vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Tri zlata s Prvenstva Dalmacije

Metković, 13.2.2011. - Na Prvenstvu Dalmacije u borbama u pojedinačnim i ekipnim nastupima nastupila su i dva karate kluba iz Metkovića. U konkurenciji 20 klubova s preko 450 natjecatelja Metkovci su se iz Ploča doma vratili s 25 medalja od čega su tri zlatne.
   U ukupnom poretku karataši KK Metković zauzeli su 12. mjesto sa 16 osvojenih medalja od čega dvije zlatne, tri srebrne i 11 brončanih. Zlato su osvojili Petar Jerković i Maja Žderić, srebrene medalje Marija Glavinić, Mihovil Antunović i Lara Bebić. Brončane medalje osvojili su Petar Borovac, Ivan Batinović, Šimun Čelić, Marija Kiridžija, Bruno Jerković, Luka Jerković, Klaudija Franić, Dino Žderić, Petra Samardžić te kadetkinje ekipno i juniorke ekipno.

   Karataši KK Knez Domagoj u ukupnom poretku zauzeli su 14. mjesto sa 9 osvojenih medalja od čega jednom zlatnom, dvije srebrene i šest brončanih. Zlatnu medalju osvojio je Vedran Čupurdija, a dvije srebrene Stipe Ujdur. Brončana odličja osvojili su Bernard Marušić, Petra Bebić, Josipa Bebić, Ante Bebić, Ivan Galić i mlađi učenici ekipno.