vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

„Maturanrska parada“ 2008.

Metković, 8.5.2008. - Već je četvrta godina otkad se u Metkoviću održava „Maturantska parada“ u kojoj se metkovski maturanti u plesu pridružuju kolegama iz više država. Cilj im je oboriti Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesanju četvorke.
Kao i prijašnjih godina, tu manifestaciju organiziraju plesna škola Calypso iz Metkovića i Turistička zajednica Metković uz pokroviteljstvo grada Metkovića. Aktualni svjetski rekord iz 2006. iznosi 23628 plesača. Ove godine pokušat će ga oboriti maturanti iz 45 gradova u šest država s tim da je Metković jedini grad u Hrvatskoj koji već četvrti put sudjeluje u obaranju rekorda. Tako će se na parkiralištu Robnog centra Mercator u petak, 16. svibnja točno u 12 sati začuti prvi taktovi quadrille na koju će plesati oko 220 maturanata.
– Ove godine u projektu sudjeluju maturanti iz Metkovića, Ploča, Makarske, Opuzena te prvi put maturanti iz Vrgorca. Nadam se da ćemo ove godine svi zajedno oboriti rekord koji nam je prošle godine izmaknuo za dvjestotinjak sudionika. – rekao nam je plesni instruktor Dalibor Dominiković – Dado, voditelj projekta te predsjedniku Organizacijskog odbora za Dalmaciju.