vijesti www.metkovic.hr

 Šport

KK Metković – KK Poličnik 94:82

Metković, 12.1.2009. - Susret metkovskih košarkaša protiv KK Poličnika gotovo da je još jednom bio odgođen. Razlog je isti kao i prije – prsnuće staklene ploče na konstrukciji koša. Na sreću utakmica se mogla odigrati u susjednoj srednjoškolskoj dvorani.
   Utakmica je bila važna objema ekipama, a za nijansu važnija ekipi KK Metkovića kojoj je pobjeda donosila izjednačavanje na tablici sa vodećim Poličnikom, što im otvara šanse za ulazak u A2 ligu jug. 
   Već od početka utakmice domaći su poveli i to je vodstvo tijekom čitavog prvog poluvremena bilo pet do deset koševa. U drugom poluvremenu Metkovci su uspjeli zaustaviti protivničke igrače Ninčevića i Marinovića te su u 30. minuti imali razliku od 20 koševa, čime su gotovo osigurali pobjedu. U 34. munuti došlo je do koškanja između gostujućeg centra Ninčevića i domaćeg Marića zbog čega su ih suci isključili iz igre. To je izazvalo nezadovoljstvo domaćih igrača koji su s klupe revoltirani ušli u teren, zbog čega su isključeni Vidović, Gabrić, Pekić i Koljbabić. Tako su domaći ostali sa samo sedam igrača  koje, na svu sreću, prekid nije omeo pa su boljom igrom i preciznijim izvođenjem slobodnih bacanja susret uspješno završili rezultatom 94:82.
   Među najistaknutijim igračima u domaćoj ekipi bio je Goran Menalo koji je bio najefikasniji s 24 pogotka te stopostotnim učinkom s linije slobodnih bacanja i jednom tricom. Uz njega su se iskazali Ivan Marić s 21 košem i tri postignute trice i Frano Dugandžić s devet koševa  te dosta skokova u napadu i u obrani.
   Sljedeće, 10. kolo ovoga vikenda KK Metković igra doma protiv OKK Dražen Petrović iz Šibenika.