na kraju službenoga dijela održana je interna utrka Škole veslanja VK „Neretvanski gusar“ na kojoj su prva mjesta osvojili Ante Mijoć – Stipin i Božo Jovanović-Bartulović.
   Iz Veslačkoga kluba „Neretvanski gusar“ dobili smo informaciju da sljedeće srijede iz Splita dobivaju četverac skul. To je dar VSD, tj. njegova predsjednika Jurja Gamulina koji je i sam oduševljeno sudjelovao na Regati u kategoriji veterana. Dobra vijest je i da se veslački sport pokreće u Pločama, u čemu im svojim iskustvom nesebično pomažu članovi metkovskoga kluba.
Ovdje donosimo nekoliko fotografija sa regate, od kojih neke možete povećati.

              Pripreme u gradskom parku

Božo je bio među najmlađima i po godinama i po veslačkom stažu.

Ovi novopečeni gusari u joli će trebati još puno vježbe dok usklade zaveslaje.

Ponekad je trebalo dosta vještine da se čamac provede kroz dvije bove na Neretvi, među kojima je bilo preko 100 m.

Anamarija je računala na visok plasman, no dogodio se kvar na kariću pa je morala veslati samo rukama.

Kata je jednu medalju uzela za veslanje, a drugu za kormilarenje.

Za sve veslače i njihove pratitelje ručak je na otvorenome pripremio metkovski hotel „Narona“.

I na kraju zajednička fotografija veslača i Uprave VK „Neretvanski gusar“ sa predsjednikom VSD Jurjom Gamulinom.