vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Sjeveru pobjeda u košarkaškom spektaklu

Metković, 12.2.2011. - U revijalnoj utakmici All stars koja se večeras igrala u Metkoviću pred oko tri tisuće gledatelja momčad Sjevera nadigrala je Jug s 130:102.

   Iako takve utakmice nemaju sportskoga naboja (tijekom cijeloga susreta nismo vidjeli slobodna bacanja) samim okupom najboljega što hrvatska košarka danas ima svakako su atraktivne i dobro došle u sredinama u kojima se želi propagirati košarku. Radi se o spektaklu u čiji je sportski dio svako malo ubačen dodatak kao što je nastup mladih plesačica, žonglera koji skaču pod vrh dvorane i zakucavaju, nagradne igre za gledatelje i sl. Pri tome je najmanje važan rezultat, iako se i ovaj put pokazalo da sjever ima jaču ekipu.   Tijekom susreta organizirano je i natjecanje košarkaša u zakucavanu i šutiranju trica. Najatraktivniji koš u zakucavanju postigao je Alexu Renfroeu, „samo“ 190 centimetara visok bek Zagreba CO, dok je najbolji tricaš bio je Mislav Perić iz Dubrovnika koji je skupio deset bodova. Za njim je za jedan bod zaostao Dontay Draper, a domaći košarkaš Hrvoje Marin s osam pogodaka završio je na trećem mjestu.

   Pobjednički pehar u ruke kapetana Sjevera Marija Kasuna predao je gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić, dok je za MVP-a utakmice proglašen Alex Renfroe. Pehar za najboljega strijelca dobio je Tomislav Zubčić koji je na utakmici postigao 24 koša.

Među gledateljima bili su dubrovačko-neretvanski župan Dobrosavić i zagrebački gradonačelnik Bandić.