vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Završnica prvenstva Hrvatske u rukometu

Metković, 13.5.2011. - U organizaciji Rukometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i RK Metković te pod pokroviteljstvom Grada Metkovića od 12. do 15. svibnja u Metkoviću se igra Završnica prvenstva Hrvatske u rukometu za dječake „A“ rođene 1998. i mlađe. Tijekom tri dana rukometno znanje pokazat će 20 ekipa iz cijele Hrvatske koje su raspoređene u četiri skupine.


   Na ceremoniji otvaranja turnira blagoslov mladim rukometašima udijelio je župni vikar župe Sv. Ilije fra Paviša Norac Kevo, a turnir je u ime Grada Metkovića otvorio pročelnik za društvene djelatnosti Mojmir Vladimir.
   Utakmice se igraju u Gradskoj športskoj dvorani i Gimnazijskoj dvorani u vremenu od 9 ujutro do 19,30 navečer sa stankom od 12 do 15 sati. Posljednjeg dana natjecanja u 15,45 predviđena je dodjela nagrada i svečano zatvaranje natjecanja. 
   Od domaćih momčadi već su nastupili rukometaši RK Metkovića i RK Jerkovca. U skupini „A“ Metković je odigrao dvije utakmice i u obje bio uspješniji od protivnika. U prvoj je savladao RK Buzet rezultatom17:15, a u drugoj RK Medveščak rezultatom 21:11. U skupini „B“ rukometaši RK Jerkovac igrali su s RK Matulji 2001 od kojeg su izgubili rezultatom 22:6.