vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Metkovac na putu u Australski parlament

Metković, 25.2.2011. - Prošle godine pisali smo o Antoniju Krstičeviću, podrijetlom iz Borovaca, koji je član Parlamenta Zapadne Australije. Ove nam godine iz Australije, samo s druge strane toga kontinenta iz države Novi Južni Wales (glavni grad Sydney) stiže slična vijest. Tamo će se 26. ožujka održati parlamentarni izbori na kojima je kandidat naš Karlo Šiljeg, kao i Krstičević član Liberalne stranke.
   Mnogi će se Karla sjetiti iz njegovih metkovskih dana jer je u Metkoviću završio osnovnu i srednju školu, a za one koji ga ne poznaju evo nekoliko rečenica o njemu.
   Karlo Šiljeg rodio se 1971. u Sydneyu u obitelji Jerke i Anice Šiljeg. S roditeljima se 1979. seli u Metković otkud nakon školovanja kao maturirani informatički tehničar odlazi u Zagreb pa u natrag u Australiju. Godine 1992. upisuje se University of Technology Sydney na studij računalstva gdje diplomira 1995.  Tokom studija počeo je raditi za EnergyAustralia, distributera električne energije i plina gdje radi na poljima računalstva i računalnih mreža. Aktivan je u hrvatskoj zajednici u Sydneyu, član upravnog odbora staračkog naselja Kardinal Stepinac u predgrađu St. Johns Park od 1997. Naselje Kardinal Stepinac  brine se za 158 osoba i zapošljava preko 125 radnika. Član je pastoralnog vijeća Hrvatskog katoličkog centra sv. Nikola Tavelić u St. Johns Parku od 2003. do 2006. Od 1997. oženjen je s Božicom, rođenom Bilić s kojom ima troje djece. Član je Liberalne stranke od 2006., a nedugo potom postaje tajnik Ogranka Blacktown čiji su ga članovi zamolilo da se kandidira na spomenutim izborima.
   Eto, to je ukratko Karlo Šiljeg, a kako znamo da se ova stranica dosta prati u Australiji vjerujemo da će ova najava Karlove kandidature za Parlament biti korisna svim našim Hrvatima koji će za mjesec dana izaći na izbore u Novom Južnom Walesu.
   Karlu želimo uspjeh i da Metković dobije još jednoga parlamentaraca, a nadamo se i zagovornika u svijetu.