vijesti www.metkovic.hr

 Radionica

Za bolje i sretnije zajedničko sutra

Metković, 31.10.2010. - Jučer je u Hotelu Narona u Metkoviću 2. edukativna radionica u sklopu projekta Za bolje i sretnije zajedničko sutra, koju provodi Udruga DOBRA, a koji je financiran kroz jednokratne potpore koje dodjeljuje Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Uprava za socijalnu skrb.
   Radionicu je pozdravnim riječima otvorio tajnik Udruge Nebojša Jerković nakon čega je Matija Vukušić predstavila dosadašnje rezultate projekta, kao i smjernice za budući rad s naglaskom na potrebu međusobne suradnje svih organizacija čija je svrha unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba. Radionica je uključivala predavanja Nede Bjeliš Aktivno i zdravo starenje i Pristup i potrebe treće dobi predavačice Ivane Miličević. U ime Centra za socijalnu skrb Metković predavanje Prava iz sustava socijalne skrbi za starije osobe održala je Ivanka Jurić. Na kraju radionice predstavnica Crvenog križa Metković i Crvenog Križa DNŽ Nela Orlović predstavila je rad Crvenog križa i nazočne pozvala na humanitarno djelovanje.
   Na radionici je bilo četrdesetak sudionika iz Udruge Ruka dobrote iz Ploča, Crvenog Križa Metković, Udruge Otac Ante Gabrić iz Metkovića, Udruge mladih Kolektiv iz Metkovića, UDVDR-RH podružnica Dubrovačko-neretvanske županije te volonteri, lokalno stanovništvo i gosti.