vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

5. noć Neretvana

Metković, 18.2.2011. - Od Dragana Jurkovića iz Zagreba stiglo nam je izviješće o nedavno održanoj 5. noći Neretvana koja je prošloga petka održana u zagrebačkom Hotelu Westin.


   Velika kristalna dvorana hotela bila je premala da primi sve Neretvane i prijatelje Neretve, koji su htjeli na petu po redu Noć Neretvana u organizaciji zagrebačkog Društva Neretvana i prijatelja Neretve. Društvo djeluje već pet godina u svrhu promicanja neretvanskog kraja u Zagrebu, kao i međusobnog druženja i pomaganja s naglaskom na pomoći neretvanskim studentima, a ove godine i pomoći poplavljenim Neretvanima.
   Prigoda je iskorištena i za promociju 3. broja Hrvatskog neretvanskog zbornika, što su ga zajedničkim snagama ispisali Neretvani i prijatelji Neretve, zagrebački i južnohrvatski, s dalmatinskog i oni s hercegovačkog dijela koji su uvijek i neraskidivo vezani s Neretvom.

   Na druženje Neretvana, koje je trajalo do ranih jutarnjih sati, između ostalih došao je i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić koji od prvog dana daje potporu Društvu. Kao i prošlih godina na zabavu je došao i veliki prijatelj Neretvana i Neretve zagrebački gradonačelnik  Milan Bandić s prvim suradnikom Vidom Bulumom, a iz Neretve su skup došli uveličati i gradonačelnici Ploča i Opuzena Krešimir Vejić i Ivo Mihaljević.
   Veselo društvo posebno je pozdravilo drage goste iz Udruge Maratona lađa s njihovim predsjednikom Markom Marušićem.