vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Opasne žene prve na humanitarnom turniru

Metković, 8.6.2010. - U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Dubrovačko-neretvanske županije na travnatom igralištu na Jerkovcu održan je humanitarni malonogometni turnir za žene.
   Na turniru je nastupilo pet ženskih ekipa: Kronerice iz Kobiljače, Opasne žene iz Zažablja te ekipe Otrić-Seoca, Udruge Radost iz Ploča i UDVDR-RH, podružnica DNŽ. Nakon devet odigranih utakmica, uslijedila je završnica u kojoj je u borbi za treće mjesto ekipa Otrić-Seoca nadigrala Udrugu Radost rezultatom 2:1. U utakmici za prvo mjesto sastale su se Opasne žene i Kronerice.  S dva gola u mreži protivnica i ni jednim primljenim Opasne žene su tako postale pobjednice turnira. Trima prvoplasiranim ekipama pokale je udijelio predsjednik Udruge Mijo Vukušić.

   Za pobjedničku ekipu igrale su: Maša Ostojić, Marija Crnčević, Neda Galov, Marinka Galov, Loza Mijoč, Vedrana Marušić, Tanja Borovac, Pavica Talajić, Ivana Marević i Ruža Manenica. Trener: Jozo Galov.
   Prikupljeni novac biti će iskorišten za pomoć starijim socijalno ugroženim osobama na području općina Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska u kojima Udruga provodi program međugeneracijske solidarnosti Pomoć u kući starijim osobama.