vijesti www.metkovic.hr

 Promet

Podrunjičani ponovno u prosvjedu

Metković, 4.4.2008. - Kako od prosvjeda stanovnika Podrujnice i okolnih mjesta od prije mjesec i pol nije bilo koristi oni su jučer ponovno na pola sata prekinuli promet zaobilaznicom što vodi kroz Podrujnicu.
Ovaj put prosvjed nije bio najavljen, a građani su cestu blokirali svojim automobilima. U ime građana oglasio se Tino Ćelić, predsjednik eko-udruge „Život“.
– A što da vam kažem. Od kamiona i cisterni se ne može živjeti. Tražimo zaštitu države. Ovo traje već dva mjeseca, a policije kao da nema. Nekoliko tisuća ih traži Koradu, pet do deset tisuća ih je otišlo na Busha, a mi ne možemo dobiti par policajaca da smire ovu ludu vožnju cisterni koje prijete ovom području. Tražili smo od Hrvatskih cesta da se nešto napravi, imali smo dogovor s policijom, a ništa se nije napravilo. Hoće li meni itko platiti što skoro svaku večer silazim iz kuće na cestu da reguliram promet? Ovo područje traži seoski turizam i ekološki uzgoj hrane, a ne ovakav cestovni promet. Doslovno smo prepušteni sami sebi, pa se pitamo treba li se dogoditi katastrofa pa da nas se shvati ozbiljno. – rekao nam je Tino Ćelić.
Prosvjed završio u 14,30 nakon čega su djelatnici PP Metković još sat vremena regulirali promet zbog gužve koja je nastala zastojem.