vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Bijelome Viru pobjeda u bućama

Metković, 25.5.2009. - Jučer je ispred hotela Narona na Trgu kralja Tomislava održano Prvenstvo Dalmacije u balotama (bućama) koje već četvrti put za redom organiziraju Slobodna Dalmacija, Karlovačko pivo i Jadransko osiguranje.

   Nastupilo je 12 ekipa, a na kraju je slavila ekipa Bijeloga Vira koja je u finalu savladala ekipu Vida rezultatom 12:4. Natjecanje na za tu prigodu postavljenom zogu bacivši prvu buću otvorio je gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo, a veseloj atmosferi pridonijeli su i članovi KUD-a Zvir iz Jelenja koji su se u Metkoviću sudjelovali na 25. smotri folklora Na Neretvu misečina pala.  
   Organizaciju turnira u Metkoviću, uz generalnog sponzora Karlovačko pivo i sponzora Jadransko osiguranje, pomogli su Grad Metković, Turistička zajednica grada Metkovića, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj te Boćarski savez Dubrovačko-neretvanske županije.
   Evo i rezultata natjecanja:
Prvi krug
Gornji Marušići - Pozla Gora 3:12
Metković - Komin 12:5
Bijeli Vir - Makarska 12:6
Ploče - Slivno 10:12
Prud - Vidonje 10:12
Desne - Vid 7:12
Drugi krug
Pozla Gora - Metković 5:12
Bijeli Vir - Slivno 12:9
Polufinale
Vidonje - Vid 5:12
Metković - Bijeli Vir 11:12
Finale
Bijeli Vir - Vid 12:4
Pobjednike očekuje veliko finale koje će se održati 12. srpnja u Splitu.

Pobjednička ekipa Bijeloga Vira čijoj je pobjedi pridonio župnik don. Marinko Jurišin. Don Marinko je, inače, rođeni Vidonjac pa je u finalu morao igrati protiv svojih.