vijesti www.metkovic.hr

 Iz Poglavarstva

Nova uredba o radu trgovina

Metković, 1.12.2008. - Gradsko poglavarstvo usvojilo je Prijedlog odluke o radnom vremenu prodavaonica i drugih oblika trgovine koja se temelji na Zakonu o trgovini, čl. 58. – 62. Zakon trgovinama propisuje radno vrijeme radnim danom od 6 do 21 sat, a u ljetnom periodu od 6 do 22 sata.
   Nedjeljom i praznikom se u pravilu ne radi. Iznimno, rad je tijekom čitave godine u vremenu od 7 do 12 sati dopušten štandovima i klupama za prodaju cvijeća i svijeća (izvan tržnica na malo), kioscima za prodaju tiska te specijaliziranim prodavaonicama za prodaju kruha i pekarskih proizvoda.
   Benzinske postaje tijekom cijele godine mogu raditi od 0 do 24 sata. Na državne praznike prodavaonice neće raditi, osim Uskrsnog ponedjeljka te 26. prosinca prema nedjeljnom principu. Na Veliku subotu, Badnjak i Staru godinu, ako neki od tih dana pada u radni dan, prodavaonice će moći raditi najranije od 6 sati  i završiti s radom do 15 sati.
   U periodu od 1. lipnja do 30. rujna te od 1. prosinca do 31. prosinca svima je dopušten rad i nedjeljom u vremenu od 7 do 12 sati.
   Odluka će se primjenjivati od 1. siječnja 2009., a kontrolu će provoditi Državni inspektorat.