vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Završni koncert učenika Glazbene škole

Metković, 10.6.2010. - Nakon dva koncerta u klasi svojih profesora na kojima su svoje umijeće pokazali učenici koji uče svirati glasovir, Osnovna glazbena škola Metković sinoć je upriličila i Završni koncert koji je sinoć održan u Galeriji GKS-a Metković.
   Pred početak koncerta nazične je pozdravio ravnatelj Škole Zvonko Knežević koji je rekao da se koncert kao i obično održava pred kraj školske godine kako bi učenici pokazali što su naučili tijekom godine. Izrazio je zadovoljstvo postignutim jer, kako je istaknuo, svaki korak u glazbi je velik pa sve ono što su učenici napravili velik je uspjeh, posebno oni koji su ostvarili zapažene rezultate sudjelujući na natjecanjima. Potom je Knežević učenicima Jakovu Kljusuriću i Anti Šiljegu dodijelio priznanja i prigodne darove. Uz njih priznanja su dobili i njihovi mentori, profesori Javorko Popović i Erna Čizmić Rebić, a za uspješan rad u svojim klasama priznanja su dobile i profesorice Irida Oršulić Antić i Karmen Stojić.
   Mladi glazbenici u OGŠ Metković uče gitaru, trubu, glasovir, rog, flautu i saksofon, a podučavaju ih profesori: Karmen Stojić, Dragan Gutić, Javorko Popović, Slađana Knežević, Ankica Dugandžić, Erna Čizmić Rebić, Irida Oršulić Antić i Mirko Violić.
   Uz 21 solo izvedbu tijekom programa publici se predstavio i trio flauta, kvartet saksofona te dječji pjevački zbor koji je otpjevao tri pjesme.