vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Uz glazbu rastemo sretnije

Metković, 23.2.2011. - Na natječaju tvrtke DM i Nove TV pod nazivom Uz glazbu rastemo sretnije učenici 4. c razreda OŠ Stjepana Radića iz Metkovića osvojili su gitaru.
Natječaj je bio raspisan za razrede osnovnih i srednjih škola, a na njega su se javili učenici iz cijele Hrvatske i na dvominutnoj snimci prikazali talente koje imaju u svojim razredima. Uz pomoć učiteljice glazbene kulture prof. Andriane Kiridžije, i Ivana Ice  Petrova, snimatelja iz studija Foto Veraja, učenici 4. c razreda OŠ Stjepana Radića hrabro su odlučili prikazati svoj talent, trud i zajedništvo u radu. Pravo iznenađenje je bio odabir toga razreda između 109 razreda u Hrvatskoj. Kao nagradu naši su četvrtaši dobili akustičnu gitaru.
Važno je istaknuti da je svrha projekta bila promicanje glazbene kulture u svakodnevnom odrastanju i druženju osnovnoškolaca, kao i poticanje timskog rada, važne sastavnice u postizanju velikih ciljeva.
Nagradu je učenicima uručila predstavnica DM-a iz Metkovića kojoj je 4. c razred zahvalio pjesmom, pokazavši još jednom zašto su oni „supertalentiran razred“. Akustična gitara ostaje u njihovoj školi kao poticaj ostalim razredima da sudjeluju u različitim društveno odgovornim inicijativama.