vijesti www.metkovic.hr

 Festival

Vidonjcima 'Glas Neretve'

Metković, 26.6.2010. - Jučer je pred oko 1200 gledatelja na Ljetnoj pozornici GKS-a Metković održan tradicionalni Festivalom pjevača amatera Glas Neretve 2010. s kojim je započelo i ovogodišnje Metkovsko kulturno ljeto. Nastupilo je 17 mladih izvođača, a najbolji među njima po mišljenju publike bili su Ivan Ramić i Emanuel Volarević koji su u duetu otpjevali pjesmu Nije htjela.
   Drugu nagradu publike osvojila je Doris Rodin s pjesmom Zora bijela, a treću Vice Šiljeg koji je otpjevao pjesmu Divlji cvit s kojom je osvojio i nagradu stručnog žirija. Tijekom programa nastupile su dvije plesne skupine iz Metkovića Dynamite i Street soul, a pozornicom je prodefiliralo i 50 lađara koji su u sklopu projekta Tragom pradjedova nedavno lađom preplovili put od Metkovića do Termolija u Italiji.
   U ulozi voditelja festivala ovoga puta pojavio se Denis Šabić, novinar i voditelj mnogih festivala i izbora ljepote diljem Hrvatske. Nazočne je u ime Dubrovačko-neretvanske županije pozdravila zamjenica župana Marija Vučković, a u ime organizatora ravnateljica GKS-a Metkovića Nataša Vučković. Glas Neretve, a time i Metkovsko kulturno ljeto na simboličan način otvorio je gradonačelnik Stipo Gabrić.