vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Odgovorni turizam jadranske regije

Metković, 13.3.2009. - Na inicijativu TZ općine Slivno te dubrovačke Udruge DEŠA, u Hotelu Narona jučer je održan okrugli stol na kojem je predstavljen projekt Centar za odgovorni turizam jadranske regije koji financiraju Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije, Ministarstvo turizma RH, talijanska Regija Marche i DEŠA.
   Riječ je o talijansko-hrvatskom projektu čija je svrha pridonijeti održivom razvoju gospodarstva na cijelom Jadranskom području, jačajući veze, razmjenjujući iskustva i metode prekogranične suradnje. Partneri na projektu su: nevladina udruga iz Firenze COSPE, Regija Marche, Se.A Ancona, DEŠA te partneri iz Dubrovačko-neretvanske županije.
   Tijekom trajanja projekta planira se pokretanje Centra za odgovorni turizam jadranske regije, osnivanje i upravljanje garancijskim fondom za realizaciju poduzetničkih ideja, izrada prekograničnih turističkih itinerera koji bi se nudili kako domaćem tako i svjetskom turističkom tržištu, sastavljanje i razglašavanje višejezičnih priručnika i ostalih stručnih materijala i sl.