vijesti www.metkovic.hr

 Izdavaštvo

Promocija fotomonografije 'Hrvatska'

Metković, 20.12.2008. - U organizaciji Gradske knjižnice Metković u četvrtak navečer predstavljena je prva fotomonografija o Hrvatskoj autora Maria Novaka, rodom iz Ludbrega, koji već dvadeset i dvije godine živi u američkom Atlantic Beachu gdje uspješno radi karijeru umjetničkog fotografa i galerista.
   Riječ je o knjizi od 340 stranica velikog formata s više od 240 fotografija, ručno uvezenoj u platnene korice i teškoj 3,5 kilograma koja je otisnuta u talijanskom studiju ArtGrafiche Amilcare u Pizzi. Monografiju je izdala Novakova izdavačka kuća Art Croatia, a informativan i temeljit tekst napisao je Damir Konestra, riječki književnik i putopisac.
   Zbog iznimne kvalitete, knjiga je već sada autoru priskrbila cijeli niz novih narudžbi za slične projekte o Turskoj, Izraelu, Maroku i Dubaiju. Ipak, prema Novakovim riječima, sve narudžbe će pričekati jer trenutno priprema novu knjigu, odnosno veliku monografiju o sakralnoj umjetnost u Hrvatskoj.
   Osim radi promocije, Mario Novak u Metkoviću je boravio i radi snimanja sakralnih objekata na području doline Neretve od kojih bi se neki trebali naći u njegovoj novoj knjizi.