vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Gradi se topli prolaz i nove učionice

Metković, 29.4.2008. - U Gimnaziji Metković danas je potpisan Ugovor o dogradnji četiri gimnazijske učionice i toplog prolaza između Srednje škole Metković i Gimnazije kojim će oko tisuću učenika Srednje škole biti spojeno sa sportskom dvoranom.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije, koja je investitor, ugovor je potpisala županica Mira Buconić, u ime Gimnazije ravnatelj Jozo Jurković, a u ime tvrtke MGA iz Metkovića, koja je izvođač, direktor Željko Glavinić. Cijena dogradnje učionica i toplog prolaza, ukupne površine 500 metara četvornih, je oko 3,5 milijuna kuna. Nakon potpisivanja Ugovora županica Buconić je na prigodnoj svečanosti simbolično otvorila početak radova koji bi trebali završiti do početka sljedeće školske godine. Kako će Gimnazija još tri godine upisivati jedno, dodatno, odjeljenje opće gimnazije, nužna je dogradnja novih učionica kako bi budućih petstotinjak gimnazijalaca nastavu pohađalo u jednoj smjeni.
Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo ponovio je najavu novih projekata u obrazovanju kao što je izgradnja osnovnih škola s obje strane Neretve.