vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Počinje uređenje Trga i Parka

Metković, 17.3.2009. - Nakon što je tvrtka Obšivač na javnom natječaju izabrana za izvođača radova na rekonstrukciji Trga kralja Tomislava i Gradskog parka jučer su između nje Gradskog gospodarstva potpisani ugovori.
   Gradsko gospodarstvo i građevinska tvrtke Obšivač potpisali su dva ugovora. Prvi se odnosi se na izvođenje radova na uređenju južnog dijela Trga kralja Tomislava, a drugi na radove na preuređenju Gradskog parka u Metkoviću, tj. krajobrazno uređenje. U ime Gradskog gospodarstva ugovore je potpisao direktor Željko Batinović, a u ime GP Obšivač direktor Zoran Obšivač. Gradsko gospodarstvo potpisalo je i ugovor o nadzoru nad radovima u Gradskom parku s tvrtkom Akantus iz Dubrovnika koju je predstavljala Katarina Ogresta. Projekt rekonstrukcije Trga napravila je splitska tvrtka Gradal, a projekt za Park Studio Perivoj iz Malinske.
   Radovi na Trgu kralja Tomislava vrijedni su s PDV-om oko dva milijuna kuna, a oni u Gradskom parku oko 1,5 milijuna kuna. Radovi bi trebali započeti ovaj tjedan, a krajnji rok u kojem bi se trebali završili je 120 dana. Naručitelj radova je Gradsko gospodarstvo, a financira ih Grad Metković.