vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Predavanje o djeci Tanzanije

Metković, 8.4.2011. - Danas je u OŠ Stjepana Radića hrvatska misionarka laikinja Ivana Parlov, članica Udruga za pomoć siromašnima u domovini i svijetu Kolajna ljubavi, održala zanimljivo predavanje o djeci Tanzanije u kojoj je provela godinu dana. Boraveći u Africi pokrenula je projekt sirotišta vrijedan 100 tisuća eura za djecu bez oba roditelja u gradu Songei na jugu te afričke države.
   Ivana je za vrijeme boravka u Tanzaniji, u koju je otišla na poziv nadbiskupa Norberta Mtege iz Songee, kao profesorica hrvatskoga i njemačkoga jezika volonterski predavala u osnovnoj i srednjoj školi te na tamošnjem teološkom sveučilištu zbog čega je imala prigodu upoznati se s teškim životom i uvjetima u kojima žive tamošnja djeca. Tijekom predavanja prisutnima je približila sve teškoće s kojima se susreću tamošnja djeca za koje je učenje luksuz, o školama u kojima nema ni osnovnih uvjeta za školovanje, o tradiciji u kojoj djeca žive...
   Gošći se u ime škole zahvalila ravnateljica Božena Nikoletić koja je tom prigodom istaknula kako će u dogovoru s djelatnicima i učenicima pronaći način da se u akciju pomoći djeci Tanzanije uključi i OŠ Stjepana Radića. Predavanje je organizirala pedagoginja Nikolina Vugdelija.