vijesti www.metkovic.hr

 Šport

KK Metković KK Poličnik 62:64

Metković, 8.11.2010. - Ni u petom kolu košarkaške lige A2 – jug, novajlije u ligi, košarkaši KK Metkovića nisu prošle nedjelje na domaćem terenu uspjeli doći do prvih bodova.
   Susret između KK Metković i KK Poličnik pratilo je pedesetak gledatelja očekujući prve bodove domaćina u susretu koji je prve dvije četvrtine bio dosta izjednačen. Na poluvrijeme su gosti otišli s vodstvom od 32:35, a nastavak utakmice probudio je nadu domaćih. Za razliku od druge četvrtine, u kojoj je većinu koševa postigao Marić, u trećoj su pogađali i ostali, a ponajviše Herceg čije su dvije trice i jedan pogodak iz reketa uvelike pomogli da domaći posljednju četvrtinu dočekaju s plus devet koševa. I kada su svi mislili da utakmicu treba rutinski odigrati do kraja, Metkovci, očito za to nisu imali snage jer su počeli dosta griješiti, a gosti su ih i nadskakali pa su u tome dijelu postigli 19 koševa, za razliku od domaćina koji su ubilježili tek pet Marićevih slobodnih bacanja i jednu njegovu dvicu. Pred sam kraj bilo je nekoliko spornih situacija za koje domaći smatraju da su oštećeni sudačkim odlukama, no to ne bi bilo presudno da su samo malo bili koncentriraniji jer protivnik nije bio toliko jak. Kada pogledaju videozapis utakmice vidjet će da se najviše mogu ljutiti na sebe.
   Ipak, i ovaj tijesan poraz, kao i prethodna četiri, govori da samo s malo više truda mogu doći do pobjeda koje će im osigurati opstanak u ligi.
   Utakmicu su s nešto grješaka sudili Basarić i Bajramović, ali najviše grješaka napravili su sami igrači obiju ekipa na terenu.