vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Cambridge ESOL ispiti u Metkoviću

Metković, 29.10.2010. - U metkovskoj Gimnaziji nedavno je održana dodjela prvih diploma Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages).
   Ovlašteni testni centar za cijelu Hrvatsku PJG PITAGORA iz Splita izabrala je metkovsku Gimnaziju kao jednu od deset sudionika pilot projekta koji se provodi u suradnji s University of Cambridge ESOL, te je u srpnju 2010. uspješno provela besplatna probna testiranja među zainteresiranim gimnazijalcima koji su, kao i na državnoj maturi, pokazali izvrsno znanje iz engleskoga jezika. Pravi ispit održan je u Splitu i stajao je nešto više od 900 kuna po osobi. Prve diplome iz Cambridgea dobili su bivši gimnazijalci, Martin Šutalo, Ivan Sentić, Tomislav Ujdur i Domagoj Volarević, sada već brucoši na hrvatskim visokim učilištima, i to iz ispita FCE (First Certificate English).
   Cambridge ESOL diplome vrijede cijeloga života i dokaz su znanja jezika na određenom stupnju te su priznate u cijelome svijetu. U projekt će se ove školske godine uključiti i osnovne škole Stjepana Radića i Don Mihovila Pavlinovića, što će mladim Metkovcima pružiti priliku upoznavanja sa standardiziranim ispitima kakvi ih čekaju u daljnjem školovanju.