vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Željko Babić trener RK Metkovića

Metković, 9.1.2009. - RK Metković u stečaju u pripreme za nastavak sezone početkom veljače krenut će u bitno drugačijem izdanju. Umjesto dosadašnjeg trenera Tomislava Miše Veraje, koji je unatoč odličnom drugom mjestu neočekivano dobio otkaz zbog čega je posljednja dva kola ekipu vodio Mojmir Majić, u drugom dijelu prvenstva trener Metkovaca bit će Željko Babić.
   Babić je inače nekadašnji igrač Metkovića te drugih hrvatskih i inozemnih klubova, a u Metković dolazi iz Rukometne akademije Balić-Metličić. Klub je napustio i najbolji strijelac Marko Kopljar, koji se vraća u Croatia osiguranje, a igračke prinove su Jure Šunjić iz Medveščaka i Zdravko Medić iz Austrije.
– Poziv iz Metkovića nije me iznenadio jer mislim da je došlo vrijeme da mladi pokažu svoje talente, što je normalno i u svijetu sporta. Imam li ja talenta pokazat će  vrijeme. Teško mi je govoriti o nastavku prvenstva jer mislim da je Kopljar imao veliki utjecaj na igru Metkovića, naravno pričamo o realizaciji. Dakle Metković je do sada igrao napadački rukomet, a ja smatram da je čvrsta obrana početak svega. U mom konceptu i razmišljanju obrana je ipak na prvom mjestu što će zahtijevati određeno vrijeme i dosta rada da dođemo do više razine igranja u obrani. Ja smatram da je trener Veraja napravio odličan posao sa svojim suradnicima. Bili su drugi, igrali su lijep, atraktivan rukomet, dali su puno golova i mislim da je to u redu. Međutim, današnja ekipa Metkovića treba razmišljati o kolektivnoj obrani, a ne tko će nam zabijati golove – rekao je Željko Babić nakon okupljanja ekipe na početku pripremnog razdoblja.
  Iako je Babić odradio i prvi trening, trenerske obaveze na tjedan dana preuzet će prof. Ivan Šprlje, jer će Babić do 16. siječnja biti s Hrvatskom rukometnom reprezentacijom, gdje je kao jedan od pomoćnika Lina Červara zadužen za individualan rad.