vijesti www.metkovic.hr

 Promet

Drugo natjecanje 'Sigurno u prometu'

Metković, 16.4.2011. - Na školskom igralištu OŠ Stjepana Radića jučer je drugi put održano Školsko natjecanje učenika petih razreda u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila upravljanja biciklom pod nazivom Sigurno u prometu.
   Natjecanje je nastalo u suorganizaciji Autoškole Žabac , prometne policije PP Metković te OŠ Stjepana Radića, a ove godine priključila se i OŠ Don Mihovila Pavlinovića.
   Želju za učenjem i natjecanjem pokazalo je stotinjak petaša od kojih je 40 došlo do završnice. Učenici su se natjecali u poznavanju teorijskog znanja sigurnosnih i prometnih pravila i propisa te u spretnosti vožnje biciklom na poligonu. Svi učenici dobili su priznanja za sudjelovanje, a proglašeno je i po četvero najboljih iz obaju škola.


   Najbolje znanje i najviše spretnosti među učenicima OŠ Don Mihovila Pavlinovića pokazao je Mislav Jurković iz 5. B. Drugo mjesto pripalo je Branki Marušić iz 5. B, treće je osvojio Ivan Kraljević iz 5. D, a četvrto Antonia Bebić iz 5. A.
   Među učenicima OŠ Stjepana Radića pobijedio je Hrvoje Ćerlek iz 5. B, drugo mjesto pripalo je Anđeli Maslać iz 5. A, treće Emi Kompar iz 5. D, a četvrto Šimunu Čeliću iz 5. C. Njih osmero sudjelovat će na županijskom natjecanju koje će se u Korčuli održati u svibnju.