vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Rukometom protiv nasilja

Metković, 7.6.2010. - Odigravanjem utakmica za konačan poredak i dodjelom nagrada u petak je završeno 1. prvenstvo OŠ Don Mihovila Pavlinovića u mini rukometu i rukometu.
   Prvenstvo je održano u sklopu Projekta Rukometom protiv nasilja koji je pokrenut na inicijativu Škole rukometa Jerkovac, a čija je realizacija započela polovinom studenoga prošle godine.

   Prvenstvo se igralo u pet kategorija prilagođenih uzrastu i spolu, a sudjelovalo je 400 učenika raspoređenih u 33 ekipe. Odigrano je ukupno 140 utakmica, a tri prvoplasirane ekipe u svim kategorijama nagrađene su pokalima i medaljama, a nagrade su dobili i najbolji pojedinci, vratari i strijelci. Nisu sudjelovali jedino učenici 1. i 2. razreda.
   U kategoriji dječaka 3. i 4. razreda prvo mjesto pripalo je 4. B, drugo 3. B, a treće 4. A. Najbolji pojedinac je Luka Čupić iz 4. B, najbolji strijelac Toni Kežić (3. D) s 38 postignutih golova i najbolji vratar Mario Ćuže iz 4. C. U istoj kategoriji, ali za djevojčice prvo mjesto pripalo je reprezentaciji nižih razreda, drugo 4. B razredu i treće mjesto 4. C. Najboljim pojedincem proglašena je Matija Golemac (reprezentacija), najbolji strijelac je Iva Parmać s 52 postignuta gola, a najbolja vratarka Iva Katalić (reprezentacija).
    U kategoriji dječaka 5. i 6. razreda prvo mjesto pripalo je 6. A, drugo 5. B i treće 6. E.  U istoj kategoriji kod djevojčica najbolje su bile učenice 6. A, drugo mjesto osvojio je 5. D, a treće 6. D. Najbolji pojedinac kod dječaka je Krešo Ćelić (6. E), a kod djevojčica Ana Mioč (6. D). Najbolji strijelci su Ivan Koncul (5. B) s postignutih 78 golova i Iva Borovac (6. A) sa 72 postignuta gola. Najbolji vratari su Ante Ramić (6. A) i Nikolina Mrvalj (6. A).
   U kategoriji 7. i 8. razreda nastupile su mješovite ekipe od kojih je najviše pokazala ekipa 8. B, dok je drugo mjesto pripalo 7. A. Najbolji pojedinac je Hrvoje Marušić, najbolji strijelac Ante Dodig, a najbolji vratar Dino Jelavić, svi iz 8. B.