vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

Ptice delte Neretve

Metković, 18.12.2007. - U Ornitološkoj zbirci Metković jučer su predstavljene dvije knjige „Ptice delte Neretve“, autorice Davorke Kitonić. Knjige su napisane tako da daju opise vrsta, a zahvaljujući fotografijama moguće je i raspoznavanje. Također donose i aktualne podatke o tome gdje je u delti Neretve, prema istraživanje autorice, moguće vidjeti pojedinu vrstu.
Radi se o projektu upoznavanja i promatranja ptica koji je podijeljen u četiri knjige, od kojih su dvije predstavljene, a i preostale dvije bit će uskoro dostupne javnosti. Podatci u knjigama rezultat su Davorkinog višegodišnjeg rada i terenskog promatranja ptica u samoj delti Neretve te nude odgovore na mnoga pitanja što ih postavljaju posjetitelji Ornitološke zbirke u Metkoviću.

Promociju su u ime nakladnika, Gradskog kulturnog središta Metković, otvorile ravnateljica Nataša Vučković i voditeljica Ornitološke zbirke Ivana Baće. Knjige su promovirali dr. vet. med. Borut Stumberger, slovenski ornitolog i koordinator projekta Adriatic Flyway i dr. sc. Peter Sacki, austrijski ornitolog. Zahvalivši se svima koji su joj pomogli u pisanju i objavljivanju knjige, Davorka Kitonić je rekla kako se nada da će knjiga potaknuti mnoge Neretvane da izađu na teren i bolje upoznaju deltu Neretve čime bi je sačuvali od daljnjeg propadanja.