vijesti www.metkovic.hr

 Maškare

Maškare od 27. veljače do 9. ožujka

Metković, 1.2.2011. - U Hotelu Narona sinoć je održana radna sjednica sudionika u organizaciji i provedbi pokladnih svečanosti 2011., a organizirali su je Grad Metković, TZ grada Metkovića i Pokladno društvo Metković.
   Uz predstavnike Pokladnog društva Metković na sastanku su bili gradonačelnik Stipo Gabrić, zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić, ravnatelji gradskih ustanova, ravnatelji osnovnih i srednjih škola i vrtića te predstavnici različitih udruga i pojedinci zaslužni za prošlogodišnji uspjeh Pokladnih svečanosti. 
   Gradonačelnik Gabrić, a ujedno i predsjednik TZ grada Metkovića, na početku je istaknuo da je metkovska pokladna povorka iz riječke druga po veličini u Hrvatskoj. Zahvaljujući toj činjenici Metković ima obavezu i ove godine napraviti sve da povorka uspije, a Grad i TZ će podržati sve planirane aktivnosti.
   Na sastanku su načelno podijeljena zaduženja po određenim segmentima, a najviše pažnje posvećeno je organizaciji dviju povorki koje će se održati na Male i Velike poklade.
   Zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić istaknuo je da u organizaciju Pokladnih svečanosti treba uključiti što veći broj ljudi, prije svega mladih, jer maškare nisu stvar pojedinca nego čitave zajednice. Također je rekao kako se od metkovskih poklada očekuje da postanu prepoznatljiv turistički proizvod grada koji bi promovirao Metković, ali i čitavu dolinu Neretve.
   Pokladne svečanosti ove godine trajat će od 27. veljače do 9. ožujka.