vijesti www.metkovic.hr

 Domovinski rat

Pođite s veteranima u Vukovar

Metković, 9.11.2010. - Udruga veterana 4. gardijske brigade – Podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju organizira odlazak u Vukovar povodom 19. obljetnice stradanja toga grada.
   Naime 18. studenoga 1991. godine, nakon tromjesečne opsade slomljena je obrana Vukovara nakon čega su učinjeni mnogi zločini nad braniteljima i stanovništvom. Hrvatski sabor proglasio je 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Kako je preostalo još nekoliko slobodnih mjesta, zainteresirani koji bi željeli ići mogu se javiti na mob. Udruge: 095-915-2814 do utorka 9. studenog radi rezervacije smještaja. Cijena je 200 kn po osobi što uključuje noćenje s doručkom i zajedničku večeru dok Udruga snosi troškove prijevoza autobusom.
   Plan puta: 16. studenoga (utorak) u 22 sata polazak s autobusnog kolodvora u Metkoviću. 17. studenoga (srijeda) dolazak u Vukovar u jutarnjim satima. Tada je planiran obilazak muzejskog prostora u vukovarskoj bolnici, stratišta Ovčara, Memorijalnoga groblja, franjevačkoga samostana i crkve sv. Filipa i Jakova, Spomen križa na ušću Vuke u Dunav, mjesta pogibije generala Blage Zadre na Trpinjskoj cesti. Noćenje je u Bilju kraj Osijeka gdje je zajednička večerau. Sutradan, 18. studenoga povratak u Vukovar. Po službenom protokolu u 10,30 je mimohod u koloni sjećanja ulicama Vukovara od bolnice do Memorijalnog groblja, a svetu misu za sve pokojne i nestale u 13 sati predvodi nadbiskup Marin Barišić. Povratak za Metković planiran je u 17 sati.