vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Još jedan nes(p)retan poraz

Metković, 24.10.2010. - Košarkaši KK Metković ni u 3. kolu A2 lige – jug nisu uspjeli ubilježiti prve bodove. Prema gotovo istom scenariju nakon solidne igre ponovno im je ponestalo snage da u posljednjoj četvrtini kapitaliziraju sve ono što su do tada učinili.
   Na kraju prve četvrtine rezultat je bio obećavajući, mada se odmah vidjelo da ekipa nije još uigrana. Na poluvrijeme se otišlo sa sedam koševa prednosti, a prednost zadržana i na kraju treće četvrtine, mada se već osjetio pad, jer su se gosti u toj četvrtini približili na samo tri koša. Raspad sustava dogodio se u posljednjoj četvrtini kada su gosti iz Posedarja iskoristili niz pogrješaka domaćih, gdje spada i potpuno nerezonsko pucanje trica, a toga je bilo i u ostalim fazama utakmice, i utakmicu gotovo rutinski priveli kraju Cvitkovićevim dvjema tricama i dvama slobodnim bacanjima. Za kraj je samo ostalo gostujućem igraču Batiniću ubacizi dva puta po dva slobodna bacanja i svoju momčad odvesti na plus pet, tj. 69:74.
   I treći put se pokazalo da Metkovci imaju potencijala, ali im nedostaje snage, što se može protumačiti samo nedovoljno sportskim životom. Druga liga je još uvijek daleko od vrhunske košarke, ali, ipak, nije ona od lani, kada se moglo igrati gotovo usput. Uočljiv je bio i nedostatak ofenzivnoga skoka, naročito kod pucača koji nakon šuta ostanu na svome mjestu ili korak unatrag. Nekoliko puta su Metkovci pokazali da znaju igrati, kada su s nekoliko šah-mat poteza postizali „lake“ koševe. Sve u svemu, ako se iz prvih poraza izvuku pouke, KK Metković bi mogao opstati u ovoj ligi, što je na početku sezone bio i cilj. Problem je, naoko, lako rješiv. Sve je pitanje glave i srca. Očito je da će na tome trener Rebić trebati dodatno raditi.
   U predutakmicama igrali su mladi košarkaši iz Metkovića i Makarske i postigli sljedeće rezultate:
KK Metković – KK Amfora Makarska (mlađi kadeti) 48:63
KK Metković – KK Amfora Makarska (kadeti) 75:45.