vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Muka Gospodina našega Isusa Krista

Metković, 10.4.2011. - Pred potpuno ispunjenim gledalištem metkovskoga kazališta sinoć su glumci amateri iz župe Sv. Ilije Proroka premijerno izveli tročinku Muka Gospodina našega Isusa Krista za koju su se pripremali nekoliko mjeseci.
    Radnja se događa na Veliki četvrtak, a počinje okupljanjem Isusa i njegovih učenika na proslavi Pashe tijekom koje je Isus ustanovio svetu misu. Dalje se nižu svima poznati biblijski događaji od Judine izdaje i Isusova uhićenja, izvođenja pred Poncija Pilata, Petrova nijekanja poznanstva s Isusom pa sve do Kristova razapinjanja na križ.
   Dvadesetak mladih glumaca solidno je odigralo povjerene im uloge, a svakako najteže je bilo glavnim protagonistima kao što su Nikola Družijanić (Isus), Mario Mijić (Petar), Drago Paponja (Juda), Tomislav Medak (Kalfa), Nikola Grmoja (Ana), Ivan Menalo (Pilat) i Jure Erjauc (rimski satnik). Zanimljiva je bila i cameo pojava fra Paviše Norca Keve koji se skriven maramom u jednom trenutku pojavio na sceni.
   Svi oni koji sinoć nisu mogli na predstavu to mogu učiniti danas, prekosutra i 19. travnja u isto vrijeme, a za one koji to neće moći ovdje donosimo nekoliko fotografija.