vijesti www.metkovic.hr

 Prvotravanjska šala

To se zove ulov

Metković, 1.4.2011. - Oni koji su jučer iza 18 sati prolazili rivom ispod mosta mogli su vidjeti nesvakidašnji događaj. Na udicu metkovskoga ribolovca Branke Jelčića Mane zakačila se ogromna lignja. Borba je trajala oko pola sata sve dok lignja nije dovučena u plićak gdje su je Branko i prijatelji uspjeli izvući na obalu.
– Nisam mogao vjerovati svojim očima. Znam već otprije da liganja ima i u Neretvi. Sada kada je vodostaj jako nizak more je već na metar-dva ispod površine, ali da ovakva neman od 175 cm i preko 40 kg dođe u Neretvu nisam mogao ni sanjati – rekao nam je Branko.
   Pretpostavlja se da se radi o oceanskoj lignji koja je zalutala u Mediteran, a onda za jednim od brodova došla do Ploča. Možda je od Neretve mislila da se radi o morskom kanalu pa je tražila izlaz. U svakom slučaju lignja je izgubila orijentaciju pa će umjesto u Atlantik završiti na gradelama. – Danas čekam da lignju dođu pogledati stručnjaci, a predvečer ćemo gradelati na Velikoj rivi. Pronašli smo troja velika gradela koja ćemo spojiti. Pozivam sve da dođu – rekao nam jutros je Branko dodavši – neka samo ponesu svoj kruh i vino.