vijesti www.metkovic.hr

 Šport

KK Metković - KK Voštarnica 88:66

Metković, 20.11.2010. - Radost su napokon svojim navijačima priredili košarkaši KK Metković koji su večeras na domaćem terenu u 7. kolu A2 lige – jug uvjerljivo svladali KK Voštarnica iz Zadra.
   Već u prvoj četvrtini domaći su, prvi put predvođeni novim trenerom Vujičićem, stekli tri  koša prednosti, za što su najzaslužniji bili Lovrić s osam i Marić sa šest koševa. U drugoj četvrtini spomenuti dvojac svoje ubačaje podiže na po 11 koševa, od čega je Lovrić zabilježio tri trice. Uz doprinos ostalih igrača na odmor se otišlo s čak 14 koševa prednosti.
   Nakon odmora domaćima se samopouzdanje još pojačalo. Proradio je Marin s tri trice, mladi Štrbe ih je postigao dvije, a gađali su i Ramić i Lovrić. Da ne dožive potpun potop goste je spasio Grgurović koji je u toj četvrtini postigao devet od jedanaest koševa svoje ekipe. Više nisu ni mogli jer je su Metkovci odlično odigrali u obrani. Na kraju je semafor pokazivao 76:44 za domaće. Da senzacija ne bude potpuna zaslužni su, opet, domaći koji su u četvrtoj četvrtini prihvatili trku po terenu s ponešto nerezonskih šutova i pogrješaka. Gosti su to iskoristili da ne dožive katastrofu, čemu su svojim pogodcima najviše pridonijeli Grgurović i Dražović. Iako su u posljednjoj četvrtini za deset koševa bili bolji od domaćina, gosti su iz Metkovića ispraćeni s minusom od 22 koša.
   Najviše koševa za domaćina postigli su Lovrić (26 s pet trica) Marić (23) i Marin (17 s pet trica). Dobro se držao i veteran Ramić sa sedam koševa.
   Kod gostiju gotovo sve koševe postigli su Grgurović (23), Dražović (20), Dvornik (11) i Gjergja (8).
   Već smo pisali da Metkovci moraju proraditi, jer su gotovo sve dosadašnje utakmice izgubili s malom razlikom. Ovaj put gledatelji su mogli vidjeti dosta lijepih akcija, brz prijenos lopte i osmišljene napade, ali i, što je još važnije, ofenzivniju igru u obrani. Za očekivati je da će na sljedećim utakmicama biti više od osamdesetak gledatelja, koliko ih je danas gledalo prvu pobjedu Metkovaca u novoj ligi.