vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Kontejneri za tekstil i obuću

Metković, 3.2.2011. - U dogovoru s gradskim Uredom za gospodarstvo i Komunalnim poduzećem tvrtka Iwona d.o.o. iz Podstrane kod Splita postavila je na području grada četiri kontejnera za reciklažu tekstila.
   Građani koji ne znaju gdje sa starom odjećom i obućom, a koju im je žao baciti od sad to mogu u postavljene kontejnere. Kontejneri će se prazniti svakih petnaestak dana, a po potrebi i češće. Prikupljena odjeća i obuća transportirat će se u središnje skladište tvrtke u Splitu gdje će se razvrstavati i prosljeđivati dalje u ustanove gdje je to potrebno, a pamučni predmeti koji nisu za uporabu bit će reciklirani. Na isti način problem riješiti i svi oni koji ne znaju što učiniti s igračkama.
   Kontejneri se nalaze u Ulici Ante Starčevića na skretanju prema Staračkom domu, u blizini prostorija GD Crvenog križa Metković, na početku Ulice Zrinskih i Frankopana i kraj mosta na lijevoj strani grada.   
   Nadamo se da će ova akcija imati dobar odjek među građanima jer bi to u konačnosti dovelo i do značajnijeg smanjenja količina otpada koja svakodnevno dolazi na Gradsko odlagalište otpada na Dubravici.