vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Što znaju pokazali i mali pijanisti

Metković, 28.11.2010. - Drugi interni koncert učenika Osnovne glazbene škole Metković sinoć je održan u Galeriji GKS-a Metković. Nastupilo je 14 učenika koji glasovir uče u klasi prof. Iride Oršulić Antić.
    Prije glazbenog dijela recitacije su izvele učenice Klara Popović, Ana Marija Nogolica i Lucija Markota iz dramska skupina OŠ Stjepana Radića koju vodi učiteljica Aleksandra Lukić Skelić. U glazbenom dijelu nastupilo je dvoje učenika prvoga razreda, troje drugoga, po četvero trećega i četvrtoga razreda i jedan učenik šestoga razreda.


   Koncert su upotpunile gošće iz Ženske klape Štrijada iz Komina te učenice OGŠ Ploča Ingrid i Rebeka Vlaho Oršulić koje su četveroručno izvele dvije skladbe s kojim će se predstaviti na predstojećem Državnom natjecanju komorne glazbe što će se od 1. do 4. prosinca održati u Opatiji. Na kraju je publika mogla uživati u zajedničkom muziciranju profesorica Iride Oršulić Antić i Ankica Dugandžić koje su na klaviru i flauti izvele nekoliko popularnih klasičnih skladbi.