vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Dan OŠ Don Mihovila Pavlinovića

Metković, 7.12.2007. - Povodom blagdana Sv. Nikole koji OŠ Don Mihovila Pavlinovića slavi kao Dan škole jučer je u atriju Škole upriličena svečanost za sve bivše i sadašnje djelatnike i goste.

U obraćanju nazočnima ravnatelj Pero Jakić govorio je o radu i djelovanju Škole i podsjetio kako ona upošljava 86 djelatnika, od čega 65 učitelja, koji se u središnjoj zgradi te dvije područne, u Vidu i Prudu, skrbe o 952 učenika. Naglasio je kako su učenici „stvarni subjekti“ rada i djelovanja svih zaposlenika te kako učitelji svakodnevno vrlo uspješno obavljaju svoje odgovorne zadaće poučavanja prema najsuvremenijim nastavnim metodama prilagođavajući odabrane i propisane teme uzrastu i psihofizičkim sposobnostima učenika. Ravnatelj Jakić je podsjetio kako je zahvaljujući razumijevanju Dubrovačko-neretvanske županije nedavno ugrađeno dizalo za djecu s posebnim potrebama. Od ostalih zahvata u školi spomenuo je i izgradnju pristupnih rampi, zamjenu sustava grijanja, zamjenu dijela otvora na središnjoj zgradi, saniranje stanja na zgradama u Vidu i Prudu kao i 15 novih računala. Među daljnjim planovima ravnatelj je spomenuo saniranje krova na središnjoj zgradi te na onoj u Vidu, nabavu dostavnog vozila, a u planu je i zapošljavanje jednog zaštitara.
O duhovnoj ulozi škole govorio je vjeroučitelj Marinko Tošić, a blagoslov skupu udijelio je don. Ante Prnjak. Kako većina učenika sudjeluje i u programu proslave u župi Sv. Nikole, jučer se nastava nije održavala, a prigodan program kojim su učenici obilježili Dan škole priređen je u srijedu između dvije smjene.