vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

90. rođendan NK Neretve

Metković, 3.5.2009. - Devedeseti rođendan NK Neretve obilježen je jučer Svečanom sjednicom u Gradskom kulturnom središtu Metković. Taj vrijedan jubilej okupio je brojne naraštaje igrača, trenera, članova uprave kluba, ali i ugledne goste iz športskog i javnog života, što je još jednom potvrdilo da je Neretva bila i ostala jedan od najprepoznatljivijih simbola Metkovića.
   Na najznačajnije trenutke tijekom devet desetljeća postojanja Neretve nazočne je podsjetio Stipo Gabrić Jambo, predsjednik Upravnog odbora kluba.
   Devet desetljeća postojanja Neretvu uvrštava među pedesetak najstarijih hrvatskih nogometnih klubova koja je zahvaljujući tradiciji, ali i mnogim poznatim nogometnim imenima što su izniknula iz njenih redova, postala prepoznatljiva karika hrvatskog nogometa. Članovi Skupštine izrazili su nadu da će Neretva svoj stoti rođendan dočekati još snažnija, ali i u višem razredu hrvatskog nogometa.

   Odlukom Upravnog odbora NK Neretve, a povodom 90-te obljetnice postojanja i djelovanja, za izuzetan pridonos u radu Kluba posebnim priznanjem te ručnim satom nagrađeni su: Ante Gluščević, Senko Popovac, Leo Zlodre, Ante Pavlović, prof. Ivan Gabrić i Igor Štimac. Osim njih priznanja je dobilo i dvadesetak zaslužnih predsjednika, tajnika, trenera, igrača i svih onih koji su svojim djelovanjem ostavili neizbrisiv trag u životu NK Neretve.

   Proslavu je uveličala novoosnovana klapa Sv. Nikola, a u sklopu programa proslave na večer je održana tradicionalna Plavo-bijela noć.