vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Održana 'Maturantska parada 2009'.

Metković, 16.5.2009. - Maturantska parada, projekt kojim već petu godinu za redom metkovski maturanti  obilježava posljednji dan nastave, održala se jučer na parkiralištu ispred TC Mercator. Svrha toga projekta je obaranje Guinnessova rekorda u sinkroniziranom plesanju četvorke.
   Pokušaj obaranja rekorda održan je točno u 12 sati, a uz Metkovce  zaplesali su srednjoškolci Opuzena, Ploča i Vrgorca pod stručnim vodstvom Plesne škole Calypso. Prije početka  sudionici četvorke izrekli su zakletvu o nenasilju nakon čega je slijedilo nešto manje od 6 minuta plesa četvorke u četiri slike za što je glazba stizala putem radijskoga prijenosa. Nastupilo je 160 maturanata što je sasvim dovoljno za sudjelovanje u projektu.
   Aktualni Guinnessov rekord iz prošle godine iznosi 27.040 plesača koji su sinkronizirano plesali u 44 grada u šest država. Ove godine, prema prvim neslužbenim informacijama, sudjelovalo je 26.700 maturanata, što je nešto manje od postojećeg rekorda. Koji je stvarni broj, kako plesača tako i gradova sudionika, znati će se za koji dan kada i službeno budu potvrđeni rezultati.
   Kao i do sada, manifestaciju su organizirali plesna škola Calypso iz Metkovića i Turistička zajednica grada Metkovića uz počasno pokroviteljstvo Grada Metkovića.