vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

62. srednjoškolskog stručnog obrazovanja

Metković, 15.11.2010. - Srednja škola Metković proslavila je Dan škole kojim se obilježava osnivanja Škole učenika u privredi čime je u Metkoviću 1948.  započelo srednjoškolsko stručno obrazovanje.
   Nakon školskih reforma, kada je strukovno obrazovanje došlo pod okrilje Centra za usmjereno obrazovanje Petar Levantin pa kasnije i Obrtničke škole Metković, danas se ono provodi kroz trogodišnje i četverogodišnje školovanje u Srednjoj školi Metković koja je i najveća srednja škola u našoj županiji.
   Obilježavanje šezdeset i druge obljetnice i Dana škole održano je u Gradskom kulturnom središtu Metković gdje su učenici izveli prigodan program koji su osmislile profesorice Jadranka Nikolić i Daniela Baćilo. Prema riječima prof. Baćilo program je održan pod motom U zdravom tijelu zdrav duh s naglaskom na prevenciju ovisnosti i razvoj zdravih životnih navika kod mladih ljudi. Posebna pažnja posvećena je poremećaju u prehrani kao što su anoreksija i bulimija kojima su bili prilagođeni tekstovi i scenski izraz.
– Program smo intenzivno pripremali mjesec dana, a teme koje su se provlačile kroz program učenici su zajedno s profesorima i mentorima obradili na nastavi raznih predmeta. Ono što se obrađivalo kroz projektni dio prikazali smo prigodnom izložbom u atriju GKS-a – rekla nam je prof. Daniela Baćilo.