vijesti www.metkovic.hr

 Ekologija

Izrada kazete za azbest

Metković, 11.12.2008. - Gradsko odlagalište otpada Dubravica u jučer je obišla delegacija predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energentsku učinkovitost, tvrtki Sirovina odlagalište iz Zadra i Conex-ST iz Splita, predstavnici Grada Metkovića na čelu s gradonačelnikom Gabrićem te predstavnici Komunalnog poduzeća Metković.
   Razlog obilaska je uvođenje u posao tvrtke Sirovina odlagalište koja će već sljedećeg tjedna započeti radove na izgradnji kazete za odlaganje otpada koji sadrži azbest s područja Grada Metkovića i ostalih korisnika odlagališta na Dubravici.
   Ugovor o izgradnji kazete potpisali su 22. kolovoza direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo i direktor Komunalnog poduzeća Metković Željko Mordžin. Izvođač radova biti će Sirovina odlagalište iz Zadra koja posjeduje dozvolu potrebnu za postupanje s opasnim otpadom. Stručni nadzor obavljati će Agencija za posebni otpad iz Zagreba, a građevinski nadzor tvrtka Conex-ST iz Splita. Cjelokupnu investiciju izgradnje kazete u koju će se odlagati otpad što sadrži azbest financira Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.