vijesti www.metkovic.hr

 Radionica

Radionica o pravima djeteta

Metković, 17.11.2010. - Povodom obilježavanja Dana prava djeteta u Zgradi političkih stranaka održana je radionica za roditelje djece 7. i 8. razreda osnovne škole pod nazivom Uloga roditelja u ostvarivanju prava djeteta da raste i razvija se sretno. Radionica je dio akcije kojom dubrovačka podružnica Udruge Roda od 11. do 17. studenoga obilježava Međunarodni dan prava djeteta diljem Dubrovačko-neretvanske županije, a koja je organizirana u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo i uz potporom Dubrovačko - neretvanske županije.
   U uvodnom dijelu akciju Udruge Roda predstavila je Alisa Aliti, a radionicu je vodila dr. med. Asja Palinić Cvitanović, sec. školske medicine – psihoterapeut. Svrha održane radionice bila je poučiti roditelje važnosti njihove uloge u adolescentskim izborima i unapređenju komunikacije s njihovim adolescentom. Na početku roditelji su ispunili anonimni upitnik u kojem su odgovarali na pitanja vezana uz prava djeteta i koliko su upoznati s tom tematikom. Uz aktivno sudjelovanje svih prisutnih u nastavku se razgovaralo o pravima djece poput prava na privatnost, prava na sigurnost, pravu da dijete iznese svoje mišljenje i slično.
   Radionica se pokazala kao dobar način da roditelji podijele neke svoje nedoumice vezane uz roditeljstvo, ali i da dobiju konkretan savjet kako bi njihovo roditeljstvo bilo još kvalitetnije.