vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Vatrogasci proslavili Sv. Florijana

Metković, 5.5.2009. - U povodu Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, pripadnici JVP Metković prigodno su obilježili 4. svibnja, dan svoga zaštitnika.

   Već tradicionalno na Gradskom groblju Sv. Ivana položen je vijenac za sve umrle i poginule pripadnike Postrojbe nakon čega je upriličen mimohod voznog parka ulicama grada.
   Na dvije lokacije u gradu, Trgu dr. Franje Tuđmana i u krugu OŠ Don Mihovila Pavlinovića, izveli su pokaznu vježbu, odnosno prezentirali vatrogasnu opremu. Tijekom vježbe prezentiran je rad na visini i to uz pomoć vozila opremljenog ljestvama s košarom koje se izvlače do dužine od 32 metra te rad s malom autoplatformom koja je opremljena korpom koja se izvlači na 14 metara. Pokazana su i dva vozila koje je Postrojba u suradnji s Gradom Metkovićem nabavila u sklopu vladinog Programa nabave 210 vatrogasnih vozila za potrebe jedinica lokalne samouprave u razdoblju 2003. - 2009. Vozila zajedno vrijede oko šest milijuna kuna i imaju najsuvremeniju vatrogasnu opremu koja je trenutno dostupna na tržištu. Prikazan je i rad s hidrauličkim razvalnim alatom te posebnim sustavom CAFS za rad s pjenom.U pokaznoj vježbi najviše su uživala djeca, a posebno ona iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića kojima se pružila mogućnost da se provozaju u košari autoplatforme.

   Proslava je završena prigodnim domjenkom u prostorijama Vatrogasnog doma.
   A mi smo iskoristili prigodu da s visine od 32 m načinimo ovu najnoviju panoramu Metkovića (klikom na zelenu traku možete je pomicati).