vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Slobodan Zlojić predsjednik GD C. križa

Metković, 11.12.2008. - Gradsko društvo Crvenog križa Metković u Zgradi političkih stranaka održalo je jučer redovnu Izbornu skupštinu na kojoj su uz predsjednika i dva dopredsjednika izabrani i članovi odbora i nadzornog odbora kao i ostalih radnih tijela skupštine. Za predsjednika je izabran Slobodan Zlojić, koji je do sada preko 70 puta darovao krv, dok su za potpredsjednice izabrane Marija Zovko Topić i Žana Dodig.
Obraćajući se prisutnima, Slobodan Zlojić je istaknuo kako će u svom mandatu napraviti sve da GO Crvenog križa opstane i da u Gradu dobije mjesto koje zaslužuje. Također je istaknuo kako treba razgovarati s gradskim vlastima kako bi se počela provoditi zakonska obveza prema kojoj 0,7 posto gradskog proračuna pripada GO Crvenog križa što bi prema njegovom mišljenju uvelike olakšalo rad.
Ravnateljica GO Crvenog križa Metković Nela Orlović najavila je kako će se nastaviti s redovitim aktivnostima uz neizostavnu djelatnost dobrovoljnog darivanja krvi, a najavila je i osnivanje različitih komisija zaduženih za pojedina pitanja iz djelokruga rada Crvenog križa među kojima su: Komisija za obavljanje zadaća na području zdravstvenih djelatnosti, Komisija službe traženja, Komisija za socijalne djelatnosti i pomoć, Komisija za rad s mladeži i slično.